2023-2024 Kadın Voleybol Takımı (Galatasaray Daikin)

Danielle Cuttino memleketinden önce fener maçına gitmiş.👏

ZEHRA GÜNEŞ SÜRPRİZİ
VakıfBank forması giyen Milli voleybolcu Zehra Güneş'in maçı tribünden takip ettiği kameralara yansıdı. Zehra Güneş'in yanı sıra Cansu Özbay, Jordan Thompson, Alexa Gray ve Danielle Cuttino'nun tribünde yer adlığı görüldü.

Orta vadedeki hedefiniz nedir?
Mehmet Cibara : Hedef olarak Galatasaray'da herkesin beklediği zirveye daha çok yaklaşacağız. Bu aslında yakın hedefimiz. Önümüzdeki senden başlayarak ilk 4'teki yerimizi almak istiyoruz. Hem Avrupa hem ligde hem de Türkiye Kupası'nda... Bunun için gerekli hazırlıklarımızı yapıyoruz. (Milliyet Skorer)

Mehmet Cibara : Hiç kimsenin beklemediği performans var. Onun da transferi için görüştük (Markova). Eleştiriler aldık bu konuda. Bu oyuncunun kulübüyle olan anlaşması Haziran ayında bitiyor. Biz 1.5 senelik yapalım dedik. Onlar "Anlaşma sezon sonunda bitiyor. Ya İtalya'ya ya da Türkiye'de bir kulüpte (VakıfBank) forma giyecek" dediler. Peki 4 aylık yapalım dedim. Tamam dediler. Bu kulübün başkanı Galatasaraylı. 250 bin dolar hava parası istendi. 4 ay için. Biz 50 bin dolara teklif ettik. Kabul etmediler.

Mehmet Cibara : Önümüzdeki sezon Galatasaray'ın kadro planlaması için ciddi çalışma olduğu bilgileri geliyor
Yabancı oyunculara büyük yatırımlar yapmıştık. Bu sene öncelikle milli oyuncularımızı kadromuzda tutmak istiyoruz. Milli takımın geniş kadrosunda yer alan 2-3 oyuncuyu transfer etmek üzeriyiz. Sözleşmeler hazır, imzalanacak. Bu gerçekleştikten sonra her hafta bir isim açıklayabiliriz.

Mehmet Cibara : BOMBA GİBİ BİR EKİP KURULUYOR
Davetimizi kabul edip gelen şu kadro içinde sadece bir oyuncu getiren ve çalıştıran teknik ekibe teşekkür etmek istiyorum. Önümüzdeki sene Guillermo Hernandez bomba gibi bir ekip kuruyor. Ekonomik olarak hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyoruz. Önümüzdeki senelerde milli takımın nüvesini (çekirdeğini) oluşturacak genç ama çok başarılı bir takım kuruyoruz.

Mehmet Cibara :
AYÇİN'İ 1 HAFTA İÇİNDE BİTİREBİLİRİZ
Ayçin Akyol da değerli isimlerden. Onunla ilgili çalışmanız var mı?
Var. Dün menajeri buradaydı. Diğer takımlar da görüşüyorlar. Teklifimizi yaptık. Zannediyorum 1 hafta içerisinde bitiririz.

Mehmet Cibara : CARUTASU GELMEK İSTİYOR, 'AL İZİN GEL BURASI SENİN KULÜBÜN' DEDİK
Carutasu kısa bir süre oynadı ama Galatasaraylıların sevgilisi oldu. Onu tekrar görecek miyiz?
Çok iyi bir Galatasaraylı. Ben de geri dönmesini çok istiyorum. Yaşını biliyorsunuz. 21 yaşında. Türk olduğu için prosedüre göre VakıfBank izin vermediği sürece bir şey yapamıyoruz. Carutasu gelmek istiyor. Çünkü oynamak istiyor. Vakıf'ta 6 tane yabancı var. Amerikalı gittiği takdirde pasör çaprazı kimi alacaklar bilmiyorum. Carutasu orada kalmak ister mi bilmiyorum. Hemen hemen İlkin'e yaklaştığımız şekilde yaklaştık. Al izin gel burası senin kulübün. Ne gerekiyor biz maddi olarak yaparız. Cevabını bekliyoruz. Gelmesi için her türlü imkanı maddi açıdan sağladık .

