2022-2023 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Göksenin'in ve Okben'in yerine Erkan Yılmaz ya da Onuralp Bitim, Eray'ın ve Rıdvan'ın yerine Berk Uğurlu ya da Kartal Özmızrak , Ege'nin yerine Samet Geyik ya da Furkan Haltalı. Bu 3 değişiklik olursa rahatlıkla şampiyonluğa oynayabileceğimiz bir yerli kadromuz olur. Sadık'la birlikte üst düzey kalitede 4 yerli , çıkışta olan Canberk ve genç yetenek Ege Tan. Bu yerli kadronun üstüne Bost, Canaan, Trimble ve Kerry kalırsa 3 ve 5 numaraya alacağımız yeni kaliteli 2 yabancıyla şampiyonluğa oynayabiliriz. Bunu rahatlıkla söylüyorum çünkü artık takımın başında işini bilen yabancı koç var.
Bence Euroleague'i de alrıız 😁
 
Onuralp’i haklı olarak hepimiz takımda görmek isteriz seneye lakin çocuğun performans epey yüksek bu sene. Muhtemelen Efes ya da şikecilere gider belki de yurt dışına, bize bırakmazlar gibi.
 
Jason Burnell, Sassari'nin 3/4 oyuncusu iç dış dengesi iyi, üst düzey bir oyuncu değil ama çok yönlü. 2 yerli 3 yabancı uzun yerine 3.uzunu strech sf yerine Whittington, Nigel Hayes gibi 3/4 oynayabilen biri daha kullanışlı olur bana kalırsa
 
Finansal ve organizasyon açıdan bahçeşehir karşıyaka telekom bursaspor daçka vb takımlardan oyuncu koparmak kolay olmayabilir. Yerli yardımcı combo guard olarak Rıdvan yerine Berkay Enes Taşkıran 'ı düşünebiliriz. Ömer Utku Al Bursaya benzer rolde iyi katkı verebiliyor Muhammed Baygül'ü zaten alamayız.

Eray yerine yerli bir pg ayrica alınacaktır muhtemelen.
 
Euroleague’de seneye rus takımları olmazsa, onların yerine takım alınacaksa bizim de talip olmamız gerekiyor.Muhtemelen virtus bologna, partizan gibi takımlara davet gelebilir.Böyle bir durum olursa bizim de bu fırsatı değerlendiremiz gerekiyor.
 
2-3 numara yerli için Bursadaki Onuralp Bitim, 3-4 numara için Erkan Yılmaz düşünülebilir.Yatırım artılacaksa Wilbekin Türk kontenjanından değerlendirilebilir.5 yabancı 4 yerli fazla da rotasyonu genişletmeden iyi bir takım kurulabilir.Kalan 3 kişiden altyapıdan oyuncularla doldurulabilir.
 
Euroleague’de seneye rus takımları olmazsa, onların yerine takım alınacaksa bizim de talip olmamız gerekiyor.Muhtemelen virtus bologna, partizan gibi takımlara davet gelebilir.Böyle bir durum olursa bizim de bu fırsatı değerlendiremiz gerekiyor.
Bütçe garantisi vermeden o iş olmaz, kaldı ki daha yönetim yok ortada şimdiden altyapı yapılması lazım, min. yarı final oynamamız lazım, kesinlikle bizden bir takım daha alırlar ligin kalitesi ortada, Partizan garanti alınır, biz doğru bir sunumla başvurursak başarılı olabiliriz ama bence Karşıyaka organizasyon olarak tribün doluluk olarak bizden daha şanlı görüyorum.
 
Sözleşme durumlarini bilmiyorum,Onuralp'in talibi çok olur,Efes-Fb veya Elden takım.

Yerli oyuncu olarak Egehan Arna'yı takimimizda gormeyi cok isterim.Egehan'ın bence bir seyi eksikti o da olgunluk,onuda bu sezon kazandigini düşünüyorum.
 
