Siz nasilsa basarisiz oldugumda daha fazlasini vereceksiniz demez boyle bir yaklasim tabii ki olamaz. Ama prensip sahibi yonetici “Aman salla basi al maasi” da demez. Eger kendisine gerekli butce saglanmazsa basarili olamayacagini, bunun icin aradaki farkin atla deve olmadigini, (bakin Halilovic 250 alacaksa; 350-400 e cok iyi transferler var arada 5 oyuncuya 150 fazla butce koysan eder 750 fazla) bu durumda ligde ilk 3-4, BCL de en az yari final yapabilecegini, planina guvendigini, gerceklesmemesi durumunda istifa edecegini soylerse, patronunu ikna ederse o butceyi alir. Ben de 200 yildan eski kurumsal bir firmada calisiyorum ve her isin bir butcesi var ama her zaman yapilan butce gercege uymaz, bunun icin de ek fonlar vardir. Eldeki hesap carsiya uymadi atasozu de bunun icin var gibi. Yani 3 planlayip 4 harcayabilirsin ve bunun icin de uygun bir dille onay alabilirsin. Bizim bu yilki butcemizin 3.5 seviyelerinde oldugunu dusunuyorum. Arti elestirsek de; Erden Timur da oldukca vizyonlu bir adam ve boyle bir durumda ek butce yaratacagina eminim.
Bircok kisinin ovdugu Karsiyaka, Telekom, Tofas yabanci transferlerinin de oyle aman aman paralarla yapilmadigina eminim, biraz vizyon isi gibi. Telekom bu yil istedigi kadar iyi yabancilar almis olsun, bu yerli kadrosuyla gecen yilki basariyi yakalamasi imkansiz, Karsiyaka desen onlarda 3 tane iyi Turk var. ( Kenan,Berkan ve Thomas) Tofas ise genclere yatirim yapiyor yerlide ki bu da bir secimdir butceye gore. Bana simdi deseler ki; cok paramiz yok iyi yabancilar alicaz, Turk rotasyonunda ise genclerimize sure verecegiz anlarim, ama gidip Sinan Saglam, Yunus Emre, Mahir, Sedat Ali alirsan ona karsi cikarim alma daha iyi.
Halilovic’in alacagi soylenen paraya Alpha Kaba alirdin, 100 daha koysan Enoch alirdin. Bu paradan cok koc tercihi gibi, yani yerliye cok para gitti gidip 50 bin dolara yabanci alinmadi, paradan bagimsiz bir hata yapilan.