2023-2024 Galatasaray Erkek Futbol Takımı

Yunus iyimi oynadi? Sahanin en kötülerinden birisiydi Baris Alper Yilmazla.

Top gelince sole cekip dribling baska bir sey yok. Sokak Futbolu oynamiyoruz. Kaptirdigi toplar felan cok kötüydü cidden.

Yunusa okadar sans verildi asla ilk 11 oyuncusu olamaz...

İyi oynamadı. Sadece durumuna üzüldüm. Adana Demirspor'da Belhanda onu iyi parlattı ama büyük takımlarda oynayınca kapanan takımlara karşı yeterli mental olgunluğa sahip olmadığı ve oyunun iki tarafını da oynayamadığı gibi defoları ortaya çıktı. İyi oynadığını iddia etmedim ama sanırım meramımı yanlış anlaşılacak şekilde dile getirmişim. İyi bir yedek olmasını isterdim açıkçası.

Yunus Akgun bence hala iyi bir yedek.Direkt ilk 11 oyuncusu olup 11 baslamakla sonradan girmek arasinda cok buyuk fark vardir futbolda.Baris Alper de bu tarz bir isim.Bu oyuncular ilk 11 basladiklari cogu macta bekleneni verememislerdir.Ancak ikisi de gecen sezon sonradan girdikleri maclarda is yapmislardir.Yunus icin ilk aklima gelen icerideki Trabzon maci mesela.

Yunus bugun sahanin en kotusuydu bencede.Tamam hadi gonderelim.Gonderelim de bizim su an alabilecegimiz rotasyonu saglayacak Turk kanat oyuncusu yok.Yani Anadolu’da zaten Yunus’tan iyi Turk kanat oyuncusu yok.Avrupa’da oynayanlardan da Cengiz’i alip yedek oturtamazsiniz.Maalesef en fazla 14 yabanciya izin verilen bu garabet sistemde Yunus’u genis kadroda bulundurmak zorundayiz.Yoksa ben de isterim Yunus gitsin sag kanat yedegi olarak Morutan kalsin veya baska bir yabanci isim getirip rotasyona sokalim.Ama oyle bir luksumuz yok maalesef.

Ayni sey Berkan Kutlu icin de gecerli.Iyi bir rotasyon oyuncusu fakat ilk 11 baslayamaz bizim takimda.Sakatin vardir veya cezali oyuncun vardir ilk 11 baslatirsin sorun yok.Zaten Kerem Demirbay da orta sahada bu rotasyonu derinlestirmek icin isteniyor.

Yunusa bir daha Galatasaray forması vermemek gerekiyor.

Kerem bu ilk kontrol olmayan ,defansa gelmeyen olarak max oynıycagın yer Trendyol süperlig

Oliviera babacım 4 aydır yürüyorsun

Nelson abi gidicekse 10 15 gün süre ve fiyat belirleyin bu Nelson çekilmez.

Midtsjo varsa isteyen 2 ,3 dolara bonservis veren sat gitsin sat sat sat

Hemen başlandı yine onu sat,bunu sat,bu çöp. Yere göğe sığdıramadığımız yönetim yüzünden maça santraforsuz çıktık. Dalga geçilen fenerde 5 tane falan var.Kapanacagi belli takıma karşı mecburen açık alanda etkili olacak oyuncularla oynamak zorunda kaldık. Ve adamlar haftalardır lig oynuyor. Bizden çok daha hazırlar. İlerde top tutacak bir adamın olsa çok farklı olabilirdi.Yenen iki goldeki hataların ikinci maçta olmayacağının garantisi mi var?Yine benzer oyun oynanacak umarım az hata yapıp çok gol atabiliriz.

Bu mac sunu gösterdi ki, Okan Hoca'nın tokezlemesini bekleyen ne kadar çok virus var.

Hocaya laf edenler, ellerini ovuşturanlar vs. Yahu sezonun ilk maçı, rakip abuk subuk sahası ve stiliyle bu zamanlarda zaten tam bu tarz oynatacak bir ekip.

O anlamda iyi oldu, zira Okan Hoca'ya destegi daha da siklastirmamizin gerekliliği ortaya cikti.

Mertens ve Sergio yedekte olmalı. Böyle kaliteli oyunculara yedekte bile olsa çok ihtiyacımız var. Evet birinci tercih olmaları bizi zorlar ama yedekten gelecek böyle kaliteli oyunculara da ihtiyacımız olduğunu unutmayalım.

