2023-2024 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Samet-Metehan kalite farkından kazancımızı 2 birimse Enoch-Halilovic'ten kaybımız 5 birim. Gönül ister ki Samet-Enock yapabilelim ama bir bütçe tanımlandıysa ve ona göre sınırlarımız varsa yerli-yabancı dengesini buna göre kurmalıyız
Abi seninle anlasamadigimiz bir nokta var. Sen elimde 10 lira var ve bu parayi ona gore harcamaliyim diyorsun, ben de bir yerden ilerde 2 lira daha bulup 12 lira harcayacagim kesin, o sebeple simdi 10 harcayip 2 de sonra harcayacagima 12 harcayayim o 2 de cope gitmesin kafasindayim. Bu yonetim tarzini artik anladiginizi umit ediyorum, ya tutarsa ile bu is olmadi ve olmayacak. Yani Enoch Metehan olmasin, Enoch Samet olsun diyorum, cunku o eksik verilen 100-150 bin dolardan fazlasini pota alti icin harcayacagiz 2-3 ay sonra yine, bu mesaj burada dursun.

Abi seninle anlasamadigimiz bir nokta var. Sen elimde 10 lira var ve bu parayi ona gore harcamaliyim diyorsun, ben de bir yerden ilerde 2 lira daha bulup 12 lira harcayacagim kesin, o sebeple simdi 10 harcayip 2 de sonra harcayacagima 12 harcayayim o 2 de cope gitmesin kafasindayim. Bu yonetim tarzini artik anladiginizi umit ediyorum, ya tutarsa ile bu is olmadi ve olmayacak. Yani Enoch Metehan olmasin, Enoch Samet olsun diyorum, cunku o eksik verilen 100-150 bin dolardan fazlasini pota alti icin harcayacagiz 2-3 ay sonra yine, bu mesaj burada dursun.

Şubenin illet özelliklerinden biri de bu. Örnek veriyorum; sezon başı bütçe 2 milyon dolar derler, 250 bin dolar daha lazım olur fakat inat edip vermezler o parayı sonra sezon ortasında 3 kişi gider, 4 kişi gelir; bir bakmışsın bütçe 3 milyon dolara çıkmış. Sonra vay efendim bütçeyi aştık.

Son düzenleme:
Yerli rotasyonumuzun genişlemesiyle birlikte bence Muhaymin veya Egetan'dan en az biri muhakkak kiralanmalı.

Muhtemel kadro üzerinden bakıldığında Muhaymin'in kiralanması daha iyi olacaktır. Muhaymin, Yeboah (gereksiz hamle oldu maalesef) ve Göksenin birbirinin muadili oyuncular ve sürekli birbirlerinin dakikalarını oynayacak, pozisyon esneklikleri zayıf oyuncular. 2 sezon daha sözleşmesi olduğu düşünüldüğünde de Muhaymin için kiraya gitmek doğru olacaktır.

Egetan; İsmet, Buğrahan veya Radebough ile yanyana oynayabilecek onları organizasyon anlamında tamamlayabilecek bir oyuncu. Böylece İsmet veya Buğrahan'dan daha çok 2 numara olarak yararlanılabilir ve yeni Guard hamlesine göre 3 top yönlendiricili sistem de düşünülebilir. Egetan'ın ikili sıkıştırma çıkışları ve saha görüşüyle bu takımda süre bulacağını düşünüyorum.

Son düzenleme:
Burada yanlis olan bu pakete 600 bin verilmesinden ziyade, 100 bin daha verilip Halilovic yerine Enoch ya da o profilde bir adam alinmamasi. Samet ile Metehan’i bence kiyaslayamayiz. Metehan 150 aliyorsa; Samet 500 de alir. Fener Omer Faruk’u almiyorsa; Ahmet’e gidiyorsa bence pisman olacak. Samet her manada oyununu cok gelistirdi, hem savunmada hem alcak post sutlariyla. Iyi yerli almak her zaman mumkun olmuyor havuz darligindan ama 2 ay sonra Halilovic’den daha iyi ve daha ucuz bir pivot kolaylikla bulunur Amerika’dan.

