2023-2024 Galatasaray Erkek Futbol Takımı

Icardi-Zaha-Talisca-Ziyech gol rekoru kırar.
Açamayacağı defans yoktur bu hücum hattının. Gelirse tabiki sevinirim ama A segment 8e daha çok ihtiyacımız var. Olmazsa olmazımız 8 numara olmalı. O olacaksa Talisca ve Ramos'a kimse hayır demez. Yeter ki bu seneki başarımızın asıl göstergesi olacak olan 8 numaranın kalitesi düşmesin. Ayrıca Talisca gelirse Mertens'e elveda denilebilir.

Yönetim transfer işinde obezlik yapmaya başladı. Bizim ne Ramos'a ihtiyacımız var ne de Talisca'ya. Transfer döneminin başından beri Torreira'nın yükünü hafifletecek bir 8'e ihtiyacımız varken hala saçma sapan işler peşinde koşuyoruz. Ramos istediği kadar marka olsun, istemiyorum. Adamın altyapısından çıktığı Sevilla CL'ye gidiyor ve stoperi geçen sene orta sahadan devşirdikleri Gudelj. Bu adamlar bile Ramos'u düşünmüyorlarken bizim düşünmemiz saçmalık. 29 yaşında ve 5 yıldır kariyer değil de para peşinde koşan Talisca'yı da almamalıyız. Talisca dediğin adam potansiyel bir sorun. Kendisinin maliyetine takım oyununa daha uyumlu yüzlerce isim bulursun. Senin zaten forvetinde Mauro Icardi, kanatlarında Zaha ve Ziyech olacak, Talisca istemez obezliktir. Kaldı ki yerli kuralı diye de bir şey var.
Ligler başlamışken 11'inden oyuncu satmak şampiyonluğu satmaktır. Gelirler Nelsson'un serbest kalma bedellini ödeyip alırlar o zaman ses çıkarmam/çıkaramam, ama şu aşamada ne Nelsson için ne de Boey için kimseyle pazarlık için masaya bile oturulmaması lazım. Boey-Nelsson'u geçtim Günay'ı bile isteseler bu aşamada bırakmam.

Son olarak oyuncu transfer ederken "bu adamı alırsak sorun çıkartır mı?" diye de artık bi düşünmek lazım. Bu sene transfer edilen oyuncuların hepsi ilk 11 oyuncusu. Bunlar oynamadığı zamanlar sorun çıkartır. Geçen sene en çok hoşuma giden şey takım içi arkadaşlıktı, onu zaten bu sene bozduk bari daha da bozmayalım.

Alacaksın 1 adet 8'ini ve 1 de stoper yedeğini önüne bakacaksın.

Bu saatten sonra Nelsson’un satılmasına ben de karşıyım. Stoper tandemi çok önemli ve uyumu kolay yakalanabilen bir şey değil. Apo-Nelsson ikilisini bozmamak lazım.

2 orta saha alacaktık. 2 si de yabancı bekleniyordu. Ama Talisca ismi çıkınca o 2 isimden birinin yerli olacağı söyleniyor. Bu yüzden Salih Özcan ve Emirhan İlkhan isimleri geçiyor. Bize Torreira'yı ikame edecek bir isim lazım. Bu yüzden Salih Özcan içime çok sinmese de Torreira'yı ikame etmek için tercih edilen isim olmalı.
Talisca ihtimali demek ki çok yüksek.
RAMS Park'a RAM'o'S yakışır 😄

Nellson - Abdülkerim iyi olabilir ama birçok maçta gördük ki savunma arkasına atılan toplarda çok kötüler. Hele de rakip atak oyuncuları birazcık hızlı adamlarsa; Honda S2000 peşinde koşmaya çalışan Toros gibi kalıyorlar maalesef. 0-100'leri çok düşük. Şampiyonlar Ligi arenasında boy göstereceğimizi de varsayarsak ben savunma hattına pek güvenemiyorum ''akan oyunda''. Zaten Avrupa futbolu deli gibi atlet ve koşucu oyuncularla oynanıyor. Orada harcanabiliriz bu savunma hattıyla.
Ramos'u da Şampiyonlar Ligi için almak istiyorsan anlarım ama TR ligi için hiç gereği yok. Zaten eğer almayı düşünüyorsak bence bu sebepten bekletiyoruz transferi. Molde maçları sonrası duruma göre açıklanır transferler. Bu sezon hedefimiz Avrupa'da başarı olduğu için belli ki ona göre kurşun hazırlanıyor.

Bence en büyük sorunu Zaha'da yaşayabiliriz, vücut dili hoşuma gitmiyor maalesef birde sakatlık muhabbeti ve önemli 2 maçı kaçırması hoşuma gitmedi; 8 + stoper gelecektir lakin ben birde yerli hamlesi bekliyorum...

Ben Avrupada savunma arkasına atılan toplarda sorun yaşamayan takıma pek rastlamadım. Yani değişiklik yapılacaksa da; transfer sezonu başladığında yapacaktın. Yumurta kapıya dayanınca, ŞL maçlarına az süre kalmışken tandem bozulmaz. Nelsson-Apo idare eder bence.

