2022-2023 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Real'e gitmesine kesin gözle bakılan Hezonja Partizan'la anlaşmış. Görüldüğü üzere prensip anlaşmalarından dönülebiliyor. Resmi açıklama yapılmadan hiçbir transfere bitti gözüyle bakmamak gerek.

Şu an bile istesek resmi olarak açıklanmayan Ahmet, Erkan ve Kenan'da devreye girebiliriz. Ancak bizde öyle bir niyet yok

Ahmet, Muhsin her şeyden önce alınabilecek oyunculardı. Bu işin bütçeyle alakası yok maalesef.

Dediğim gibi bütçenin nasıl kullanıldığı ayrı bi konu geçen seneki bütçe ile de o ikisi alınabilirdi evet alınmalı miydi o konuda farklı düşünen de olabilir. Ben de kacan yerli kısalara takılıyorum .Şimdi Sınanda gelecekse Yunus+Sinan'ın aldığı paraya bir üst seviye kısa alamaz mıydık mesela Ama iyimser olmadığım halde hiç değil bir 3 milyon olur diye bekliyordum ama henüz bu yönde bir emare de yok .

Son düzenleme:
Bütçenin doğru kullanılıp kullanılmadığı da bir tartışma konusu fakat şu ana kadar bütçede nispeten de olsa artış olduğuna dair bir emare göremedik . Yerli bütçesi hemen hemen aynı kaldı gibi duruyor Morgan da Kerry yerine (4,5) gelmiş gibi düşünürsek büyük bir kazık yemedi isek Kerry'den gelen buy-outu da hesapa katınca Kerry'ye yakın hafta belki de daha az maliyetle gelmiş olacak.Henuz tek bir net transfer olmadi.Ortalama yerliler ve risk barındıran bir yabancı transferi var şimdilik.Dun dünde kalıyor.Bugun ovecek birşey çıksa da ovsek diye bekliyoruz da henüz o gün bugün değil.
Ve bunlari soyleyenler icin saygisiz yorumunu yapabilecek kalibrede kisiler var. Galatasaray basketbolu taraftar ittikce bir yere gelmistir. Kimse Turgay beyin vizyonunu tartismiyor fakat ; piyasada yerli oyuncu kalmadi ve plan da belirsiz. Dediginiz gibi senarya degissin, ilk biz alkislariz.

Raymar Morgan ve Bonzie Colson transferleri bence cok iyi transferler olur. Morgan zaten bir onceki sene ligde bayagi istikrarliydi. Isiah Canaan da takimda tutulmali. Ndour'u takimda tutup yanina bir de saf bir 5 numara almaliyiz. Pivot bolgemiz bu seneki en buyuk sancimizdi. Yaptigimiz hatayi bir daha tekrarlamamak gerek, zaten tekrarlaniyorsa da yine sampiyonluk gider elden. Yani Kravish'i takimda tutmak gibi bir gaflete dusmeyiz insallah. Butce artisini belki de pivot ve oyun kurucu/sutor transferlerinde yapilacak tercihlerde gorecegiz. Ben de merak ediyorum.

Mahir Agva ve Yunus Sonsirma haberleri insallah dogru degildir diyordum ama dogru sanirim. Cok uzucu. Yani eski oyuncumuz Yigit Arslan'i geri getirsek onlardan 5 kat daha faydali olur takima. Muhaymin'i hic bilmiyorum hic izlemedim. Insallah dogru bir secimdir.

Bu kahvehane muhabbetinize ben 1 hafta zor dayandım. Tek yapılan şey iyi giden yapıyı boklamak, kötü senaryolar yazıp insanları umutsuzluğa sürüklemek, takımı küllerinden doğuran adamlara köstek olmak. Ayıptır ya. Ağlama duvarı gibi. Siz devam edin bi halt yapamıyoruz muhabbetlerine ben bu yapının başarılarını izlemeye devam edeceğim. son mesajımdı. silsin bu hesabı yönetici.

Bu kahvehane muhabbetinize ben 1 hafta zor dayandım. Tek yapılan şey iyi giden yapıyı boklamak, kötü senaryolar yazıp insanları umutsuzluğa sürüklemek, takımı küllerinden doğuran adamlara köstek olmak. Ayıptır ya. Ağlama duvarı gibi. Siz devam edin bi halt yapamıyoruz muhabbetlerine ben bu yapının başarılarını izlemeye devam edeceğim. son mesajımdı. silsin bu hesabı yönetici.

