2023-2024 Galatasaray Erkek Futbol Takımı

Ikinci yari Bakambu girerse ve benim en son biraktigim Bakambuysa 70. dakikaya kalmadan fisi cekeriz.Halil resmen 1 kisi eksik oynatiyor.Baris Alper de cok top eziyor.Hatta iki kanatta oynayan Kerem ve Baris Alper cok top kaybediyor.Bu yuzden de tam anlamiyla bir baski kuramiyoruz.Cunku topun orada kalma surekliligi azaliyor.Baris Alper’in yerine topu ayaginda tutabilen ve oyunu dinlendiren Morutan’in girmesi sart.Yunus’ta olabilir bu arada Baris’in yerine girebilecek oyuncu.

Takımda golcü yok, Halil berbat üstelik Zaniolo da yok, nedir hocanın bu Yunus sevdası ileri uca Barış'ı çekme sevdası,yedekte has santrfor var ateşle oynuyorsun hocam.
Rakip kötü top oynuyor yedekte canavar var bırak ısıraın ilerde 2yi bulsak bitecek iş..

Son düzenleme:
Okan hocayı çok severim. Hem geçen seneki performansı, hem de bazı algıları yerle bir etmesi falan kendisinin yeri bende ayrıdır.

Ama bu iki maçta ki kadro tercihlerini, oyuncu değişikliklerini hiç begenmedim. Yani hücum hattında bir fantezi arıyorda o eleme maçlarında yapılacak fantezi ve seçimler degil. Ligde kasımpaşa maçında yap çünkü telafisi uzun lig maratonunda var ama elemeli kupa maçlarında macera aramanın anlamı yok.

Zalgiris 2 maçını da seyrettim. Bu 2 maçta da takım cidden kötü , hele bu kadar vasat rakibe rağmen.
GS ideal 11 de İcardi , Torreria , Rashicca , Zaha , çok iyi 8 numara ve 10 numara mutlaka olmalı.
Hadi Yunus , Halil , Barış , Berkan yerli diye katlanıyoruz , Olivere ya ne demeli. Bu kadar kötü 8 numara arasan bulamazsın.

Ideal 11’in olur fakat mesela Zaniolo sakattir yerine Yunus’u koyarsin idare eder seni o maclik.Veya Torreira olmaz Berkan seni 1 maclik idare eder.Kerem olmaz Baris Alper seni birkac mac goturur.Yani ideal 11’de 1-2 eksik oldugunda onu idare edebilecek oyuncularimiz var.Fakat bunlarin hepsini sahaya surdugunuzde ortaya ne iyi bir oyun cikar ne de iyi sonuc.Hadi bu turda buna mecbur kaldik ve oyle ya da boyle sonucu aldik.Fakat bir ust turda Torreira,Icardi,Zaniolo hatta Kerem Demirbay mutlaka takima katilmali.Cunku Zalgiris maclarinda bu oyuncularin yerlerine oynayan oyuncular cok siritti.Umarim onumuzdeki hafta eksiklerimizin cogu donmus olur.Yoksa isimiz gercekten cok zor olur.

Rakibi de hic kucumsemeyelim.Boyle takimlar genelde fizik gucle oynayan ekipler olur.Bu adamlarda su an kendi sezonlarinin en zirve donemindeler.Yani bizim Ocak-Subat ayindaki halimiz gibi.25 mac oynamislar ve hic yenilmemisler.Tabi ki ideal 11’le oynasak oyun olarak elestirirdim de su bizim oynadigimiz yedek takimla bu takima karsi zorlanmamiz normal.Su ileride oynayan Oyewusi kadar bizi zorlayan tek topcu olmadi gecen sene mesela :) Aboubakar,Valencia gibi adamlar bile boyle ustunluk kuramamislardi bizim stoperlere karsi.

Santrafor yokken ikinci devrenin başında Bakambu nasıl girmez ya? Mantıklı bir açıklaması olabilir mi? Stada gelen binlerce seyirci Yunus’u izlemeye gelmedi. Bu maçtaki ilk 11 bırak ŞL, Konferans Ligine bile katılamaz.

İkinci yarının başında veya maç başında morutan,bakambu başlasak 2-0,3-0 falan biterdi. Ben oyun olarak sıkıntı görmedim açıkcası iki maçtada. Geçen sene ilk 10 haftadaki gol atma sıkıntımızı gösterdik.

diger eşleşmede icardi hazırsa kullanalım. Ama eger degilse direkt bakambu.

Mazeret çok ama alan paylaşımı yapamayan ne zaman adama ne zaman topa gidileceğini düşünemeyen senkronsuz takımın işi zor.

