2023-2024 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Kerem Övet’in Turgay Zeytingöz’ün kişisel PR’ını yaptığını mı düşünüyorsun? Benim düşüncem; gerekli gereksiz savunmasının sebebi bir sonraki sezon da bizim programa çıksın olayı. Geçen kötü niyetli olmadığını düşündüğümü söyledim ancak her konuda Çağlar’ı düzeltmeye yermeye çalışması ve bunu da Turgay beyi korumak için yapıyor olması hiç hoş değil. Daha kötüsü, ismini yazmak dahi istemediğim Fener holiganı kanalda “Ben amatör ruhla bu işi yapıyorum.” deyip olan biteni hızlı bi geçişle eleştirip devam etmesi.

Abi insanlar bu herifin peşinden "kerem abi kerem abi" diye koşmasa bu herif böyle rollenip kendini bir halt zannetmez. zamanında şubeyi küme düşüren insanların peşinden abi abi diye koşup onları da akliyordu, bugün geldiğimiz noktada geçen sezon ligde kalmak için Konyaspor maçını beklemiş takımın genel menajerini akliyor hala her ortamda. Alternatif bir kanal çıksa şu şube hakkında 3-5 kelam etse bu herifler de kendilerine çeki düzen verir. Sosyal medyada Galatasaray'ın amatör branşları, bu kerem ovet denen herifin tekelinde gibi bir şey. cidden öyle yani, insanlar tepki de göstermiyor. "Sen bu şubenin anasını ağlatan adamlara ve yöneticilere hala nasıl pr yaparsın" demiyor kimse, ortalık bomboş, herif de rahat rahat pr'ını yapıyor yöneticileri programına çıkarıyor işte.

Kerem Övet’in Turgay Zeytingöz’ün kişisel PR’ını yaptığını mı düşünüyorsun? Benim düşüncem; gerekli gereksiz savunmasının sebebi bir sonraki sezon da bizim programa çıksın olayı. Geçen kötü niyetli olmadığını düşündüğümü söyledim ancak her konuda Çağlar’ı düzeltmeye yermeye çalışması ve bunu da Turgay beyi korumak için yapıyor olması hiç hoş değil. Daha kötüsü, ismini yazmak dahi istemediğim Fener holiganı kanalda “Ben amatör ruhla bu işi yapıyorum.” deyip olan biteni hızlı bi geçişle eleştirip devam etmesi.

Turgay Zeytingöz ile kişisel diyaloğu olduğu için, kulüp içinden haber kaynağının kesilmesini istemediği için bilerek algı yönetimi sergiliyor. Kendi çıkarlarını takımın üstünde gören bir arkadaş kendisi...

Bire bir aynısını Alper Durur için sergiledi. Geçen sezon EuroCup'ta bizden zayıf rakiplerle oynamadan önce rakibi zorlu ekip ya da favori ekip gibi lanse etti. Bunu bilerek yaptı. Günün sonunda Alper Durur EuroCup finalinde 70 sayı farkla kaybetmesine rağmen EuroCup'ta finale kaldık hedefe ulaştık diyerek kontrat yeniledi.

Yani sadece Turgay Zeytingöz değil, Oytun Özer zamanında da az çok gördük bunu. Bundan bir fayda sağladığını iddia etmiyorum bu arada. Ama benim de muhabbetim olsun ben de işin içinde olayım diye bazı şeyleri üstünkörü geçiştirmek ne var canım ne olmuş sanki demek ya da işte musluklara bile o bakıyor demek insanlara karşı "ne büyük fedakarlıklar yapıyor" demeye çalışmaya gerek olmadığını düşünüyorum. Kendinden yola çık abi mesela X bir şirkette iyi bir görevde çalışıyorsun, sana gelip çay yapacaksın deseler, aldığın paraya bakmadan istifa eder misin etmez misin? Yıllarca belli bir yere gelmek için çalışmışsın ama şirkette her şeyi sana yıksalar istifa etmez misin ekonomik koşullara bakmadan?

Misal alt yapıda 3 senedir benim bilmediğim ne devrim oldu ki Turgay Bey'in kadro kurarken harcaması gereken mesai oraya gitti? Ben alt yapıdan a takıma çıkmış bir tane oyuncu görmedim daha. 3 senedir 10 dakika süre alan yok. 3 sene önce de yoktu. Demek ki değişen bir şey yok. Burda da anlayacağımız ya Turgay Bey oradaki görevi de yapmıyor, ya da gerçekten birileri nabız ölçüyor.

