2023-2024 Euroleague

Sorkin bencede girsin diye atmıştı.Şu son 20 saniye hakemlerin rezilliğiyle başlayan garip bir sekans oldu.

Hakemleri bugün zaten hiç beğenmedim salak salak yönetiyorlar.Batırıp,batırıp en sonunda faulü görmedik bari topu verelim Maccabi'ye dediler.Lessort'un faulü bir o kadar anlamsızdı.20 saniyenin ne kadar uzun olduğunu görmüş olduk diyelim.
 
Yardımcı koç al Kostas Antetokounmpo'yu al al al al.

Allah'ım sabır ver ya.Son 1 buçuk dakika kala oyun durmuş olsa adamın yapacağı tercihe bak ya.Lessort bugün hem Ergin hoca varken hemde yardımcı koç varken bir türlü alması gereken dakikaları alamadı.Oyundaykende sürekli süre dolmak üzereyken vb sıkıntılı toplarla buluşup durdu.

Balcerowski'yi 8dk oynattınız maç boyunca geriye 2 uzununuz kalıyor.Antetokounmpo yeri geldi savunmaya ciddi direnç getirdi ama o kadar,tamam fazlası yok.

Uzatmaya bile bu herifle başladınız ya.Pana asıl sorunları bulana dek çok şey kaybetmez umarım.Ergin hocanın başarılı olmasını istiyorum çünkü.
 
Kalp kıran bir maglubiyet oldu pana için, 86-81 kazandı maccabi. içerde 3 maç 1 galibiyet 2 mağlubiyet, ivme yakalamak için bu maçlar çok önemliydi sezon başı ama Pana ilerde çok arayacağı mağlubiyetler aldı oly ve maccabi maçlarında. hadi oly oturmuş bir takım, sezonun ilk maçı cart curt yine bir izah bulursun ama Maccabi'ye kaybetmek hiç iyi olmadı.
 
Ben Pana taraftarı olsam deliriyor olurdum şu anda.Bir yandan hakemler,bir yandan maçın uzatmaya gitme şekli,uzatmada yaklaşık 4 dakikayı çok kötü geçmen,son topu kullanma şekillerin.Maçı kazanacağın noktada yaptığın hatalar.

Pana taraftarına bolca sabır dilerim.Şu an en ihtiyaç duydukları şey.
 
Panathinaikos savaş sebebiyle siyah formayla sahaya çıkan, bir değişiklik olmadıysa maça Güney Kıbrıs'ta hazırlanan rakibine karşı kaos ve kriz üzerinden tüm unsurlarını basketbola döndürdü; kazanmalarına da ramak kalmıştı. Olympiakos'un ardından Maccabi'ye de OAKA'da uzatma üzerinden kaybetmiş oldular. Şu aşamada basketbolları seyirlik mi, değil. Kadrodaki isimler ve var olan istek ilgi çekici mi, tam anlamıyla evet. Sıradaki maçlarını merakla bekler haldeyim şimdiden.
 
Ergin hocanın yıllardır oynattığı basketboldaki en önemli parçası eksik sanki Panathinaikos'ta.

Dengeli guard olarak Vildoza ve Sloukas iyi hoş ama diğer skorer deli dolu guard konusunda eksik kalmışlar gibi.

Nedense hala aradığına da eminim. Bilen arkadaşlar yanıtlarsa sevinirim bu tarz bir oyuncu mevcut mu piyasada?

Veya kimi alsalardı güzel olurdu. Kemba Walker'ı neden düşünmediler acaba
 
Ergin hocanın yıllardır oynattığı basketboldaki en önemli parçası eksik sanki Panathinaikos'ta.

Dengeli guard olarak Vildoza ve Sloukas iyi hoş ama diğer skorer deli dolu guard konusunda eksik kalmışlar gibi.

Nedense hala aradığına da eminim. Bilen arkadaşlar yanıtlarsa sevinirim bu tarz bir oyuncu mevcut mu piyasada?

Veya kimi alsalardı güzel olurdu. Kemba Walker'ı neden düşünmediler acaba?

Son sorudan başlayayım, Kemba Walker o dizlerle girilecek bir risk değil maalesef. En azından ana plan için. Şu an tamamen planlama dışında kalsa da Monaco'da bir şey değiştirmez. Çünkü asıl rotasyon oyuncusu değil hala. Skorer guard konusunda Kyle Guy'a güvendiler ama o da parkede savunma tarafında ağır eksi yazdıkça maalesef uzun süreler sahada kalması mümkün değil. Bildiğim kadarıyla Carlik Jones serbest kaldı.
 
Ortada bir proje mi var yoksa Giannakopoulos ailesinin yine 1-2 sene biraz para harcayası mı gelmiş emin olmamakla birlikte, Ataman gibi ilk amacı "Kusursuz A planı yaratmak" olan bir koç için çok fazla risk barındıran bir kadro var elinde. Sloukas 2. oyunculuk konusunda ne kadar iyiyse ücret bandına bakarsak 1. oyunculuk konusunda en kötü fiyat/performans işi. Kaldıramıyor adam 1. oyuncu olmayı enteresan bir şekilde. Burda Vildoza'dan destek bekleniyor ama NBA sanki biraz geri götürmüş Vildoza'yı. Bi şekilde hücumda üretiyor ama savunmada kara delik, oyunda da zaman zaman kayboluyor. Geçen sene Ponitka'da yaptığını bu sene Guy'da yaptılar yine formda bir oyuncu transfer edildi ama rolleri oturmamış bir takımda kafası kesik tavuk gibi dolaşıyor sahada.

Zor bir fikstürle başladılar, Fenerbahçe maçı hariç diğer 2 maçta da oyunun içinde kaldılar ama belli olan bir şey henüz roller tam oturmamış. Her ne kadar zamana ihtiyacı olsa da şu an için Pana'da en iyi ihtimali Play Off olarak görüyorum. Bu yıl Play-In olması da onlar adına bir şans..
 
Asvel, Baskonia ve Kızılyıldız koçluğu için Yannis Sferopulos ismi geçiyor. Yerel ligler haricinde bir başarısı olmayan Sferopulos'u sürekli Euroleague'de koç olarak istemeye de pek anlam veremiyorum. Başarılı olduğu yerel liglerde, yıllardır neredeyse tek takımın hüküm sürdüğü İsrail'de Maccabi ile ve yine yıllardır iki takımın hüküm sürdüğü Yunanistan liginde Olympiacos'la şampiyonluklar yaşadı.
 
İspanyollar çok sert dursa da, yarın final olsa eşleşme tek ihtimal barındırıyor dense de en azından Panathinaikos'u finalde görmeyi istiyorum. Partizan ya da Olympiakos gelebilirse de takriben 48 saat boyunca beklenir tabi. :)
 

Üst