2023-2024 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Abi fener ve Valencia vazgeçti diye biliyorum kendisinden. Efes'in de kendisine gideceğini pek sanmıyorum, Onuralp'de gitmek istemiyor galiba aralarında ne döndü bilmiyorum ama 2022 Mart-Nisan gibi görüşmüşlerdi onuralp ile ama onuralp istemeyip bursa ile sözleşme yenilemişti. dediğim gibi birkaç gün önce pana haberleri düşmüştü kendisi hakkında ama şu aralar bir şey yok gibi. olur da temmuzun 20-25'ine kadar sözleşme yapmazsa biriyle hemen giderim kendisine, ne kadar istiyorsa da veririm alırım bu riski. aradığımız o kendi skorunu yaratabilen 3 numara rolüne de fazla fazla uyuyor bence, eksik tarafımıza cuk diye oturur.
Dediğin gibiyse bütçenin 4mDolar seviyesine çıkması lazım.

Gelirse ne olur net söylüyorum Efesle Şampiyonluk için çekişiriz Tbl'de

Şampiyonlar ligini alırız Bentil ,Hayes gelirse

Eurolig seviyesi filan denip tam tersine oraların oyuncuları olmadıkları ispatlanmış ve kafa üstü düşüşte olan gaurdlar,birbirinden yeteneksiz kanatlar, her takımın kolayca domine edebileceği ligin en yumuşak ve güçsüz pota altı. Hiçbir şekilde birbirlerini tamamlamayan bir takım. Yine sene ortasında yarısı değişecek ve boşa geçecek olan 1 yılda daha. Anlamadığım Erden Timur ismini verdiği takımın bu kadar saçmalamasına nasıl katlanabiliyor.

Radebough ve Walden aslında 2 numara olarak iyi iş yapabilirler. Ama bizim esasında top yönlendirici olacak zeki ve çevik 1 numaraya ihtiyacımız vardı. Walden alındı Radebaugh transferi benim aklımda soru işareti olarak kaldı, takımı Buğrahan yönlendirecek Walden ve Radebaıgh şut sokacaka onu bir nebze anlayabilirim. Ayrıca sakatlıktan sonra Walden'ın eski patlayıcılığı ve çabuk ilk adımı kalmadı. Son Bayern senesi istatistiklerine takılmayın geçtiğimiz dönem Bayeen takım halinde çok düştü.

Walden ve Radebaugh bizim için değerli 2 numaralar ama bence hala ortada 1 4 ve 5 numara eksiğimiz bariz bir şekilde var.

Gecen sezonu Euroleague’de bombos geciren Jaleen Adams ve Enoch Telekom icin iyi hamleler oluyor da (bencede iyi transferler) onlardan cok dakika bulup daha iyi istatistiklere sahip Corey Walden Gs icin nasil kotu transfer oluyor ? Yapilan transferin aslinda Euroleague seviyesi topcu olmadigini savunan arkadaslar aydinlatirsa sevinirim.

Ayni kisiler gecen sezon Asvel’de oynarken Euroleague maclarinda en fazla kenarda mintika temizligi yapan Cartwright’i Besiktas aldiginda cok iyi transfer demistir mesela.

Elestirinin cizgisi ve neye gore yapildigi onemli.Yoksa kimse zaten onu niye elestiriyorsunuz,buna niye kotu diyorsunuz diye sormuyor size.Ama sizin yaptiginiz ya komsunun tavugunun size kaz gorunmesi ya da tamamen elestiriye programli olup yapilan her hamleyi gommek.

Bir uzunla uzun rotasyonunu adam etmek olanaksız Moneke bizim için iyi oyuncu ama pahalı undersize şut sıkıntı caydırıcı sayılmaz. Halilovic degisecekmis gibi bir uzun alırdım ben olsam.

