2023-2024 Kadın Voleybol Takımı (Galatasaray Daikin)

Tabii ki şunu söylemeden de geçmeyelim... Nasıl ki, hücumda İlkin'in durduğu noktada işler iyi gitmiyor, Cuttino'nun da aksadığı noktada aynı şekilde işler iyi gitmiyor. Cuttino'nun ilk haftalardaki saçma sapan hücum hataları nedeni ile de bayağı zorlandık ve puan kaybettik, ancak son dönemde bu hataları azaltmış olması ve etkin hücumları ile de, Cuttino iyi bir seviyeyi yakalamış görünüyor. Belli ki uyarılar işe yaramış ve takıma alışması nedeni ile performansını artırmış.
Wiesbaden maçı ile son maçtaki istikrarlı oyunu ve hücum başarısı ve hücum etkinliği yüzdeleri de bunu kanıtlıyor. Şöyle ki, Wiesbaden maçında, %52 hücum başarısı ve %43 hücum etkinliği ile oynamış, dünkü maçta ise, %48 hücum yüzdesi ve %42 hücum etkinliği ile çok iyi bir hücum performansı sergiledi. İki kanat da verimli olursa, diğer noksanlıklar ve eleştiriler saklı kalmak üzere, bu takım herkese kafa tutabilir ve başarılı olur. Dünkü İlkin/Cuttino performansı adeta araya karbon kağıdı konmuş gibi idi. Cuttino 18 İlkin 17 W/L ile tamamladı. Cuttino toplamda 23 İlkin ise 21 sayı ile tamamladı. İki kanat da çok başarılı idi. Bunda, özellikle Tashiro ve diğer oyuncuların da önemli bir rolü vardı.
Cuttino son iki maçta çok yüksek yüzdelerle oynadı ama bu seviye halla şampiyonlar ligi hedefi olan bir takıma yakışmaz seneye değişim şart ama bu seneyi çok rahat götürür bu şekilde giderse Lozo transferi ile manşetimiz çok güçlenecek Lozo İlkinle çok toplar manşeti Bihter de daha rahat manşet almaya başlar smaçörlerimizin manşet performansı bekleneni verirse iyi manşet gelirse Kanami oyunu güzel kurabilen bir pasör Lozo transferi ile 3 kanat oyuncumuzun da hücum yüzdesi yüksek oyuncular olacağını varsayarsak bu sene ilk 6 yapıp Avrupa yapabilme ihtimali Lozo transferiyle doğmaya başladı umarım bitmiştir çünki çok kilit bir oyuncu yerli bir orta da alınacak deniyor Ayçin de hücum yüzdesi yüksek olan bir oyuncu gelecek orta oyuncu da iyi olursa hücum gücümüzle bu sezon ilk 6 yaparız Lozo sayesinde ikinci sezondan umutluyum

Cuttino son iki maçta çok yüksek yüzdelerle oynadı ama bu seviye halla şampiyonlar ligi hedefi olan bir takıma yakışmaz seneye değişim şart ama bu seneyi çok rahat götürür bu şekilde giderse Lozo transferi ile manşetimiz çok güçlenecek Lozo İlkinle çok toplar manşeti Bihter de daha rahat manşet almaya başlar smaçörlerimizin manşet performansı bekleneni verirse iyi manşet gelirse Kanami oyunu güzel kurabilen bir pasör Lozo transferi ile 3 kanat oyuncumuzun da hücum yüzdesi yüksek oyuncular olacağını varsayarsak bu sene ilk 6 yapıp Avrupa yapabilme ihtimali Lozo transferiyle doğmaya başladı umarım bitmiştir çünki çok kilit bir oyuncu yerli bir orta da alınacak deniyor Ayçin de hücum yüzdesi yüksek olan bir oyuncu gelecek orta oyuncu da iyi olursa hücum gücümüzle bu sezon ilk 6 yaparız Lozo sayesinde ikinci sezondan umutluyum
Söylentilere göre Yasemin Güveli geliyormuş... Eczacı ile yolları hemen hemen ayrılmış ve antrenmanları ayrı olarak yapıyormuş.... Eğer transfer gerçekleşirse, sizce faydalı olurmu?

Gelirse faydalı olacağını düşünüyorum ancak bugün bir kaç kişiye sordum tanıdıklarından.. İstanbul çok güzel ya rakı balık vs diye konuşuyormuş çevresine.. Umarım oynamaya gelir dağıtmaya değil.. Kaybolup gidecek böyle bir potansiyel yoksa..