Arkadaslar Metehan-Enoch da Samet-Halilovic de dogru degil ben buna katiliyorum. Bunun dogrusu Samet-Enoch olurdu.

Halilovic`e gidiyorsan da Ahmet - Halilovic olabilirdi.

Samet ve Ahmet cok farkli iyi ozellikleri olan oyuncular kadro kurulurken eksiklerine gore ben Halilovic`e gidiyorsam Turk olarak Samet`e gitmezdim, gidiyorsam da yine adi Samet olan baska bir pivota giderdim.

Gecen sene kac macta undersize ve atletizm eksiginden mac kaybettik yine asiri undersize ve atletizmden uzak bir takimimiz oldu.

Ornek olarak 2 sene onceki kadroda Blackshear ve Kravish varken Ndour`u ariyorduk simdi yine Ndour`u ariyacagiz. Benim dusuncem kisaca bu.

Radebough gelmeden önce bizim saf bir oyun kurucu ve yönlendiriciye, bir de melo gibi maç kazandıran skorere ihtiyacımız vardı. Radebough her şeyden biraz yapan ama hiçbirini iyi ve tam yapan bir isim değil. Şimdi işimiz çok zorlaştı çünkü eldeki para ile hem asist yapıp hem gerektiğinde elini taşın altına koyup skor patlaması yapacak bir oyuncuya ihtiyacımız var, onu da nereden nasıl bulacağız.

Radebough'u savunma ve topun değerini bilme konusunda beğensem de güçsüz oluşu büyük handikap çünkü size olarak ondan uzun ve kalıplı olan oyuncuları tutmada ve potaya atak ettiğinde küçük bir darbe bile alsa bitirmekte zorlanıyor, Radebough yerine genç ve skor gücü yüksek bir oyuncu alıp, bir numarada da saf bir oyun aklı ve şutu ortalama üstü sayılacak bir isim bizim işimizi görür gibiydi.

Umarım Halilovic ve Yeboah'a lisans çıkartılmaz ve en az zarar ile gönderip kurtulabiliriz. Ayrıca bu iki oyuncuyu kim aldı ya da aldırdıysa ceza olarak edilen zarar o kişilerden tazminat olarak alınsın böylece bir iş yapmadan önce doğru bir şekilde düşünüp planlı çalışmayı öğrenmiş olurlar. Bir işi baştan yanlış yapınca toparlaması çok zor oluyor biz de şu an bunu yaşıyoruz.

Son düzenleme:
Verdiğim rahatsızlıktan ve forumu meşgul etmekten dolayı yönetimsporlu değil Galatasaraylı olan tüm renktaşlarımdan özür dilerim. Bu da son mesajım olsun umarım herşey takımımız için güzel ilerler iyi bir sezon olur kalın sağlıcakla

Yabancı olarak bir 4.5 düşünülüyormuş galiba. Koçun Haliloviç inadından sonra mantıklı olan da buydu zaten. Sistemi henüz kafamda oturtamadım ama Sadık da 4.5 Samet de 4.5 Haliloviç zaten. 4 tane 4.5 ile oynayacak koç. Düzgün bi pivotumuz olmayacak orası kesin ama.

Resmilesen bir şey yok. Fırsat transferi çıkabilir acele etmeye gerek yok. Eylüle kalsın demiyorum havuz daha dar nba ve uzakdogu nedeniyle ama koşturur gibi almaya gerek yok içlerine sinmiyorsa.

Halilovic ve Yeboah kalitelerine göre ucuz sayılmazlar. İkisi de olmasa keşke.

Yabancı olarak bir 4.5 düşünülüyormuş galiba. Koçun Haliloviç inadından sonra mantıklı olan da buydu zaten. Sistemi henüz kafamda oturtamadım ama Sadık da 4.5 Samet de 4.5 Haliloviç zaten. 4 tane 4.5 ile oynayacak koç. Düzgün bi pivotumuz olmayacak orası kesin ama.

