2023-2024 Kadın Voleybol Takımı (Galatasaray Daikin)

İlkin'e aferin.
Sude'ye aferin.
Ayçin'e aferin.
Bihter ve Logan'a da aferin.
Bu galibiyette tümünün çok önemli katkıları oldu ama İlkin adeta uçtu. Bir aferin de Heather'e. Oynadığı maçlarda, istikrarlı katkı yapmaya devam ediyor. Böyle bir oyuncu varken, Fatma Beyaz'ın Vakıfbank maçında ilk 6'da tercih edilmesi, daha da sorgulanacak bir durum. Adeta intihar gibi bir tercih idi. Tashiro, kendisinden beklenmedik şekilde bazı kötü paslar attı ama genelde vasattı diyebilirim.

Orta oyuncu kökenli Cuttino'dan Pasör Çaprazı'nda verim alınamayacağı artık gün gibi aşikar. Ya hemen gönderilsin veya kadroda tutulup, blokör olarak faydalanılmaya çalışılsın. Bu durumda yeni, verimli ve güçlü bir pasör çaprazı şart, yoksa çok zorlanacağımız apaçık görülebiliyor. Şu an ligde pasör çaprazsız oynuyoruz diyebilirim.

Bu arada, Sarıyer'de gerçekten de bir Simone Lee faktörü var ve daha çok can yakacak gibi görünüyor. Bu nedenle de bu galibiyeti, puan vermemize rağmen küçümsememek gerekiyor.

Şu an itibarı ile geriye dönüp bakarsak, geçen yıllarda ilk 5-6 maçı hep orta düzeyli takımlarla oynayarak üst sıralarda yer aldık ancak devamında Eczacı, Fener, Vakıf ve THY maçlarından sonra önemli düşüş yaşadık.
Bu yıl, geçtiğimiz sezon hem normal lig sezonunda hem de playoff maçlarının ikisinde de kaybettiğimiz Nilüfer'e 3-2 yenildik ama en azından puan aldık, akabinde de bir türlü tutunamadığımız Vakıfbank'a kaybettik ama bu yıl kupa elemelerinde 3te 3 yapan takımı yendik.

Dünkü oyun ve kenar yönetim ile ilgili olarak olumlu düşündüğümü söyleyebilirim. Eleştirebileceğim tek nokta Cuttino'nun gereğinden fazla oyunda tutulmaya çalışılması idi ama bu durumun aynı şekilde devam etmeyeceğini düşünüyorum. Bizim gördüklerimizi Hernandez'in görmediğini düşünmüyorum. Sadece yeni bir oluşum olmasından ötürü biraz daha şans vermek istediğini düşünüyorum. Aksi, zaten kendi ipini çekmek olur. Rotasyonlar genellikle olumlu idi.

Yukarıda isimleri geçen ve aferini hakeden oyuncularımız, bu hırs, konsantrasyon ve verimlilikle oynarlarsa, herşeye rağmen önümüzdeki haftalar için umutlarımı korumaya devam ediyorum.

Madem sponsor Japon oyuncu istiyor neden kötüsünü aldılar? Hiç mi iyi Japon oyuncu yok.
Tashiro'ya kötü demek için,
1- Oyuncunun geçmişini takip etmemiş olmalı
2- Voleybol gündemini takip etmemiş olmalı
3- Belli maksatlarla eleştirmiş olmalı.
Ne demek istediğimi şöyle özetleyeyim; Kanami, daha iki yıl öncesine kadar Japon milli takımının değişmez pasörü idi ve sonrasında da ara ara takıma dahil oldu. Bizim milli takımda olduğu gibi, gençleştirme ve yeni oyunculardan verim alınmaya çalışılması nedeni ile son turnuvalarda yer almadı. Naz da son turnuvalarda oynamadı ama bu, onun kötü bir pasör olduğu sonucunu doğurmaz.
Daha ismi bizimle yeni yeni geçmeye başladığı sırada (daha transfer gerçekleşmeden), uluslararası forumlarda Japonya milli takımı konusunda derin bilgi sahibi kişilerle de konu hakkında istişarelerde bulundum. Almış olduğum yanıt, kendi gözlemlerimle de birebir uyuşunca, tercihin doğru bir tercih olduğu kanısına vardım. Neptunes De Nantes de, sıradan bir takım değil ve o takımda da 2 yıl oynaması, iyi bir oyuncu olduğunun, diğer bir kanıtıdır. Ayrıca, o takımda izlediğim Tashiro, transferi öncesinde de bende olumlu izlenim bıraktı.
Tashiro'nun Galatasaray'da izlediğim form'u kötü değil ama o kalibredeki bir oyuncu için, daha iyisini beklediğimi söylemeden geçemeyeceğim. Bunun da zaman içerisinde oturacağını düşünüyorum. Şu an itibarı ile en önemli dezavantajı boyunun kısalığı nedeni ile bloklardaki başarı oranıdır ancak iki konuda başarılı olarak görüyorum. Bunlardan biri takımı hızlı oynatması, diğeri ise hareketliliği ve dublajları ile blok dışında savunmadaki katkısıdır.
Sonuç olarak, Tashiro kötü bir oyuncu ve pasör değil. Hep birlikte izlemeye devam edelim.

