2023-2024 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Grant 1 milyon doları rüyasında görür. 1 sene önce Euroleague'de denenmiş, tutunamamış birisi. Daha önce Euroleague tecrübesi olmasa, Eurocup'taki performansıyla alabilirdi öyle bir kontrat. Grant'i en fazla Zalgiris, Bayern, Asvel, Kızılyıldız alır. Onlar da 500-600 k civarı verirler diye düşünüyorum.

Naz-Long da Milano'da beklenen katkıyı veremedi ama yolu buralara düşerse Grant'e benzer bir katkı verebilir

Grant 1 milyon doları rüyasında görür. 1 sene önce Euroleague'de denenmiş, tutunamamış birisi. Daha önce Euroleague tecrübesi olmasa, Eurocup'taki performansıyla alabilirdi öyle bir kontrat. Grant'i en fazla Zalgiris, Bayern, Asvel, Kızılyıldız alır. Onlar da 500-600 k civarı verirler diye düşünüyorum.

Naz-Long da Milano'da beklenen katkıyı veremedi ama yolu buralara düşerse Grant'e benzer bir katkı verebilir

Zalgirisle imzaladı Long.

Çoğunluğun aksine bana da taktiksel anlamda Yebaoh transferi anlaşılabilir, Halilovic ise anlamsız geliyor.

Son 2 yıldır maçların çoğunda ve kritik bölümlerinde parkede topa yön verebilen 1-2 pozisyonlarında oynayan 3 kısayla kalıyoruz. Yabancı tercihlerimiz hep bu yönde oldu. Angola gibi 3 numara için önemli bir oyuncuyu transfer ettik. Ancak sisteme dahil edemeyip gönderdik ve yerine 1-2 özellikli McGee'yi aldık. DAP sakatlanıp Canaan geldiğinden beri böyle bir alışkanlığımız oldu. 3 numara olarak kullandığımız adam da topla haşır neşir olmayı sevmeyen, sevse de olamayan, ceza şutlarını sokup, savunmasıyla takıma katkı sağlayan, bir nevi tutkal gibi takılan Göksenin.

Bu sene de yapılan transferlere bakınca 1-2 pozisyonuna yerli-yabancı ciddi paralar harcayıp 3 numaraya çorba parasına oynayan, Göksenin'in fiziklisi Yeboah'ı aldık. Anlaşılan o ki sahada Buğrahan-İsmet-Radebaugh-X dörtlüsünden 3'ünü yan yana çok sık göreceğiz ve crunch timelarda bu dörtlüden hazır olan 3'ü sahada olacak. Yeboah ve Göksenin'i de kısa sürelerde oyuna fiziksellik getirsin diye sahaya atacağız.

Yani 1.5 yıldır oynamaya çalıştığımız oyun planına sadık kalındı diyebilirim kısa rotasyonunda. Oyun planında orijinal 3 numaradan bu kadar feragat edince en ucuz yabancıyı da oraya aldık.

Gel gör ki bu 3 tane 1-2 özellikli oyuncuyu yan yana oynattığımız sistemin tamamlayıcı yan parçası atletik bir uzun. N'dour net 5 olmasa dahi atletizmiyle bu sisteme ciddi katkı sağlamıştı. Yani bunu deneyimlememize rağmen neden Halilovic'e gittik, Halilovic'ten beklentimiz nedir, hakikaten anlayamadım gitti. Yani tek katkı alabileceğimiz kısım pick and roll. Pop desen yok, çember koruma yok, sırtı dönük fundemental var gibi ama o fizikle itecek uzun bulamaz. Sahada kısa kaldığımızda rebou sorunu olacaktır, Halilovic mi toparlayacak orayı? Neresinden bakarsan bak boş transfer
👏

Yönetim yalakası olmayın Galatasaraylı olun gebenler. Milletin taraftarlığını siz kim oluyosunuz da sorguluyorsunuz işinize bakın çok zıplamayın yalan olursunuz dümenciler

Yönetim yalakası olmayın Galatasaraylı olun gebenler. Milletin taraftarlığını siz kim oluyosunuz da sorguluyorsunuz işinize bakın çok zıplamayın yalan olursunuz dümenciler
Yönetim yalakalığı ile ilgisi yok biz Canaydın Başkan döneminde bayan voleybol şubesi için bile firma firma dolaşır para dilenirdik. o zamanki yöneticiler elini cebine atmaz bizi koştururdu sponsor için.Bakın ne güzel gidiyor işler. Bu takım inandımı neler yapar coşalım biraz. Hafta içi bir çayını içmeye gelirim ya da ben beklerim çözeriz renkdaş. Hala atar diyorsan sen bilirsin.

Ben açıkçası iki transferin de mantıksız olduğunu düşünüyorum. Çünkü uygun profiller değil. Bu ligin son iki MVP’si atletik uzun. Bir tanesi Fransa liginde vasat bir oyuncuyken geldi, MVP oldu. Daha sonra ortalama bir oyuncu olarak bir sonraki yılı tamamladı. Diğeri mental sorunları yüzünden bir süre yükselemedi. MVP oldu. Euroleague yaptı.

