2022-2023 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Tamam Euroleague'de oynadı ve Türkiye'yi biliyor ama 33 yaşında ve kariyeri keskin şekilde düşüşe geçmiş biri. Nigel Hayes boşta Jaron Blossongame boşta NBA'den düşecek 5-6 tane uzun forvet var. Hiç gerek yok kendisine.

Yani şu Raymar Morgan, Yunus Emre Sonsırma, Mahir Ağva ve Angelo Caloiaro transferini Aliağa yapsa, Merkezefendi, Denizli Basket yapsa hatta Darüşaffaka yapsa onlar için başarılı bulurdum ama ligde ve Avrupa'da şampiyonluk hedefleyen bir takımın asla yapmayacağı transferler bunlar.

Gary Clark bile Caloiaro'dan çok daha fazla iş yapar burada.

Son düzenleme:
Kerry'den sonra Nigel Hayes iyi olur aslında.

En son Zalgiris ile görüyordu anlaşılan belli ilerleme kaydetmisler.Zalgiris olmazsa başka bir EL takımına gider Diger eleman da Monoca yaptı deniyordu gerdi resmi birşey yok galiba da muhtemelen EL yapar.Baskomia, Zalgiris, Asvel, Bayern, Kızılyıldız, partizan, Valencia, Münih kadrolarıni henüz tamamlaması Baskonia falan nerede ise hiç hamile yapmadı bunlar kadoilarini tamamlayınca iyi olur dediğimiz hemen bütün oyuncular gitmiş olacak neden olmuyor denilen Jekiri Fenere gitti bizim değil Fenerin oyuncuyu alacak Zalgirisin istediği oyuncuyu 200k fazla verip alacak bütçemiz yok ki oyuncu yaşına göre 200k fazlaya da tamah etmeyebilir .Canaan haftalardır bekliyor işte kimse ile adı xa çıkmadığı halde EL kontratını

A source in Turkey says Galatasaray could sign Angelo Caloiaro.
Caloiaro spent the past four seasons with MAccabi Tel Aviv

Haber dili biraz şüpheli geldi ama böyle birşey var
Pek beğenmem Caloiaro'yu Banvit'ten beri ısınamadım bir türlü EL ve Maccabi'de cv si de fikrimi değiştirmedi. Kağıt üzerinde ve oyuncu özellikleri açısından Galatasaray'ın seviyesine göre fena transfer olmaz ama asla " steal " değil bence.
Ertuğrul Erdoğan ile Harrison Auguste Hayes Whittington gibi oyuncuları cikartabilmistik. Garanti performans için Avrupada oynamış bilinen oyuncuları alıyoruz ama bütçen sınırlı zaten, bilinen oyunculardan gidince de takımı limitliyoruz. Yerliler de sınırlı oyuncular. Vardır bir bildikleri derli toplu planlı oynayalım yeter benim için. Yüksek hedeflerimizin olmadığı belli zaten.

Caloiaro zaman zaman fantasy oyununda da tercih edilip hatrı sayılır pirler getiren bir oyuncuydu. Yıllardır da EL'de boy gösteren iyi bir oyuncu. Durum ciddi mi yoksa sallama haber mi bilmiyorum ama gelirse güzel katkılar vereceğinden şüphem yok. Ha daha iyisi bulunur mu, bulunur bence. Hareketli, atlet bir oyuncu ve oyun aklı da fena değil. Ama tabii Kerry - Ndour- Kravish üçlüsünden sonra Floyd-Morgan-Caloiaro geçişiyle güç mü kaybettik güç mü kazandık denirse bilemem... Katkısı kesin oyunculardan biraz kumara gittik gibi sanki.

Haber inşallah doğru değildir kalan 3 yabancı için caloiaro dan çok çok daha iyi oyuncu alacak bütçe var açıkladığı rakamlar ve şuana kadar alınan oyunculara baktığımızda

Haberin yaptırma haber olma ihtimali de var gibi geliyor bana " biri bana böyle dedi" tadında paylaşım yapmış Garcia ama Sportando sitesine haber olarak girilmemiş.

Oyuncuları hücumdan çok bireysel savunma kapasitesi ve ötesinde takım savunmasında farklı varyasyonlara yatkınlık özelliklerine göre seçiyor galiba koç yalnız Angelo gelirse.Morgan"da eski günlerine yaklasamaz ise hücum tamamen üç yabancı kısaya kalacak

Unicaja Will Thomas"i alıyormuş Angelo ile pek maliyet farki olacağını sanmam Unicaja"da eski bütçeler yok belki daha yaşlı ama en azından hücumda daha efektif hangisi daha iyi tercih olurdu acaba

Furkan sanki şampiyonlar ligi değilde eurocupta olsak transferler daha farklı olacakmış gibi geliyor bana.

Çoğu oyuncu için EC, Eurocup’a göre tercih sebebi ama top-tier takımlar harici ücret olarak bizim verdiklerimize çıkabilecek takım olmuyor genelde. Arada bir-iki oyuncu parayı önemsemeden EC tercih ediyor da bütçe bu olsa aman aman bi fark olacağını zannetmiyorum