2022-2023 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Tyson haberi dogru mu doğru ise hem Dylan Ennis hem Tyson ile mı ilgimiz var yoksa ikisinden sadece biri mi alınacak bilgin var mı Furkan ?

Bildiğim kadarıyla Ennisle anlaşıldı ama Tyson ismini daha yeni gördüm geçen yılki gibi 3 kısalı oynayacağız sanırım da ismin doğruluğu konusunda bi fikrim yok şu an için

bu arada ilgimiz olmadı derken erkan için dedim. yanlış anlaşılmasın.

...sürekli tekrar oluyor ama takımı kuranlardan razıyım ben ama parayı verenler ayıp etti
Ayıp etti mi bilmem de belki herkes için zaman kaybı olacak, 1 yıl boşa gidecek. Bost Sadık Göksenin 1 yıl daha yaşlanacak, sözleşmeleri 1 yıl eksilicek. Takım oturmazsa harcadığın 3m dolar boşa gidecek. Sözleşmesi biten iyi yerlilerden 1-2 oyuncu alabilseydik, net sekilde guclenseydik, anlamı olurdu zamanın ve harcanan ekstra bütçenin.
Uygun maliyetli yabancılar tutarsa BCL'de son 4 kovalama dışında bir şey hayal ettirmiyor en azindan kağıt üzerinde.
Sean Marshall Hosley Gary O'Neal (veya Harrison Hayes Whittington) gibi pek bilmeyen yetenekli 3 abdli alsak tutarsa iddialiyim büyüklere kafa tutarım dersin de gelen oyuncuların ne vereceği belli oyuncular şimdilik. (Morgan 'ı ayırıyorum)
Ben olsam 3m u bu beklentiye riske edeceğime 4-5m koyar değecek bir yapı kurmayı tercih ederdim.

Karşıyaka tutmadı ama Colson Mbaye Blackmon gibi kapasiteli oyuncular alamadık şimdilik. Aldıklarımiz ya sakat ya yaşlı düşüşte ya da rol oyuncusu. Yine de fena gitmiyoruz en azından bir plan var.

Bu transfer dönemi biraz 2017-2018i andırıyor. O dönem de Renfroe, Hardy, Hendrix, Summers, Mehmet Yağmur gibi "olgun" oyunculara gitmiştik ve hedefsiz, bomboş bir sezon olmuştu. Bu sene nasıl olacak bilmiyorum ama(Bost var en azından) sanki yönetim bu sene bi' geçsin de bakarız vizyonuyla ilerliyor. Çünkü, şu ana kadar gelen yabancıların sonraki sene olmayacağı aşikâr.

Ayıp etti mi bilmem de belki herkes için zaman kaybı olacak, 1 yıl boşa gidecek. Bost Sadık Göksenin 1 yıl daha yaşlanacak, sözleşmeleri 1 yıl eksilicek. Takım oturmazsa harcadığın 3m dolar boşa gidecek. Sözleşmesi biten iyi yerlilerden 1-2 oyuncu alabilseydik, net sekilde guclenseydik, anlamı olurdu zamanın ve harcanan ekstra bütçenin.
Uygun maliyetli yabancılar tutarsa BCL'de son 4 kovalama dışında bir şey hayal ettirmiyor en azindan kağıt üzerinde.
Sean Marshall Hosley Gary O'Neal (veya Harrison Hayes Whittington) gibi pek bilmeyen yetenekli 3 abdli alsak tutarsa iddialiyim büyüklere kafa tutarım dersin de gelen oyuncuların ne vereceği belli oyuncular şimdilik. (Morgan 'ı ayırıyorum)
Ben olsam 3m u bu beklentiye riske edeceğime 4-5m koyar değecek bir yapı kurmayı tercih ederdim.

Karşıyaka tutmadı ama Colson Mbaye Blackmon gibi kapasiteli oyuncular alamadık şimdilik. Aldıklarımiz ya sakat ya yaşlı düşüşte ya da rol oyuncusu. Yine de fena gitmiyoruz en azından bir plan var.

Ayıp etme kısmı bütçe düşük diye değil de kandırma yüzünden bir de bence sezon başladığı andaki oyuncu maaş toplamı 3 milyon falan bile olmayacak .Öte yandan ben kurulacak takımından umutluyum lakin Tenerife geçen seneye göre daha da güçlenerek geliyor gibi hele Kyle Wiltjer yerine de ona yakın Bir oyuncu gelirse

Bu arada belki çoğu kişiye göre erken olabilir ama ben olsam bugün Sadık’ın sözleşmesini 2,3 yıl daha uzatırım.

Bizim için çok erken olmaz da 2 yıl daha sözleşmesi var 4-5 yıl bize bağlanmayı oyuncu veya menejeri istemez sanırım.Bizle olan kontratı bitince en kötü olasılık Efes ya da FB yapabileceği kesin gibi şimdiden hatta önümüzdeki sezon sonu ciddi şekilde uğraşmaya başlar , en azından Efes,

Biz ne Efes ne de FB olabiliriz. Olabilmek için salonu yapmamız gerekir. O da çok zor. Bizim az bütçe ile doğru kadro kurmamız gerekiyor. Bu da çok zor. Riskli transferler yapmamıza neden olacak. Benim gördüğüm kadarıyla bunu yapmaya çalışıyorlar. Ne zaman Salonumuz olur; Alt yapımız olgunlaşır ve avrupa da eurolig çıkarsak o zaman herkesin beklediği transferler olabileceğini inanıyorum. İnş o günleri görebiliriz.

