2023-2024 Sezon Öncesi Hazırlık Dönemi

İzlerken gözlerim kanadı ya geçen sene ile aynı olmaz umarım. Set falan bişey göremedim. Ve hoca oyuncuları pek tanımıyor galiba ismet şutör ama bi set çizilmemiş. Takım halla transfer diye bağrıyor. Bence başta zeytingöz denen eleman istifasını verse iyi olur. Sorumlular hep aynı ama istifa eden yok.
 
yazık abi yazık. yazık çok yazık. boşuna mesai veriyoruz şu şubeye iliğimle kemiğimle nefret ettim yemin ederim. tiksiniyorum artık, şahıslarından komisyonundan yetersiz transferinden, her sene Kasım aralık gibi pivot aramasından, hiçbir yaz dönemi tam kadro kuramamasından, sürekli bir seylerinin eksik kalmasından, yöneticisinden, ilgisiz başkanından hepsinden nefret ediyorum, tiksiniyorum. utanın oğlum bi Beşiktaş kadar olamadınız, bize reva gördüğünüz şeye bakın yazıklar olsun hepinize.
 
CSKA maçından sonra fark yediğimiz ikinci maç olacak. Ki direk rakibimizden fark yemiş oluyoruz. Bu takımın en az 2 transfere daha ihtiyacı var. Halilovic güzellemeleri yapmaya gerek yok. Daniel Oturu'ya bakalım mesela her maç 20-25 atıyor. Atlet bir pivot lazım bize. Yeboah'la da olmayacak gibi. 3-5 maçta iyi oynadı diye yanıltmamalı bu oyuncular. Oyun kurucu eksikliği de hissediliyor. Belki de bu yenilgiler hayırlı oluyordur. En azından takviye yaparlar. Yoksa Halilovic ve Yeboah'a kalacağız. Esas test maçları bunlar. Gerçi benim umudum yine de yok transfer konusunda. Ama bakmak lazım.
 
ikinci yarılarda takımın oyundan düşmesine ve çok sayı yemesine de ayrı parantez açılmalı. bu sene iki yarısını da iyi geçirdiğimiz bir tane hazırlık maçı izleyemedik. bütün maçlarda ikinci yarı içimizden geçtiler savunmalarda.
 
Hazırlık dönemi o bu şu ben anlamam arkadaş yollancaklar Listesi
1:Turgay Zeytingöz
2:Hoca
3:Yeboah
4:Haliloviç
5:Gökşenin (not :bugun oynamadı biliyorum)
 
Sezonun başında söylediğimde bana tepki gösteren, sürekli olumsuz konuşuyorsun diyen arkadaşları görmek isterim. Basketbol 12 kişiyle oynanmaz. Bunun ideali 9 kişidir. Bu kadar yatay, birbiri arasında fark olmayan oyuncu grubuyla oynayacağın oyun en fazla budur. Yerli rotasyonu yabancı rotasyonundan daha iyi olup başarılı olan takım basketbolun son 20 senesinde var mı türkiyede?

Söylenecek fazla bir şey yok biraz onuru olan varsa istifa eder. Almayın dedik, yapmayın dedik, dinlemediniz. 2 senedir tavanı kısıtlı, artık eyt'den gün sayan adamlarla yabancı diye anlaşıp getirmeye utanmıyorlar. Ne bir araştırma, ne bir scout hiçbir şey yok. Yattığınız yerden aldığınız para haramdır. Bunlar kötü yönetmiyorlar, ihanet ediyorlar.
 
Kimya bozuk roller net değil, koçun setleri yetersiz kalıyor. Yine de iyi bir yerli kadrosu var Walden da iyi. Halilovic de Martin de 2.uzun yan parça Samet 4 ten 5.
 
Bakıyorum da müthiş yerli rotasyonumuzla perişan olmuşuz yine. Ligin en iyi yerli 2 guardı İsmet ve Buğrahan, Walden'ın oynamadığı maçı toplam 9 sayıyla bitirmişler.

3.5 milyon dolarlı bütçe nasıl perişan edilir isimli filmin fragmanları bunlar. Mevcut yerli rotasyonunun yanına 1 tane yerli guard alıp geriye kalan paraya tabanca gibi yabancılar almak vardı. Ama biz bu bütçeyi Avrupa'da bulabilecekleri kontratların yabancı sınırı nedeniyle 2 katını Türkiye'de kazanan yerlilere dağıtmayı tercih ettik.
 
@Zafer Şahinalp bunun yerli rotasyonuyla yabancı bütçesiyle ilgisi yok. 250-300 K skorer çok yönlü kaliteli kanat almamanin parayla ilgisi yok. Başta Mitrovic sonra Turgay Bey. Yerlisiz olmaz.
Hayır böyle bir açmaz şartı mı var? Kaliteli yerli ya da yabancı alacaksın ikisini aynı anda alamazsın gibi. Yerli havuzu dar. Yabancı havuzu geniş.
400 K dolar verip kötü yabancı veya 250K $ kaliteli (etiket değil) yabancı da alabilirsin.
 
Burada sorunu iyi analiz etmek gerekiyor. Sorun yerli oyuncu pazarına büyük girip onlara çok güvenmek mi? Yoksa skandal yabancı seçimleri mi(İlk 2 yabancı tercihimiz)? Yerli piyasasında bu kadar aktif olmasaydık daha iyi yabancılara mı giderdik?

Hayır. Bizim yerli tercihlerimiz ve buraya harcadığımız paranın bence şu anki durumla hiç bir ilgisi yok. Bu yerli kadrosunu kurup, bu parayı harcayıp, çok daha kaliteli yabancı tercihleri yapılabilirdi, ben buna inanıyorum. Eğer büyük oynayıp hem Şampiyonlar liginde final hem Ligde iyi bir sıralama ve eşleşme ile finali zorlamak istiyorsak, mevcut bütçelere hem iyi yerli kadrosu kurup hem kaliteli yabancılar alabilmeyiz, ve bu iyi yöneticiler ve tercihlerle yapılabilir bu lig bunu defalarca gördü.

Bu kadar çok sponsorluk anlaşması,gelir arttırımı vs. yapılma ihtimalinden bahsederken, sen zaten kullanabileceğin 5-6 yabancının 2sini, sebep her ne olursa olsun Halilovic-Yeboah'tan oluşturmamalısın, oluşturamazsın, hem de ilk tercihler olarak. Oluşturursan, şimdi harıl harıl Eylül-Ekim aylarında 1 hatta 2 yabancı araştırırsın, kalitelisini bulabilir misin? Zor. Hele bu basketbol aklıyla, imkansız.
 

Üst