2023-2024 Galatasaray Erkek Futbol Takımı

Arabistan'a gidecekti ancak orada sağlık testlerini geçememişti dizinde problem varmış galiba. Ama bizim önceliğimiz orta saha olmalı 6 ve 8 numara. Benim düşüncem Morutan'ın kalması daha iyi olur hem genç hemde potansiyeli var.

Daha geçen kış aylarında takımını dünya kupası yarı finaline çıkardı bu adam. Öyle kronik sakat falan değil. Arabistan'da sağlık kontrolünden geçememesinin nedeni de fiziki değil. Sanırım maddi sebeplerden dolayıydı.

Adı geçen veya alınan oyuncular hep hucum yönü iyi olan , topu seven , topla vakit geçiren oyuncular.
Bence çok doğru yapılanma yapmıyoruz , takımda koşacak , press yapacak , baskı yapacak ( bir Torreria var ) oyuncu yok gibi. Ziyech 10 numara içinse iyi ama sağ önde Rashicca tarzı oyuncular daha faydalı olurdu.
Mesela geçen sene en bariz olan , acil olan yer sol bekti . Gittik Angelinhoyu aldık . Ama bizim ihtiyacımız olan savunma yönü kuvvetli , orta yapmayı bilen , güçlü bir oyuncu idi.
Takım 8 numara diye bağırıyor , biz gidip var olan yerlere transfer yapıyoruz. 8 numara için bu kadar beklediğimize göre süper + birini alacağız herhalde.

Adı geçen veya alınan oyuncular hep hucum yönü iyi olan , topu seven , topla vakit geçiren oyuncular.
Bence çok doğru yapılanma yapmıyoruz , takımda koşacak , press yapacak , baskı yapacak ( bir Torreria var ) oyuncu yok gibi. Ziyech 10 numara içinse iyi ama sağ önde Rashicca tarzı oyuncular daha faydalı olurdu.
Mesela geçen sene en bariz olan , acil olan yer sol bekti . Gittik Angelinhoyu aldık . Ama bizim ihtiyacımız olan savunma yönü kuvvetli , orta yapmayı bilen , güçlü bir oyuncu idi.
Takım 8 numara diye bağırıyor , biz gidip var olan yerlere transfer yapıyoruz. 8 numara için bu kadar beklediğimize göre süper + birini alacağız herhalde.
8 numara için sanki Zaniolo'nun gidişi bekleniyor gibi gelen para oraya gidecek aktarılacak.

Ziyech hem Mertens yerine oynar hem de 4-4-2 oynarsak sağ kanattan oyun kurar; lakin benim de kadro yapısı üzerine tedirgin olduğum hamleler var, oyunun mücadele yanında yapılması gereken hamleler de var bence.

Umarım yanlış şeyler yapmıyoruzdur sezon içinde bu yanlış hamlelerin cezasını çekmeyiz umarım. Yazık olur 22-23 sezonundaki yapıya, havaya
2022-2023 sezonu kadrosu ve yapısı ile ŞL de başarı hatta Erden beyin hep dediği Avrupa şampiyonluğu falan hayaldi.
Riske girdik, el büyüttük. Bence olması gerekeni yaptık. Sadece ileri hücum hattını düşünerek 8 numara transferi box to box şeklinde yapmak lazım. Birde Torreira'yı ikame edecek o tarz bir 6 daha şart oğlu şart.

Ramos için verilen şu para çok fazla. 2 yıllık maliyeti 5-6 milyon euro bandında olursa buyursun gelsin. Söylenildiği gibi yıllık maliyeti 7-8 ise uzak dursun bizden. Forması alınmaz, ŞL de olsak bile getirisi olmaz.

Şu kadro yapısı ile bile ligin en iyi kadrosu bizdeyken panik yapılması gereksiz.En az 3 veya 4 transfer daha yapacağız. Ve bu isimler gerçek yıldız transferi olacak. Sadece benim gözümde Bakambu yedek forvet olarak yetersiz kalacak diye düşünüyorum.

