2023-2024 Euroleague

Hakemler 3 atış verdi çok dramatik bir son. inceliyorlar şimdi eğer dönmezse son yılların en acayip karşılaşması diyebiliriz.
 
Real 65-64 kazandı. çok dramatik bir son oldu. Kaçan serbest atışlar iki tarafı da yaktı. bir basketsever olarak skor tayin etme hakkım olsa şu maçı berabere bitirir iki takıma da ağız dolusu küfür ederdim. ama maalesef böyle bir hakkım yok.
 
Partizan-Kızılyıldız maçı Olympiakos-Partizan maçının karbon kopyası oldu adeta. :) Yegane fark şuydu, Partizan son topta faulleri bilfiil yaptı ve Kızılyıldız çizgide Partizan'a istediğinden baya fazlasını verdi. Böylece son anlarda kriz değil de kutlama fırsatı doğdu.

Punter bir Kızılyıldız derbisini daha boş geçiyor ve kaybettiriyordu az kalsın. Avramovic yakın geçmişte de sıklıkla yaptığı gibi iç saha derbisini söküp aldı. Kızılyıldız'da kadronun potansiyeli arşta, koç tercihi de İvanovic'in ardından hayli istenecek formda. Bu ortamda Napier'i merkeze yerleştirebilirlerse Final Four eşiğini görürler diye düşünüyorum.
 
Son düzenleme:
Partizan-Kızılyıldız maçı Olymiakos-Partizan maçının karbon kopyası oldu adeta. :) Yegane fark şuydu, Partizan son topta faulleri bilfiil yaptı ve Kızılyıldız çizgide Partizan'a istediğinden baya fazlasını verdi. Böylece son anlarda kriz değil de kutlama fırsatı doğdu.

Punter bir Kızılyıldız derbisini daha boş geçiyor ve kaybettiriyordu az kalsın. Avramovic yakın geçmişte de sıklıkla yaptığı gibi iç saha derbisini söküp aldı. Kızılyıldız'da kadronun potansiyeli arşta, koç tercihi de İvanovic'in ardından hayli istenecek formda. Bu ortamda Napier'i merkeze yerleştirebilirlerse Final Four eşiğini görürler diye düşünüyorum.
Abi yago dos santos yorumu alayım. yazın hayallerimi süslüyordu, muhteşem ulm performansi sonrası ciddi ciddi bize düşmesini bekliyordum, vah benim kafama. :D Bugün de muhteşem oynadı özellikle son çeyrek çok kritik 2 üçlük attı, direnç kıran ucluklerdi hatta bunlar. sonra koç onu oyundan aldı ve uzun süre kenarda tuttu. unuttu bence, son 1 dakikayı dos santos ile oynayabilirdi.
 
Teodosic'in bilhassa 2016 Rio Olimpiyatları'ndaki ABD maçında kendini Euroleague gurularının ötesine geçerek Dünya'ya kanıtlaması üzerinden; ülkeye dönüşünün de ardından bugün son çeyrekte yaşanacaklar belliydi Alper. :) Aktris eşiyle birlikte moda alanı üzerinden de Sırbistan'da baya popüler bir haldeler. Yago Dos Santos ve Napier'in akşam özelinde son toplar neden bize gelmedi diye sormadığı kanısındayım. Bununla birlikte Kızılyıldız'ın tüm etmenleri adına Teodosic'i veteran abiye çevirebilmek noktasında altın bir fırsat doğdu, yol çok ama çok yakınken hem de. :)

Dos Santos son periyotta baya olgundu gerçekten, Partizan'ın ilk dönüşünün ardından tekrar çift haneyi görebilmeye dair Bolomboy'la birlikte amiral gemi oldular. Topu Napier'le uyumlu, akorlu bir şekilde paylaşıp yönlendirebilirlerse Kızılyıldız'ı Panathinaikos'la birlikte her hafta izleriz kanısındayım. Rotasyon bildiğimiz cevher.

Transferine dairse kendisi kulüpte konuşuldu. Tabi sonuç alamadık fakat küme düşen Antep'ten Euroleague'deki Baskonia'nın ilk 5'ine oyuncu gidiyorken ligin cüret düzeyi yüksek tabi. :)
 
öncelikle galiptir bu yolda mağlup klişesiyle, değerli dostlarım onur uncu ve yiğit çelebi’ye selam olsun. efendim, bir insan yedisinde ne ise yetmişinde de odur demiş atalarımız. teodosic, yani şu yaşında şu fizik durumuyla öyle işler yapıp toparladı ki takımı partizan deplasmanında. ama… yahu bu adamı son 3 dk alın kardeşim kenara. ya doktor, ezbere yorum yapıyosun demeyin sayın uncu ve çelebi. yok babacım, yeniden keşif aramayalım.