Tamamen hissiyatim ve mantik olarak dusuncem su sekilde : Eger Molde’yi elersek Ramos hemen gelip imzalar.Talisca icin de bence bir yoklama cekeriz.Erden Timur transfer sezonun basinda Talisca soruldugunda “su an icin yok ama maliyeti biraz da olsa duserse dusunebiliriz” seklinde konusmustu.Su an oyuncu kadro disi ve gonderilmek isteniyor.Besiktas denen hadsiz kuluple son 1 haftadir yasananlar da ortadayken Talisca icin kesinlikle bir yoklama cekecegiz.

8 numara icin her ne kadar Erden Timur tarafindan yalanlansa da bence en guclu aday Guendouzi.Oraya herhalde bir tane de yerli oyuncu alacagiz.Olagan supheliler Emirhan Ilkhan ve Okan Buruk’un Basaksehir’den futbolcusu Berkay Ozcan.Sahsen tercihim Emirhan olur.

Lig maçlarında dahi problem yaşanıyor bu konuda. Trabzon maçında bile gördük 3 gün önce. Türkiye Ligi'nde böyleyse; Avrupa'da iki pasta kalenin önüne gelen adamlar topu dağa taşa vurmaktan ziyade bulduğunu içeri sokacak kalibrede futbolcular. Bizim iki stoperimiz de sprinter özelliği olan oyuncular değil. İyi pozisyon alarak oynamaya çalışan oyuncular.

Stoperlerimiz arkasına adam kaçırıyor diyerek Ramos'a gitmek daha büyük saçmalık. 37'lik Ramos'un yanından adamlar daha rahat geçecek. Kaldı ki Avrupa'da oynayacağımız oyun ile ligimizde oynayacağımız oyun arasında da farklar olur. Avrupa'da stoperlerimiz orta sahaya kadar gelmez. Kendimi tekrar etmek istemiyorum ama bizim 1 adet stopere ihtiyacımız var, Ramos'a ise ihtiyacımız yok.

Torreira'nın cezası için de herkes İstanbul'daki Molde maçında oynayacağını söylüyor.

Bence Ramos Erden Timur'un özel isteği ve böyle ufak şımarıklıklar da yapılabilir. Mantıklı mı derseniz bence kesinlikle değil. Icardi ve Torreira gibi oyuncularımız olmasaydı CL arenasında takıma liderlik edecek bir futbolcu olarak daha mantıklı olabilirdi ancak şu aşamada hiç gerek yok.

Talisca'nın kariyer zirvesi BJK, onun dışında CV'si zayıf. Sanırım altı yıldır filan Çin-Arabistan civarında dolaşıyor. Avrupa'ya uzak kaldı, 24 yaşındaki Zaniolo'yu zorunlu bir opsiyon olmaksızın Aston Villa 'ya gönderip 29 yaşındaki Talisca'nın peşinde koşmak bana çok anlamsız geliyor.

Bir de anlayamadığım şekilde transfer sezonunun başından beridir neredeyse tüm takımlar aynı oyuncuların peşinde. İçime sinmeyen tek transferse Tete. Hem oyunundan hem de karakterinden şüpheliyim. Tek tesellim genç oluşu ve çok düşük bir imza parası karşılığında alınmış olması.

Ramos'un ancak cüzi sayılabilecek bir miktarla gelmesine okey derim. 1 sene oynayacak adam için para dökmeye gerek yok. Gelişi hem büyük bir reklam olacak hem transferlerde güzel irtibatlar sağlayabilir hem de Ujfalusi tadında bir etki bırakabilir sahada. Onun gelişiyle Abdülkerim veya diğer oyuncular da kendini geliştirebilir, bir şeyler öğrenebilir ondan. Bilet,forma gelirleri vs. girmiyorum. Ama dediğim gibi senelik 4-5M maaş falan olacaksa hiç gerek yok.

Dunya futbol tarihinin en buyuk stoperini Galatasaray’da gormek istiyorum.Sadece karizmasi ve sahada kuracagi psikolojik ustunluk bile yeter.Ustelik bu psikolojik ustunlugu sadece Turkiye Ligi’ndeki kici kirik derbilerde degil Sampiyonlar Ligi’nde belli rakiplere karsi kurabilecek bir adam Sergio Ramos.Yasi falan umrumda degil.Gecen sezon 50 mac oynadi Psg’de.Ne sakatligi var ne de fiziksel bir problemi.Ramos’u istememek bence biraz “show” :)

Sampiyonlar Ligi’nde o turnuvanin havasini koklamis bir stopere ihtiyacimiz oldugu da apacik ortada.Nelsson ve Abdulkerim’i ben de cok seviyorum ve ikisi de cok iyi stoperler.Ama ikisinin de bu arenada bir tecrubesi yok.Oraya bir adet ya Premier Lig veya Serie A stoperi ya da Ramos gibi dunya futbol tarihinin en iyi stoperi lazim.

Yunus Akgün'ün yarın ilk 11 başlayacağı konuşuluyor. 2 sebepten dolayı sıcak bakmıyorum.
1-Molde fizikli bir takım. Bu yüzden Yunus yerine Barış Alper ile başlamalıyız.
2-Satılacağı konuşuluyor. Allah korusun bir sakatlık olursa hem kendisi için hem de bizim için kötü olacaktır. Yıllar önce Fb de Yiğithan Güveli diye bir stoper vardı. Başka bir takıma transfer olacaktı ama Aykut Kocaman son kez ilk 11 de forma şansı verir. Oyuncu sakatlanır ve transferi olmaz. Şu anda da sanırım 2.ligte takılıyor. Böyle bir riske hiç gerek yok.