Yani basketbolda en yoğun mesai kadro planlaması döneminde yapılır. Mart-Nisan gibi. Hadi bizim gibi sıkıntılı zamanlarda bu süre Mayıs-Haziran olsun. Bu işi başından sıkı tutmak varken, neden kolaya kaçıp Raymar Morgan alırsın mesela? Bir sezonu hiç oynamadan geçirmiş, ağır sakatlıktan dönen ve 35 yaşında. Yani hiç basketbol izlemeyen adamın önüne koy, yine almaz. Yani bu tarz işler yoğunluktan dolayı mı, kolaya kaçmak mı yoksa işin içinde başka bir şey mi var açıkçası ben bunu anlamlandıramıyorum.

Yukarıda 3 transfer dönemi paylaştım. Bunlardan bir tanesi Ekrem Hoca'nın ve çevresinin daha çok işin içinde olduğu dönem. O dönemde hocanın ayrılmasına yakın gelen Pusica transferi, 2 yıldır da Turgay Bey'in ön planda olduğu ve koçlarla beraber çalıştığı(!) 2. ve 3. dönemler. 3 dönemin kadroları da ortadayken bence bir şeyler birilerinin anlattığı gibi değil. Yani bu benim varsayımım tabi.

Yani sadece Turgay Zeytingöz değil, Oytun Özer zamanında da az çok gördük bunu. Bundan bir fayda sağladığını iddia etmiyorum bu arada. Ama benim de muhabbetim olsun ben de işin içinde olayım diye bazı şeyleri üstünkörü geçiştirmek ne var canım ne olmuş sanki demek ya da işte musluklara bile o bakıyor demek insanlara karşı "ne büyük fedakarlıklar yapıyor" demeye çalışmaya gerek olmadığını düşünüyorum. Kendinden yola çık abi mesela X bir şirkette iyi bir görevde çalışıyorsun, sana gelip çay yapacaksın deseler, aldığın paraya bakmadan istifa eder misin etmez misin? Yıllarca belli bir yere gelmek için çalışmışsın ama şirkette her şeyi sana yıksalar istifa etmez misin ekonomik koşullara bakmadan?

Misal alt yapıda 3 senedir benim bilmediğim ne devrim oldu ki Turgay Bey'in kadro kurarken harcaması gereken mesai oraya gitti? Ben alt yapıdan a takıma çıkmış bir tane oyuncu görmedim daha. 3 senedir 10 dakika süre alan yok. 3 sene önce de yoktu. Demek ki değişen bir şey yok. Burda da anlayacağımız ya Turgay Bey oradaki görevi de yapmıyor, ya da gerçekten birileri nabız ölçüyor.

Yani basketbolda en yoğun mesai kadro planlaması döneminde yapılır. Mart-Nisan gibi. Hadi bizim gibi sıkıntılı zamanlarda bu süre Mayıs-Haziran olsun. Bu işi başından sıkı tutmak varken, neden kolaya kaçıp Raymar Morgan alırsın mesela? Bir sezonu hiç oynamadan geçirmiş, ağır sakatlıktan dönen ve 35 yaşında. Yani hiç basketbol izlemeyen adamın önüne koy, yine almaz. Yani bu tarz işler yoğunluktan dolayı mı, kolaya kaçmak mı yoksa işin içinde başka bir şey mi var açıkçası ben bunu anlamlandıramıyorum.

Yukarıda 3 transfer dönemi paylaştım. Bunlardan bir tanesi Ekrem Hoca'nın ve çevresinin daha çok işin içinde olduğu dönem. O dönemde hocanın ayrılmasına yakın gelen Pusica transferi, 2 yıldır da Turgay Bey'in ön planda olduğu ve koçlarla beraber çalıştığı(!) 2. ve 3. dönemler. 3 dönemin kadroları da ortadayken bence bir şeyler birilerinin anlattığı gibi değil. Yani bu benim varsayımım tabi.
Sonuna dek katılıyorum. Turgay Bey’in geldiğinden beri tek başarısı, Burak Yıldızlı yerine Sadık Emir transferini yaptırması ki ondan da hiçbir şey kazanamadan göndereceğiz. Geçen yıl burada yangın yaptık, şu çocuğa yeni sözleşme yapın diye. Yaptığını söylediği çocukların camlarını kapatması gibi komik şeyler de doğru olması durumunda normalde bir genel müdürü ne kadar kazanırsa kazansın o iş yerinde tutmayacak bir durum olur. Ne altyapıda bir gelişme oldu, ne salon için bir adım atıldı. Transferler ve kadro mühendisliğini saymıyorum bile. Bazı arkadaşlar bizi burada hain ilan etti Erden Timur ve Turgay Bey’i eleştirdik diye. Sonra Erden Timur kendi çıkıp biz basketbolu ihmal ettik, üç hatamızdan biridir, sözümüzü tutamadık dedi. Biz burada yangın yapmasak; bu yerli transferleri de yapılmazdı.

Turgay Zeytingöz ile kişisel diyaloğu olduğu için, kulüp içinden haber kaynağının kesilmesini istemediği için bilerek algı yönetimi sergiliyor. Kendi çıkarlarını takımın üstünde gören bir arkadaş kendisi...

