2023-2024 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Papagiannis network’ün oyuncusu, itoudis network’le çalışıyor. Misko ne alaka bu denklemde? Tam tersi misko ergin’in menajeri araları düzelmiştir Panathinaikos ile..
Tamam hadi Madar ismini de yazayım da Misko’nun oyuncusu 2 gün önce patlak veren başka bir olay. Açık açık Haliloviç Mitroviç Beobasket müşterileri. 160 alan adam 250 alacakmış. Sorgulamak iyidir. Olay bu adamların işi mafyalığa dökmesi.

Giannakopuolos'un dediklerini ciddiye almam ben. Aynı açıklamada 700 ve 1.6 fiyatlarını verip oyuncu bizde kalacaktı annesi, babası oraya git dedi gibi abuk sabuk şeyler söylüyor. Bu konularda geçmişi kirli ne dediğini bilmeyen bir adam. Her şeyi geçtim Oly'nin 700 bin teklif ettiği Sloukas'a kimi kaynaklara göre 3.3 kimi kaynaklara göre 2.7'ye kendisi daha yeni aldı. Onun için ciddiye alınacak bir adam değil fakat sonuçta menajer işlerinin en kirli olduğu spor diyebiliriz kesinlikle basketbol için. Pazarlık nedir, ne değildir onu bilmem ama İtioudis'in Papagiannis ısrarı da bu açıdan temiz değil bence ama bu kadar oynayacak bir şey yoktur. Taş çatlasa 300 bin oynar fiyatlar.
Fener ne kadar teklif etmiş Sloukas’a ?

Jekiri falan sanmıyorum dün Umut da söyledi ekim gibi bi kısa gelebilir dedi. Koçun aklında uzun falan yok belli ki. Haliloviç tüy dikmeden uzun falan çekmeyiz.

2-3 hafta önce Fener Papagiannis’i alacak, Jekiri’yi bırakırlar, keşke düşünsek tam ihtiyacımız olan dedim. Blok, ribaund, mücadele, orta mesafe tam aradığımız adam, ayrıca iş ahlakı da çok yüksek. Iffe’ye 1 milyon verecek bütçemiz varsa; bu adamı ve bir şutör 3.5 numara getirsek çok farklı hedefler konuşuruz.

Profil olarak bakıyorsan Bentil senin ihtiyacını karşılayacak bir oyuncu. Şut, ribaund, atletizmi olan iyi bir 4.5 numara. Olsaydı isabetli bir seçim olurdu. Ne vereceği de belli. Nasıl bir ihtiyacımız varmış ki başka, Bentil olmuyormuş bize. Tam aradığımız özellikler işte. Oyuncunun odaklanma sorunu vardır belki onu bilemem ayrı.

Bana itafen yazılmış herhalde kendimce cevap vereyim. Bentil bir kere 4.5 değil bence. 5 oynayamaz. Hücum açısından dediklerinizi yapabilen bir oyuncu ama savunma konstrasyonu çok düşük hatta uyuyakalan bir oyuncu. Bizim 5 numaramız Halilovic ve Samet'ken 5 oynayabilecek ve potayı da biraz savunabilecek oyuncuya ihtiyacımız var bence. Bunlar için 4 numaranın skorerliğinden feragat edebilirim. Şut atan ama savunmayı biraz yukarı çıkarabilecek bir oyuncuya giderim şahsen.

Yazılanlar 1 civarıydı sanırım
Ben bilmiyorum ama fikrimi soracak olursan; arz-talep meselesinden ötürü Fener 1.5 üstü etmiştir. Çünkü piyasada gerçek manada 1 numara kalmamış durumda. Darius Thompson 2 üstü alacak diye biliyorum. Normal şartlarda bu paralar ödenmez ama alternatif yok guard için. Uzun için ise öyle değil, alternatif çok. Artı Papagiannis’in de boyu dışında öyle aman aman bir gideri de yok, ona gelene dek 1.6 milyona Nebo’yu alırdı, Kaverrius Hayes yapardı çok daha ucuza. Çok para basacaksa da basıp 1.5 - 2 arası Lessort alırdı.

