2022-2023 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Ben salon projesine karşı çıkmıyorum. Bence de yapılmalı. Söylemediğim şeyleri söylemiş gibi benim önüme koymayın lütfen. Ayrıca merak etmeyin basketbol ve voleybol branşını en az sizin kadar önemsiyorum. Benim esas belirttiğim nokta salon yapılınca otomatik olarak başarı gelmeyeceğidir. Ayrıca Ülker’in iyi bir fbli olması sponsorluk miktarının bu kadar yüksek olmasının da nedenidir. Biraz araştıralım lütfen. Bilet ve store gelirleri ile bütçenin dönebileceğini sanmak da FAZLA İYİMSER bir yorum olmuş olur.
Ayrıca Kızılyıldız benzetmesi komik olmuş. Campazzo transferini iyi araştırınız.
Euroleague‘de kalıcı olmak için bütçenin yükselmesi ve bunun devamlılık göstermesi gerekir. Şu anki durumda bu imkansız.
 
Salon önemli bir adımdır. Bu ekonomik koşullar altında eski sponsorluk bedelleri bulunması çok zor. Gelir artsa da sınıf atlatacak düzeyde artmaz salondan dolayı. Nef'in bütçe arttıracağı söyleniyor. 4m bile yeter ama takimi kim kuracak sıkıntı orda, Turgay Zeytingöz ve Pistolis tek yetkili olmamalı.
 
Kızılyıldız benzetmesi komik falan değil. campazzo, Kızılyıldız'ın Euroleague'e adım attıktan sonra yaptığı ilk büyük bütçeli transfer. keza teodosic'i de bağlamışlar önümüzdeki sezon için. belli bütçeleri artıyor. fakat bundan önce bütçeleri çift hane bile değildi. insanlara araştırın diye ahkam kesip aklınca küçümsememeni tavsiye ediyorum. en az senin kadar hakim buradaki insanlar. söylediğin şeylerin de çetelesini tutmadigim icin kusura bakma.

size kalsa bütçenin zamanla artması şuan mümkün değil. yarın da mümkün olmayacak. salon yapılırken de olmayacak. salon yapıldıktan sonra da olmayacak. ortam fark etmeksizin her seferinde bütçe artışı mevcut ortamda mümkün değil diyeceksiniz. senelerdir aynı şeyi duyuyoruz valla dejavu oluyorum artık. salon yapılsın bütçe istikrarı sağlanır en azından salon geliri kulübün cebine girer sponsorluk yapılır kulüp gelir elde eder diyoruz ona da AŞIRI İYİMSER diyip yine kucumsuyorsunuz. bi siz biliyorsunuz vallahi bu işi.
bütçe artışının istikrara kavuşması için salon projesinin yapılmasından daha uygun bir önerin varsa buyur söyle. ama sizin her seferinde mevcut ortamda mümkün değil dediğiniz bütçe artışının istikrarı yine size göre AŞIRI İYİMSER tahminle salon projesi tamamlandıktan sonra sağlanacak. bundan emin olabilirsiniz.
 
Campazzo transferini iyi araştırınız. Ben kimseye ahkam kesmiyorum sadece Campazzo transferini iyi araştırman gerektiği konusunda gayet güzel bir üslup ile tavsiyede bulunuyorum. Salon yapıldıktan sonra bütçe istikrarı kesin sağlanır argümanı bana biraz FAZLA İYİMSER bir yorum gibi geliyor. Mesela fb bile salonu yaptıktan ancak 5-6 yıl sonra Euroleague’i alabildi. Bütçe istikrarı olmadan başarı gelmesi imkansız. Real Madrid ve Barcelona’nın bütçesini iyi araştırınız. 2 takım da en az 40 milyon Euro’luk bütçeler ile mücadele ediyor. Ayrıca salon geliri TL cinsinden olurken bizim yabancı oyunculara yaptığımız sözleşmeler genelde Dolar ya da Euro cinsinden oluyor. Bunu da söylemek istiyorum. Bi biz bilmiyoruz ama basketbol konusunda çok fazla bilgi sahibi olduğumu ve NBA+Avrupa basketbolunu devamlı takip ettiğimi söyleyebilirim.
 