Wilbekin bizim bütçenin yarısı kadar falan para alıyordur ki muhtemelen Fener'e gelir sene sonu.
Bence de, en büyük sıkıntıları şuan PG, Dixon yerli olarak ekmeğini yediler senelerce, ilk hamleleri olacaktır büyük ihtimal hatta Onuralp bile büyük ihtimal Efes yada malum takım yapacaktır, malum takım yapılanma döneminde Vesely De Colo'dan kurtulup bir atılım yapacağı çok açık, inşallah bu sene olduğu gibi yanlış oyunculara yönelirler.
 
Efes'ten kiralık çıkma ihtimali olması durumunda Petrusev Ömercan Yiğitcan Erten Egemen gibi isimlerde öncelik sahibi olmalıyız, 1-2 yerli takviyesi yapmaları durumunda 1-2 oyuncuda kiralık gönderme durumları olabilir. Ergin hoca önceliğin bize verilmesini sağlayabilir.
 
5 yada en fazla 6 yerli, 6 da yabancı yeterli bence. Şu anda 7 yerli var ve Eray Rıdvan Canberk 3 lusunun ortalama süresi form tutmayı, takım oynuna adapte olmayı engelleyecek kadar düşük. Sıkıntımız hiçbir pozisyonda (biraz Sadık dışında ki o da düşüşte) istikrarlı yerlimizin olmaması. Göksenin Okben de stabil performans konusunda güven veremediler, böyle olunca ideal 5 i bulmakta zorlanıyoruz.

Eray yerine Ismet Akpınar Şehmus Buğrahan Kartal Doğuş Can Korkmaz Berk Can Öğüt Doğuş Kenan Ismail Cem Ulusoy gibi pg lerden alinabilirligi olanlardan Kenan ve Berk öne çıkıyor. Berk 'in combo guard oynayabilmesi ekstra esneklik sağlar ikisi birlikte bile olabilir kısacası.

Rıdvan yerine Muhammed Baygül'ü artık alamayız Erman Kunter döneminde anlaşmak üzereydik olmadı sonraki yıl Telekoma gitti almadık geçen sezon biz seçimle uğraşırken Bahçeşehir aldı. Berkay Taşkıran yada Berk haricinde bir pg alınırsa Berk de düşünülebilir.

Göksenin Okben Canberk kanat 2-3 yerli rotasyonunda Onuralp ve Erkan bize kalmaz gibi görünüyor. Egehan iyi bir seçenek ama asıl soru Göksenin Okben Canberk 3 lusunden kimin gitmesi kalması gerektiği konusunda karar vermek. 3 ününde ball handing i kötü olduğu için ön alanda guard gibi kullanamıyoruz 4 e evrilecek oyuncular da sayılmazlar Okben Canberk strech 4 oynadığında içeride eziliyoruz.

3/4 Berkan Durmaz 4 Berk Demir yetenekli ama Berk 4 için güçsüz yumuşak kalıyor Berkan fena değil ama 3/4 alacak olsam Berkan yerine yabancıyla geçerim orayı.

Ege yerine 5 numarada kısıtlı seçenek var Efes Egemen'i bırakmaz Afyondan Bursaya giderken almadık... Furkan ve Muhsin Yavaş kalıyor alinabilirlilik açısından yada 5 yerine Samet Geyik i zorlayıp Sadık Samet yapılabilir.
 
Son düzenleme:
Betis-Madrid maçında Betis’in pivotu Pasecniks dikkatimi çekti. Tavares ile korakor mücadele etti resmen. Takımı da düşme hattında İspanya’da, alabilirsek iyi işi yaparız.
 
J.Hamilton ya da A.Kaba ikilisinden birini kadroya katsak ribauntlarda ki sorunumuzu halletmiş oluruz. Kravish 6. hatta mümkünse 7.yabancı olarak kalabilir.
 
Dee Bost-Isiah Canaan-Melo kesinlikle kalmali. Diger 2 veya 3 yabanci degisebilir. Ama Gaziantepten A.Kaba bence kesinlikle ilk gelmesi gereken oyuncu olmali. Kravish - N'dour kiyaslamasinda benim fikrim N'Dour diyor.
 

Üst