2023-2024 Euroleague

2. sıra için artık herşey çok müsait, takımın ana planındaki isimlerde belirgin sakatlıklar yaşanmadığı sürece fikstür buna müsade ediyor. bir de oaka tabi ki, sezon başı kadro oturmamışken gelen olympiakos yenilgisi ve madrid yenilgileri sonrası kayıp yaşanmadı, muhtemelen yaşanmayacak da. nunn'un hikayesi çok başka ilerliyor. herhangi başka bir koç elinde geçtiğimiz 8-10 haftalık karar hataları ve performansları sonrası 15 - 20 dk'lik oyuncuya dönüştürülürdü. fakat ergin ataman final four kazanılacaksa, onun bireysel performansının çok önemli oldugunun farkında ve kendi punter'ını yaratmak istiyor. her geçen gün daha iyi görüyorum nunn'ı. fakat yine de karar mekanizması olmaktan bir tık uzaklaştırmak ve daha bitirici rolde kullanmak gerekiyor hala daha. özgürlüğünü, ataman standartları için dahi hafif fazla buluyorum.

yolun sonu final four olur umarım. en son kırmızı formaları giydiğini ifade eden değerli dostum onur uncu'ya da, bir atina çıkarması yapmaz mıyız diye seslenmeden edemiyorum. tabi ki courtside olur :) iyi geceler herkese.
 
2010-2011 final serisinde derbide PAO'yu izleyebilmek için bulduğum linkleri değme hacker çözemezdi. :) Enerji kaynağı temelli savaşlara futboldaki gelişmelerin de eklenmesiyle Olympiakos nasıl başladığın değil, nasıl bitiriyor olduğun önemlidir dese de ilk göz ağrısı ilk göz ağrısıdır. Efsane gerilerken dahi Recep Ankaralı'yı daha da geriletiyordu neticede. :)
 
Son düzenleme:
Ataman son yılların Euroleague'deki en iyi 2-3 koçundan birisi belki de en iyisi. Pana başında gösterdiği performansla bunu bir kez daha kanıtlıyor. Yine dipten aldığı takımı tamamen değiştirip f4 potasına soktu.

Benim için esas şaşırtıcı noktaysa Pana'nın gösterdiği savunma performansı. Grigonis - Sloukas - Vildoza - Grant - Nunn kısa rotasyonundan bu savunma performansı nasıl çıkıyor hayret verici.
 
Son yıllarını rezil geçiren Pana'yı, hem de kötü başladığı bir sezonda inanılmaz bir form grafiğine kavuşturdu. Ataman yeni bir masalı yazmaya yelken açıyor gibi. Sonu güzel olur umarım.
Madrid'in kadrosunun en önemli oyuncuları yoktu. Monaco'nun kazanması normal ama bu kadar fark tabii biraz enteresan. Campazzo biraz oynasaydı da PIR alsaydık.
Zalgiris'in Fener'i bu kadar patates etmesine şaşırdım. Maçları izleyemedim ama sonuçlara şaşırdım.
 
Ben Ergin hocanın başarısız olacağını düşünüyordum,ilk 8 e giremezler veya en iyi ihtimal 8. veya 7. olurlar diye düşünüyordum,Ergin hoca beni yanılttı ve gerçekten çok büyük bir koç olduğunu ispatladı,bence hak ettiği değeri göremiyor,şu an Avrupa'nın en iyi koçu diyebiliriz.Bu ligde yüksek bütçe bile başarı getirmiyor,koç iyiyse başarı geliyor.Gelecekte Milano'yu adam edebilcek bir koç varsa o da yine Ergin hocadır ama Real'in,Barca'nın başında da görmek isterdim onu.
 
Pana, Oly'i bir kere daha tokatladı. Ama bu sefer de Sloukas'ı kaybettiler. Fazlasıyla eforlu da bir maçtı. Perşembe Maccabi maçını tehlikeye attılar. Orda da Brown sakat ama Pana epey yıprandı
 
Pana az kalsın maçı da veriyordu ya. Goss 1/2 yapmasa dönüşü uzun süre olmasina rağmen uzardi bence. son 3 dakika feci ciddiyetsizlik vardı takımda. neyse ki kazandılar. Ligde ev sahibi avantajı artık resmi olarak ceplerinde ama hem Sloukas güme gitti hemde Maccabi maçına yıpranmış şekilde çıkacaklar.
 
Panathinaikos 2 derbiyi de kazandı. 15/15 yaptılar. Final serisinde iç saha avantajını da aldılar. Ligde Mart sonuna kadar kafa rahat.

Gerçi şimdi baktım 22 maç sonunda ilk 6 devam edecekmiş. 5+5 maç daha oynayacaklarsa liderliğe kesin diyemeyiz henüz.
 
Son düzenleme:

Üst