Lig içinde fark yaratan Boutsiele, Olaseni, Egbunu, McCormack da bu tarz oyuncular.

Son 10 yıla bakarsak. Atletik olmayıp skor üretmek dışında iş yapamayan attığından çok yediren eski tip uzunlar da oldu. (Assem Marei) Burada Stimac’ı biraz ayırabilirim çünkü fiziğine göre oyunu hızlı oynayabiliyordu.

Yeboah tarafına gelince, yerli rotasyonumuzu düşünürsek 6. yabancı hakkımızı bir forvetten yana kullanma fikri mantıksız gelmiyor. Ancak bu forvet, kadronuzdaki 2 forvet oyuncusuna benzer tipte olunca problem orada başlıyor. Evet muhtemelen Göksenin ve Muhaymin’den iyi oyuncu. Ancak yine bir rol oyuncusu ve potansiyeli çok sınırlı.

para meselesine gelince David Mccormack 180 bin dolara daçka ile imzaladı. Enoch 350-400’e imzalamıştır muhtemelen. E Galatasaray bu tarz bir oyuncuyu 100 bin dolar fazla için kaçırıyorsa ya bence bir sorun var demektir zihniyet bakımından.

Kravish’i araya koyayım. Ne kadar iyi bir oyuncu olursa olsun, Galatasaray pivotunu yeri geldiğinde 30 dakika sahada tutabilmeli demiştim. Sadık o sezon iyi bir durumda olmasa belki sezon çok daha erken bitecekti. Yanlış planlama üzerinden gidilen sonucun tatmin etmesi doğru yolda olduğunuzu göstermez.

Aynı meseleyi Blackshear’da yaşadık. 600 bin dolar istedi. Pahalı bulundu. Hummer, Morgan ve Caloiaro 600-700 bin dolar alacaktı. Teselli Morgan’ın alacağı parayı bırakması oldu. Umarım gelecek sezon kulübün başarıları tavana asılırken ‘Raymar Morgan’ın bıraktığı 100 bin dolar’ unutulmaz. Bakkal hesabı yapıyoruz çünkü.

Lanlı lunlu konuşan ağzına bal çalarım senin yönetimin baş yalakası dm attım bak ordan anlat derdini
baktım hakaret etmişin. bu kadar mı? huysuz bi ergensin muhtemelen de değilsen önce bi adını yaz çok delikanlıysan leon34 ne lan? bak benim insta: midikfurkan oraya da yazabilirsin. sen burda barınamıycaksın haberin olsun.

Burayi mesgul etme ozelden devam biz gel aslan parcasi yasim 32 ergenlik mevzularini sen daha iyi bilirsin yalaka mıdık özelden yaz burayi isgal etme

Halilovic-Samet = 600 bin dolar, Metehan-Enoch=500 bin dolar. Dolar kuru 35’e yaklaşırsa Halilovic-Samet de 500 bin dolar oluyor.
Burada yanlis olan bu pakete 600 bin verilmesinden ziyade, 100 bin daha verilip Halilovic yerine Enoch ya da o profilde bir adam alinmamasi. Samet ile Metehan’i bence kiyaslayamayiz. Metehan 150 aliyorsa; Samet 500 de alir. Fener Omer Faruk’u almiyorsa; Ahmet’e gidiyorsa bence pisman olacak. Samet her manada oyununu cok gelistirdi, hem savunmada hem alcak post sutlariyla. Iyi yerli almak her zaman mumkun olmuyor havuz darligindan ama 2 ay sonra Halilovic’den daha iyi ve daha ucuz bir pivot kolaylikla bulunur Amerika’dan.

Burada yanlis olan bu pakete 600 bin verilmesinden ziyade, 100 bin daha verilip Halilovic yerine Enoch ya da o profilde bir adam alinmamasi. Samet ile Metehan’i bence kiyaslayamayiz. Metehan 150 aliyorsa; Samet 500 de alir. Fener Omer Faruk’u almiyorsa; Ahmet’e gidiyorsa bence pisman olacak. Samet her manada oyununu cok gelistirdi, hem savunmada hem alcak post sutlariyla. Iyi yerli almak her zaman mumkun olmuyor havuz darligindan ama 2 ay sonra Halilovic’den daha iyi ve daha ucuz bir pivot kolaylikla bulunur Amerika’dan.

Aynen şu yerlileri toplamışken Halilovic bütçesine 100 k ekleyip 350-400kya Enoch ayarında bir adam Yeboah bütçesine 100k ekleyip 250kya iki gömlek yukarıda bir oyuncu alsak sadece 200k farklı acayip bir takım olabilirdik ( son 2 yabancının nokta atış olacağını varsayarak pek emin olmasam da)

Samet-Metehan kalite farkından kazancımızı 2 birimse Enoch-Halilovic'ten kaybımız 5 birim. Gönül ister ki Samet-Enock yapabilelim ama bir bütçe tanımlandıysa ve ona göre sınırlarımız varsa yerli-yabancı dengesini buna göre kurmalıyız