2023-2024 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

mitrovic yeni bir koça tazminat ödenmemesi için gönderilmiyor. madem böyle bir sorunumuz var, pistiolis geri gelsin. en azından hali hazırda tazminatını ödüyoruz. en azından topçular ve şube için daha doğru bir profil.
Fransada üst üste yilin kocu secilen cesitli Eurocup sampiyonlugu Final Four gibi basarilari bulunan bir koc bizde nasil bukadar vasat bir performans sergiliyor anlayamiyorum
 
Fransada üst üste yilin kocu secilen cesitli Eurocup sampiyonlugu Final Four gibi basarilari bulunan bir koc bizde nasil bukadar vasat bir performans sergiliyor anlayamiyorum

Oyuncu profilinin evrimi ve kişisel olarak geri kalmasıyla alakalı. Mesela Oktay Hoca da genel olarak oyuncu ilişkilerinde iyi bir hocaydı ama saha içinde kendini adapte edemedi bir türlü. Kariyerini de kendi anlamda düşüşe geçirdi, insan ilişkileri de iyi olmayınca bir süre sonra yönetilemez bir sürece evriliyor maalesef.
 
Prepelic isminden bağımsız hala kısa rotasyonuna transfer yapıyor olmamız kanser ediyor beni. Aklım Oturu'da kaldı, bir tane pivotu çok gördüler şu kadroya.

Bu arada Prepelic bu şubeye ve yöneticilerine fazla bir transfer, nasıl yaptık acaba.
 
Bu takımın başında Mitrovic olduğu sürece çok bir şey değişmez, yabancı oyuncular yetenek olarak üst seviye olmasa bile performansları bence koçun oyuncularıyla olan iletişim sorunlarından kaynaklı bu kadar çok düştü. Hiçbirinin koça güveni ve inancı yok.

Mitrovic'e tazminat vermemek için gelecek oyunculara belki daha çok para ödenecek ve Mitrovic onlarlada anlaşamayıp küstürecek. Oysa yeni bir koç ve staff gelse belki oyuncular silkelenip kendine gelecek ve bizde yeni oyunculara para ödemeyip bu sezonu böyle tamamlayıp yeni koç ile aylar önceden gelecek sezonun planlamasını yapacağız.

Bu yapılanlar tamamen panik butonuna basılıp belki az para harcayıpta kümede kalırız hesapları başkada bir şey değil. Takımın başında Mitrovic olduğu sürece hiçbir şey düzelmez. Şubenin parasını yine çöpe atıyorlar ve sezon sonu bakın o kadar transfer yaptık takım zar zor kümede kaldı şube çok borçlandı denilecek ve amatör şubeleri kapatın gitsin diyenlerin eline büyük bir koz daha verilmiş olacak şubeye yatırım yapmamak için mazeretleride hazır olacak.
 
Bu takımın koç değiştirmemesi saçmalık bu koç Karşıyaka maçına çıkmamalı. 1-2 maç daha kaybedince yine değiştirmek zorunda kalacaksın ve problem maddi kaynaklı ise bence de pistiolis geri dönsün. En azından günümüz basketboluna daha adapte ve belli noktalara dikkat ederse de bence iyi bir koç. Yakup sekizkök filan gelecekse gerek yok pistiolis geri gelsin.
 
Sezon öncesi yapılan yanlış planlama ve ylne Kasım Aralık aylarında çöp oyuncularla ilgilenmeye devam. Çöpten kastım David McCormack. Zaten sezon başlamadan Halilovic, Yeboah, Walden gibi çöpleri takıma doldurun yetmedi üzerine kimsenin kontrat vermek istemediği Bost'u getirdiniz şimdi de McCormack. Aman sakın diyeyim oyuncu araştırma zahmetine girmeyin, hatta o kadar zahmete girmek istenmiyor ki sadece istanbul takımlarından oyuncu bakılıyor. Pivot sorunu aylardır var sorunun en başında ve Anadolu Efes'in oyuncuları sakatlanmadan Oturu'yu alsan belki de pivot sorunumuz çoktan çözülmüş olacaktı. İnsanı basketboldan soğutmak için elinizden geleni yapıyorsunuz.
 