Mehmet Cibara : VAN AALEN GELMEK İSTİYOR
Sarah Van Aalen konuşulan isimler arasında
O da gelmek istiyor. Onu alabiliriz. Carutasu gelirse yerli pasöre ihtiyacımız olmayacak. Yabancı pasör alırsak yerli pasör çaprazı bakıyorsun şu anda pek yok. Yerli pasöre gitme ihtimalimiz de olabilir. Transferde sözleşmeler hazır. Tüzük açısından bir iki not var. En az iki tane milli takım oyuncusu göreceksiniz Galatasaray'da önümüzdeki sene.

Mehmet Cibara : Voleybol salonu projesi var. 2026 Avrupa Şampiyonası'nda maç oynanaması planlanıyor. Projedeki son durumu öğrenebilir miyiz?
Projeler imar durumu için askıda. İnecek. İndikten sonra Mayıs ayından önce onun tanıtımı ve yapabilirsek temel atmasını gerçekleştireceğiz. 12 bin kişilik basketbol salonu, 3-4 bin arası kapasitede uluslararası, milli takımımızın Galatasarayımızın hatta Avrupa kupalarında oynayan bütün takımlara açacağız.

Mehmet Cibara :
AYÇİN PTT MAÇINDA DÖNECEK
Yabancı transfer olarak şu anda 2 oyuncu gelecek. Sakatlıklardan dolayı problem yaşadık. Ortada 4 tane oyuncumuzdan Ayçin sakatlandı. Öncesinde Emine Arıcı sakatlandı. Pasörümüz sakatlandı. O yüzden Arzu'yu aldık. Yani antrenmanda karşılıklı 6'ları kuracak kadromuz kalmadı. Ayçin, PTT maçında inşallah sahaya dönecek. Oraya takviye yapacağız yine. Lazovic'i transfer ettik. İlk 8'de en kötü yer alıp Avrupa'ya gitmek istiyoruz.

Mehmet Cibara : Amerika'da profesyonel lig kuruldu. Türkiye'deki hemen bütün Amerikalılar dönüyor. Nerden baksanız 150 tane oyuncu gerekecek. Avrupa'dan da oyuncu bulmak zor. Onun için Türk milli oyuncularla anlaştık. Önümüzdeki yılın yabancılarını da bu ay içerisinde bitireceğiz.

Mehmet Cibara : Bütçe konusuna geleyim. Sponsor getirisi ne kadar?
Biz ilk geldiğimizde genel gelir içerisindeki toplamı yüzde 5'ti geçen sene 25 bu sene 60'a çıkarttık. Önümüzdeki senenin çalışmalarına şimdiden başladık. Bazı kurumlarla sözleşmelerimiz sona eriyor. Büyük ihtimalle yenilerini bulacağız.

Diğer takımlar derinden giderken, herşeyin bu kadar açılıp saçılması ilginç. Gelecek yılın olası yanlış politikalarına zemin'mi hazırlanıyor ne? Yani şunu'mu demeye çalışıyorlar "bakın biz aslında neler planlıyorduk ama ne yapalım olmadı"' mı diyecekler? İnşallah öyle değildir.

Bu arada daha şu andan Logan'ın kaybedilme sinyali çok can sıkıyor. Tam da verimli olmaya başladığı ve hem hücum, hem de savunma ve servis karşılamada iyi performans vermeye başladığı bir dönemde LOVB Austin transferine açıkça göz'mü yumuluyor yoksa git'mi denildi?

