2022-2023 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Biz ne zaman hem futbolda hem basketbolda şampiyonluğa oynayan bir Galatasaray dönemi göreceğiz abi?
Geçen sene futbolda küme düşme tehlikesi yaşayıp basketbolda şampiyonluğa oynuyorduk. Bu sene tam tersi futbolda şampiyonluğa oynayıp, basketbolda küme düşme tehlikesi yaşıyoruz. Bu ne ya!
 
Belli zaman aralıklarında dominasyon kurmanın kısa vadede etkisi olabilir ama orta-uzun vadede önemi kalmıyor. Benim hayal ettiğim Galatasaray tüm spor dallarında 1-2 veya 3 senede bir zirveye oynamalı. Böyle büyük bir markaya sahip Galatasaray. Başarıda süreklilik esastır. Öyle olmasaydı Efes 2 Euroleague aldıktan sonra Clyburn hamlesini yapmazdı.
 
Kara kara ne yapacaklarını düşünüyorlardır. Ligde takımlar çok yakın baştaki 5 takımı çık herkes herkesi yener, en zor deorganize hücum eden takım biziz. 7.5 kişilik rotasyonla ligde kalırız umarım. Yabancı transferi yapsak bile ligde 7.5 kişi oynayacağız.
 
oncelikle belirtecegim isimlerin birer sempatizani olmadigimi soylemek istiyorum.

kronolojik gidildigi takdirde; 17-18 sezonunu playoff yapamadan bitirip, dibe vurduktan sonra, 18-19 sezonunda playoff yari finali oynadigimizda, krediyi kazanan Ertugrul Erdogan olmustu.

19-20 sezonunda (beyaz sezon) oyun kalitesini, oyuncu kalitesiyle de birlestirip, ilk 4’teki yerini saglamlastirirken, o sezon pandemiden oturu tamamlanamamisti,

omer yalcinkaya krizi ile baslayan ve zach hankins’in sakatligi sonrasi sorunlarla devam eden 20-21 sezonunda, olaylar kume dusme tehlikesine kadar vardi. o sezon yasanan olaylar silsileleri de herkesin hala hafizasinda.

bugune dondugumuzde, insan kiyiminin cok da karsisinda olmama ragmen, -mevcut sezon bitmedi fakat nereye gidecegi de belliyken- arka arkaya iki guzel sezon gecirememis ve mevcut kadronun olusumunda sezon basinda etkin rol oynamis head coachun daha ne kadar kredisi olabilir?

bunun yaninda; gm olarak buraya sadece a takim bazinda degil, altyapi organizasyonunda da saglam adimlar atmasi icin gelen turgay zeytingoz’un, butunuyle bazi isteklerini(ozellikle altyapida) kulubun branslara yaklasimi sonrasi gerceklestirememesini anlayabilecek olsam da bu tablonun kulup yaklasimi ya da ozgur hareket alani saglayip/saglayamamakla alakasi yok.

benim merak ettigim ise su; madem gipta ile bakilan banvit organizasyonu kapatilmak zorunda kaldiysa ve hazir o organizasyonun karar merciilerinden biri gs erkek basketbol subesinin gm’i konumuna geliyorsa, o zaman butunuyle daha once banvit’te hem a takimda, hem altyapida yer almis ve kendisiyle daha onceden calismis kac kisiyi gs erkek basketbol subeye kazandirmistir?

ne bir a takimdan idareci - antrenor ne de altyapi organizasyonunun onemli emektarlarini kulube kazandirmis veya yaninda getirmistir. bu da insan iliskilerinin kotu oldugunun sadece erkan yilmaz ile sinirli olmadigini cok acik gosteriyor.

kisacasi yanlis isim. sene sonu gm de degismelidir.
 
Bence şu saatten sonra koçla yolların ayrılmaması gibi bir ihtimal yok. Ben olsam 4 mağlubiyet önce yani Efes maçından önce bir değişiklik yapardım ama neyse artık olan oldu. Bu saatten sonra bir koç değişikliği gelmek durumunda gibi duruyor ama değişiklik yapmak için de yapılamaz. Getirilecek isim de oldukça önemli.

