Belki Güney Kore'yi küçümseyebilirsiniz ama sonuçta hızlı voleybol oynayan bir milli takımları var. Boskovic veya Egonu tabii ki skora önemli katkı yapan dünyanın en iyi pasör çaprazlarından ikisi ancak takım olabilmek önemli. Bu oyuncuların tamamı Türkiyede ama şampiyonluk ipini göğüsleyemediler. Şampiyonlar liginde ise, daha iyi takım performansı gösteren kazandı. Özellikle voleybolda kişiler kadar, takım olabilmek ve iyi yönetim ve motivasyon önemlidir. Belli ki Santarelli bu takıma, öncekinden daha bir özgüven yüklemiş. Değişim de her zaman iyidir ve oyuncuların içindeki cevheri ortaya çıkarabilmek ve farklı oyuncularla rekabeti körüklemek için doğru bakış açısını yakalamak da ayrı bir maharet ister ve Santarelli bunu yakalamış gibi görünüyor. Sırbistan, hangi 6 ile çıkarsa çıksın, her takım için bir tehdittir ve Boskovic'den ibaret değildir. Bu Boskovic'i inkar değildir ama Boskovic'in olduğu takım kazanır demek de değildir.
Örneğin, ben de dahil olmak üzere, acaba Vargas'a mı yoksa Ebrar'a mı daha fazla şans verilecek ve bu sözkonusu oyuncuların performansını nasıl etkileyebilecek diye düşünürken, öyle bir Vargas/Ebrar dengesi ve uyumu yakalandı ki adeta parmak ısırttı. Tüm oyuncular içten bir şekilde keyif alarak ve hem mental hem de fiziksel olarak sarmaş dolaş oldu. İlkin, mükemmel bir ritm yakaladı ve daha oynamayan ve önceden takımdan kesilmiş oyuncular var yani en az diğer takımlar kadar hatta fazlasıyla geniş ve uyumlu bir kadro var. Geçen yıl, Polonya'da Polonya'yı yenerken Joanna Wolosz, Gorecka, Stenzel ve Stysiak da vardı ancak Vargas yoktu. Sonuçta, İtalya ve Amerika ile diğer üst düzey takımları (Japonya, Çin Brezilya gibi) yenebilecek güç ve deneyime sahip bir milli takım oluştu. Diğer takımlar, Vargas/Ebrar ikilsi gibi hücumcu veya arka alan sigortası İlkin gibi bir oyuncuya sahip olmak için hala uğraşıyorlar. Simge, Gizem, Cansu ve Eda gibi kalitesini kanıtlamış oyuncuları saymıyorum bile. Dünyadaki birçok takım, şu anda Türkiye'nin bu alanda olduğu yere gelebilmek için nelerini vermezler. İnanmak, başarmanın yarısıdır.
Darısı yeni sezonda Cimbom'a.