2023-2024 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Eurolig seviyesi oyuncu derken kimi bekliyordunuz mesela ? Sloukas, Punter, Larkin falan mı ? Adamlar zaten kendileri bu yoklukta kapış kapış guard ararken biz mi gidip Vildoza çekecektik oradan ya da Calathes ? Walden Eurolig'de 20-25 dakika arası süreler bulmuş, %40 üzeri ile üçlük atmış bir oyuncu.
Son sezonu bence hiç saymayın. Çünkü ne Trinchieri Trinchieri'ydi ne de Bayern Bayern'di. Kesinlikle referans olamaz. İlla bakacağım diyorsanız; takımın demirbaş yıldızı Lucic'in 8.6 PIR ile bitirdiği bu berbat sezonu 9.0 PIR ortalaması ile tamamladı Walden.

Walden'ı Beşiktaş ya da Bahçeşehir Daçka falan çekseydi burada göreceğimiz yorumları tahmin edebiliyoruz az çok değil mi ? EL'den Walden çekmişler net iyi transfer, biz anca uyuyalım.
Benim asıl kafama takılan Lundberg mevsuzundaki 3 yıl olayı. Paradan ziyade 3 yıla takıldı kafam. Biz o zaman bir yapılanma peşinde miyiz ? Geleceğe yönelik ciddi hamlelerimiz mi olacak ? 3 yıl çok ciddi bir süre bizim bütçelerdeki takım için. Ve bahsi geçen oyuncu net Eurolig oyuncusu ve bizi aşacak bir maaş teklif edilmiş.
Ya da Lundberg + Walden mı düşünüyoruz anlamadım ben bizim transfer mantığını bu yaz döneminde.

Eurolig seviyesi oyuncu derken kimi bekliyordunuz mesela ? Sloukas, Punter, Larkin falan mı ? Adamlar zaten kendileri bu yoklukta kapış kapış guard ararken biz mi gidip Vildoza çekecektik oradan ya da Calathes ? Walden Eurolig'de 20-25 dakika arası süreler bulmuş, %40 üzeri ile üçlük atmış bir oyuncu.
Son sezonu bence hiç saymayın. Çünkü ne Trinchieri Trinchieri'ydi ne de Bayern Bayern'di. Kesinlikle referans olamaz. İlla bakacağım diyorsanız; takımın demirbaş yıldızı Lucic'in 8.6 PIR ile bitirdiği bu berbat sezonu 9.0 PIR ortalaması ile tamamladı Walden.

Zaten asıl sıkıntı "Euroleague seviyesi" demek için transfer yapılması. Kimse Vildoza, Lundberg, Larkin falan beklemiyor. Hatta illa Euroleague'den oyuncu alalım diyen de yok. Sırf göz boyamak için Euroleague etiketli isimlere gidiyorlar, planlama gene yok. Geçen senenin en büyük fiyaskosu olan Raymar Morgan'ı da biz Euroleague takımı Asvel'den aldık. Kısaca göz boyamaktan vaz geçsinler. Telekom, Daçka, Karşıyaka gibi bir planlama içinde hareket etsinler, etikete bakmasınlar.

Son düzenleme:
Gayet tatmin edici bir transfer Corey Walden
Şuan Avrupa da ciddi ciddi oyun kurucu sıkıntısı varken
Bütçe dahilinde alınabilecek en iyi tercihlerden biri.
Şimdi 4 numara transferini bekleyeceğiz ama ben de grupta ki bazı arkadaşlar gibi
bir kısa transferi bekliyorum
Sosyal medya da yazıldığı gibi Iffe Lundberg de olursa o zaman ciddi ciddi çok üst seviye bir kısa rotasyonumuz olur.

Corey Walden benim de pek içime sinmedi. Skorer oyuncu ama geçen seneki istatistikleri hiç iyi değil. Tabi bunda yaşadığı sakatlığın da etkisi var. Bakalım sakatlık dönüşü bizde nasıl bir reaksiyon verecek?
Walden-Radebaugh ikilisi varken oyun kurucu bir guard transferi daha gerekiyor ama bizim esas 5 numara sıkıntımız var,çember koruyucu bir 5 numaramız yok.

Zaten asıl sıkıntı "Euroleague seviyesi" demek için transfer yapılması. Kimse Vildoza, Lundberg, Larkin falan beklemiyor. Hatta illa Euroleague'den oyuncu alalım diyen de yok. Sırf göz boyamak için Euroleague etiketli isimlere gidiyorlar, planlama gene yok. Geçen senenin en büyük fiyaskosu olan Raymar Morgan'ı da biz Euroleague takımı Asvel'den aldık. Kısaca göz boyamaktan vaz geçsinler. Telekom, Daçka, Karşıyaka gibi bir planlama içinde hareket etsinler, etikete bakmasınlar.

Zaten böyle bir kısa oyuncuya ihtiyacın vardı. Bunun için Eurolig etiketinin kullanılıp kullanılmaması çok da önemli değil. Ha örnek veriyorum Eurolig etiketi altında gidip Partizan'dan Halilovic falan alırdın o zaman haklısın. Ama Walden şu dönemde itiraz edebileceğin bir oyuncu değil. Zaten gard yokluğu yaşanıyor Avrupa'da. Rakiplerin de benzer profilde adamlar aldı zaten. Senin aldığın oyuncu da 3 yıldır EL'de iyi performanslar sergileyip, %40 üzeri dış şut atan ve 20-25 dakika arası süre bulmuş bir oyuncu.
Planlama yok konusunda haklısın ama Lundberg mevzusu ve 3 yıl mevzusu doğruysa bu da ikimizin düşüncesini taca çıkarıyor. Bekleyelim görelim. Ben de anlamadım planlama var mı yok mu ...