Eldeki kadronun açığını kapayacak uzun Avrupa'da varsa bile bizim bütçe yetmez.Bence ayakları hızlı atletik topla ilişkisi ve üçlük yuzdesi pozisyonuna göre yeterli bir 4 aralim sonra Yeboah yerine iyi bir 2,5 ve Halilovic'i 6. yabancı yapacak atletik uzun alalım

Ben bilmiyorum ama fikrimi soracak olursan; arz-talep meselesinden ötürü Fener 1.5 üstü etmiştir. Çünkü piyasada gerçek manada 1 numara kalmamış durumda. Darius Thompson 2 üstü alacak diye biliyorum. Normal şartlarda bu paralar ödenmez ama alternatif yok guard için. Uzun için ise öyle değil, alternatif çok. Artı Papagiannis’in de boyu dışında öyle aman aman bir gideri de yok, ona gelene dek 1.6 milyona Nebo’yu alırdı, Kaverrius Hayes yapardı çok daha ucuza. Çok para basacaksa da basıp 1.5 - 2 arası Lessort alırdı.

Papagiannis hücum repertuarı olarak iyi oyuncu bence ama defoları da net olan oyuncu. Dediğim gibi para konusunda Giannakopuolos'a güvenmem ama ben zaten 1.2'ye de alınsa o transferde bir sıkıntı olabileceğini söylüyorum. Onun için hocanın ağzına bakmamak lazım. O seviyede belki 200 bin oynar menajer işleri bizim seviyede de 50 bin oynar. Yeboah'a bizden aldığı parayı da verecek takım yok bence. O açıdan da biraz mide bulandırıyor maalesef.

Tamam hadi Madar ismini de yazayım da Misko’nun oyuncusu 2 gün önce patlak veren başka bir olay. Açık açık Haliloviç Mitroviç Beobasket müşterileri. 160 alan adam 250 alacakmış. Sorgulamak iyidir. Olay bu adamların işi mafyalığa dökmesi.
Birkaç menajerlik şirketi sektörde çok güçlü olduğunda böyle sıkıntılar olur. Burada önemli olan menajerlerin kucağında transfer yapmamak. iyi oyuncuyu alırken çok problem yok çünkü sen almazsan başkası alacak ama vasat oyuncuları alırken ciddi problemli işler dönüyordur. Yeboah’ın ücretini ikiye katlayarak gelmesi de belki örnek olabilir

4.5 ve 3.5 transferlerini bekleyerek ama piyasanın daraldığı ağustos sonu eylül başına kalmadan halletmek lazım. 6.yabancı için ekim kasımı beklersek Boris Savovic Ian Hummer benzeri oyuncu seviyesine kalma riski var. 3-4 hafta içinde iki transfer de yapılmalı.

Kadrodaki tek 3.5 Muhaymin Mustafa. Ne Avrupa'da ne ligimizde rakip 3.5 larla kiyaslayamayiz.

4.5 ve 3.5 transferlerini bekleyerek ama piyasanın daraldığı ağustos sonu eylül başına kalmadan halletmek lazım. 6.yabancı için ekim kasımı beklersek Boris Savovic Ian Hummer benzeri oyuncu seviyesine kalma riski var. 3-4 hafta içinde iki transfer de yapılmalı.

Kadrodaki tek 3.5 Muhaymin Mustafa. Ne Avrupa'da ne ligimizde rakip 3.5 larla kiyaslayamayiz.

4,5 ve 3,5 alınacağını kim söylüyor? Hoca Akwasi Yeboah'ı 3,5 olarak aldırdı zaten. Şu an sadece 4 numara arayışı var, bu direk 4 olabilir ya da ara sıra 5 olarak kullanabileceğimiz bir isimde olabilir.

Sezon içinde muhtemelen guard ve pivot arayışı olur. 3,5 arayışından ziyade...