2022-2023 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Yapilanmaya cok guvendik ama bu sene ozelinde sanki su ana dek cok gec kalindi. Secim bahane edilecekse; secimden once Mahir ve Yunus ile nasil anlasildi ? Belki de yerliye para harcamama plani var, fakat bu ligde 5 yabanci kurali var, yabancin cok ust duzey de olsa Turk yedekten katki alamazsan uzun seride sansin dusuk, ornek Fener Efes serisi.
Daha da can acitan cikip da plan projelerin anlatilmamasi, nasil bir takim hedefleniyor. Simdi de Dee Bost baska opsiyonlara yoneldi haberleri cikti.Sonumuz hayrola.

Sadık ilk beş oyuncumuz olacak benim anladığım, Morgan da ucuza geldiyse onun yedeğidir. İki uzunumuzdan biri kalacaksa da Ndour olmalı kısıtlı sürelerde 4 numaraya da çekebilirsin. Bonzie Colson gelecekse bence Canaan ı tutmakla uğraşmayalım. Tüm oyunu bost ve yunusa mı bırakmayı planlıyoruz çünkü Canaan sadece şutör eline geleni atmaktan başka pek numarası yok.

Canaan başta performans vermese de playoff da karakter ortaya koydu ancak pg yetenekleri kısıtlı undersize ki kalıbına göre oldukça kuvvetli ve dirençli ama 2 pg den biri Canaan olursa diğerine baya yük düşer 3 guard olacaksa da birinin sizelı olması lazım. Maliyet açısından cazip bir ücrete kalmaz Canaan. D.Thompson işi yattı herhalde. Olursa şaşırırım.

Wilbekin 3 yıllık imzayı atmış fenere. Yerli statüsünde oynayacak. Birimiz Yunus Emre’yi birimiz wilbekini alınca rekabet de bir yere kadar oluyor.

Sadık ilk beş oyuncumuz olacak benim anladığım, Morgan da ucuza geldiyse onun yedeğidir. İki uzunumuzdan biri kalacaksa da Ndour olmalı kısıtlı sürelerde 4 numaraya da çekebilirsin. Bonzie Colson gelecekse bence Canaan ı tutmakla uğraşmayalım. Tüm oyunu bost ve yunusa mı bırakmayı planlıyoruz çünkü Canaan sadece şutör eline geleni atmaktan başka pek numarası yok.

Bence de Sadik 4 numarada ilk opsiyon olacak.Morgan hem 4 hem 5 numarada süre alır diye düşünüyorum (Hatta tahminim beste daha çok alır) hem mevcut iki 5 numaradan biri kalıp hem bir 5 numara daha gelmez bir tane yabancı 5 numara alinr düşerse belki yerli 5 gelir. Colson veya müdahili bir 3 numara gelecekse onun ve Göksenin/Muhayminden birinin parkede olduğu 4 kısali beşler de görürüz. Uzun rotasyonu bir şekilde idare eder gelecek 5 numara sağlam olursa.Üç tane yabancı guardin olması Bost dışında en az birinin 1 numara olarak da oynabilmesi şart bence.6 yabancı ile başlayıp yediyi duruma göre sezon içinde almak daha iyi.

İsmet 'i bırakmaz fener Melih yaşlanıyor sg kadar iyi şutu var pg özellikleri savunması da iş ahlakı da iyi oyuncu yerli biz alamayız tabi. 3 guarddan biri olurdu İsmet ama paramız yoktur olsa da oyuncuyu başkaları ikna eder. TT Bahçeşehir Karşıyaka Bursa varken bize kalmaz biz petkim çekmece merkezefendi ile kapisiyoruz Erden Timur seneye hangi kadroyla 3m bütçeyle nasıl EL yapacak bakalım:)

“Üstüne koyarak gideceğiz”, “ yeni yapılanma” vs diyerek ilk sezondan takımı dağıtıp daha kötü bir kadro kurma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Bost da giderse herkes rahatlar.

Nef devam edecek mi bari onu aciklasalar artik.
Tunceri & zeytingoz devam edecek mi aciklansin.
Hoca kesin kaldi mi aciklansin.