Eurolig seviyesi filan denip tam tersine oraların oyuncuları olmadıkları ispatlanmış ve kafa üstü düşüşte olan gaurdlar,birbirinden yeteneksiz kanatlar, her takımın kolayca domine edebileceği ligin en yumuşak ve güçsüz pota altı. Hiçbir şekilde birbirlerini tamamlamayan bir takım. Yine sene ortasında yarısı değişecek ve boşa geçecek olan 1 yılda daha. Anlamadığım Erden Timur ismini verdiği takımın bu kadar saçmalamasına nasıl katlanabiliyor.
O kadar değil bence Yeboah ve Halilovic yerine 300 binlik 2 oyuncu takımı çok degistirebilirdi.

Walden’a kötü transfer diyemem. Hatta Yeboah ve Halilovic haricinde gelenlere tek tek bakıldığında kağıt üstünde hepsi belli bir seviyenin üzerinde oyuncular lâkin bu kadar rastgele alınmış isimlerden sonra ortaya nasıl bir takım çıkacak işte onu gerçekten çok merak ediyorum. Kadro mühendisliği?

Valla hoca hiç bir oyuncusunu kendi almadığı takımla bile iyi iş çıkardı. İyi bir uzunumuz olsaydı Telekomu eleyebilirdik bile. Bu yüzden umutluyum ben.

Walden ve Radebaugh ust duzey oyuncular, evet cikista oyuncular degil ama kariyerleri tepetaplak giden oyuncular da degiller. Ben birbirlerini tamamlayabileceklerini dusunuyorum, en azindan Ismet ve Bugrahan’dan sonra savunma hususunda cok daha guvenilir isimler. Kaldi ki; bu takimda Ismet ve Bugrahan’in da onemli rolleri olacak, tabii her sporda oldugu gibi basketbolda da kimya problemi yasanabilir ama cok alakasiz profiller olmadiklari kesin. 1 ve 2 den yana bir endisem yok. Sirf Sadik oldugu icin 4 ten yana da bir endisem yok, ama pota alti savunmasi icin buyuk endiselerim var ve iyi bir 4.5 bile bu gedigi zor kapatir bence. Ne yapilip edilip bi 4.5 bir 5 alinip 6 yabanci ile baslanmali. Yeterince Yeboah ve Halilovic tercihlerini elestirdik. Hocanin kafasinda 3 numarada sadece kalipli savunma var gibi duruyor. Gercekten 2 iyi pota alti oyuncusu ile kafaya oynariz.

Abi fener ve Valencia vazgeçti diye biliyorum kendisinden. Efes'in de kendisine gideceğini pek sanmıyorum, Onuralp'de gitmek istemiyor galiba aralarında ne döndü bilmiyorum ama 2022 Mart-Nisan gibi görüşmüşlerdi onuralp ile ama onuralp istemeyip bursa ile sözleşme yenilemişti. dediğim gibi birkaç gün önce pana haberleri düşmüştü kendisi hakkında ama şu aralar bir şey yok gibi. olur da temmuzun 20-25'ine kadar sözleşme yapmazsa biriyle hemen giderim kendisine, ne kadar istiyorsa da veririm alırım bu riski. aradığımız o kendi skorunu yaratabilen 3 numara rolüne de fazla fazla uyuyor bence, eksik tarafımıza cuk diye oturur.

Fenerbahçe vazgeçmedi kendisinden hatta tam tersi NBA'den kontrat bulamasın da gelsin diye bekliyor. Valencia konusunu bilmiyorum ama Fenerbahçe lig içinde bırakmayacak gibi Efes de işin içinde yokken.

Walden bence iyi transfer yani daha doğrusu iyi oyuncu. Kimi alırsak alalım takımın defolarını tamamen kapatmayacağı için artık oralarını geçiyorum. Tek diyebileceğim bizim seviyeler için yeterli, iyi oyuncu. Diğer tarafları konuşmaya kalksak konu yine Halilovic ve Yeboah'a hatta benim için Radebough'ya gelecek çünkü.