Gelirse faydalı olacağını düşünüyorum ancak bugün bir kaç kişiye sordum tanıdıklarından.. İstanbul çok güzel ya rakı balık vs diye konuşuyormuş çevresine.. Umarım oynamaya gelir dağıtmaya değil.. Kaybolup gidecek böyle bir potansiyel yoksa..
İşte yöneticilik vasfı burada devreye giriyor. Sizin böyle duyumlarınız varsa, elbette ki iyi/kötü yönetimde olanların da kulağı delik olmalı. Arada komisyon hikayesi yoksa ve söylentiler doğru ise, Eczacı'nın salonundaki antrenmanlarına devam etmesi, hem kendisi hem de bizim için en doğrusu olur.

Son düzenleme:
Tabii ki bir diğer soru da, Eczacıbaşı zaten Istanbul takımı... Yasemin başka yerde'mi yaşıyor :) yoksa başka talipleri'mi var ki rakı balığı tercih ediyor? Bu dedikodu, çok da inandırıcı gibi gelmedi ama bakalım neler olacak...

Söylentilere göre Yasemin Güveli geliyormuş... Eczacı ile yolları hemen hemen ayrılmış ve antrenmanları ayrı olarak yapıyormuş.... Eğer transfer gerçekleşirse, sizce faydalı olurmu?
Yasemini eczacı bırakmıyor diye biliyorum kadro dışı bıraktılar ama hiçbir takımla da görüşmeleri ilerletmiyorlar ama kolay bir transfer çünkü kız kalmak istemiyor kadro dışı bırakıldı daha çok genç doğru yönetilirse bu süreç şuan ikinci devre için alma ihtimalimiz olan en iyi orta olur Ayçin katkısı verir ama eczacı kadro dışı bırakmasına rağmen halla tutmak istiyor diye biliyorum

Eğer Galatasaray gerçekten istiyorsa ve verim alınacağına inanılıyorsa ve oyuncu da istiyorsa, devre bitiminde parayı bastırır, tazminatını öder ve bu transferi gerçekleştirir. Konu bu kadar basit.

Tamam da, emin olmamakla birlikte, sözleşmesinde ara transfer için tek taraflı fesih yetkisi olduğunu sanıyorum. Buna dayanarak, söylediğim gibi bir yoldan alınabilir... Zaten oyuncu oynamak istemiyorsa zorla tutmanın bir anlamı da yok. Fener veya Vakıf istese hadi anlarım. Amansız bir yarış olduğu için koz vermek istememe gibi bir tutum olabilir ancak bize bunu yaparlarsa, yönetici olsam gelecek sezon her ne pahasına olursa olsun Eczacıya nefes aldırmam ve hem oyuncularına hem de olası transferlerine dalar pişman ederim. Bugüne kadar çok yanlış transfer politikalarına rağmen, Galatasaray'ın bunu yapabilecek gücü olduğuna inanıyorum.
Eğer istiyorsak, gücümüzü göstermenin tam zamanı.

Takriben son 15 yılda verimli Eczacıbaşı takımı hatırlamıyorum neredeyse. 2013'teki Vakıfbank'la baş edebilmek mucizeviydi, Molnar sakatlık üstü gelince ihtimal de sonlandı fakat Eczacıbaşı'nın bu haliyle boş sezon yakalayarak Şampiyonlar Ligi şampiyonu olabildiği ortamda Kosheleva'nın sakatlığı bize de 2018'de şampiyonluk kaybettirdi cidden. Boskovic'i yaz dönemi için Sırbistan Milli Takımı'na hazırlamak takımın varlık amacına dönüştü. En önemlisi de İstanbul Film Festivali'nin yaratıcılarından Şakir Eczacıbaşı'ndan şantiye basan alt nesile geçişte yumuşak güç çalışması elbette sosyolojik bağlamda.

Son düzenleme:
Bu arada yarın ilk maçta 3-2 kaybettiğimiz Wiesbaden ile deplasmanda oynayacağız.. Bence çok rahat yenip tur atlayacağız.. Neden bilmiyorum ama inanılmaz güveniyorum yarın takıma.. instagram'da gsvoleybol resmi hesabı antremandan videolar vs paylaşmış keyifler baya yerinde gördüm..