2023-2024 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Yeboah ve Mitrovic transferlerinin iptal olacağını sanmıyorum zira hepsi Sözleşmeleri imzalamış. Beklediğimiz transferler olmadığı kesin ama daha açıklama yapmadan sırf taraftar tepki gösteriyor diye oyuncu Sözleşmesi feshetmek de doğru bir hareket değil. Bizim hoşumuza gitmese de böyle bir hareket doğru olmaz. Bu oyuncular alındı artık, en iyi ihtimalle bir tanesinin bölgesine de transfer yapar 6. Yabancıya kaydırırsın. Kaldı ki Mitrovic hoca inatçı bir hocaymış. En azından bu oyuncular patlayasıya kadar vazgeçeceğini sanmıyorum. İnşallah mitrovic hocanın hayalindeki gibi performans gösterirler.

Bahçeşehir, Jamar Smith'e 1 milyon dolar verebiliyor mesela.
Abi bahçeşehir'in bütçesi ne kadar bilemiyorum belki doğru kıyas değildir ama yani Bahcesehir'in yarıştığı kulvar Avrupa ligi, ligde play off'u güç bela yapabilen bir takım. bizim onlardan daha kotu bir kadro kurmamız aşırı zoruma gidiyor. Onlar kadar olamamak ne bileyim. Ki yerlileri de dolduruyorlar takıma, hiç yerli konusunda problem yaşadıklarına da şahit olmadım.

Abi bahçeşehir'in bütçesi ne kadar bilemiyorum belki doğru kıyas değildir ama yani Bahcesehir'in yarıştığı kulvar Avrupa ligi, ligde play off'u güç bela yapabilen bir takım. bizim onlardan daha kotu bir kadro kurmamız aşırı zoruma gidiyor. Onlar kadar olamamak ne bileyim. Ki yerlileri de dolduruyorlar takıma, hiç yerli konusunda problem yaşadıklarına da şahit olmadım.

Adamların para kaynağının sınırı yok. Euroleague'i dışarda tutarsan birçok yabancı oyuncu için nerede oynadığının çok önemi yok hatta zaman zaman çok parayı Euroleague'de oynamaya tercih eden oyuncular bile var. Jamar Smith Avrupa'da takım bulamaz mıydı mesela MVP olduğu sezondan sonra Bahçeşehir'le imzaladı. Adamlarda sınırsız bir para kaynağı var bu konuda.

Bu sene son zamanların en çekişmeli ligi olacak eğer taraftar umursanmayıp Yeboah ve Halil açıklanırsa her hafta forumda salavat zincirine başlarız yani rakiplerin bu hamlelerine karşılık 4 numaraya Daulton Hommes 1 numaraya Nate Wolters 5 numaraya Ismael Bako çekiceksin sene kurtulacak zaten yerli olarak Buğrahan İsmet Samet üçlüsü her maç ortalama 30 atmaya müsait oyuncular orta üst yabancı rotasyonu bizi şampiyonluğa kadar taşıyabilir ama Halil ve Yeboah olmasın lütfen Turgay hoca forumu okuduğunu biliyorum gör bunları

Bahçeşehir'in sahibi çok zengin ve... Telekom zaten bütçesi her zaman iyiydi üstüne buyout aldı. Daçka ve Tofaş ilginç.

Mitrovic ne hayal ediyor bilmiyorum da 32 lik Halilovic'in artısı eksisi belli bu yaştan sonra değişmez. Yeboah kendini parçalasa diğerleri kadar yetenekli değil. Daçka staffı bile şaşırmıştır transfere.

Brady Manek'i zorlayalim yazacaktım Zalgiris'e gitmiş. Enoch Homsely vs kalitede oyuncu bulmak zor.
Benim de aklıma geldi zalgris meselesini okudum dün filan.
Bu arada bahçeşehir ok isterse bütçeyi epey yükseltebilir ama Telekom Daçka Tofaş bütçelerini konuşmaya gerek yok. Bizimki onlardan geri kalmaz. Telekom özelinde fransa'dan gelen oyuncuların o kadar pahalı olacağını düşünmüyorum. Enoch da 450 filan alacaktır tahminimce.
Yani özetle bizimkiler bütçeyi bahane etmeyip işini düzgün yapsın öncelikle

"Bugün şube yetkilileriyle görüştüm ve tartışılan iki ismin koç isteği doğrultusunda alındığını ve sözleşme iptalin söz konusu olmadığını bu iki oyuncu ile yola devam edileceğini söylediler." (Ümit Avcı - Basketbol Gecesi)

Nate Walters İsmail Bako vb bile rakip yabancılara net üstünlük kurabilecek kalibrede degil en azından bariz altta kalmaliyiz. Gelenlerin çoğu EL de rotasyon oyuncusu olabilecek kapasitede.

Bahçeşehirin bütçesi bizden yüksektir BJKnin yabancılarıni görmek lazım belki bizden bir tık yüksek ya da bize yakın olur onların bütçesi de .KSK ile bütçeler yakındır diye düşünüyorum.Diger takımlarından yüksektir bizim bütçe TT İsmail Cem dışında (onu da aldı ise) geçen 2 sezonu iyi geçirmiş yerli almadı mesela onun dışında Yiğitcan,Okben geçen sezon çekmecede 10 dk ortalama süre alan Metehan, birkaç ay top oynamayacak Troy var .Dackanin zaten yabancı bütçesi dahi çok yüksek değildir.Tofas'da şu an için gençler hariç yerli yok zaten Emre Danisani bile yolladılar

Parayı veren Nef, profesyoneller Mitrovic ve Turgay Zeytingöz kendileri bilir. 3.2m harcayıp sonucunu görürler. İnanıyorlarsa doğrudur onlar kurdu oyuncuları seçti. Gönül rahatlığıyla destekler maçımızı seyrederiz.