Son düzenleme:
Gülden Kayalar : Japonya’da oynayan pasörlerin gelip Avrupa’da ayak uydurması çok zor.Galatasaray Daikin sponsoru kadroda bir tane Japon oyuncu olsun demiş. O yüzden de bu pasörü tercih etmişler. Yoksa farklı bir sebebi yokmuş.Dediğim gibi sponsor istemiş
Mert bey, eğer bu hanımefendi biraz araştırma yapmış olsaydı, Tashiro'nun Japonya'dan transfer edilmiş bir oyuncu olduğunu ima ederek, Japonyadaki sisteme göre oynadığını ve bu nedenle uyum problemi yaşadığını veya verimli olmasının zor olacağı şeklinde bir yorum yaparak, büyük bir gaf yapmazdı. Tamamen ilgi çekmek ve kimsenin bilmediği birşeyi biliyormuş gibi işkembeden sallayarak ortaya attığı bir aldatmaca. Eğer başarısız ve uyum sağlayamamış bir pasör ise, nasıl oluyor da iki yıl (2021-2022/2022-2023) Nantes gibi bir takımda ilk 6'da oynayabilmiş? Eğer iki yıl ilk 6'da oynayacak kalitede ise, nasıl olur da uyum sağlayıp başarılı olması zor olurmuş? Bu hanım, Tashiro'nun Japonya veya Fransa liginde kaç maçını izlemiş? Onu da geçtim, İlkin Aydın'ın 29, Sude'nin 13 Eggleston'un iki sette 11, Ayçin'in 9 ve Heather'in 7 hücum sayısı almasını nasıl sağlayabilmiş. Pas dağılımı ile Ayçin'i hücuma kaldırıp, Ayçin üzerinden rakibi şaşırtarak İlkin ve Sude' yi, hızlı ve yüksek toplarla, rakip blokları toparlanamadan nasıl hücuma kaldırabilmeyi başarmış? Nasıl olmuş da İlkin kariyer rekoru kırmış? Bunda Tashiro'nun hiçmi payı yok?
Avrupa voleyboluna uyum sürecini atlatmış olan Tashiro'nun, oyuncularımızın kapasiteleri ve sevdikleri topları almaları sürecini tamamlaması için, kısa bir süreye daha ihtiyacı var. Tabii ki çok çok kötü paslar almaması koşulu ile. Bunun adı da takım uyumudur. Bazı kötü sayılabilecek pasları bile hızı, çevikliği ve tecrübesi ile, olumlu pas'a çevirebilen bir pasör. İlerleyen haftalarda, daha da iyi bir Tashiro göreceğimizi umuyorum.
Ben de dahil olmak üzere, bu forumdaki hemen hemen herkes, kulübümüzün transfer politikasını ve dar kadrosunu şu veya bu şekilde eleştiriyoruz. Çoğunlukla da bunlar haklı nedenlere dayanıyor. Bazen bizler de, belli noktalarda yanılıyor olabiliriz ama en azından temelsiz ve miş, mış, muş ile, sanki doğru bilgi imiş gibi tartışmıyor, konuşmuyoruz. Miş'i mış'ı belli konularda birşeyleri sorgulamak ve teyit etmek için kullanıyoruz. Kendinden emin bir şekilde, ben biliyorum ayaklarına yatarak, manipülasyon amaçlı değil..
Daikin sponsor olsa dahi, gidip Japonya'dan çöp toplayın dememiştir... Yatırım yapan hiçbir sponsor, başarısızlık üzerine yatırım yapmaz.
Bence hanımefendi tamamen zırvalamış. MİŞ, MIŞ, MUŞ.