Bakambu yeni Seferovic Mata olur gibi duruyor. Oyuna müdahaleler geç. Ümidim baya kırıldı. Angelino Sergio da vasat. Angelino'nun kilo sorunu var.

Bu tip maçlarda oyunu açacak futbolcular iş yapmalı. Mertens işini yaptı ve golünü attı. Oliveira çok kötü oynadı ve CL oynarsak daha da yetersiz kalacak. Geçen sezon Seferovic ve onun hakkında yazmıştım. Sempatik bir oyuncu, pas istasyonu olarak iş görür ancak bizim için fazla lüks. Kart problemi ve top kayıpları olmasa Belhanda o işleri ondan çok daha iyi yapıyordu, hala da yapar. Ancak onun da yaşından dolayı tempo sorunu var.

Bir maçla oyuncu gömmmeye de gerek yok diye düşünüyorum. Kaldı ki çoğu oyuncumuz 90 dakika bile oynamadı.

Bu kötü maçı seyretmek için git-gel toplam 6 saatten fazla vakit gitti ömrümden.Takimin istahi ,isteği var ama santraforun olmayınca ileride pozisyon alamıyorsun.Ve elimizde tek santrfor Icardi.Koca sene nasılsın geçecek bilmiyorum.

Bu mactan cikan sonuc su. Transferlere devam etmek sart. 6-7 oyuncu daha lazim. Oliveria,Berkan,Yunus gibi oyuncular gonderilmeli. Halil'den hic umudum yok. Averajla kendisi yuzunden besiktasa sampiyonluk gitmisti.

Takımda direkt oynayacak; Torreira, Kerem D.,Zaha,İcardi isimleri yok iken (Zaniolo giti sayıyorum) belirli seviyede oyun bekliyordum lakin bazı isimler hiç hazır değil maalesef. 1-0 olsun bizim olsun dedik bu seferlik ama takım S.O.S verdi şimdilik.

Daha önceki senelerde Monaco'lar, Sevilla'lar falan gelirdi. Bu rakipleri görünce Şampiyonlar ligi gruplarına kalamamak net başarısızlık olur.
Önce Ljubjina sonrasında da buradan gelecek rakibimiz yenip gruplara kalmamız lazım.

Daha önceki senelerde Şampiyonlar Yolu nedir bilmezdi spor medyası bizim takımlar orada olmayıp direkt ŞL gruplarına kaldığı için. Zaten Sevilla da olmaz lig derecesinden gelenlerin yolunda çünkü İspanyol takımları eleme oynamıyor (ilk 4 büyük ligin hiçbiri oynamıyor). Şampiyonlar yolunda da iyi takımlar var ama biz tüm turlarda seribaşıyız o yüzden daha da kolay oldu. Üstüne Kopenhag, Sparta Prag'ı ve Dinamo Zagrep de AEK Atina'yı 3.turda çekince eşleşebileceğimiz Sp.Prag ve AEK'dan da kurtulmuş olduk kaymaklı ekmek kadayıfı oldu.

Maccabi Haifa birkaç oyuncusunu kaybetse de Haifa'dan Juventus çıkamadı çok zor. Antwerp birkaç yıldır Avrupada ama pek etki yapamadı tecrübesiz. Geçen sene Basaksehir elemisti bu turda ve Avrupasiz olmak belki iyi geldi son dakikada da olsa şampiyon oldular. Onlardan yine de çekiniyorum en iyi onlar. Polonya şampiyonu ilk kez buralarda ama gelirse o da tehlikeli. Elenirse elenecegi takim A. Limasol Kıbrıs takimi o da tehlikeli.Bunun dışında Sloven Bratislava da son yıllarda yükselişte Maccabi'yi eleyebilir. Klaksvik elenir herhalde Molde'ye. Molde de çekinilecek takım olmasa da normal koşullarda fizik oalrak Zalgiris Vilnius karşısında çektiğimiz sıkıntıyı daha iyi bir takım olan Molde'ye daha fazla çekeriz ama o zamana kadar 3 hafta var hazırlanırız.

En güçlüden en uygun takıma doğru yani en istemeyeceğimizi en başa yazarsam;

1-Antwerp

2- Maccabi Haifa

3-A.Limassol

4-S.Bratislava

5-Rakow Częstochowa

6-Molde

7-Klaksvik(Kİ)

Yani Molde vs Klaksvik en ideal kura ama kim gelirse gelsin kağıt üstünde favori çıkarız.

Takımın şu halini gördükten sonra ljubjana eşleşmesi bir sonraki turdan daha zor geçecek gibi görünüyor.
Birde maaş işini cıvıttık iyice tamam bizim ülkede hak hukuk yok bir şey olmaz ama uefa incelemeye sıkıntı yaşarız. Kerem Ali Sami Yen'in torunu olsa 1 milyona oynamaz.