Corey Walden beni pek neşelendirmedi. Ne net bir pnr guardı -ki senin uzunlarını verimli kullanmak için bu profile ihtiyacın- var ne de eskisi kadar iyi bir skor lideri şu an. Sana hem skor atan hem de pnr oynatan bir oyuncu lazım. Bunu yaptığı Holon senesi gibi oynaması da çok kolay değil bence üstünden 5 sene geçti, sakatlıklar yaşadı ve patlayıcılığı azaldı. Son senelerde şut yüzdesi de düşüşte. Sırf EL etiketi diye aldıysak etiketi olmayan daha çok verim verebilecek potansiyele sahip oyuncular alınabilirdi bence. (Misal Colbey Ross)

Forvetin Yeboah, uzunun Halilovic olduğu senaryoda elinde bir de Radebaugh varken mevcut durumdaki Walden bence çok doğru ekleme değil. Başka bir senaryoda belki daha iyi bir ekleme olabilirdi ama bunu da bizi bu cendereye sokanlar düşünüp hesabını versin.

Corey Walden beni pek neşelendirmedi. Ne net bir pnr guardı -ki senin uzunlarını verimli kullanmak için bu profile ihtiyacın- var ne de eskisi kadar iyi bir skor lideri şu an. Sana hem skor atan hem de pnr oynatan bir oyuncu lazım. Bunu yaptığı Holon senesi gibi oynaması da çok kolay değil bence üstünden 5 sene geçti, sakatlıklar yaşadı ve patlayıcılığı azaldı. Son senelerde şut yüzdesi de düşüşte. Sırf EL etiketi diye aldıysak etiketi olmayan daha çok verim verebilecek potansiyele sahip oyuncular alınabilirdi bence. (Misal Colbey Ross)

Forvetin Yeboah, uzunun Halilovic olduğu senaryoda elinde bir de Radebaugh varken mevcut durumdaki Walden bence çok doğru ekleme değil. Başka bir senaryoda belki daha iyi bir ekleme olabilirdi ama bunu da bizi bu cendereye sokanlar düşünüp hesabını versin.

Burada şuna güveniyorlarsa eğer; yerli kısaları iyi geçtik, İsmet ve Buğrahan'ın rolü yüksek olacak yaratıcılık ve yönlendirme kısmı onlarda olacak diye sağlam risk aldık demektir. Şu rotasyonu anca Buğrahan Krunoslav Simon gibi oynarsa toparlar bence.

Walden ve Radebaugh yarı saha hücumunda çok parlak bir ikili değil.

Corey Walden hayırlı olsun. Son seneki istatistikleri geride bırakıp bizde çok güzel performans gösterir umarım. Şimdi normal şartlarda geriye bir adet 4 numara transferi kaldı ama Lundberg haberleri de ortalıkta dolaşıyor. Lundberg haberi EL'deki bazı takımları harekete geçirmek için mi yoksa cidden ilgileniyoruz ve alacak mıyız? Aldığımız senaryoda Corey, Jonah, Lundberg, Buğrahan ve İsmet oluyor, üstüne 4 numara sonrası 6. yabancı transferimizi yapmış olacağız. Bir anlamda yeboah daha sezon başlamadan 6. yabancı olacak. Kadro gene arapsaçına dönmez umarım.

Walden'ı bizim seviyeler için iyi bulsam da kadro mühendisliği açısından makul görmüyorum. 2'de Radebaugh, 3'te Yeboah varken alacağımız adam net topa yön veren birisi olmalıydı. Walden, asist yönü güçlü bir isim değil.

Kısır bir takım olduk. 2.5 numara transferi şart oldu. Topa yön veren skorer 2.5 bulmalıyız. Simon gibi birisi gerekli

İş baya yoğun arada bakıyorum okuyamadım yorumları ama ön bölgedeki 4 lu walden buğrahan ismet radebaugh gayet yeterli bana göre.

Kanat bölgesi sıkıntı Göksenin Muhaymin Yeboah hücum gücü ve çeşitliliği sınırlı.

Uzun rotasyonundaki 4 lu de önemli. Yerliler çok iyi Sadık Samet. Halilovic ve gelecek uzun önemli. Halilovic rol açısından kısıtlı. Kim gelirse gelsin uzun rotasyonunda bir şey eksik kalacak gibi.

Kanat ve uzun bölgesi şimdilik sıkıntılı biraz. Yeboah ve Halilovic'le bu kadar.

Şimdi ben şunu anlamadım, oldu da lundberg harbiden geldi. Walden-Lundberg-Radebaugh oluyor yabancı kısa rotasyonu. peki biz 5 yabancılı sistemde direkt bu üçlüyü mü tercih edeceğiz yoksa birini dışarıda bırakıp yeboah'ı mı tercih edeceğiz? ne olacak yani ben anlamadım, lundberg keşke gelse, keşke söylendiği gibi 3 senelik kontrat alsa, biz de "oo yapılanma var" diyip mutlu olsak. Ama yani anlamadım çok karışık hurra ilerliyoruz sanki. ve dediğiniz gibi kısır bir takım olduk, lundberg gelse bile bir tane 2.5 numaraya ihtiyacımız olacak yine.