Boşta kim var iyi yabancı koçlardan? Gerçi sezonun bu bölümünde yabancı koç riskli olabilir, o riske girmeye değebilecek birisi olmalı. Yerli olarak da oktay mahmuti dışında bence kimse düşünülmemeli
 
Bu arada Turgay Zeytingöz de gönderilmeli kısmına çok katılmıyorum. Bu adamın görevi idari bir görev, işini idari konularda iyi yapıyorsa bence varlığı faydalı. Transferde belki etkisini bir tık azaltırsın ve yoluna devam edersin. Sonuçta bence saha içi sonuçlardan önce koç sorumludur. Genç bir Doğan Hakyemez, Nur Gencer filan regen olarak yeniden doğsa göreve getirirsin de basketbolda iyi idareci sayısı da biraz sıkıntılı sanırım. Yeniden Ömer Yalçınkaya gibi birileriyle filan karşılaşmak istemem açıkçası.
 
Daha erken aksiyon alsaydık Orhun Ene boştaydı nihayetinde kavuşabilirdik, oda Tofaş’a gitti. İki tane katkı verecek yerli getirmediğimiz sürece bir yerler sürekli eksik kalacak. Bir fuarda bir de 4-5 kısmına gelecek yerli hamlesi mevcut kadroyu iyiye götürecek tek seçenek. Bu arada nerede ne yapıyor bilmiyorum ama Randoe Hollis Jefferson gibi iki yönlü enerjik bir oyuncuya ihtiyacımız fazlasıyla var.
 
Koçla daha yeni sözleşme uzatmadın mı geçen ay ? Nasıl yollayacaksın ya da yollarken ne vereceksin ?
Turgay Zeytingöz de alsın vasatın altındaki çöp hayallerini ve yalanlarını başka takıma satsın. Burasının Galatasaray olduğunu beynine geçiremeyen herkes def olup gidecek.
 
Koçla daha yeni sözleşme uzatmadın mı geçen ay ? Nasıl yollayacaksın ya da yollarken ne vereceksin ?
Turgay Zeytingöz de alsın vasatın altındaki çöp hayallerini ve yalanlarını başka takıma satsın. Burasının Galatasaray olduğunu beynine geçiremeyen herkes def olup gidecek.
küme düşürsün olmazsa ondan sonra yollarsın:)
Ben sözleşme yenilemek için çok acele edildiği tarafındaydım. Dolayısıyla bir şekilde çıkmaları gerekecek kontrattan
 
Transferlerle skor gücünü artıralım derken savunma dibe vurdu. Ristic ağır, Russell ise rakip oyun kurucunun arkasından koşmaktan başka bir şey yapamıyor savunmada. Hiç değilse çemberi iyi savunabilen bi pivot alınmalı. Ristic 4 numarada da değerlendirilebilir bence.
 
Sadık varken Ristic transferinin yapılmasını en başından beri anlamamıştım. İki oyuncunun oyun tarzı anlamında bence farkı yok. Belki Ristic 1-2 gömlek daha iyidir o kadar. Senin geçen seneki Ndour tarzı daha çok savunmada etkili olan hücumda da çok kötü olmayan bir oyuncuya ihtiyacın varken gidip Ristic aldık. Guard rotasyonunda da aynı durum geçerli. McGee-Russell aynı tip oyuncular. Hatta McGee Russell’ın olmamış hali. Konya-Fb maçını izliyorum. Konyaspor‘un kadro planlaması ve oyuncu kalitesi bizden iyi abi.
 
Düşebiliriz de 6.da tamamlayabiliriz.

optimist hayal:
Galatasaray koç değişikliği yapar, geçen sezon marttan sonra yakaladığı formun aynısını yakalar ve ligde seri galibiyetler alarak yukarılara dogru ilerler 6. yada 7. olur telekom'a karşı başa baş bir çeyrek final serisi izletir ve en azından sezonun sonlarına doğru takımdan keyif almış oluruz, herkesle helalleşilir basarisizlar gonderilir falan filan gerisi Allah kerim.

pesimist hayal:
küme düşeriz. net.
 

Üst