2023-2024 Galatasaray Erkek Futbol Takımı

Ben ortada bir plan olduğunu falan düşünmüyorum açıkçası. Ziyech ismi de Rashica gidince bir anda geldi gündeme. Aylarca Paredes ismini servis ettiler, ne oldu Roma’ya gitti. Alternatifi var mıydı? Hayır. Öyle boşta kim varsa rastgele bakılıyor galiba, menajer önermesi falan. İsmi de öbür kulüplerle anılmışsa biraz, tamam. Her oyuncuyu bütün takımlara yazıyorlar zaten, moda oldu. Daha profesyonel bir süreç beklerdim şahsen, bazı şeyler değişmiyor demek ki.

Ben ortada bir plan olduğunu falan düşünmüyorum açıkçası. Ziyech ismi de Rashica gidince bir anda geldi gündeme. Aylarca Paredes ismini servis ettiler, ne oldu Roma’ya gitti. Alternatifi var mıydı? Hayır. Öyle boşta kim varsa rastgele bakılıyor galiba, menajer önermesi falan. İsmi de öbür kulüplerle anılmışsa biraz, tamam. Her oyuncuyu bütün takımlara yazıyorlar zaten, moda oldu. Daha profesyonel bir süreç beklerdim şahsen, bazı şeyler değişmiyor demek ki.
aynen aynen, Rashica yerine Ziyech tercih edilmis nasil bir plan yok? Ziyech oyun kurucu Playmaker hem sag kanat hemde 10 numara oynar.
Rashicayi almak isteseydik iki aydir alirdik zaten.

Zaniolo gitti Tete geldi. Buda plan dahilinde

Sampiyon olan Orta Sahadan bir tane Futbolcu eksilmedi - Rotasyon olarak Kerem Demirbay alindi 32 Milyon Euro Bundesligada transfer yapmis bir oyuncu.

Sol Bek olarak Angelino aldindi. Gecen sezon kanayan bölgeydi.

Planlama var yok değil.Okan Hoca bu takıma diş geçirebilirmi bilmiyorum.
Çok fazla general top ayağında isteyen adama sahip olduk,İcardiye top inmez ise büyük problem başlar.

Bu oyuncuları takımı doğru İdare etmek değil ,Yönetmek lazım geçen sene idare etti bu sene yönetmezse Kasım ayını göremez Okan Hoca

Belli ki Rashica bizim Ziyech ile ilgilendiğimizi duyunca bizden ümidi kesip BJK'ye gitmiş. Zaten BJK 5 milyon euroya aldı oyuncuyu ki bizim de rahatlıkla karşılayabileceğimiz bir meblaydı. Kısacası ortada çalım falan yok, Rashica yerine Ziyech tercihi var.

Rashica'nın BJK'ye gittiği haberini duyup sinirden birkaç saat içerisinde Ziyech'i bitirdiğimizi falan düşünmüyorsunuzdur herhalde. Ziyech pazarlıkları günler öncesinden başlamış ki bugün sonuç veriyor. Ziyech'e gelince bireysel anlamda bu toprakların gördüğü en özel katkılardan birini vermeye aday bir topçu. Rashica ile ikisini kıyaslamak futbola hakarettir.

Henüz birkaç ay önce Fas ile Dünya Kupası'nda yarı final yapıp mayıs ayında Chelsea ile sahaya çıkan futbolcu Haziran gibi falan trafik kazası geçirip bacaklarını koparmadıysa herhangi bir diz sakatlığı olma ihtimali yok.

5 milyon euro bonservis verip Rashica almak yerine sıfır bonservisle Ziyech çekmek muhteşem bir hamle. FFP'de elimizi rahatlatacak olan bu hamle 8 numara transferine sağlam bonservis gömme fırsatını da verecek.

Son olarak transfer döneminde Tete, İcardi, Zaha, Angelino, Ziyech çeken kulübün 8 numaraya bu ayarda birisini getiremeyeceğini düşünerek kendinizi üzmeyin

Son düzenleme:
8 numaraya tartismasiz bir ismin gelecegini tahmin etmek cok zor olmasa gerek.Oraya belki de 1 degil 2 oyuncu transferi gelecek.Bunlardan en az birinin baya sasiracagimiz bir isim olacagini dusunuyorum.

Tarihin en iyi kadrosu kuruluyor.Bence tadini cikarin.Bizim yonetimi diger branslar konusunda elestirseniz bile futbol konusunda hele ki boyle bir ortam varken bizi yuzustu birakmazlar.Ne gerekiyorsa yapilir.Yani oyle Gomis’i satip 2 gun sonra “iki forvet alacagiz arkadaslar” diyip bizi Eren Derdiyok’a muhtac edenlere benzemezler.8 numaranin krali gelir.Hatta onunla da sinirli kalmaz.

gelen isimler iyide , bence gelme sıralamaları doğru değil.
Sol bekten sonra ilk çok iyi 8 numara gelmiş olsa , takımda oynamaya başlasaydı , şu anda farklı konuşuyorduk.

8 numaraya tartismasiz bir ismin gelecegini tahmin etmek cok zor olmasa gerek.Oraya belki de 1 degil 2 oyuncu transferi gelecek.Bunlardan en az birinin baya sasiracagimiz bir isim olacagini dusunuyorum.