İnsan hatasını görmeli kuru inadı kime yapıyorlar acaba sene ortası hatanın telafisi zor 500 bin daha harcar istikrarsız sonuçlarla devam ederiz. Böyle öngörmüyorlar ki memnunlar Yeboah ve Halilovic ten. Kararınıza inanıyorsanız korkmayın açıklayın.

Kulüp de sponsor da kendi kendilerine soruyorlar mı 3 yıldır iyi kadro ve butcelerle BCL de son 8 e kalmayı bırak zorlayamadık bile, neden?

Chris Jones Shayok Jaiteh Jekiri Micic Raymar Morgan (Tofaş Karşıyaka) vs onlarca yıldız çıktı anadolu takımlarından G.Saray'da Ertuğrul Erdoğan dönemi dışında kaç tane sınıf atlayan yabancimiz var? Patric Young dışında aklıma gelmiyor. 200-250 bine gelip EL yapmış kaç adam aldık bugüne kadar?

Koç Yeboah ve Halilovic'i isteyebilir, o onun cahilliği der geçeriz. Burada koçtan da büyük hatalı varsa o da Turgay Zeytingöz'dür. Kendisi çok oyuncu biliyormuş, çok maç izliyormuş... Türkiye ligini en son Banvit'te çalışırken izlemiş olacak ki bu 2 isme olur verdi.

Şimdi de gelecek tepkilerden dolayı anlaştıkları oyuncuları açıklayamıyorlar. Her gün şu 2 vasatın Insta dm'sine Galatasaray'a gelmeyin yazmaktan yoruldum, bari açıklayın da beni uğraştırmayın.

Zeytingöz bakalım sezon öncesi röportaj verecek mi? Umarım kafasını deve kuşu gibi gömmez de çıkıp röportaj verir.

Yeaboah ,Halilovic yüzünden ilk haftadan yenilirsek hiç zamanmış,takım oturucakmış demeden Hocayada istifa diye yazmaya başlarım.

Galatasarayın parası deniz Yemeyen keriz hesabını kimse yapamaz bu iki vasat oyuncuyu imza attırana direk İSTİFA DİYE başlamak en hayırlısı olur.

Mitrovic'i de kovun gitsin elbet genç yetenekli gelecek vaad eden koç bulunur. İşe yaramaz oyuncuları alın diye ısrar etmekte neymiş, burası kendi çiftliği değil.

Mitrovic, Halilovic, Yeboah bu üçünün sözleşmesinden çıkın ve sezonu kurtarın. Nasıl olsa bu iki oyuncu hiçbir şekilde iş yapamayacak biz sezon ortası bile olmadan yerlerine adam bakmaya başlayıp çok daha büyük maddi kayıplar yaşayacağız. Bu üçü şimdi giderse bize 1 lira maliyeti olsun ama sezon ilerleyip yerlerine birilerini almak isteyince bu bize iki katına mal olacak ve yine de istediğiniz gibi oyuncular bulamayacağız. Bu süreçte sportif başarı olmayınca tribünde dolmayacak oradan da kulübe eksi maliyet yansıyacak. Koca bir sezonun çöp olması ve taraftarın mutsuz olması yönetim ile karşı karşıya gelmesine yol açacak. Yani olay sadece iki oyuncu değil çok daha fazlası.

Koç Yeboah ve Halilovic'i isteyebilir, o onun cahilliği der geçeriz. Burada koçtan da büyük hatalı varsa o da Turgay Zeytingöz'dür. Kendisi çok oyuncu biliyormuş, çok maç izliyormuş... Türkiye ligini en son Banvit'te çalışırken izlemiş olacak ki bu 2 isme olur verdi.

Şimdi de gelecek tepkilerden dolayı anlaştıkları oyuncuları açıklayamıyorlar. Her gün şu 2 vasatın Insta dm'sine Galatasaray'a gelmeyin yazmaktan yoruldum, bari açıklayın da beni uğraştırmayın.

Zeytingöz bakalım sezon öncesi röportaj verecek mi? Umarım kafasını deve kuşu gibi gömmez de çıkıp röportaj verir.
Kesin verir, kendisinin ritueli o. Sene basi bir kere cikip; sezon yapilanmasini anlatir. Sacma sapan oyuncularin neden alindigi konusunda kendisinden baska kimsenin bilmedigi ozelliklerden bahseder. Sonra da; sene boyu sadece maclarda kenarda gorunur, hic konusmaz. Altyapiya, organizasyona vb. bilmedigimiz bircok katkisi olabilir. Benim gordugum tek dise dokunur katkisi Burak Yildizli yerine Sadik Emir’i aldirmasi olmustur. Oysa ki; ilk geldiginde ve ilk senede beni vizyon konusunda baya tatmin etmisti. Biraz daha aktif olmasini ve cikip dogrulari konusmasini bekliyorum kendi adima.