2022-2023 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Kerry kalacak ise Samet çok iyi olur aslında Kerry'nin asıl büyük tehditi post up kadroda dış şutu olan üstelik kariyerinin başında 4 numara oynamış bir 5 numara olması güzel olurdu. Net iş yapacak bir yerli lazım. Seçenekler de tükenmek üzere gibi duruyor

2020-21 sezonunda opsiyonu varmış ama imzaladıktan sonra ayrılmış oly'e gitmiş ama aradaki farkı bizden istiyor bu nasıl saçmalık ya?

Ben bu haberi gördükten sonra bir tek Harrison'a mı o dönem için borcumuz var diye düşünmeye başladım.

Harrison'a aradaki farkıda bizim ödeyecek olmamız aşırı saçma geldi.

2020-21 sezonunda opsiyonu varmış ama imzaladıktan sonra ayrılmış oly'e gitmiş ama aradaki farkı bizden istiyor bu nasıl saçmalık ya?

1+1'in daha ilk yılında biz yükümlülükleri yerine getirmemisiz sözlesme bu şekilde fesh olunca sözleşme boyunca oyuncuya karşı mali yükümlülük devam ediyor başka takıma giderse de fark ödeniyor opsiyon bile olsa maddi sorumluluk açısından yükümlülüğü yerine getiremeyen taraf aleyhine karşı taraf lehine hüküm kuruluyor demek ki . Yalnız yıllık 700 bin dolar neymiş öyle

Son düzenleme:
Gercekci hedef ligde yari final ve final surprizini gerceklestirmek olmali. Efes ve fb de bu butceler varken onlari gecmek zor. Hele Yunus,Mahir gibi oyuncularla imkansiz. 10 milyon usd lik kadro ile , kaliteli 2-3 turk oyuncu ve yildiz bir yabanci ile sampiyonluk sansi ancak olabilir.

1+1'in daha ilk yılında biz yükümlülükleri yerine getirmemisiz sözlesme bu şekilde fesh olunca sözleşme boyunca oyuncuya karşı mali yükümlülük devam ediyor başka takıma giderse de fark ödeniyor opsiyon bile olsa maddi sorumluluk açısından yükümlülüğü yerine getiremeyen taraf aleyhine karşı taraf lehine hüküm kuruluyor demek ki . Yalnız yıllık 700 bin dolar neymiş öyle

Abi bu konudan ayrı konu dışı bir şey soracağım,basket takımının oyuncu veya oyunculara borcu varken kapatılırsa borçlar ne oluyor ? Zaman zaman birçok takım kapanıyor o yüzden merak ettim.

Şaşırdık mı hayır bu kaçıncı yönetememe hatası hayır hepsini faiziyle masrafiyla ödüyoruz hatta borç parayla. Ne zaman değişecek bu kulüp?

Abi bu konudan ayrı konu dışı bir şey soracağım,basket takımının oyuncu veya oyunculara borcu varken kapatılırsa borçlar ne oluyor ? Zaman zaman birçok takım kapanıyor o yüzden merak ettim.

Klüp toptan kapanırsa yalan oluyordur herhalde Türkiye ile ilgili cezalarda artık olmayan pek çok kulübün cezaları halen duruyor.Hatta kapanan kombasan konyanin ableminde Selçuklu kartalı var yeni Konya takımı da ,o anki adı artık neyse, amblemi Selçuklu kartalı yapınca sız aynı takımsimiz deyip transfer yasağı koymuşlardı galiba.

Dün Erden Timuru dinledim bir Youtube kanalında;

Melo yerine oraya iki yönlü oynayabilen yani savunması da iyi elit bir oyuncu bakıyoruz dedi. Kerry için ise opsiyonu var fakat bazen oyuncular Euroleague için çıkış maddesi koydurabiliyorlar ama bizim tercihimiz onu tutmak dedi. Seneye kesin Şampiyonlar Ligindeyiz ondan sonra hedef Euroleague. Türk oyuncu transferi için ise geçen sene göreve geldiğimizde çoğu yerli oyuncu transferi yapmıştı elimizde çok bir seçenek yoktu ama bu sene bir kaç süprizimiz olabilir dedi.

Dün Erden Timuru dinledim bir Youtube kanalında;

Melo yerine oraya iki yönlü oynayabilen yani savunması da iyi elit bir oyuncu bakıyoruz dedi. Kerry için ise opsiyonu var fakat bazen oyuncular Euroleague için çıkış maddesi koydurabiliyorlar ama bizim tercihimiz onu tutmak dedi. Seneye kesin Şampiyonlar Ligindeyiz ondan sonra hedef Euroleague. Türk oyuncu transferi için ise geçen sene göreve geldiğimizde çoğu yerli oyuncu transferi yapmıştı elimizde çok bir seçenek yoktu ama bu sene bir kaç süprizimiz olabilir dedi.

Melo yerine tarif ettiği oyuncu direk D.Thompson. K.B’nin de Euroleague yapacağını sanmıyorum, o da kalır.

Bost kaldı gözüyle bakıyoruz da baba kendini biraz ağırdan satıyor gibi henüz ortada pek net birşey yok galiba

Takım kimyası hepsinden daha önemli. Efes'in oyuncuları ahım şahım oyuncular değildi. Hatta çoğu kariyeri düşüşte ya da vasat oyunculardı ama bir araya gelince 3 yıl kupa bırakmadılar meydanda. Şimdi miadları doldu normal olarak. Biz de mümkün mertebe kimyayı oturtalım. Melo-Bost çok iyiydi ama Melo yerine daha iyisi alınabilecekse-ki bütçe artırımından bahsediliyor- neden hayır diyelim. Canaan da umarım kalır.

Ksk’nin 95 m tl bütçe açıkladığını okudum az önce bir yerde. Kurun durumuna göre 5-5.5 m € civarı bir rakam yapıyor. Tam bizim istediğimiz bütçe aslında. Turgay Bey ve ekibi büyük başarılara imza atabilirler böyle rakamlarla.

Şimdi eğri oturalım doğru konuşalım. Bütçe artacak ok ama artışın tatmin edici olması da önemli. Ligde ve Fiba CL'de final hedefliyorum diyorsan. Efes ve Fenerden sonra ligin en iyi 3.bütçesi olmak durumundasın ki bu hedefleri gerçekleştirmek konusunda samimi olduğunu insanlar anlasın. Efes ve Fenerin bütçelerine çıkamazsın ok zaten öyle bir beklentimiz yok ama bu seneki başarıdan sonra bu başarının da devam edebilmesi için ligin en iyi 3. bütçesi olabilirsin ve olmalısın da. Diğer türlü samimiyetin sorgulanır.

Yani Karşıyaka 5-5.5 m bütçe açıklıyorsa ki bu toplam bütçedir büyük ihtimalle. Senin oyuncu bütçende 5-5.5 milyon dolarlar seviyesine gelmeli ki bu hedeflerin konusunda iddialı olabilme şansın olsun. Zaten o seviyelere çıktığında da büyük ihtimalle ligin en iyi 3.bütçesi olursun. iyi bir yapılanmayla da efes ya da fenerden birini geçip final yaparsan bu çok önemli bir başarıdır. Yani bunu her zaman 2-2.5 ile yapamazsın bu yanılgıya kesinlikle düşülmemeli. Basketbol temelde bütçe işidir.

Erkan Yılmaz Türk Telekom'la anlaşmak üzere diye yazmış Çağlar. Mazeret hazır seçim vardı seçimi 2 yıldır haziran ortasına bırakanlar plan plan diyip ayrıntı vermeyenler somut adım atmayanlar