bende diyorum ki salon yapılınca istikrar olur demek iyimser, mevcut durumda olur demek iyimser. bizim bütçemiz ne zaman ve nasıl İYİMSER bir şekilde olmadan, istikrara kavuşacak merakla sormak istiyorum. fenerbahce dediğimiz takım ligin hep en iyi bütçesine sahip oldu, anca 2017'de kupayı kaldırması yine kendi beceriksizliği.
yine ekliyorum, sana Barça Real kadar bütçe koy diyen yok. benim Kızılyıldız örneği yine lafın gelişi bir örnekti bu örnek en düşük bütçeli takımları üzerinden al örneği, örneğim Kızılyıldız ile sınırlı değil yani. kimler kimler wild card alıp kalıcı takım oluyor şu ligde. Zenit, Alba Berlin kalıcı takım mesela. onların olduğu yerde bizde oluruz ve bu istikrar belli projelerin gerçekleşmesi ile sağlanır diyorum. ben bu projenin salon projesi olduğunu düşünüyorum. ve diyorum ki daha iyi bir proje varsa buyur söyle. benim iyimser tahminime karşılık şu olursa basket şubesinde istikrar sağlanır de bende haklısın diyeyim. siz sadece mevcut ortamda bütçe sağlanmaz diyip geçiyorsunuz. şu olursa bu olur diyene de iyimser diyorsunuz anlamadım gitti valla.
 
Zenit şu anda Euroleague’de yok. Öncelikle bunu söylemek istiyorum. Ayrıca şu an Eurocup’ta mücadele eden Bursaspor ve Telekom gibi çok güçlü takımlar var. Euroleague‘e muhtemel katılacak 3.takım da ya Bursaspor ya da Telekom olur. Bizim önce BCL’den ayrılıp Eurocup’a gitmemiz gerekiyor. Sonra Eurocup’ta başarı sağladıktan sonra Euroleague‘e katılmamız gerekiyor. Bu süreç en az 3-4 yıllık bir süreç. Yani kimse gelip de bizim kara kaşımıza kara gözümüze bakıp wild card falan VER-MEZ. Eurocup’ta başarı sağladıktan sonra zaten ULEB‘in organizasyon kuralları gereği Euroleague’e davet ediliyorsun. Ama Euroleague’e katılmak için de en az 7-8 milyon Euro’luk bütçen olması gerekiyor. Bunların hepsini sadece salonu yaparak yapamayız. Benim dediğim bu. Yoksa ben de salonun yapılmasını istiyorum. Ama salonu olan Beşiktaş’ın şu an ligde sonuncu sırada olduğunu da söylemek gerekiyor.
 
Ligde ya da Eurocup'ta şampiyon olmadıkları sürece Bursaspor'u ve Türk Telekom'u Euroleague'e almazlar. Bunun olması da bence imkansız.
 
Geçen sene Bursaspor finalist olduğu için Euroleague’e davet edildi. Ama bütçeyi karşılayamadıkları için kendileri katılmadı diye biliyorum.
Yani almama gibi bir durum yok. Bütçeyi karşılasaydı Euroleague’e giderdi Bursaspor. Yanlış biliyorsam lütfen düzeltin.
 
Eğer kısa transferi yapacaksak Andrews boştayken hala değerlendirmemiz lazım . Russel ile birbirlerini tamamlayabilecek bir oyuncu. Uzun transferi içinde belli olduki Floyd’a hala güveniliyor bari Hummer’ı gönderip bir oyuncu alırsak bi ihtimal BCL şampiyonluğu konuşabiliriz . Eski oyuncumuz Whittington’da zor hedef gibi durmuyor oynadığı takıma göre .
 
Andrew Andrews Ekimden beri kadro dışı Panathinaikos'ta oynamıyor, Dwayne Bacon geldiğindne beri de yunan liginde de yabancı sınırına takıldığı için orda da oynamıyor. Aslında şartlar zorlanabilir, zaten sezon ortasındayız Avrupa tecrübeli guard bulmak buy-out'suz mümkün görünmüyor. Rahat 1 açıığıjnı kapatır, bence bir Melo etkisi de yapar.