4.5`tan kasit Jonathan Motley ise okim saka bir yana soyle Serge Ibaka`nin gencligi olsa cok iyi olur :)

Tofaş Heidegger-Homesley yapmış, bizim dünyada tanımadığı oyuncu olmayan genel menajerimiz bu tür hamleleri görünce ne düşünüyor merak etmiyor değilim.

abi delireceğim ya. el oğlu kimleri kimleri alıyor biz gidip el oğlunun kullanmadığı çöplerini alıyoruz. yani bu rezillikler sadece gm'nin vasat sevici olması veya koçun tercihleri ile açıklanamaz bence. başka bir iş var bu işin içinde başka bir izahı yok. o kadar da kötü olamaz yöneticiler ihtimal vermek istemiyorum buna.

Tofaş parayı nerden buldu? Homesley de 2/3 Yeboah da...

EL oyuncusu yıldız diye Derrick Williams almayız umarım.
Angelo ornegi varken; ayni hatayi yine yapmazlar diyecegim ama yapmalari yuksek ihtimal. Furkan; uclugu iyi ve blokcu demisti 4’u tarif ederken. Bentil de Derrick Williams da bu tarife uyuyor gibi. Su sartlarda bile 5 almak daha mantikli bence elinde Sadik varken. Halilovic ile imzalanmadiysa 4 de elzem o ayri.

Tofaş Telekom Daçka Bahçeşehir Karsiyaka çok iyi yabancılar aldı Beşiktaş da alır. Halilovic ve Yeboah rakip transferlerin net altında transferler. İkisinde de çıkmak lazım.

Mitrovic, ligimizi tanımıyor orta sınıf takımların hangi yabancıları aldığını görünce fikri değişir umarım.

Son düzenleme:
Burada yanlis olan bu pakete 600 bin verilmesinden ziyade, 100 bin daha verilip Halilovic yerine Enoch ya da o profilde bir adam alinmamasi. Samet ile Metehan’i bence kiyaslayamayiz. Metehan 150 aliyorsa; Samet 500 de alir. Fener Omer Faruk’u almiyorsa; Ahmet’e gidiyorsa bence pisman olacak. Samet her manada oyununu cok gelistirdi, hem savunmada hem alcak post sutlariyla. Iyi yerli almak her zaman mumkun olmuyor havuz darligindan ama 2 ay sonra Halilovic’den daha iyi ve daha ucuz bir pivot kolaylikla bulunur Amerika’dan.

Dediğin durumla fazlasıyla karşılaşıyoruz ama şube yöneticisi gidip kulüp yönetimine “siz nasılsa biz başarısız olunca 3-5 ay sonra biraz daha ateşleyeceksiniz. İyisi mi şimdiden verin” diyebilir mi?

Yani bir de sürekli Telekom, Ksk ve bugün de Tofaş’ın aldığı yabancılar övülüyor forumda ve bu yabancıları nasıl getirdiklerine şaşılıyor. Yerli rotasyonumuzun bu saydığınız takımların yerli rotasyonlarından 1.5-2 kat daha pahalı olduğunun farkında mısınız?

Siz istiyorsunuz ki hem şuan ki gibi bir yerli rotasyonu kuralım hem de Telekom, KSK gibi yabancı getirelim. Telekom mükemmel yabancılar getirdi ama eminim ki Telekom taraftarı olsanız “ya yabancılar iyi de böyle yerli rotasyonu mu olur? 7 kişiyle sezon mı biter, niye 3-5 daha verip yerlide de kaliteyi artırmadık” diyeceksiniz.

Olmaz arkadaşım, OL-MAZ. Bu bütçelerler olmaz. En az 4 milyon doları koyman lazım masaya, istediğiniz kadrolar için. Transferlerine salyalar akıttığımız takımlar yerlileri kısıtlı tutup yabancıya asıldılar. Bence doğru olanı da yaptılar.

Ben bu yerli transferlerini görünce yabancıların nispeten zayıf geleceğini tahmin ettiğim için karşı çıktım. Yoksa ne diye kaliteli oyuncu almamıza karşı çıkayım

Son düzenleme: