Belirli periyotlarla konuyu hortlatıp 2-3 senede bir salon yapıyoruz. Her taraf salon doldu. Neyse birini kullanır, diğerlerini kiraya veririz olmazsa.
Bu uygulama tam olarak nedir? Bilmediğim için soruyorum.Fransa basketbol liginde salary cap uygulaması gündemdeymiş, eğer bu gerçekleşirse Fransa liginden maaşı yüksek oyuncularada teklif götürülebilir. Orada düşük maaşlara oynamak istemeyen oyuncular şu anki maaşlarının biraz daha azına ülkemize gelmeye sıcak bakabilirler. Denemekten zarar gelmez.
Fransa basketbol liginde salary cap uygulaması gündemdeymiş, eğer bu gerçekleşirse Fransa liginden maaşı yüksek oyuncularada teklif götürülebilir. Orada düşük maaşlara oynamak istemeyen oyuncular şu anki maaşlarının biraz daha azına ülkemize gelmeye sıcak bakabilirler. Denemekten zarar gelmez.
Bu uygulama tam olarak nedir? Bilmediğim için soruyorum.
Asvel'in bütçesinin 4.3 olması epey şaşırttı. keza monaco'nun bütçesinin minimum 15 olduğunu tahmin ediyordum. çok garip. Galatasaray'ın 2.7 koyması acayip normal gelmeye başladı şuanFransa Ligi 'salary cap' uygulaması getiriyor
Fransa Ligi, bütçeler arasında oluşan uçurum ve Monaco'nun dengeleri bozması nedeniyle 'salary cap' uygulamasını getiriyor. BeBasket'in haberine göre, LNB, maaş sınırı ve maaş sınırını aşan takımlar için lüks vergisi belirleme kararı aldı. Monaco'nun 10.8 milyon euroluk maaş bütçesinin Fransa Ligibasketdergisi.com
Eski sezondaki yüksek maaşının daha azına demek istemiş.Ordaki maaşının daha azına oynayacak iyi oyuncu neden buraya gelsin? Daha yükseğini vermen lazım değil mi.
Turgay bey nerde Eyt den emekli olucak oyuncu varsa bulur kör topal getirir çokda hayal kurmamak lazım.Enes Berkay Taşkıran geçici olarak kadro dışı kalmış sakatlık etkiledi Cekmece'deki yükselişini surduremedi ama zaman zaman etkiliydi. İsmet Akpınar 'dan sonra yerli sg için Enes'e gidilebilir.
Fransa basketbol liginde salary cap uygulaması gündemdeymiş, eğer bu gerçekleşirse Fransa liginden maaşı yüksek oyuncularada teklif götürülebilir. Orada düşük maaşlara oynamak istemeyen oyuncular şu anki maaşlarının biraz daha azına ülkemize gelmeye sıcak bakabilirler. Denemekten zarar gelmez.
Ordaki maaşının daha azına oynayacak iyi oyuncu neden buraya gelsin? Daha yükseğini vermen lazım değil mi.
Salary Cap'ı Monaco için getiriyorlar. Fransa'ya bağlı olmadığı için vergi yasalarına da tabi değiiler ve bu da bir haksız rekabet doğuruyor. Zaten mevcut maaş bütçelerine de baktığınızda Monaco dışında problem yaşayacak bir kulüp yok. Diğer takımlar salary cap limitini zaten aşmazlar. Monaco ise yatırım yapma kararlılığında iken lüks vergisini de öder ya da arka yollardan dolanır. En kötü radikal bir çözüm olarak ligden çekilir euroleague ile devam eder. Söylemi bile geri adım sağlayabilir Federasyonda.
Sözün özü bize bir avantaj çıkmaz bu kuraldan. Onun yerine keşke biizm ülkemize de benzer bir kural gelse dememiz lazım.
Timur bey demek istediğimi sizi alıntılayarak açıklamış Furkan bey. Demek istediğim Monaco ve Asvel gibi takımlar salary cap uygulaması gerçekleştikten sonra lüks vergisi ödemek istemezse oyuncularına bu yıl aldığı maaştan daha az bir maaş önermek zorunda olacaklar.
Mesela Donatas Motiejunas bu yıl takımından 1 milyon kazanıyorsa gelecek yıl kedisine lüks vergisi ödememek için 600 bin önerirler, biz de buna karşılık kendisine 700 bin önerirsek belki ülkemize gelmeyi düşünebilir minvalinde söylemek istedim.
O kısmını anladım ama bu takımlar devamlı Euroleague ekipleri oldukları sürece genişletmeler olur. Diğer takımlar zaten bütçelerinin tamamını harcamıyor çoğu zaman. Fransa her zaman yetenek bakımından iyi bir pazar bence. Tabi biz Yunan menajerlerden kurtulabilirsek.