Bire bir aynısını Alper Durur için sergiledi. Geçen sezon EuroCup'ta bizden zayıf rakiplerle oynamadan önce rakibi zorlu ekip ya da favori ekip gibi lanse etti. Bunu bilerek yaptı. Günün sonunda Alper Durur EuroCup finalinde 70 sayı farkla kaybetmesine rağmen EuroCup'ta finale kaldık hedefe ulaştık diyerek kontrat yeniledi.
Onun Alper Abi’si ama. Balık baştan kokar derler ya. Sözletme uzatma metnini aşağıya bırakıyorum:

Başantrenörümüz Alper Durur ile yeni sezonda da ligde ve Avrupa’da yeni başarılara ulaşacağımıza yürekten inanıyor, kendisine Galatasaray çatısı altında devam eden görevi boyunca üstün başarılar diliyoruz."

Da bağlacını özellikle koyulaştırdım ki yönetimin basketbola bakışı açığa çıksın diye. Bu bağlaç burada geçtiğimiz yıl kadın takımının ligde ve Avrupa’da başarılı olduğunu ve bunun bu yıl da devamı için Alper Durur ile devam edileceğini ifade ediyor.

Allah’tan korkun ya. Ligde kepaze olduk, rekabet bile edemedik. Avrupa’da final oynamak başarısızlık değil tabii ama oynadığın rakiplerinin bütçelerine bakınca finalde ilk maçtan nakavt olacağın bir durumda başarıdan söz etmek bizim geleneğimize aykırı. Ligde 2. 3. Olmak ne zamandan beri bizim için başarı ölçütü oldu?

Alper Durur vasat bir takımın başında her istediğini yaptıracağın adam. Orada Ekrem Hoca boş dururken bu adamla devam etmek şubede işler çok para harcamadan eh işte idare edileceğinin ispatıdır.

bide yönetime ve turgay'a en ufak eleştiride "size eşref h. layık" "size ömer yalçınkaya layık" diyen bir kesim var. şahsen ben yönetici olsam ve bu tarz mesajlara şahit olsam şubeyi ve taraftarı ciddiye almam. adama şube rezil kepaze durumda diyorsun, bu durumun sorumlularına saydiriyorsun adam gelmiş sana şu layık bu layık diyor, eskinin kötüsüyle kıyas yapıyor. ama hiç iyiyi istemiyor mesela, asla istemez. eskinin kötüsüyle kıyaslar haline tamah eder. bu şube elbette ihya olmaz bu zihniyet varken.

Turgay Zeytingöz 'e temel eleştirim öncelikle açık net açıklamalarda bulunmamasıdır. Nedim Yücel Bursa'yken de Beşiktaş 'ta da tv youtube vb programlara çıkıp basmakalip laflar dışında gayet net anlasilir somut açıklamalar yaptı gerek transfer gerek bütçe gerek planlar gündem vs. Turgay Bey son transferi muhtemelen bu hafta yapacağız. Katilsana açık açık konuşulan mecralara bilgilendirsen camiayı olmaz mı?

Erden Timur'a eleştirim. Sponsor Nef grubu ve Galatasaray Yönetiminin ortak paydası, üstelik bizim gibi bir basketbolsever olarak, gerek seçilen maaşlı yönetici gerek atanan basketboldan sorumlu yöneticileri denetlemesi, kendi yapamıyorsa bu işi yapacak bir yapıyı veya kişiyi konumlandırması gerekirdi.

Maaşlı profesyonel GM veya koç tamamen yönetemez yönetmemeli paradoks çünkü. Bugün var yarın yoklar...

5-6 kişiye teklif yapılmış bekleniyor demişti Umut bi tanesini çok istiyormuşuz. Artık an meselesidir heralde. Karavana atamayacağımız bi noktadayız artık.

Son düzenleme:
Salonun kaçıncı proje onayı, ruhsat alınışı, temel atılışı sayamadım ama olur da gerçek olursa o zaman gelecek adına ümitlenmek mümkün olur.

4 numara ile alakalı hala transfer bitmediğine göre bence istediğimiz oyuncular başka takımlarla anlaştı. Sürekli yaklaşık 1-2 haftadır 2 güne düşecek isim deniyordu ama hala düşmedi.

4 numara ile alakalı hala transfer bitmediğine göre bence istediğimiz oyuncular başka takımlarla anlaştı. Sürekli yaklaşık 1-2 haftadır 2 güne düşecek isim deniyordu ama hala düşmedi.
Eurolig diye tutururlarsa olucağı o zaten.
Bu hafta belli olucaktı, belli'ki hüsran oldu yine.
Yine hangi yanlış adamı seçicez acaba😀.