Shemanova ile yarım sezonluk anlaşmayı, esasen stratejik bir hamle olarak düşünmüştüm. Şöyle ki, Shemanova sezon sonuna kadar denenecek, bu arada Logan ile ciddi bir rekabete girecek, daha zayıf kalan gidecek, daha iyi olan ile de sözleşme yenilenecek... Eğer Logan gidecekse ve Shemanova'dan beklenen verim alınamazsa, sözleşmesi sona erdiğinde, geriye ne kalacak? İddia ediyorum, Lazovic, şu anki Logan kalibresinde değil, hele ki hücumda hiç değil. Logan hücumda hem smaçör, hem çapraz, hem de 6 numarada oldukça etkili. Eğer İlkin hücumda aksarsa ve onun açığını kapatacak Logan türü bir 2. smaçörümüz de olmazsa (ki Lazovic kötü değil ama o nitelikte bir oyuncu da değil) ve başka bir alternatif yoksa, işimiz yine hikayeye dönecek.

Diğer bir soru, Alexia gelirse, yerli pasöre gerek yok deniliyor. Peki Tashiro? Şu an takımın en iyilerinden birisi... Peki Alexia gelmezse, Tashiro'yu gönderecekmisiniz? Yoksa Alexia gelirse Tashiro ile devam edip, Van Aalen'denmi vaz geçeceksiniz? Yoksa Alexia gelirse her ikisinden de'mi vaz geçeceksiniz? Bilmece gibi açıklama....

Elimizde avantajlı olarak tuttuğumuz Ayçin var ve A milli takımın gelecekteki yıldızı olarak görülüyor. Başkaları da ilgileniyormuş.... Eğer Ayçin elde tutulamazsa, gerekçesi ne olursa olsun, bunun adı da başarısızlık olur.

Heather konusunda, gidecek listesinde yanılmadım ve bir itirazım yok. Önemli olan, yerine kimin alınacağıdır. Cuttino konusunda da, sanırım Alexia'ya bağlı olarak, belirsizlik devam ediyor...

Sonuç olarak, açıklamalar yapayım derken, konu (İlkin dışında) 5 bilinmeyenli denkleme dönüşmüş gibi (belki gibisi bile fazla). Umarım, önümüzdeki günlerde, büyük resmi daha net görebiliriz ama tek bildiğim şey, Logan, sezon sonuna kadar bu performansla devam eder ve giderse, yerine de hücumda çok etkili bir smaçör alınamadığı takdirde, Logan'ı çok arayacağımızdır...

Son düzenleme:
Cibara yıldız oyuncularla dolu bir kadro bir kaç seneye kurabilir bunu daha önce ki döneminde yaptı Kosheleva Neslihan Dobriana gibi büyük yıldızların olduğu Galatasaray’ın en iyi kadrosunu kurmuştu ama önemli olan o takımı yönetebilmek Kosheleva hariç bütün smaçörlerin manşeti sağlam ön turları kötüydü Kosheleva sakatlanınca bütün sezon gitti yıldız oyuncuların yanında bir de doğru planlama lazım sadece yıldız getirmekle olacak iş değil ama Alexia İlkin Ayçin üçlüsü kurulursa bu takım uzun yıllar ilk 4 içinde yer alır.

Tüm branşlar için verilen cevaplara bakınca sayın Cibara belli ki Galatasarayımızın futboldan ibaret olmadığını bilen ve birşeyler başarmak istiyen nadir kişlerden hatta yönetilerden.

Benim açıklamalardan anladığım önümüzdeki sene ve senelerdeki hedefimiz diğer üç kulüple yarışacak, zirveye oynayacak takım kurmak değil, onların arkasından 4. olacak takımı kurmak. İlk 4 derken kastedilen şeyin bu olduğunu düşünüyorum.
Rakipte Fedorovtseva-Ana Christina ikilisi varken lazoviç transferi müjde gibi sunuluyor ve hedef büyüttük deniliyor. Büyütülen hedefte artık takımı 8. 10. sıralarda görmemek,4. sırada görmek.

Biz ne zaman zirveye oynayacaz?, ya da zirveye oynamamızın nedenleri ve çözümleri gibi soruların cevapları yok. İşin kötüsü bu soruları soran da yok. Çoğunluk durumu kanıksamış, yeni durumdan tatminkar. Oysa Galatasaray ismi,markası ya zirveye oynar ya da o ligde bulunmaz. Olması gereken budur.