2023-2024 Euroleague

Bu sezon Real Madrid dışında bir takım şampiyon olursa çok büyük sürpriz olur,sezon Real ve diğerleri olarak geçiyor.

Milano'nun bu kadar başarısız olmasını ise anlayamıyorum,kadroları bence kesinlikle ilk 4'te olmayı hak ediyor,Mirotic,Melli,Shields,M.Lo,S.Napier bunlar üst düzey isimler,bence sorun sadece koç değil,yıllardır iyi kadrolar kuruyorlar,yıllardır başarısızlar,sürekli oyuncuları sakatlanıyor,enteresan yani.
Abi ağır Messina hayranı bir basketbolsever olarak kabullenmekte zorlansam da sebebi Messina bence :( Kaç senedir Milano benim için doğal favori, kadroya bakınca eminim çoğu insan için öyledir ama bir türlü olmuyor bir şeyler. olmuyor yani, bence koç değişimi lazımdı oraya ama aksine sözleşmesini de uzattılar koçun. Keşke aydınlanma gelse, kafasını toparlasa. şampiyon olsa jübile yapsa. Galatasaray kazanmış kadar sevinirim öyle bir hayranlık. kadro da çok müsait buna, belki önümüzdeki sene...
 
Partizan baya ayağına sıktı. Obradovic her daim kupa arasının sonrasını hedef alıyor olsa da normal sezon bitene dek sıralamada başlarına iş açacak, sıklıkla telafi gerektirecek bu akşam.
 
Oyun kurucusuz PAO ilk 8 dakikada sahada kütük gibi kaldı. İlk periyodun 15'le bitmesi işten değildi. Periyodun son 2 dakikasında Kalaitzakis-Vildoza'yla, sırf takımın oyun kurucuları olması üzerinden hücum belki toparlanmadı fakat savunmada epik bir performans çıktı ortaya. Orta sahaya kadar ittiler, ağ örüp attılar rakibin üstüne. :)

Salt savunmayla hücum eden takım uzun yıllardır izlememiştim. Avrupa basketbolunun esaslı geçmişinden bir kesit oldu. Baya özgün bir devre izledik, baya özgün bir maç izliyoruz.
 
Nunn'ın yüksek penetresini bir devre boyunca yedirerek, dışarıdan sayı bulamadığı günde Nunn'a 20'leri gördürerek 2016 yazı öncesi Euroleague galibiyeti aldı PAO. :) Savunma performansı o dönemin sert iç saha derbilerine de öykündü.
 
Ataman, Efes döneminden farklı, çok özel işler yapıyor Pana'da. Efes döneminde başardığı en önemli şey oyuncularının içindeki superstar potansiyelini ortaya çıkarmasıydı. Hatta Efes döneminde kazandığı sükseli galibiyetlerden sonra özel 3'lük performanslarını gördüğümüz çok olmuştur ki bu durumdan dolayı bazı basketbol severler Ataman'ın başarısını sıradanlaştırıp galibiyetleri oyuncu performanslarına yönlendirirdi.

Ancak Pana'da durum çok farklı. Dün kritik ve zor bir maç oynadı Pana ve bu maçı yalnızca 2 üçlük isabeti ile tamamlamasına rağmen zorlanmadan kazandı. Euroleague'de 2 tane 3'lük isabeti ile maç kazanan başka takım var mı emin değilim.

Neredeyse her savunmada, rakibin her ikili oyununda savunmasını kenardan yönlendirdi. Rakip oyuncuya göre, kendi savunmacısına göre , kalan süreye göre; adam değişme, ikili baskı, perdeyi alttan geçme, üstten geçme hepsini ayrı ayrı uygulattı ki sesi kenardan geliyordu.

Efes döneminde oyuncuları sivrilttiği bir superstarlar takımı oluşturmuştu. Şimdi ise kendinden beklenmeyecek düzeyde baya baya bir coach takımı oluşturup yoluna devam ediyor. Elindeki malzemeye göre esneyebildiğini en verimli oyunu oynadığını ispatladığı bir sezon
 
PAO, maçı çok daha fazla istedi ve kazandı. Galibiyetin geleceğe etkileri devasa olur, bununla birlikte akşamın anlatımı bu ölçüde düz.

Real Madrid'in geçtiğimiz sezondan amel defteri öyle kabarık ki, bu tarihte kazansalar da olmayacak kaybetseler de olmayacak hissiyatı çökmeye başladı kendilerine.
 
Madrid herkesi süpürüyor dedikten sonra mağlubiyete abone oldu adamlar, nazar ettik. Madrid en kritik dönemeçte formdan düşerken, Pana en kritik dönemde büyük bir galibiyet aldı. Şimdi taraftarlar daha da işin içine girecektir. Ve tabii oyuncular da.
 
Fener F8 yolunda Baskonia'yı kendi evinde yenerek arayı bir tık daha açtı altındakilerle son 7 kala. Barça da gitti kendi evinde yenildi Monako'ya. Bunların loserlıkları yine başladı. Gelecek haftalarda yerlerini kaybedip biraz daha düşmeleri mümkün.
Gerçekten Madrid dışındakilerin çekişmesi çok yakın. Onların altı yangın yeri.
Milano da salaklığına doymasın. Gidip Asvel'e yenilmeyi başardılar. Playoff yapma şansları çok düştü. Efes gibi onlar da F8 dışında kalacaklar muhtemelen.
Ben olası Panathinaikos-Fener eşleşmesini bekliyorum F8'de. Muhteşem olacaktır.
 
Şimdi puan durumuna baktım Panathinaikos Real Madrid'ten sonra en iyi averaja sahip olan ikinci takım.Ergin Ataman gerçekten çok büyük koç,bir zamanlar bu isim bizim takımı çalıştırıyordu,nereden nereye ... Şube olarak her sezon daha geriye gittik,anılarla avunuyoruz.
 

Üst