İlkin'e aferin.
Sude'ye aferin.
Ayçin'e aferin.
Bihter ve Logan'a da aferin.
Bu galibiyette tümünün çok önemli katkıları oldu ama İlkin adeta uçtu. Bir aferin de Heather'e. Oynadığı maçlarda, istikrarlı katkı yapmaya devam ediyor. Böyle bir oyuncu varken, Fatma Beyaz'ın Vakıfbank maçında ilk 6'da tercih edilmesi, daha da sorgulanacak bir durum. Adeta intihar gibi bir tercih idi. Tashiro, kendisinden beklenmedik şekilde bazı kötü paslar attı ama genelde vasattı diyebilirim.

Orta oyuncu kökenli Cuttino'dan Pasör Çaprazı'nda verim alınamayacağı artık gün gibi aşikar. Ya hemen gönderilsin veya kadroda tutulup, blokör olarak faydalanılmaya çalışılsın. Bu durumda yeni, verimli ve güçlü bir pasör çaprazı şart, yoksa çok zorlanacağımız apaçık görülebiliyor. Şu an ligde pasör çaprazsız oynuyoruz diyebilirim.

Bu arada, Sarıyer'de gerçekten de bir Simone Lee faktörü var ve daha çok can yakacak gibi görünüyor. Bu nedenle de bu galibiyeti, puan vermemize rağmen küçümsememek gerekiyor.

Şu an itibarı ile geriye dönüp bakarsak, geçen yıllarda ilk 5-6 maçı hep orta düzeyli takımlarla oynayarak üst sıralarda yer aldık ancak devamında Eczacı, Fener, Vakıf ve THY maçlarından sonra önemli düşüş yaşadık.
Bu yıl, geçtiğimiz sezon hem normal lig sezonunda hem de playoff maçlarının ikisinde de kaybettiğimiz Nilüfer'e 3-2 yenildik ama en azından puan aldık, akabinde de bir türlü tutunamadığımız Vakıfbank'a kaybettik ama bu yıl kupa elemelerinde 3te 3 yapan takımı yendik.

Dünkü oyun ve kenar yönetim ile ilgili olarak olumlu düşündüğümü söyleyebilirim. Eleştirebileceğim tek nokta Cuttino'nun gereğinden fazla oyunda tutulmaya çalışılması idi ama bu durumun aynı şekilde devam etmeyeceğini düşünüyorum. Bizim gördüklerimizi Hernandez'in görmediğini düşünmüyorum. Sadece yeni bir oluşum olmasından ötürü biraz daha şans vermek istediğini düşünüyorum. Aksi, zaten kendi ipini çekmek olur. Rotasyonlar genellikle olumlu idi.

Yukarıda isimleri geçen ve aferini hakeden oyuncularımız, bu hırs, konsantrasyon ve verimlilikle oynarlarsa, herşeye rağmen önümüzdeki haftalar için umutlarımı korumaya devam ediyorum.
Uzun zamandan beri forumlarda yer almadığımdan yorumumu yanlış anlamamanızı rica ederek başlamak isterim.
Öncelikle doğru, kararında, güzel bir yorum olmuş. Gerçekten tebrik ederim MeteA. (Tam isminle hitap edebilmeyi çok isterdim.)
Ama bir takımın en önemli sayı gücü pasör çaprazıdır hepimizin bildiği gibi. Sadece bloğundan yararlanmak hedefi ile o mevkii bu şekilde değerlendirilmemeli diye düşünüyorum. Bu sebeple bu konuda kesin ve kalıcı çözümü bulmak durumunda voleybol yönetimi. Japon pasör yerine mutlak daha verimli bir pasör olmalı düşüncesindeyim. Bu arada Japon pasörün kariyerinden ziyade sponsor isteği ile geldiğini vurgulamak istediğini düşüyorum Gülden'in. İlerleyen haftalar neyi getirecek Allah ömür verirse göreceğiz. Ama şurası bir gerçek ki kırılgan bir yapısı var kadronun. Balkan Kupası ve CEV Challenge Cup'ta set vermeden giden bir takımın ligdeki bu oyunu bu yapının bir an önce düzletilmesi gerektiğini gösteriyor.