Ne kadar cok fazla dillendirilmese de bence Gs’nin gelecek sezon planlamasi su an yazilan kagit ustundeki ilk 11’den cok farkli.

Bence Zaniolo’yu 25-30 milyon Euro bandinda bir paraya satacagiz.Yapilan Zaha transferi ve yapilmasi planlanan Erden Timur’un ima ettigi yildiz 10 numara transferi sanki bunu destekliyor gibi.Bir kanat Zaha bir kanat Kerem en onde Icardi ve onun arkasinda Kamada,Felix veya o tarz ve o seviye bir 10 numara dusunuluyor.Rashica’da ozellikle kanat icin onemli bir alternatif veya direkt 11 oyuncusu olarak alinacaktir.

Torreira’nin partnerligi yani 8 numara icin Fred ve Paredes isimleri cok konusuluyor ama bence net sekilde yem gibi bu oyuncular.Fred’in gelmesini cok isterim fakat oraya cok daha net bir 8 numara alinacagini dusunuyorum.Gravenberch,Renato Sanchez,Zielinski gibi flas bir bir isim getirecegiz diye hissediyorum.

Bunlarin disinda gitmesini hic istemesem de Nelsson’un da satilacagini dusunuyorum.Oyuncu da gitmek istiyormus zaten.Oraya bence Okan Buruk oyunu onde oynama arzusundan dolayi hizli bir stoper istiyor.Davinson Sanchez ismi de bunu destekler nitelikte.

Son olarak bence asil degisimi kalede yasayacagiz.Gerek Muslera’nin eski formundan uzak olmasi gerekse de 8+3 kurali nedeniyle bence bu bolgede Ugurcan Cakir’i transfer edecegiz.Trabzonspor’un ekonomik durumu ve sikintili kadro yapisi malum.Makul bir bonservis bedeli ve takasta Yunus Akgun veya kiralik olarak Yusuf Demir gibi bir formulle alacagiz bence Ugurcan’i.

Ugurcan
Sacha Boey Hizli Stoper Abdulkerim Angelino
Torreira Yildiz 8 Numara
Zaha Yildiz 10 Numara Kerem
Icardi

Plan bu bence.Ama tabi bu hislerim tamamen.Umarim ozellikle Nelsson’u kaybetmeyiz.Onun disinda iyi bir 8 ve 10 numarayla birlikte Ugurcan’i isterim acikcasi.

Ya bir de macla ilgili birseyi daha soyleyecegim.Su Kazimcan’a guven artik be Okan Hoca.Tamam Angelino varsa ve iyi durumdaysa Angelino oynar da sakatlanip ciktiginda orjinali sag bek olan Dubois’yi almak yerine neden Kazimcan’i dusunmezsin ? Bu cocuk gecen sezon olum kalim maclarinda bizi tasimadi mi ? Son macta Real Madrid’e giden “Super P&R” Arda Guler’i sahaya gommedi mi ? Belki de Kazimcan’i alsan son golu yemeyecektik.Cunku son golde Dubois’nin ciddi bir konsantrasyon ve zamanlama hatasi var.

Ne kadar cok fazla dillendirilmese de bence Gs’nin gelecek sezon planlamasi su an yazilan kagit ustundeki ilk 11’den cok farkli.

Bence Zaniolo’yu 25-30 milyon Euro bandinda bir paraya satacagiz.Yapilan Zaha transferi ve yapilmasi planlanan Erden Timur’un ima ettigi yildiz 10 numara transferi sanki bunu destekliyor gibi.Bir kanat Zaha bir kanat Kerem en onde Icardi ve onun arkasinda Kamada,Felix veya o tarz ve o seviye bir 10 numara dusunuluyor.Rashica’da ozellikle kanat icin onemli bir alternatif veya direkt 11 oyuncusu olarak alinacaktir.

Torreira’nin partnerligi yani 8 numara icin Fred ve Paredes isimleri cok konusuluyor ama bence net sekilde yem gibi bu oyuncular.Fred’in gelmesini cok isterim fakat oraya cok daha net bir 8 numara alinacagini dusunuyorum.Gravenberch,Renato Sanchez,Zielinski gibi flas bir bir isim getirecegiz diye hissediyorum.

