2023-2024 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Buğrahan, İsmet ikilisi süs olsun ya da idare etsin diye alınmadı. Muhakkak en önemli roller biçilecektir , ki öyle de oyuncular. Halilovic'i biraz Kravish gibi kullanabilirsek, faydalanabilirsek; savunması iyi atlet 5 numara da iş görebilir. Sadık'ın yanına da istersen 4 numara alırsın. 6.yabancı olarak Yeboah ya da Halilovic dışarıda kalabilir. Tabi BCL'de tam kadro olacağız.

Garip bi kadro kurduk şöyle bakıyorum takıma saf 1 numaramız yok saf 5 numaramız yok. Uzunların hepsi kariyerine 4 numara başlamış oyuncular.

Bu sezon ki kadromuz da geçmişte Hayes ve Blackshear'da olduğu gibi 4 veya 4,5 numara x faktör olacak gibi.

Son düzenleme:
Atlet bir uzun şu takıma artık... backup Mahir yerine ayni parayı ucuz bir atlet pivotu 6.yabancı olarak alırdım. Yeboah ve Halilovic ne yapsam yerlestireniyorum takıma. Şu anda bu oyunculara takım bulmak kolay sezon ortası çok zorlaniriz

Walden hamlesi çok az Halilovic hamlesini anlamlı hale getirdi, top herkesin eline değecek Halilovic pas istasyonu olacak tepede falan okeyde bu Yeboah her transferden sonra daha kötü bir hal alıyor. Elinde Göksenin - Muhaymin var benzer kalitede net olarak iyi yaptığı bir şey olmayan Yeboah ne haltımıza yarayacak. En azından net bir şutu olsaydı bari.

Walden hamlesi çok az Halilovic hamlesini anlamlı hale getirdi, top herkesin eline değecek Halilovic pas istasyonu olacak tepede falan okeyde bu Yeboah her transferden sonra daha kötü bir hal alıyor. Elinde Göksenin - Muhaymin var benzer kalitede net olarak iyi yaptığı bir şey olmayan Yeboah ne haltımıza yarayacak. En azından net bir şutu olsaydı bari.
Gömülüyor falan da özellikle köşe şutlarında üzecek bi oyuncu değil Yeboah. Penetre yeteneği de Gökseninle kıyaslanmayacak kadar iyi seviyede. Aşağıya Yeboah'ın şut haritasını atıyorum.
yebo.jpg

Tofaş Omar Prewitt'i aldı mesela Yeboah'dan çok az daha maliyetli olabilir ama en azından eldeki 3 numaralardan farklı özellikleri de olan (oyun zekası,pas vs )oldukça derli toplu bir oyuncu . Bunun yerine söylendiği gibi daha garanti şutu olan bir oyuncu olabilirdi veya combo forvet alınabilirdi.Olay köşeden boş üçlük sokmaksa Goksenin'de fena sokmadı bu sene üstün olan tek özelliği ball handlingi biraz daha iyi Goksenin'den evet de Goksenin'in pozisyonuna göre o özelliği çok kötü olduğundan o da .BSL'de henüz kağıt üzerinde Yeboah'dan daha kötü forvet alan yok bence Tofaş uygun maliyetle iki forvet aldı ikisi de daha iyi bizim elemandan.

Iffe Lundberg için çok uzun süreli ve son zamanların en yüksek teklifini kendisine ve kulübüne iletip, daha sonrasında biz bu rakamın altından kalkamayız deyip transferinden vazgeçilmesi senaryosu eğer gerçekse ( Cemal Nalga olayını bire bir dakika dakika yaşamış biri olarak buna ihtimal vermiyorum) biz bu şube için kafa yormaktan ve endişelenmekten bir an önce vazgeçelim. Bundan daha profesyonellikten ve realiteden uzak, saçma sapan bir şey çok uzun zamandır duymadım parantez içindeki olaydan beridir.

Kimi alacağız acaba ya 4 numaraya, flaş isim diyorlar biz poythress ve ben bentil'e okey çekiyoruz, bu ikiliden biri gelirse o kadar da flaş olmaz beklediğimiz transfer kategorisine girer bence. ha bu iki oyuncudan daha iyisini çekeceksek de kimi çekeceğiz ki aklıma kimse gelmiyor.

Iffe Lundberg için çok uzun süreli ve son zamanların en yüksek teklifini kendisine ve kulübüne iletip, daha sonrasında biz bu rakamın altından kalkamayız deyip transferinden vazgeçilmesi senaryosu eğer gerçekse ( Cemal Nalga olayını bire bir dakika dakika yaşamış biri olarak buna ihtimal vermiyorum) biz bu şube için kafa yormaktan ve endişelenmekten bir an önce vazgeçelim. Bundan daha profesyonellikten ve realiteden uzak, saçma sapan bir şey çok uzun zamandır duymadım parantez içindeki olaydan beridir.

Abi adamlara ve oyuncuya rahatsızlık vermişiz ya sadece vallahi anlatılan hikayenin başka izahı yok. Yazık bu şubeye ve kafa patlatanlara, şube rahatsızlık verme evresine geçmiş. bu hikaye çok üzücü doğrusu, umarım yalandır diyelim.

Gecen sezonu Euroleague’de bombos geciren Jaleen Adams ve Enoch Telekom icin iyi hamleler oluyor da (bencede iyi transferler) onlardan cok dakika bulup daha iyi istatistiklere sahip Corey Walden Gs icin nasil kotu transfer oluyor ? Yapilan transferin aslinda Euroleague seviyesi topcu olmadigini savunan arkadaslar aydinlatirsa sevinirim.

Ayni kisiler gecen sezon Asvel’de oynarken Euroleague maclarinda en fazla kenarda mintika temizligi yapan Cartwright’i Besiktas aldiginda cok iyi transfer demistir mesela.

Elestirinin cizgisi ve neye gore yapildigi onemli.Yoksa kimse zaten onu niye elestiriyorsunuz,buna niye kotu diyorsunuz diye sormuyor size.Ama sizin yaptiginiz ya komsunun tavugunun size kaz gorunmesi ya da tamamen elestiriye programli olup yapilan her hamleyi gommek.
Yazmak için. Zannımca da Galatasaraylı değiller. Kalemine sağlık Üstat...