sevimli yunan koçumuz eşliğinde, kızılyıldız maçlarını izlemeye devam edeceğim. henüz maç kaçırmadım. sorsan yiğit çelebi zvezda aşığı, nerdesiniz kardeşim 😅

biraz da analiz… şimdi çok sevdiğim caner eler ve spor kamuoyuna eleştirim olacak. yahu ezbere zeljko övmeyi bırakın. ne çizecek acaba merak ediyoruz denilen her mola dönüşü topu oyuna sokamayan bir partizan gördük. kaminsky ‘yi kenarda unutan, dozier’e gereğinden çok top veren, rotasyonları ayarlayamayan ve yazın iki büyük kayıba rağmen takım mühendisliğinde sınıfta kalan bir obradovic görüyorum.

sfairopoulos hocam. hocam bakın bu adam hanga kardeşimiz topla yönlendirici değil. barcelonada, guard yokluğunda, sinan gülervari bir değişim yaşadığını zannediyor bu arkadaşımız. hayır, kuyruklu yalan. algılara ve spor kamuoyunda ifade edilen “adam hanga kariyerine başladığı noktaya göre oyununu çok değiştirdi” sözlerine inanmayınız. bu adam kendisini handler sandığı sürece, hücum setlerinizde ekstra opsiyon ve ekstra yaratıcı var yanılgısına düşmeyiniz. uzun vadede bu yetenek tavanınızı daraltacağı gibi, dos santos / napier ikilisinin de verimini azaltarak, kaynaklarınızı kötü kullanmanız sonucunu doğuracak.

biraz da nedovic… böyle çok güzelsin be nedovic. evet çok yeteneklisin, tıpkı vildoza gibi. ama sizler böyle iyisiniz. pao ve zvezda’da bu iki ismi mümkünse çok az görelim. bakın bunlar gurme analizlerdir😅 son saniye basketiyle maç alırlar arada bir, pnr oynarlar, bilekleri temizdir. evet basketbol sahasına bakarken, sadece topun olduğu anı ve bölgeyi izleyenleri kandırabilirsiniz kadife bileklerinizle. beni kandırmazsınız değerli vildoza ve nedovic.

bir dahaki zvezda maçında görüşmek üzere efendim, saygılar…
 
Yererek üst düzey Suudi Arabistan mı deriz, överek salon sporları aşığının cenneti mi deriz burası bütünüyle bireye kalmış olmakla birlikte; bilet fiyatı-saha içi denkleminde Türkiye maliyet-fayda itibariyle çıtayı arşa konumlandırmış durumda. Basketbol ve voleybolun nüvesini oluşturan Balkanların bütünüyle çevre noktalarında, sık sık da merkezde dillendiriliyordu bu yaklaşım 2014-2022 aralığında. Buradan oluşturalım derim görüntüyü.
 
Panathinaikos'un kaderini Vildoza, Balcerowski ve Hernangomez'in sisteme adaptasyonu belirleyecek. Balcerowski için hemen hemen hiç bir özel oyun görünmüyor. Hernangomez gelen boş şutları atamıyor. Vildoza da tahammül sınırının çok üstünde rezil savunma yapıyor. Üçünün birden sezonu Panathinaikos'ta tamamlaması pek olası görünmüyor. Pana, keşke Vildoza yerine Napier - Yago Dos Santos (özel oyuncu bence) tarzı bir oyuncuya gitseydi.
 
Son düzenleme:
oaka'da eksik baskonia'ya karşı skor üstünlüğü alınsa da oyun üstünlüğü alınamadı. karşınızda 3-4 eksiği olan ve mevcut koç görevdeyken yeni koç arayan bir baskonia vardı. herşeye rağmen galibiyet değerli fakat tatmin olmadık.
Pazartesi günü olimpiakos maçından dolayı böyle olduğunu umut ediyorum... Pana bi türlü basketbola doyuramadı bu sezon..
 
Sezon başlamadan yazdım. Pana’nın top yönlendirircileri yeterli seviyede değil. Takımın en yüksek kazananını Sloukas’tan Eurolrague’de daha overpaid bir isim yok.

Grant, Guy Eurocup seyesinde, Vildoza da sezona kötü girince bu oyun kaçınılmaz. Elle tutulur bir tane sağlam kısaları yok
 
Vildoza, Laprovittola falan ne ara takımı taşıyacak oyun kurucular seviyesine gelip alındılar onu anlamadım ben. Bu adamlara güvenip takım kuramazsın. Ha Micic olur alırsın, De Colo olur, Sloukas da bir nebze anlarım ama diğer isimleri almak gereksizdi bana göre. Zaten Sloukas gibi bir adam almışsın sen oraya. Larkin, Mike James, Punter tarzı skoru yaratan bir kısa alacaktın. Onu da Grant gibi kumar ile denedin.
Barça'dan bu sezon ümitliyim. Vesely falan da işin içine girince oyuncu performansları geçen senelerdeki gibi tutuk kalmayacaktır. Tam anlamıyla güçlerini yansıtabilirler. Keza Madrid de yine favori şekilde ilerliyor oyuncularıyla. Bu iki İspanyol takımı arasında geçeceğini düşünüyorum şampiyonluk yarışının bu sezon.
 

Üst