Bunlarin disinda gitmesini hic istemesem de Nelsson’un da satilacagini dusunuyorum.Oyuncu da gitmek istiyormus zaten.Oraya bence Okan Buruk oyunu onde oynama arzusundan dolayi hizli bir stoper istiyor.Davinson Sanchez ismi de bunu destekler nitelikte.

Son olarak bence asil degisimi kalede yasayacagiz.Gerek Muslera’nin eski formundan uzak olmasi gerekse de 8+3 kurali nedeniyle bence bu bolgede Ugurcan Cakir’i transfer edecegiz.Trabzonspor’un ekonomik durumu ve sikintili kadro yapisi malum.Makul bir bonservis bedeli ve takasta Yunus Akgun veya kiralik olarak Yusuf Demir gibi bir formulle alacagiz bence Ugurcan’i.

Ugurcan
Sacha Boey Hizli Stoper Abdulkerim Angelino
Torreira Yildiz 8 Numara
Zaha Yildiz 10 Numara Kerem
Icardi

Plan bu bence.Ama tabi bu hislerim tamamen.Umarim ozellikle Nelsson’u kaybetmeyiz.Onun disinda iyi bir 8 ve 10 numarayla birlikte Ugurcan’i isterim acikcasi.

Yıldız on numara umarım forvet arkasından bozma şut hariç diger özellikleri ortalama altı oyuncu olmaz. Bize topu ve takımı yönlendirecek, pas ve hızı iyi. Defansa yardımı sıkıntılı olmayan bir oyuncu lazım.

Hatta Kerem demirbayı 10 numarada oynatıp, Arkasına b2b dedigim bir tipte yıldız oyuncu da alabiliriz bence kötü planlama olmaz gibi.

Yıldız on numara umarım forvet arkasından bozma şut hariç diger özellikleri ortalama altı oyuncu olmaz. Bize topu ve takımı yönlendirecek, pas ve hızı iyi. Defansa yardımı sıkıntılı olmayan bir oyuncu lazım.

Hatta Kerem demirbayı 10 numarada oynatıp, Arkasına b2b dedigim bir tipte yıldız oyuncu da alabiliriz bence kötü planlama olmaz gibi.
Kamada’ya oyle bir cokerim ki..Tam tarif ettiginiz profil Kamada.

Zalgris gibi bir takima karsi iyiki 90+ da golu yedik, 10 dakika daha olsa yenilsek sasirmazdim. Yunus,Berkan'a hala Okan Buruk guveniyorsa yaniliyor. Her zaman dedigim gibi Icardi farkli bir futbol mucidi. Zalgris macina cikan kadroyu lige sursen takim bu haliyle 5. 6. siradan ote gidemez. Hoca degisirse 3. degismezse 5.olur.

Terim döneminde de böyleydi sanki hiç taktik antreman yapmamışlar ilk kez yanyana oynuyorlar gibiler. Biri pas atacak diğeri hateketlenmiyor veya hareketleniyor pas atanın haberi yok. Senkron koordinasyon yok oyuncular arasında.

Şampiyonlar Ligine giremezsek mali durum kaldirir mı alınan oyuncuları. Okan hoca farklı dizilişileri denemeli.

Terim döneminde de böyleydi sanki hiç taktik antreman yapmamışlar ilk kez yanyana oynuyorlar gibiler. Biri pas atacak diğeri hateketlenmiyor veya hareketleniyor pas atanın haberi yok. Senkron koordinasyon yok oyuncular arasında.

Şampiyonlar Ligine giremezsek mali durum kaldirir mı alınan oyuncuları. Okan hoca farklı dizilişileri denemeli.
Ben Zaha,Icardi,Torreira olmassa hayatta bu kadronun sampiyonlar ligine gidecegine inanmiyorum. Ne yapilip edilmeli acilen 3 oyuncu bir sonraki tura yetismeli. Yoksa o turdan bana gore muhtemel gelecek olan Ludogorets bizi eler. Birde su var, kaliteli oyuncun varsa hocaya herkes hoca diyor.Asil marifet 2001-2002 deki Galatasaray kadrosunu ( Victoria-Perez'li) belirli bir disiplinle oynatip basari saglamak.

Zalgiris 'i elersek tekrardan oyuncu ekleyebiliyoruz. Rashica Morutan ve Bakambu'nun ne yapacağı anahtar, Zaniolo değil. İcardi yetişmez herhalde.