Uzun olarakta Türkiye dışı alınabilecek Türk oyunculardan uzun süreir sesi çıkmayan Ersan İkyasova ne durumda merak ediyorum. Belli ki Floyd'u göndermeyeceğiz, kadro planlaması ve başarı olarak yine başarısız bir sezonu daha geride bırakmayız umarım.
 
Ersan İlyasova son maçını 2 yıl önce 14 Mayıs 2021'de oynadı. Ondan beridir bir şey yapmadı. Açıklamasa da basketbolu bırakmış sayılır.
 
Bize Hummer yerine atletik, hücumcu aynı zamanda savunma yapabilen kaliteli bir 4 numara gerekiyor. Ristic hantal, ayakları çok yavaş. Floyd’un hücum yönü yok gibi.

Takıma baktığım zaman Russell ve Ennis harici üst düzey basketbolcu göremiyorum. Kalitenin artması gerek.
 
Andrews'a Bursa bizden daha yüksek teklif yapmış ama Bursa'ya gelmek istememiş. çok merak ediyorum kulüple arasında gecen sezondan bir problem yoksa istememesinin sebebi ne acaba. tabii bu bir iddia, sürece hakim olan Bursasporlu taraftarlardan duymuştum bunu. onun dışında ya artık takımı oynatacak bir guard hamlesi gelsin yada 3 numara hamlesi gelsin. elde para varsa daha fazla beklenmemeli. transfer dönemi bcl için ne zaman kapanıyor bilmiyorum ama Twitter'da da gazetecilere sorulunca Galatasaray'da bir gelişme yok diyorlar kesin bir şekilde. umarım transfer defteri kapanmamıştır. madem yediniz bir halt, takımı sezon ortası +5 transfer yapacak kadar çarpık çurpuk kurdunuz bari tam temizleyin üstünüze duseni yapıp son transferi de yapın ve bir an önce yapın.

McGee'nin sahada minimum sürede kaldığı yada hiç süre almadığı bir kısa rotasyonu kurulmalı. Russell-Ennis-3 numara yada Oynatan guard-Russell-Ennis şeklinde. Şahsen ben artık büyük maçlarda sinip takımın ihtiyacı olduğu anda çizginin gerisinden 1/7 yapan birini istemiyorum takımımda. Malaga maçları çok kritik, kendisinin bu büyük maçlardaki rezalet performanslarının tolere edilemediği bir sürece girdik özellikle bcl'de.
 
Geçen sene Bursaspor finalist olduğu için Euroleague’e davet edildi. Ama bütçeyi karşılayamadıkları için kendileri katılmadı diye biliyorum.
Yani almama gibi bir durum yok. Bütçeyi karşılasaydı Euroleague’e giderdi Bursaspor. Yanlış biliyorsam lütfen düzeltin.
Düzeltmem gerekiyor. Eurocup için 2 kontenjan var ama birini Monaco kullanıyor. Çünkü eurocup sayesinde euroleague'de bulunan takımlardan play-off yapan olursa bu hakkı devam ediyor. Eğer ikisi de play-off yaparsa en iyi dereceyi yapan için bu hak devam diyor. Geçen sene Monaco, Kazan'ın ihracı ve üstüne play-off da yaparak bu hakkını korudu. Bu yüzden sadece şampiyon kontenjanından Virtus Bologna geldi. Monaco da Virtus da hakkını kaybetse de en kötü wild cardla ama orta vadede mutlaka A Lisansıyla ligde kalır zaten. Valencia'yı çıkarırlar İspanyol takımı gelirse ya da gelmezse belki Berlin olur.