Sizin şu üslubunuz kahvehane üslubu asil

Dostum sakin ol öncelikle. Burda herkes kendi arasında konuşur tartışır, sonunda iş tatlıya bağlanır ve yola devam edilir. Burda öven de, eleştiren de geçen sene göreve gelmiş basketbol yönetimine her daim teşekkür eder. Bunu her mesajında belirtmek zorunda değil. Kendinizin aksine düşünen insanlara katlanamıyorsanız, toplumun içine çıkmayın, fikrinizi belirtmeyin. Ben 15 senedir bu branşı takip ediyorum, el verdiğince de her maça giderim. Benden 5 sene azı, 15 sene fazlası olan insanlar da var. Bir çok şeyi gördüler yaşadılar. Dibi de gördük, zirveyi de gördük. Bazı şeylerin tahminini önceden yapmak için yeteri kadar tecrübemiz, görmüş geçirmişliğimiz var. Kimse bu insanlara beceriksiz demedi, istifa etsin demedi. Kaldı ki diyenin bile fikrine saygı duymak zorunda herkes. Eğer bu fikirlere saygı duymuyorsan, senin için yapacağım bir şey yok.

Colson ile Maccabi de ilgileniyormus. Bütçe yine geçen seeneye yakınsa Su Dackadan Antep'e geçen eleman nasıl olur Guilley mıydı onun topu yönlendirme becerisi de var gibi ,ama maç bazen saçma kararlar verebiliyor ve konsantrasyonu zaman zaman düşebiliyor sanki

Nathan boothe boşa çıkmış, Morgan yerine olsa daha çok sevinirdim, bu arada morganin 4 blackshear yerine geldiğini düşünürsek tabi

Ona da biri Japonya yaptı demişti ama bilemiyorum.Morgan KSK'deki son senesinden bir %10-20 düşük performans verse de iyi transfer ama bir yıl oynamayan adam tamamen elde de patlayabilir bence. Sendai diye Bir takıma gitmiş Japonya'da

Son düzenleme:
Jawai,Krstic,Arapovic. Bu 3 isim için ağır sakatlıklarından sonra bir risk almıştık, hiçbiri ne yazıkki olmadı. Uzun süre sakatlıktan sonra iyi dönen bir oyuncumuz oldu mu diye düşündüğmde aklıma sadece Markoishvili geldi ki o da aslında sakatlıktan önceki performansına dönememişti. Domercant'ı çok istedik,sezon başında sakatlandı,döndkten sonra hiç faydalı olamadı Sadece 2 sezon önce Zach Hankins gibi bir potansiyeli, daha düşük bütçemiz olmasına rağmen sezon öncesi sakatlandı diye sezon başlamadan yolladık.

Şimdi yangından mal kaçırır gibi Morgan'a girme riskine ihtiyacımız var mıydı,emin değilim. Umarım beni ve birçok kişiyi yanıltır ve Karşıyaka günleri gibi katkı verebilir.

Maalesef umudum azalıyor her geçen gün. Yerli piyasasını kaçırdık, yabancı piyasasından Morgan gibi geçen sene sadece 1 maç oynamış adamın ismi geçiyor, Bonzie Colson gayet iyi isim ama Morgan hiç içime sinmedi. Umarım Morgan 6.yabanci olur 4,5,2 numara için iyi hamleler yaparız ve dee ile uzatırız yoksa gelecek sene için Max olacak olan mevcut sezon veya daha altı başarılar olur.

Ama bizim için farklı olmali bu sezon Avrupa'dan 2.kupamizi, Türkiye kupasını ve ligde final veya bu seneki performansı istiyorum.

Boothe Japonya'ya gidiyormuş. Bugün bir arkadaşım yazmıştı East Asia adında bir lig kurulmuş NBA oyuncularının da takım sahipliği yaptığı bir lig. Eğer bu lig tutarsa, baş altı takımlar çok ciddi sıkıntı yaşar oyuncu bulma, elinde tutma konusunda.

Hem Çin Halk Cumhuriyeti takımı var hem deFacto Çin Cumhuriyet (Tayvan) takımı var galiba ligde ilginç. Çin devleti nasıl izin veriyor kendi takımlarının katılmasına acaba