2023-2024 Kadın Voleybol Takımı (Galatasaray Daikin)

Dünyanın çoğu yıldız smaçörü NCAA dan çıkıyor Lozo transferinin iptali beni üzdü ama şuan hiçbir hedefimiz kalmadı ligde belki bir ihtimal ilk 6 diyoruz oyüzden bence mantıklı transfer tutarsa seneye önemli katkı yapar tutmazsa seneye yıldız oyuncu şart bir sene daha düşük seviyelerde kadroyu bu taraftar kaldırmaz ya tutarsa transferi

Devre arasında yapılacak bir kaç transferle bu sezon ilk 6 yaparız gibi duruyo devre arasında seneye kurulacak kadro için oyunculara yönelsek daha iyi olur bu sezon en fazla ilk 6 yaparız o yüzden sezonu kurtarmaktan çok seneye ilk 4 yapacak bir kadro temeli kurmak daha önemli bence

Maçın tamamını izledim.. Basketbol ya da futbol kadar çok iyi anladığım bir branş değil ancak maçta gördüklerimi kendimce yazmak istiyorum. Bikere takım çok kopuk rakip Muratpaşa'da sayı kraliçesi Markova dışında pek oynayan yok. Markova'nın oynaması bizim için hem avantaj hem dezavantaj oldu. Bütün servisleri üzerine oynayarak çok güzel sayı aldık bugün onun üzerinden ancak savunmada durduramadık biara japon oyuncumuz bloktaydı o sekans tam bir komedi oldu.. 2 defa oyuncumuzun saçı fileye çarptığı için sayı verdik aynı set içerisinde o da çok garip bi sekans oldu.. Bihter gerçekten kusura bakmasın ama çok kötü bir oyuncu hiçbir şey yapmadan maç bitiriyor.. Çok acil libero trasferi yapmamız gerekiyor.. Eskiye oranla daha oturaklı gördüm takımı ancak iç sahada genelde daha iyi oynuyoruz deplasmanda çok daha kötü oynuyoruz. Yeni transferler gelince takım daha iyi olur umarım ama beklentileri yüksek tutmamalıyız.. ilk 6 olursa ligin yetersizliğinden dolayı olur bizim iyi oluşumuzdan dolayı değil maalesef..

Maçın tamamını izledim.. Basketbol ya da futbol kadar çok iyi anladığım bir branş değil ancak maçta gördüklerimi kendimce yazmak istiyorum. Bikere takım çok kopuk rakip Muratpaşa'da sayı kraliçesi Markova dışında pek oynayan yok. Markova'nın oynaması bizim için hem avantaj hem dezavantaj oldu. Bütün servisleri üzerine oynayarak çok güzel sayı aldık bugün onun üzerinden ancak savunmada durduramadık biara japon oyuncumuz bloktaydı o sekans tam bir komedi oldu.. 2 defa oyuncumuzun saçı fileye çarptığı için sayı verdik aynı set içerisinde o da çok garip bi sekans oldu.. Bihter gerçekten kusura bakmasın ama çok kötü bir oyuncu hiçbir şey yapmadan maç bitiriyor.. Çok acil libero trasferi yapmamız gerekiyor.. Eskiye oranla daha oturaklı gördüm takımı ancak iç sahada genelde daha iyi oynuyoruz deplasmanda çok daha kötü oynuyoruz. Yeni transferler gelince takım daha iyi olur umarım ama beklentileri yüksek tutmamalıyız.. ilk 6 olursa ligin yetersizliğinden dolayı olur bizim iyi oluşumuzdan dolayı değil maalesef..
Dediklerine genel olarak katılıyorum ama asla yetersiz bir lig değiliz İtalya ve Türkiye ligi çok ayrı bir seviyedir bu iki lig İtalya hariç istediğin bir ligin şampiyonunu bu lige koy ilk 4 takım arasına giremez

Maçı 3-2 kazanmak bir yana, asıl önemli olan kazanma alışkanlığını yakalamamız ve inişli çıkışlı oyunda, oyunu asla bırakmamış olmamız. Bunlar takım için olumlu sinyaller veriyor ama yine de kıl üzerinde giderken, yüreğimiz ağzımıza geliyor... Bu da takım ve taraftarlar açısından pek hoş değil.
Gelelim performanslara....
1- İlkin önemli katkı yaptı ama yanısıra hücumda çok da can sıktı. 4. sette maç sayısı attığımız rallide, smaç yerine plase atma tercihi, bir yerde sete mal oldu. Smaç atsa, sayı alma olasılığı çok daha yüksek olurdu. Ayrıca 4 kez bloklanmak ve 3 servis karşılama hatası, bu seviyedeki bir oyuncuya hiç yakışmadı. Hücum istatistikleri düşmeye devam ediyor. Devre arasına girilmesi nedeni ile, inşallah bir an önce toparlar da, sezon başındaki İlkin'e kavuşuruz.
2- Zaman zaman hatalar yapmasına rağmen Cuttino verimli idi. Özellikle 2 setin alınmasında arka arkaya blokları ile sete ve maça damgasını vurdu.
3- Logan, 3 servis karşılama hatasına rağmen, hem servis karşılama hem de hücumda, takımımızın yıldızı idi.
4- Ayçin, hücumda daha etkili olabilirdi ama 4 blok ile kendisini şimdilik affettirdi.
5- Fatma 3 blok ile fena iş görmedi. 2 de ace attı ama hücumda neredeyse yoktu.
6- Tashiro 2 ace 1 hücum, 1 blok ve hata yapmadan 4 sayı ile tamamladı.
7- Bihter yine vasatın altında idi. Servis karşılamada, tüm smaçörlerin gerisinde kaldığı gibi 2 servis karşılama hatasını da hanesine yazdırdı.
8- Geçen maçın yıldızlarından Heather neden oynatılmadı bir anlam veremedim ama inşallah saçma bir gerekçe yoktur.
Sonuç olarak, iki puan alarak, ilk yarıyı 7. sırada tamamladık.
Asıl önemli olan devre arasında ne yapacağımız, kimlerin gelip kimlerin gideceği... Dedikodular doğru çıkarsa, yandı gülüm keten helva.....

Vargas'ın devrişirilmesiyle futbol, basketbol ve voleybolda Türk milli takımlarının tarihte ilk kez Avrupa şampiyonluğu yaşamasının sonucunda voleybolda duyulan ilgi devasa boyutta. Bu havada Burhan Felek'te ciddi bir nicelik tribündeydi yine.