Illa kaos olacak, cozen sahte kahraman olacak sanki.

💢Düzeltme:
✅Raymar Morgan bireysel değil sezon boyunca takımla antrenman yapmış👇

Raymar Morgan sakatlığını tamamen atlatmış.
Uzunca süredir bireysel antrenman yapıyormuş. (Eyüp Yıldız)

Son düzenleme:
Küme düşecek takımı alıp ilk sezondan şampiyonluğa oynatan seneye El'e sokma hedefi koyan bir yönetime karşı yapılan bu saygısızca yangına anlam veremiyorum ben. Teşekkür edilmesi gerekirken bu isimlere. Kimler hayatında bu kadar işbilen ve vziyoner bir yönetici takımı gördü bu şubede merak ediyorum. Ufak tefek meselelere takılıp yapının samimiyetini sorgulamak nedir mesela. Adam senden benden çok yırttı kendini her maç kenardan. Geldiği gibi pilot takımı kurdu salona girişti bütün transferleri cebinden yaptı kimseden destek beklemeden. Şimdi istediği gibi yönetime de girdiğine göre daha emin adımlarla devam edecektir. Ne küçülmesi ne bozulması. Bu tarz gerçeklikten uzak yorumlar beni şoke ediyor. Erden Timur'un vizyonunu ve felsefesini çoğu kişi anlayamamış. Yetenekten önce karaktere bakıyor bu adam. Takım kimyasını haybeye mi yakaladı bu adam. Herşey şans mıydı? Yaptığı yapacağının teminatı oldu bile sonuna kadar arkasındayım yapının.

Sene başında alinan 5 yerli oyuncudan Sadık haric 4 uyle yollar ayrıldı (Okben Canberk Ege Rıdvan) kendi beyanları, sene başında geç kalındığı için kalan oyuncular arasından seçim yapmak zorunda kaldık şeklindeydi. Play off serisi sonrası adım adım hedef büyütülecegi Ş.Liginde kupanın hedeflenecegi sonraki sezonda EL katılımının hedeflediğini dile getirdiler. Oyuncu bazında yerli rotasyonunda hamle yapılacağı bir iki hafta sonrada sürpriz bir yerli alınabileceğini söylediler.

Art niyetli diyen yok. Geçmiş eski yonetimlere göre Erden Timur ve ekibi cok daha özverili alcakgönüllü tutarlı. Net resmi bir açıklama gelmediği için plan neydi sonra ne oldu bilen yok.

Benzer durum Karşıyaka Tofaş için de geçerli Ufuk Sarica yerli pazarında son yillarda boyle bir durumu hatırlamadığini bazı takımların çok hızlı planlı ve bütçeli girdiklerini söyledi. Yine de sürpriz değil durum Bursa Bahçeşehir 2 yıldır ekstra kaynak ve planlı geliyordu. Antep zaten planlı bir kulüptü bütçe arttırdı. Bursa Bahçeşehir Antep plânı sadece sözde degil kadro seçiminde de somut hale getirdiler.

Bizim 2.sezonumuz Sadık hariç henüz somut katkı yok bu da gerçek. Muhaymin dışında sıçrama yapması beklenen transfer var mı şimdilik? Metin Türen 'e teklif yaptık mı bilemiyorum ama nispeten ucuza kapatabilecegimiz oyuncuydu.

Bütçenin doğru kullanılıp kullanılmadığı da bir tartışma konusu fakat şu ana kadar bütçede nispeten de olsa artış olduğuna dair bir emare göremedik . Yerli bütçesi hemen hemen aynı kaldı gibi duruyor Morgan da Kerry yerine (4,5) gelmiş gibi düşünürsek büyük bir kazık yemedi isek Kerry'den gelen buy-outu da hesapa katınca Kerry'ye yakın hafta belki de daha az maliyetle gelmiş olacak.Henuz tek bir net transfer olmadi.Ortalama yerliler ve risk barındıran bir yabancı transferi var şimdilik.Dun dünde kalıyor.Bugun ovecek birşey çıksa da ovsek diye bekliyoruz da henüz o gün bugün değil.