Sezona böyle başlarız diye tahmin ediyorum kanattan ziyade Dee hariç biri fizilii diğeri pg de oynayabilecek 2 guard daha lazımdı bence bütçe yeterince fiziklisine yetmemiş demek 😀. En pahalı yabancı Harrison sonraki en pahalı yabancı Bost olacak gibi sürekli tekrar oluyor ama takımı kuranlardan razıyım ben ama parayı verenler ayıp etti
Ayıp bir tarafa direkt insanları kandırmak bu. Basketboldaki durum bütçe artışı yapacaz diyip 100-200 bin dolar artırmak filan insanları salak yerine koymaktır. Hedefimiz ligde ve CL'de final diyorsan gerekeni yapacaksın. Tabi ki şu an için konuşmak erken ama görünen tabloda bu iki hedefi de tutturmak bence mümkün değil. 3. yılın sonunda eurolig'e gidecez filan da pek gerçekçi görünmüyor kimse kusura bakmasın.

Erden Timur'a olan sempatim de azalmaya başladı. Futbolda icracı bir görev alması bence basketbol yapılanmasını olumsuz etkileyecektir. Futboldan o kadar umutsuz değilim ama diğer branşlarda şu ana kadar hiç iyi işler yapılmıyor. Böyle devam edilirse Dursun Özbek'in ömrü yine pek de uzun olmaz. Cumhuriyetin 100. yılında bütün branşlarda hedef şampiyonluk diyip bu icraatları yaparsan adama gülerler.

Sadık bence sözleşme yenileme konusuna yanaşmayabilir. Şuan bile free olsaydı kesin Efes vs kapardı. Bizim vereceğimiz miktarın çok daha yukarılarını alma potansiyeli var.

Sadık çok potansiyelli ama hala defoları olan bir uzun. Erken havaya girerse kendi kaybeder. Efes’e giderse havlu sallar. Oynayarak gelişmeli, eksik taraflarını tamamlamalı.

Geçen sene ki yapıyı devam ettireceksek kesinlikle Caloiaro yerine Whittington - Blackshear tarzı bir oyuncuya gitmemiz gerekiyor, yoksa inanılmaz undersize kalacağız. Sadık konusunda da uzatmak kolay değil, bütçeyi zorlamak gerekir diye düşünüyorum. Çünkü yerli sıkıntısı yaşayan Efes'ten iyi kontrat teklifi alacaktır. Gelecek yıl eurolig vizyonu koyduğunu söyleyen yönetimin ilk testi Sadık'ın sözleşmesi olacak. Vizyon eurolig ise Sadık'la U-ZA-TA-CAK-SIN.

Son düzenleme:
Dylan Ennis bu sezonki en iyi transferimiz oldu. Caloiaro transferi ise bu sene Sadık'ın sürelerinin çok artacağına işaret ediyor. Sahada Caloiaro-Sadık-Morgan/Floyd'un kullanılacağı uzun sürelerin planlandığını düşünüyorum. Ben de aslında fizikli bir 3 numara transferi bekliyordum ama şu an ihtiyacımız olan net bir şutör, ve burada fizikli bir 3 numara yerine tam bir 2 numaraya gidileceğini düşünüyorum,çünkü Caloiaro 3 numaradan en az bir 10 dakika alacaktır. Allerik Freeman şu an en uygun opsiyon gibi duruyor, tabi kendisi Euroleague veya yüksek bir maaş beklentisi içinde değilse. Dee-Dylan-Freeman üçlüsünün bitirdiği bir son 6-7 dakika fena durmuyor. Şampiyonlar Ligi için de Akoon-Purcell'in Ocakta dönmesi 3 numaradaki opsiyonları arttırabilir.

Dee-Yunus-Ege Tan
Dylan-Freeman-Muhaymin
Göksenin-Sinan
Caloiaro-Sadık
Floyd-Morgan-Mahir

Sadık konusunda da uzatmak kolay değil, bütçeyi zorlamak gerekir diye düşünüyorum. Çünkü yerli sıkıntısı yaşayan Efes'ten iyi kontrat teklifi alacaktır. Gelecek yıl eurolig vizyonu koyduğunu söyleyen yönetimin ilk testi Sadık'ın sözleşmesi olacak. Vizyon eurolig ise Sadık'la U-ZA-TA-CAK-SIN.
170 bin euro verdiğimiz oyuncuyu kaptırmamamiz lazım

Tahmin edileceği üzere Darius Thompson ile Zalgiris'den sonra Baskonia'nin da ilgisi varmış.İsmi lazım değil oyuncu içinse henüz ciddi bir dedikodu yok bize çok iyi olur aslında çok güçlü ve atletik olmasa da 198 boyu var zaman zaman 2 guardin yanında Zaman zaman 2 numara olarak süre alabilir .
Yalnız Carter için Çağlar bey bir tık açık kapı da bırakıyor gibi asil hedef olmasa da asıl hedef ya da hedefler olmaz ise arka sıradaki alternatif olabilir mı acaba