2023-2024 Galatasaray Erkek Futbol Takımı

Malesef yıldızlarımız grup maçlarında istediğimiz beklediğimiz katkıyı vermediler. Zaha, Ziyech, Tete, Ndombele, Angelino hatta İcardi. Şampiyonlar ligi kalitesinde oyuncular ama onlar 10 üzerinden 4 5 ile oynayınca haliyle grupta bu puanda kaldık. Belki birer maç katkıları oldu ama daha fazlası değil. Erden Timur ve Okan hocanın emeklerine yazık olmasından korkuyorum.
 
Daha öncede yazdım eğer ŞL de üst tura çıkmayacaksak UEFA'ya gitmektense elenelim daha iyi olur. Lige konsantre olup seneye tekrar ŞL ye gidelim diye.
 
Angelinho-Zaha olmadı, olmuyor. Her iki kanatta da ters ayaklı, içe kat eden oyuncularla maça başlamanın bir mantığı yok. Tete zaten bu sezon doğru düzgün performans sergileyemedi. Ligde de son maç yine oldukça kötüydü. Ayrıca dağ gibi Danimarkalılar varken doldur boşalt mantığıyla nasıl gol atabilirsin ki? Kadro kalitemiz çok daha iyi ama taktik olarak ezildik. Dakika 70 oldu belki 20 ortamız var, henüz isabetli şutumuz olduğunu sanmıyorum.
 
bazilari sosyal medyada zaha tete ve icardiye bile sövmeye baslamis.

hatirlatmakta fayda var zaha ve tete diger maclardaki golleri atmasalardi su an son maca bile kalmazdi
 
Hücumda hiç bir istediğimiz olmadı. Düzgün orta yapamadık. İsabetli şut çekemedik. Bayern ve Manu maçında ki oyunumuzu oynayabilseydik çok farklı olurdu. Canları sağ olsun.
 
6 tane ŞL maçı oynadık. Hepsinde ilk golü yiyen taraf biz olduk. Dahası, ikinci yarı yediğimiz goller hep değişikliklerden önce geldi. Çünkü hocamız 60'tan önce değişiklik yapmıyor. O değişiklikler devre arası gelse belki ikinci tura çıkmıştık. Bugün de hiçbir şey yapamayan Zaha ve Tete'ye çok sabretti. Keza Angelino'ya da...

Yıllar sonra ŞL'deki ilk senemizde 3. olmak kötü değil tabi ama tur atlamak işten değildi.
 
6 tane ŞL maçı oynadık. Hepsinde ilk golü yiyen taraf biz olduk. Dahası, ikinci yarı yediğimiz goller hep değişikliklerden önce geldi. Çünkü hocamız 60'tan önce değişiklik yapmıyor. O değişiklikler devre arası gelse belki ikinci tura çıkmıştık. Bugün de hiçbir şey yapamayan Zaha ve Tete'ye çok sabretti. Keza Angelino'ya da...

Yıllar sonra ŞL'deki ilk senemizde 3. olmak kötü değil tabi ama tur atlamak işten değildi.
kaciran goller ve posizyonlari da yazsaydin girip Okan Hocami atsin golleri.
 
Güzel bir serüven oldu. Bir nevi Molde eşleşmesinin diyetini ödedik.

Hangi kupa olursa olsun Avrupa'da kalmak güzel. CL'de turlamayı da hak eden çirkef kalecisine rağmen Kopenhag oldu. Hem Bayern'den puan aldılar hem de mütevazı ve sınırlı kadrolarına rağmen hiçbir maçta ezilmediler.

Futbolcusundan yönetimine kadar herkesin şapkasını önüne koyarak düşünmesi lazım. Neticede altı maç oynadık, aldığımız bir galibiyet ve bir beraberlikte rakip 10 kişi kaldı. Birinde ayrıca penaltı da oldu. Son maçta da 10 kişi kalan ve kontratak dışında gole gitmeyi düşünmeyen Kopenhag'a yenildik. Ceza alanında hava toplarında etkili oyuncumuz olmadığı ve rakip fiziken çok üstün olduğu halde maç boyunca kenarlardan orta açtık. Sanıyorum Okan Hoca bir şey düşündü ama sahaya yansıtamadı. Çünkü elindeki kadro ona çok şans vermesine rağmen çok kötü bir 11'le çıktı. Sağlık olsun diyelim.
 
Orta sahadaki kalite düşüklüğümüz bizi 2. turdan etti. Ama oyuncularımızın koyduğu karakter çok zor bir grupta Avrupa Ligi getirdi. Devre arası sene başında yaptığımız hatayı yapmayıp üzerine düştüğümüz tek branşa gerekli eklemeyi yaparsak orada iddaa sahibi olabiliriz, yoksa bu oyuncularla işi bu raddeye getirmek bile beceridir. Şampiyonlar Ligi'nde sadece büyük maddi getirisi için üst turu görmek isterdim, zaten Ocak'tak Afrika Kupası saçmalığına pek gücümüz de olmayacaktı birebir eşleşmede. Bugün sadece dengimiz takıma karar maçını kaybetmemiz üzdü, hakları var zaten maçın hiçbir anında yenilecek takım gibi oynamadı Kopenhag.
 
Kalbim ciddi anlamda kırık.Çok üzgünüm.

Gerek şampiyonlar ligindeki gerekse sezon başından beri en kötü oyunumuzu oynadık.İlk yarı risk almıyoruz gibi görünsede geriye düştüğümüzde hatta Bayern öne geçince bile aynı mantalite devam etti.Bu da bizim risk almayışımızı değil kötü oyun oynadığımızı net gösterdi.En ciddi pozisyonumuzu 90+3 de buluyoruz.Maç başından beri bu derece isteksiz oynayarak kazanamayız ki.Rakibin kapanıyor fakat sen kapanan takımı bu kadar cılız oyunla yenemezsin.Sürekli kendi taraftarını bunaltan paslaşmalar sonrası doldur boşalt ortalar ile gol atamazsın.

Tete ile başlamak hataydı.Birde Kerem'in ilk 11'de 10 numara başlaması bizim Kerem'i kullanma amacımızdan dolayı yanlıştı.Nedenide biz 5 maçtada ön alan presleri yaptık ve Kerem'i 10 numara oynatma nedenimiz bu zaten.Bugün biz ön alanda pres yapmadık ki.Bunu yapmayacaksak Kerem,Zahanın veya yorulduğunda Mertens'in yerine girecek hamle oyuncusu olmalıydı.Birde gerek takımda gerekse milli takımda Kerem şu son vuruşları yerden yap ya.Topa o kadar yakın açıdan yükseklik kazandırmanın manası nedir ?

Hocam içinse her zaman dedim.Dünyada oyuncularla iletişimi en iyi hoca Okan hoca olabilir.Fakat değişiklikleri zamanında yapmıyor.Hoca farkında oluyor fakat o değişiklikler için gol yememiz gerekmiyor.Sonrasındada tam değişiklik yapıyordum,golü yedik diyor.

Şu maçta üst tura kalamıyoruz ve bu bize ek gelirlerle 450 milyon tl'yı kaçırmamıza neden oldu.
 

Üst