O kadar abartılacak bir şey yok.Basketbolda doğru işleri yaptığında meyvelerini çok daha hızlı toplarsın ve sen Galatasaray markasısın. İyi bir planlamayla Radonjic'i getirmen o kadar da zor değil. Neticede Messina'dan bahsetmiyoruz:) Güya bizim de bir EL hedefimiz vardı ve ileriye dönük de bir yerlerde birileri EL masalları anlatmaya devam ediyordur neticede. Alimpijevic de hali hazırda EL koçu klasmanına girebilir, en azından oralara oynadığı kesin. keza Mitrovic de girebilir. Dusko Ivanovic de EL koçu ve geldi beşiktaşı çalıştırdı. Şimdilerde basketbola uzak olsa da Mahmuti de EL koçu.. hem de 100 galibiyete en genç yaşta ulaşanlardan..

Yani Galatasaray bu bütçesiyle beobasket ile iyi bir ilişki kurarsa Radonjic'i getirebilir. Radonjic Messina ya da Obradovic değil neticede.. ama taraftarın ve yönetenlerin bu kafa yapısıyla bence de olmayacaktır ve büyük ihtimalle biz Beşiktaş'ın EL takımı olma hikayesini izleriz bir iki yıl içinde..

Euroleague'de koçluk yapmış olmak için belirtmedim o "EL koçu" tabirini. Yoksa Mitrovic'de yaptı EL koçluğu veya direkt bu sene kovulan T.J. Parker'ı da alabiliriz fakat Radonjic aranılan, boşalan her EL takımı koçluğu için aday olabilecek durumda bir koç. Oralarda iş imkanı olan koçun ne işi var CL'de ne olacağı belli olmayan yerde? Oktay Mahmuti örneği filan şaka olarak yorumluyorum. Pistolis bu açıdan iyi bir denemeydi bence ama işler iyi gitmediği genel olarak şubenin kötü yönetilmesi sebebiyle. Sonuçta şuan bir şey inşa etmeye başlayacaksak ayağımız yere basmalı ve ya yukarıya aday bir koç yada tecrübeli, saygın ama biraz artık üst seviyeden düşmüş bir koçla yola başlamamız lazım. Mitrovic gibi yine yukarıda ismini andığım T.J. Parker gibi seviyesi belli koçlarla yola çıkmamak lazım.
 
Sene başı yapılan kötü transferler sonrası küme düşmemek için daha Aralık ayının başında Bost, Prepelic ve McCormack alıyoruz dedikodular doğruysa. Daha Aralık ayındayız yani. Bu oyuncuların alacağı paralar, belki göndermek zorunda kalacağımız oyunculara ödeyeceğimiz para filan. Sirk gibi yönetilen şube işte böyle bir şey
 
Karşıyaka maçı sonrası yeni koç bağlanır takıma sakin... yeni gelen koçtan pistiolis serisi bekleyeceğiz hepimiz (en azından ben) ne yeni koç ne yönetim sezonu karşıyaka deplasmanı ile açmak istemez. bahçeşehir maçında yeni koça hoşgeldin deriz. yani umarım.
 
Para yoksa Pistolis geri gelsin :)
Muhaymin Denizli'ye gitmiş kiraliktir herhalde herkes için doğru karar.
2 yabancı geliyorsa Walden ve kim gidiyor? Martin mi Halilovic mi ? Martin kesin gitmeli yerine 4 lazım.
 
Madem bi uzun alacaklar para'da var, gidip khem birch falan alsınlar. Mitroviç gelen herkesi küstereceği için pek anlamı kalmıyor transferlerin,acilen yollanmalı.Pistiolis keşke geri gelse, ilk geldiğindeki havayı tekrar yakalarız bence. Eli yüzü düzgün yerli kadrosu varken şu yaşananlara bak kafayı sıyırıcam.
 

Üst