2022-2023 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Blackshear gerçekten gittiyse takımda iskelet namına pek bir şey kalmadı demektir. Yerine alınacak ismin hem onun özelliklerini taşıması hem de takıma hemen adapte olabilmesi kolay şeyler değil. Yine sıfırdan başlayacağız gibi. Elde sadece Bost var, onun da kalacağı konusunda şüpheliyim.

Yerli konusunda da vasat denebilecek Mahir-Yunus isimlerinin üstüne hiçbir takımda bekleneni verememiş Kenan kazmasını alıp kapatmayız umarım. Geçmiş senelerden farklı olarak ne var şimdiye kadar?

Pozisyondan bağımsız iş yapabilecek herhangi bir yerliye razıyım da biri savunmada rakip 3 numaraya ezilmeyecek 3 yabancı guardli rotasyonu tercih ederim . Muhaymin geçen seneki Okben gibi Zaman zmaan 4 numara oynayabilir ya da Muhaymin olduğu 4 kısalı besle oynanabilir nasıl ifade edersek.Benim yerli kısa tercih sıram Egehan, Kartal,Kenan ama herhangi birine de fıtım . Uzun olarak ya Furkan'i alırız ya kimseyi almayız gibi geliyor. Erden Timur enteresan bir yerli mı sürpriz bir yerli mı öyle bişey demiş.Devam eden kontratı olduğu için Furkan, Efesle anlaştı haberi olduğu için Egehan bu tanıma uyabilir belkı.

Abi bence Muhayminle Goksenin gecirir yerli kanat rotasyonunu.Bize topu yere vurabilecek yerli kisa lazim.Kenan en olasi secenek gibi.Eger bir mucize olur da İsmet Akpinar veya Kartal’dan birini alirsak mukemmel olur.
Bunun disinda bir de yerli 5 eklemesi yaparsak sahane olur.Ahmet’i Bursaspor’a falan kaptirirsak ciddi yazik olur.Muhsin Antep’e gitti,Samet Fb’ye gidiyor diyorlar.Cok secenegimiz de yok bu pozisyonda da.Ahmet’i kacirmamaliyiz.
Mehmet Kartal'ın sakatlık sorunu varmış galiba.

Turgay Zeytingöz'ün geride bıraktığımız sezon öncesinde kadro yapılanması hakkında bilgi verirken değindiği kritik bir nokta vardı. "Pozisyon veya rol eksikliğini kapatmaktan ziyade önceliğimiz iyi oyuncu almak" minvalinde bir söz söylemişti. Bunu da Sadık'a verilen bonservis konusunu açıklarken söylemişti ki sezon bitti ve dediği gibi de oldu. Sadık konusunda yanılmadı. Bu açıdan bakılırsa söylentilere takılmadan en az 1 bence 2 güvenilir ve kaliteli yerli transferi kesinlikle yapılacaktır. Bunlar Sonsırma veya Mahir değildir haliyle.

Ahmet veya Furkan alınacaksa Ağva niye alındı? Sadık-Mahir ikilisi olabilir. Guard yada 3 numara farketmez Egehan gelirse yabancı 2 combo guard alırız Kartal gelirse kanada yabancı alınır vs.

Rıdvan için yanlış takım bence daha rahat süre alacağı petkim merkezefendi çekmece gibi takımlara gitse kendini bulurdu belki yolu açık olsun.

Efes,fb gibi takimlari ekarte etmek icin onlara yakin butceler kurmak sart. Cok surpriz olursa ancak bu seneki Efes serisinde oldugu gibi ( Efesin yorgunlugu vs) bir seyler yapabiliriz bu butcelerle. Bu seneki kadronun maaliyetine 2-3 milyon dolar daha fazla butce ve 2-3 kaliteli oyuncu olsa durum farkli olmustu.

Sezon bitti ne kadro kaldi ne yapi.
Umarim yoneticiler ve hoca devam ederler.

Ligdeki 5 yabancı sınırlamasından ve yerli havuzunun, özellikle uzun yerli havuzunun darlığından dolayı kadro planlamasında yabancı olarak 2 adet 1 numara, geri kalan 3 yabancının da 3.5-4.5-5 numara olarak yapılması gerektiğini düşünüyordum. O yüzden Kerry'nin gidişi çok büyük sekte vuruyor bu planlamaya, onun gibi 4.5 oynayabilecek oyuncu sayısı, özellikle bu bütçelerle bulmak çok çok zor olacak.

Mazbatayı alınca basketbol transfer bütçesi iki katına çıkacak vs tarzı bir açıklama gelsin bir zahmet artık ben de 3 milyon dolara falan fit değilim . Öyle 3 kuruşa 5 köfte olmaz bundan sonra.

Birçok arkadaşın belirttiği Kartal ÖZMIZRAK ve Onuralp BİTİM' e ilaveten kariyerlerini Sırbistan' da sürdüren 1-2 combo guard Mert AKAY ve 3-4 forvet Yiğit ONAN' da yoklanabilir. Galatasaray altyapıdan yetişme ve NCAA' de Lynn Universitesi forması giyen Alperen KURNAZ da takip edilmeli.

Mert Akay en son çapraz bağlarından sakatlanmıştı. Takip etmek lazım.