2023-2024 Galatasaray Erkek Futbol Takımı

Yusuf'u neden denemeden etmeden kızağa çektik anlamadım. Forma şansı bulduğu kısa sürelerde takıma büyük etki etmişti. Sonrasında ne oldu bilmiyorum tabii. Yine de yabancı statüsünde bir oyuncuyu ve Yunus'u verip ; 27 yaşında başarılı bir yerli kaleci çekmek kârlı iş olur. Bence de çok düşünülmemeli. Hele ki Muslera'nın son maçlarına girdiği zamanda.

Yabancı statüsündeki başka bir oyuncuyu cica morutan filan kastediyorsan ok ama Yusuf son düzenlemeyle yerli statüsünde olacak deniyordu ama yabancı statüsünde olsa da kolay vazgeçmem ondan. daha çok süre verilmeli bu sezon

Nevzat Dindar, Uğurcan Çakır iyi Galatasaray'lıdır deyince Trabzon video ile cevap vermiş ona😄
Nevzat Dindar'ın verdiği zararın haddi hesabı yok. Ama GS TV'de de en çok o çıkıyor 😅

Uğurcan mevcut formuyla şampiyonluğa oynayan bir Galatasarayın as kalecisi olabilecek durumda değil. Bir dönem o seviyeye çıkmıştı ama tutunamadı.

Muslera sonrası ya alt yapımızdan yetişen bir isme şans verelim, ya da yabancı kaleciye yönelelim.

Yabancı statüsündeki başka bir oyuncuyu cica morutan filan kastediyorsan ok ama Yusuf son düzenlemeyle yerli statüsünde olacak deniyordu ama yabancı statüsünde olsa da kolay vazgeçmem ondan. daha çok süre verilmeli bu sezon
Hala yabancı statüsünde diye biliyorum. Şayet yerli statüsüne geçecekse yine bilmiyorum. Neticede Muslera bırakmak üzere artık ve Uğurcan gibi yerli statüde emanet edebileceğin biri var uzun yıllar. Yusuf da iyi oyuncu tabii ama bilmiyorum.

Hala yabancı statüsünde diye biliyorum. Şayet yerli statüsüne geçecekse yine bilmiyorum. Neticede Muslera bırakmak üzere artık ve Uğurcan gibi yerli statüde emanet edebileceğin biri var uzun yıllar. Yusuf da iyi oyuncu tabii ama bilmiyorum.
Yusuf Demir su an mavi kart kontenjanindan yerli sayiliyor.Ancak mesela Kerem Demirbay’i alip onu mavi kartli olarak gosterirsek Yusuf Demir bu kez yabanci sayiliyor.Yani oyuncunun yerli sayilabilmesi icin mavi kart hakkini sadece bir futbolcuda kullanabiliyoruz.Su an kadromuzda bu statude baska bir oyuncu olmadigi icin Yusuf Demir otomatik olarak yerli sayiliyor.

Kerem Demirbay sadece 2 defa Alman milli oldu yani 4 defa altında olduğu için Türk Milli Takımında oynayabilir bu yüzden mavi kart değil doğrudan yerli statüsünde olmalı. Yani, hem Yusuf hem de Kerem aynı anda oynayabilir olmalı.

Kerem Demirbay sadece 2 defa Alman milli oldu yani 4 defa altında olduğu için Türk Milli Takımında oynayabilir bu yüzden mavi kart değil doğrudan yerli statüsünde olmalı. Yani, hem Yusuf hem de Kerem aynı anda oynayabilir olmalı.
Kerem Demirbay 30 yasinda oldugu icin o dediginiz gecerli olmuyor.Milli olma sonucu yerli-yabanci ayrimi konusunda dediginiz gibi 4 defadan az milli olan oyuncularin yerli sayilabilmesi icin oyuncunun belli bir yasin altinda olmasi gerekiyor.Sanirim 23 yas bu konuda sinir.Kerem Demirbay 30 yasinda oldugu icin bu haktan faydalanamiyor.

Zaha sonrası Rashica gelmesinin Zaniolo gidişinden başka manası yok. Daha da ihtiyaç duyulan bir oyuncu üstelik Rashica.
Bu formasyonda Zaniolo'nun da değeri düşecek gibi. Bilinmeyen bir oyuncu değil ki CL vitrinine ihtiyaç duysun ya da 35 release clause az kalsın. 25-30’a salacaklar sanki italyan kardeşimizi hem finansman hem de kadro dengesi için.
Fred ise kısa olması dışında orta sahaya seviye atlatacak bir oyuncu. Hem 2li hem de Olivieiralı 3lü orta sahada efektif olacaktır.

Zaniolo şampiyonlar liginde iş yapar ama ligde çok zor. Drogba fiziğinde herif ama Messi gibi içinden geçmeye çalışıyor rakiplerin. Bence kendisi için en uygun pozisyon üçlü orta sahanın sağ içi. Zaten 8 numara olarak çıkmış bir oyuncu aslında öyle oynarsa hem dikine gidebileceği daha fazla alan bulur. Topa sahip olan takımda kanat oynaması mümkün değil hele ki rakiplerin kaleye otobüs çekiyorsa.

Bence Kamada ve iyi bir sekiz numara-Kerem Demirbay- transferleri şart. Oliveira çok temposuz, Zaniolo'yu da nasıl kullanacağımız henüz belli değil gibi. Oyunun her iki tarafını da iyi oynayan ve tempolu bir oyuncu olan Rashica bence kesinlikle alınmalı.

Zaniolo isim olarak büyük ama bize katkısı ne olacak bilmiyorum
Kamada yerine Felix istiyorum niyese bi Felix yükselmesi var .

son şampiyonlukta en katkı değeri yapsak.
1) İcardi , Torreria
2) Kerem , Rashicca , Abdulkerim . Nelson ve Sacca Boey
3) Muslera . Mertens , Oliveria ve diğerleri diye gider.
Avrupa ilk maçında hem Torrerianın hem de İcardinin olmaması ,ayrıca rashicca nın da olmaması yarı yarıya zayıflatmış.
Hem avrupa hemde bus ene ligde başarılı olmamız için ;
Mertens ve Oliveria yerine ilk 11 yazacağım futbolcular lazım. Zanoila çok isimli biri , ama Rashicca nın takıma verdiği katkı çok daha fazla. Rashicca mutlaka alınmalı. İyi bir solbek lazım dı , Angelino alındı ama ben olsam daha defansı güçlü bir sol bek tercih ederdim. Keremi zorlayacak hatta kesecek bir sol açık lazımdı , Zaha alındı. Abdulkerim ve Nelsondan daha iyi 1 stoper alınmalı idi.Bu eksik kaldı.
Satılacak oyuncular aasında ilk satılması gerekenler Nelson ve Zaniola. Bu arada hiç kimse Nelsona 25 milyon Euro vermez.
ilk 11 için bir stoper , bir 6-8 oynayabilen ve 8-10 oynayabilen futbolcu lazım. Bu arada Muslerenın yedeğide bir ayrı konu.

Ben Zaniola'nın şu an için
satılması taraftarı değilim beklenen katkıyı verip gelecek sene bizim açımızdan iyi bir bonservis bedeli ile satılmasını bekliyorum. Nelson'u da çok severim ama anlaşılan bizde kalmak istemiyor bu zihniyetteki oyuncudan kalsa da verim alamazsınız inşallah bir Arabistan takımı çıkar parayı basar da Nelson'u alır onun haricinde Avrupa kulüplerine giderse bile istediğimiz bonservis bedeli ile gitmez .Artık hangisi hayırlıysa o olsun.