Son düzenleme:
Uzun zaman sonra forumlarda yer almadığımdan yorumumu yanlış anlamamanızı rica ederek başlamak isterim.
Öncelikle doğru, kararında, güzel bir yorum olmuş. Gerçekten tebrik ederim MeteA. (Tam isminle hitap edebilmeyi çok isterdim.)
Ama bir takımın en önemli sayı gücü pasör çaprazıdır hepimizin bildiği gibi. Sadece bloğundan yararlanmak hedefi ile o mevkii bu şekilde değerlendirilmemeli diye düşünüyorum. Bu sebeple bu konuda kesin ve kalıcı çözümü bulmak durumunda voleybol yönetimi. Japon pasör yerine mutlak daha verimli bir pasör olmalı düşüncesindeyim. Bu arada Japon pasörün kariyerinden ziyade sponsor isteği ile geldiğini vurgulamak istediğini düşüyorum Gülden'in. İlerleyen haftalar neyi getirecek Allah ömür verirse göreceğiz. Ama şurası bir gerçek ki kırılgan bir yapısı var kadronun. Balkan Kupası ve CEV Challenge Cu'ta set vermeden giden bir takımın ligdeki bu oyunu bu yapının bir an önce düzletilmesi gerektiğini gösteriyor.
Rica ederim Savaş bey. Düzeyli bir eleştiri veya görüşü yanlış anlamak, söz konusu bile değil. Tam tersine çok mutlu edici bir durum. Forum bunun için var ve hepimiz kendi görüşlerimiz ve gözlemlerimiz doğrultusunda en iyinin ne olabileceğini tartışarak, aslında Galatasarayımız için katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Tek umudum, bu forumu, Galatasarayımızın yönetiminde bulunan birilerinin de takip etmeleri ve en azından tüm bu görüş, eleştiri ve tartışmalardan doğruları süzerek olumlu bir adım atmalarıdır.
Bu forumda ben de yeniyim ve ilk katıldığım dönemde genel olarak haber paylaşımlarının ağırlıkta olduğu bir forum izlenimi veriyordu ama son dönemde ben de dahil olmak üzere, birçok arkadaşın, hiç çekinmeden görüş ve önerilerini paylaşmasından, hatta eleştirilerden çok büyük bir mutluluk duyuyorum.
Bazı uluslararası forumları da takip eden bir kişi olarak, bu forumun içerik olarak paylaşım, yorum ve eleştirileri, herkese örnek olacak bir seviyede olup, bu forumun bir üyesi ve Galatasaraylı olarak gerçek anlamda mutluluk ve gurur duyuyorum. Keşke diğer forumlar da, etik, saygı, düzey ve bilgi açısından, bu forumun seviyesine ulaşabilse. Umarım hep böyle devam eder.
Görüşlerinize gelince, temelde hemfikir olduğumuzu söyleyebilirim. Cuttino ile ilgili olarak, transfer döneminde bazı arkadaşlarımızın eleştirilerine rağmen, yararlanabileceğimiz bir oyuncu olduğu düşüncesini paylaşmıştım. Bu izlenimi de, özellikle yurtdışındaki maçlarını, Brezilya lig ve kupa maçlarını izleyerek edinmiştim. Şu ana kadar bizdeki performansı hayal kırıklığı yarattı ve beni de yanılttı. Ligimizin bu yılki kalitesi, Cuttino için ağır geldi. Önerime gelince, bench (yedek) kadromuz zaten çok zayıf. Yağmur'dan zaten verim alınamıyor. En azından yerine alınacak güçlü bir pasör çaprazının yedeği olarak, ve gerektiğinde orta katkısı alınacak bir oyuncu olarak tutulabilir.
İster sponsor desteği, isterse kulüp bütcesinden alınmış olsun, Tashiro iyi bir pasör ve yüksek oyuncularla oynamaya adapte olmuş bir oyuncu. Yani Gülden'in dediği gibi değil. Tek dezavantajı ise kısa oluşu ve bloklarda yeterli verimi alamayışımız ama taktiksel olarak elimizde Duygu var. Servislerimiz esnasında blok katkısı amaçlayarak, Duygudan yaralanılabilir. Tıpkı Elif/Cansu rotasyonu gibi...Bu durumda Duygu'nun yerli olması avantajı ile, Heather'i de orta blok katkısı için kullanırsak, çok güçlü bir blok defans/hücum kurgusu yaratabiliriz. Herşey takım uyumu, çalışma ve motivasyona bağlı. Taşların yerine oturması gerekiyor.
Bu arada, kısaca Mete olarak hitap edebilirsiniz.