Türk takımlarının şampiyon olmaları durumunda -ki bu olasılık hiç az değil- gelecek sene euroleague'de 3 takımımız olur. Hem geçen sene Bursa ve Bursa'ya yatırım yapan Uludağ'ın euroleague hedefleri olduğunu açıklamalardan görebiliriz hem de bu açıklamalara bu yıl kurulan kadro gayet tutarlı. Telekom da yeniden yapılanmanın meyvelerini alırken şu an Bursa'dan daha ciddi aday gibi görünüyorlar ve euroleague için yılardır bir beklentileri var. Ancak katılım sağlasalar da bu 1 yıllık gelip geçici olur büyük ihtimalle. Euroleague 20 takıma bile çıksa istenen türde takım değiller. O takımlardan biri bizden çıkacaksa da o Galatasaray olur. Euroleague'e marka değeri katacak kulüp kültürü olan bizim gibi takımlar ya da pazarı genişletecek Londra, Paris, Katar gibi merkezler hedefte.
 
Emirates’in Euroleague’e sponsor olması ile birlikte Dubai merkezli bir takımın Euroleague’e katılacağı söyleniyor. Hatta yıldız transferler ile adından söz ettirmeyi de hedefliyormuş. Ayrıca London Lions gibi bir takımın da Euroleague‘e alınıp İngiltere’nin de Euroleague’e dahil edilmesi amaçlanıyor olabilir. Bizim ligden ekstra 1 takım almak yerine Dubai‘den veya İngiltere’den bir takımın Euroleague’e katılması daha yüksek ihtimal bence.
 
Galatasaray'ı euroleague'e almak demek aynı zamanda Galatasaray Fenerbahçe derbisini de almak demektir. Galatasaray'da biraz kıpraşma olsa Euroleague yönetiminin ilk alacağı takımlardan biri Galatasaray. Bu çok bariz bir şey
 
Ben salon projesine karşı çıkmıyorum. Bence de yapılmalı. Söylemediğim şeyleri söylemiş gibi benim önüme koymayın lütfen. Ayrıca merak etmeyin basketbol ve voleybol branşını en az sizin kadar önemsiyorum. Benim esas belirttiğim nokta salon yapılınca otomatik olarak başarı gelmeyeceğidir. Ayrıca Ülker’in iyi bir fbli olması sponsorluk miktarının bu kadar yüksek olmasının da nedenidir. Biraz araştıralım lütfen. Bilet ve store gelirleri ile bütçenin dönebileceğini sanmak da FAZLA İYİMSER bir yorum olmuş olur.
Ayrıca Kızılyıldız benzetmesi komik olmuş. Campazzo transferini iyi araştırınız.
Euroleague‘de kalıcı olmak için bütçenin yükselmesi ve bunun devamlılık göstermesi gerekir. Şu anki durumda bu imkansız.
Salon,siyasetin fenere ve ulkere çektiği bir peskestir.Ihale ilanı Kocaeli'ndeki yerel bir gazetede çıkmış ve tamamı ülkerin ödediği 30 milyon $ gibi komik bile sayılamayacak bir rakama bitmiştir.T.Ozilhan bu duruma bu bir rant projesidir dedikten bir kac gün sonra , kulübün adını değiştirmek zorunda kalmıştır.Bu peşkeş aynı kaçak stadlari gibi fenerin yanına kar kalmıştır. Ama belli olmaz belki ülkede devran döner, hesaplar sorulur her kim olursa olsun.
 
Takımda ciddi bir pota altı sertliği ve ribaund sorunu var, Floyd iyileseli belirli bir süre oldu ama anlamsız bir şekilde ne savunmaya sertlik katabiliyor ne de ribaund katkısı ya da pota altında alan açma katkısı yok. Sadık ve Angelo 4 numara için fazla yumusaklar bence ve hacim olarak da alan kapatamıyorlar. Beğenmediğimiz Hummer bugün denense bence biraz daha iyi olabilirdi. Her gelen 4-5 numara yıldız oluyor.

Russell ve Ristic aldıysak takıma bu iki isim de belirli savunma defoları olan ama hücumu üzerlerine kurabilecegin ve yanına hücumda ortalama isimleri koyabilecegin oyuncular ama mevcut kadro ile nasıl savunma yapacağız?

Son olarak hem hücumda hem savunmada yerleşim problemimiz var.
 

Üst