Tarihin en iyi kadrosu kuruluyor.Bence tadini cikarin.Bizim yonetimi diger branslar konusunda elestirseniz bile futbol konusunda hele ki boyle bir ortam varken bizi yuzustu birakmazlar.Ne gerekiyorsa yapilir.Yani oyle Gomis’i satip 2 gun sonra “iki forvet alacagiz arkadaslar” diyip bizi Eren Derdiyok’a muhtac edenlere benzemezler.8 numaranin krali gelir.Hatta onunla da sinirli kalmaz.

Ziyech gelirse 2 8e ihtiyaç yok bence Mehmet. Bir adet Atletik box to box 8. Birde Torreira ikamesi 6 şart. Ahh keşke Lemina olsa.

Gelecek 8 numara ya Fernando - Lemina gibi 6 ve 8 numarayı kotaracak bir oyuncu olmalı ya da net box to box 8 numara alınıp diğer oyuncuyu Torreira'yı ikame edecek bir 6 numara (scout transferi wonderkid olabilir) almak gerekiyor. Berkan özellikle 6 numara olarak güven vermiyor, Midtsjö de zaten çok süre almıyor.

Plan var plan olmasına da gidenler, gelenler sirkülasyon çok oluyor. Bazen ihtiyaç dahilinde oyuncu geç gelince sıkıntı olabiliyor. Mesela Molde ile oynayacağız, 25 milyon euro değeri var kulübün. 3 tane yabancısı var 2 tanesi Danimarkalı. Yani bizimle kıyas kabul etmez kesinlikle ama o kadar yıldızımız varken takımda orta saha Berkan-Oliveira ikilisiyle çıkacağız ilk maça deplasmanda Norveç hava ve saha şartlarında. Fazlasıyla yumuşak bir orta saha. Bence o kadar kanat gönderilip, alınacağına öncelik 2 senedir beklediğimiz 8 numarada olmalıydı. Guendouzi, Gravenberch, Ndombele,Bissouma yani ya da başkası iyi bir 8 numara aradıklarını biliyoruz. ama çok uzadı bu süreç. İlk alınması gereken pozisyon yerine kanatlara yöneldik başta. Ben Berkan ve Oliveira'ya güvenemiyorum maalesef. Allah korusun Şampiyonlar ligi playoffunda bir kaza yaşasak(hiç düşünmüyorum ama) telafisi olmaz. Hadi yine UEFA Avrupa ligine kalsak bile 16 milyon euro alacakmışız ama Şampiyonlar liginde olamak varken neden UEFA Liginde olalım? Ben tabi ki böyle bir durumun olacağını düşünmüyorum ama orta saha konusunda bir plansızlık olduğu kesin. Daha erken davranılmalıydı bence.

Dubois sanırım bu sene düşünülmüyor. Onun yerine Boey'i ikame edecek yerli sağ bek olarak Gökhan Sazdağı'nı öneriyorum. Fizik gücü ve kalitesi ile takıma rahatlıkla uyum sağlayacaktır. Boey yerine çok rahat güvenebileceğimiz bir isim. Kayseri ne kadar talep eder bilmiyorum tabi ama en iyi isim o olacaktır.

Bir yanımız buruk bir yanımız memnun. Tadına tam doyamadık ama böylesine müthiş rakamlarla gitmesi de reddedilemez bir gerçeklik. Ve biraz da tuhaf bir transfer oldu. Adam sadece 3-5 maç oynayıp gitti. Zaniolo gerçekten herkesin içinde ukde olarak kalacak. Buradaki karakteri, gösterdiği tavırlarla da çok iyi hatırlanacak bizim çocuk. Ve şubat ayındaki depremde tırlara koliler taşıması da unutulmadı tabii ki.
Ne diyim; Allah yolunu bahtını açık etsin, dünya futbolunun zirvesine çıksın inşallah Altın Çocuk.

O kadar transfer yaptık , ismi geçen bir sürü isim var , trabzon maçının ilk 11 ne bak.
Barış , Oliveria , Mertens hala ilk 11 de. Bir tek yeni Angelino var , bence oda yanlış transfer. Umarım Torrerianın başına bir şey gelmez.

Tam bu durumu yazmak için girmiştim.

Birde Kayseri maçından sonra tuhaf bir şey türedi.Hazır olmayan oyuncu sonradan oyuna girmemeliymiş.İlk 11 başlamalıymıs.Yoksa katkı veremeyebilirmis.Ne alaka yani ihtiyacın varsa 20 25 dkda olsa oynatırsın.

Günay Güvenç hafta içi şampiyonlar ligi rövanş maçında neden kalede değildi mesela ? O da mı hazır değil.Muslera Türkiye kupası hariç her zaman kalede mi olacak ? Sevip sevmeme sorunu değil bu.3 yerli kuralı olmasa bencede oynasın.

Hazır olmayan oyuncularımız ve yeni transferlerimiz geldiğinde Abdülkerim hariç oynatacağımız 2 yerli kim olacak ?

Şu an Molde maçları bizim için çok önemli,umarım gruplara kalırız.Bugünde umarım 3 puanı alırız.