En az İlkin kadar Sude de bu sene ilaç gibi oldu çok üst düzey oynamasa da hem geri de hem önde kendinden beklenenin fazlasını veriyor bugün Cuttino da fena değil di boyunun avantajı sayesinde blok üstünden sert hücumlar yapabilen bir oyuncu sezon başından beri belkide ilkez gösterdi bu özelliğini Kanami İlkin ve Ayçin zaten sezon başından beri gayet iyiler Kanami bloktaki eksikliğini defansta kapayan bir oyuncu normalde ama bir kaç maçtır kendisinden beklenen defans katkısını alamadık mallesef

Aslında Galatasaray'ımızdan daha da iyisini bekliyordum.
1- Cuttino, zaman zaman önceden izlediğim Cuttino izlenimi verdi ama bazı hücumları yine sert smaç yerine, gereksizce bombe tarzı plase vuruşlar (Roll shot) geldi ve 5 hata yaptı. Bu da birazcık kendine güven ve güç ile ilgili bir konu. Herşeye rağmen bu maçta başarılı idi ama güçlü savunma ve defans karşısında ne performans üretir, izleyip göreceğiz.
2- İlkin, yüreğini koyduğu diğer maçlara göre, biraz daha tutuktu ama sonuçta o da bir insan. Mazur görülebilir. Bir de artık, İlkin'e karşı ciddi önlemler alınmaya başlandığı gözlemleniyor.
3- İlkin, diğer maçlara göre biraz durgun olunca, ortaya Ayçin çıktı. Kocaman bir bravo. Işıl ışıldı.
4- Sude, yükselmeye ve kendisinden sözedilmesine devam ediyor. Bu durum çok hoşuma gidiyor. Her takıma, Sude gibi oyuncular gerekiyor. Bu maçta, üst düzey bir performans göstermemesine rağmen, böyle devam etmesi halinde, gelecekte daha da etkili bir Sude göreceğimizi umuyorum. Öncesinde İlkinde olduğu gibi, bu maçta iki servis karşılama hatası, Sude gibi, defansif yönü güçlü bir oyuncu için biraz fazla.
5- Heather, bu maçta çok amatörce hatalar yaptı ancak yine de faydalı idi. Biraz daha çalışması ve bloklarda daha etkili olması gerekiyor.
6- Bihter de bu maçta iyi iş çıkardı. Servis karşılamada oldukça yüksek yüzde ile oynadı. Bir bravo da Bihter'e.
7- Kanami, Ayçin ile birlikte, sahanın yıldızı idi. Paslarını takip etmekte zorlandım. Pas dağılımı mükemmel idi. Pasların kalitesi ise mükemmel olmasa bile çok iyi idi diyebilirim. Hele ki ilk iki sette, rakibi adeta sarhoş etti. İlk setin 25-23 bitmesi yanıltıcı olmasın. Takım olarak, ilk sette tam 13 basit hata yaparak, nerede ise bu seti kazanmak istemiyorum dedik. Bunda ise en az sorumlu olan ise Tashiro idi. Neyse ki, İlkin sahneye çıkıp seti sonlandırdı. Tashiro'nun, Dig'lerde kurtarılabilecek toplara başarılı müdahaleleri de oldu.
Kanami, şu an itibarı ile, %45.45 ile, Lila Şengün'ün ardından, ligimizde en iyi 2. pasör durumundadır. Elif 3., Gamze 13., Nazlı 15., Naz 19., Cansu is 21. sırada.