2022-2023 sezonu kadrosu ve yapısı ile ŞL de başarı hatta Erden beyin hep dediği Avrupa şampiyonluğu falan hayaldi.
Riske girdik, el büyüttük. Bence olması gerekeni yaptık. Sadece ileri hücum hattını düşünerek 8 numara transferi box to box şeklinde yapmak lazım. Birde Torreira'yı ikame edecek o tarz bir 6 daha şart oğlu şart.

Ramos için verilen şu para çok fazla. 2 yıllık maliyeti 5-6 milyon euro bandında olursa buyursun gelsin. Söylenildiği gibi yıllık maliyeti 7-8 ise uzak dursun bizden. Forması alınmaz, ŞL de olsak bile getirisi olmaz.

Ben o kadro korunsun demedim ki. O kadro kimyası korunup eklemeler yapılsın dedim.

O kadroda eksik neydi. Sol bekti alındı, Oli-Torreia ikilisi yetersiz kalırdı çünkü şl tempolu ve press gücü yüksek b2b orta sahaların ligi oldu. ama hücum hattına dokunmak garip ve saçma bir tercihti bana göre.

Muslera
Boey Nelsson Abdülkerim Angelino
Torreria Guendouizi
Rashica. Kamada Kerem
İcardi

Torreia’yı yedekleyecek iyi bir 6+Bakambu+Halil+Kaan Ayhan bonservisi+Günay hamleleri yeter de artardı bile. Ha guendouizi imkansız dersiniz belki ama zaniolodan gelecek para ile yapılırdı. Keza Kamada Zaha+Tete parası ile rahat yapılırdı.

Ben böyle düşünüyorum. Bakalım ben yanılırsam da çok mutlu olurum açıkcası.

Muslera
Boey Nelsson(Ramos) Abdülkerim Angelino
X Torreira
Tete Ziyech Zaha
İcardi

Günay
Dubois Kaan Emin Kazım
X
Barış Kerem D. Mertens Kerem
Bakambu

Halil, Berkan yazmadım bile.

Bu kadar yetenek tavani yuksek bir takimda Torreira’nin yanina gelecek oyuncu o kadar kritik hale geldi ki.Yani burada hata yapma luksumuz kalmadi.Iki transfer bile olabilir bu bolgeye.Su on hatti tasiyabilecek bir orta saha ikilisi kanun gibi sart artik.Monaco’dan Fofana ismi geciyor mesela cuk diye oturur.Ama bonservisi cok yuksektir.Guendouzi de cuk oturur.Su ikisinden birini baglayabilirsek cok lezzetli bir takim oluruz.

Bu kadar yetenek tavani yuksek bir takimda Torreira’nin yanina gelecek oyuncu o kadar kritik hale geldi ki.Yani burada hata yapma luksumuz kalmadi.Iki transfer bile olabilir bu bolgeye.Su on hatti tasiyabilecek bir orta saha ikilisi kanun gibi sart artik.Monaco’dan Fofana ismi geciyor mesela cuk diye oturur.Ama bonservisi cok yuksektir.Guendouzi de cuk oturur.Su ikisinden birini baglayabilirsek cok lezzetli bir takim oluruz.
Aklım hâlâ Gravenberch ve Bissouma da 😀

Ramos için o paralar gereksiz. 38'ine gelmiş adam yarın öbür gün futbolu bırakacak. Mata için de gereksiz bir maceraya girdik geçen yaz dönemi. Üstelik 38'lik savunma oyuncusuna o paraları vermek çok anlamsızca. Ha illa getireceğim reklam yapacağım diyorsan ve o adam doğru dürüst oynayacaksa; 3 milyon maaş ve 2 milyon imza parasının üstü olmamalı. Diğer sezon da 2.5'a düşer maaşı.