2023-2024 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Yönetim futbolda ne kadar başarılı bir sezon geçirmişse, basketbolda da bir o kadar çuvallamıştır. Futbolda tek kulvarda mücadele edip şampiyonluğu göğüsledik diye olumsuzlukları görmezden gelecek değiliz. Galatasaray Spor Kulübü deniyorsa eğer; her branşta en tepeye oynamak zorundadır. Yeterli bütçe ayırmak, iyi kadrolar kurmak; taraftarın değil yönetimlerin görevidir ve bu bir lütûf değil zorunluluktur. Nasıl ki Galatasaray futbolunda Avrupada başarı yokken bir şeyler hep eksik kalıyorsa; Galatasaray isminin şampiyonluk mücadelesinin içinde olmadığı branşlarda da mutlaka eksiklik mevcuttur. Dursun Özbek ve Erden Timur bizleri diğer takım taraftarları ile karıştırmasın ve bir an önce verdikleri sözleri tutsun.

Galatasaray BASKETBOL forumunda bile basketbol takımının bütçesinin artmamasını hatta kapatılması gerektiğini düşünen insanlar varken değil bu yönetim hiçbir yönetim bütçe arttırıp yarışmacı bir takım yaratmaz, şubede havayı değişmez. Önce taraftardan başlamak lazım mevzuya.

Nasıl ki 2020'de obradovic gittiğinde, gazeteciler "Ali koç basketbolda epey daralmayı düşünüyor" diye haberler girip nabız yokladığında Fenerbahçeliler kıyameti koparttıysa bizde aynısını yapmalıyız. yada yapmalıydık her şey için geç olabilir.

Erden bey sürdürülebilir gelirden yana olduğunu belirtti Bein Sports da katıldığı programda. Ben bu konuşmasından yeni spor salonu projesi hayata geçene kadar yine 2,5 -3 milyon Euro bandında gideceğimiz çıkarımını yaptım. Olurda devamlılık sağlayacak bi sponsor çıkarsa o zaman daha farklı olabilir tabi.
Salona kaç kere ruhsat alındı, kaç kere yapımına başlandı, kaç kere maketler yapıldı sayamadım. Erden Timur futbol için nasıl inanılmaz doğru bir vizyon koyduğu için övgümüzün en yücesini alıyorsa; basketbol konusunda da verdiği sözlerin hiçbirini tutmadığı için bence eleştiriyi sonuna kadar hak ediyor.
Bkz. 3 yıl sonunda Eurolig
Her branşta şampiyonluk hedefi
Salon inşaatına başlanması
Sponsorluklar

Hepsi hüsran. Bu sene de vasat bir sene olacak, ben her zaman desteklerim ama yorulduk artık.

Başkanı dinledim ...Takımı Başarılı bulduğunu söyledi.

Yetiştirici olmak zorundayız dedi..Gecen sene 3m dolar bütçemiz vardı bu sene üstünde olucak dedi ama söyleme tarzı 5 6 değilde 3.5, 4m dolar gibi imalı şekilde diye öngörüm..

4m dolara ben okeyim dolar 24tl dayanmışken 10m dolarda bütçe veremiceksek savaşarak nereye gidilcekse gidicez.
Kopmle projeler bittiğinde ise cok daha büyük bütçe ayırıcaz dedi.

Ben karşıyakanın, türk telekomon ne bileyim bu senenin eurocup şampiyonu gran canarianın bütçesinin 4’ten fazla oldugunu düşünmüyorum. Zaten bizim 17-18 sezonundan bu yana bütçelerimiz hep 2.5-4 arasındaydı.

Hani bu senede aynı bütçe olsa degişmez ama oyuncu tercihleri ne olacak o önemli

Başkanı dinledim ...Takımı Başarılı bulduğunu söyledi.

Yetiştirici olmak zorundayız dedi..Gecen sene 3m dolar bütçemiz vardı bu sene üstünde olucak dedi ama söyleme tarzı 5 6 değilde 3.5, 4m dolar gibi imalı şekilde diye öngörüm..

4m dolara ben okeyim dolar 24tl dayanmışken 10m dolarda bütçe veremiceksek savaşarak nereye gidilcekse gidicez.
Kopmle projeler bittiğinde ise cok daha büyük bütçe ayırıcaz dedi.
3 milyon 50 bin dolara hazır olmak lazım o zaman. Bence oyuncu bütçesi en az 4 milyon dolar olmalı. En az o da.. Kerem Övet 2.5 filan bekliyorum diyordu bakalım nasıl olacak

Bu bütçe aralığında doğru kulvara yönelip orayı kazanmaya çalışmak; sonuç üzerinden de sezonu değerlendirmek esas olur. Abdi İpekçi olsaydı projeksiyon 180 derece farklı olurdu fakat Sinan Erdem'de salonun tavanı halktan anlatımla Allah katındayken ligde Karşıyaka etkisi yaratabilmemiz bana mucizevi geliyor. O sebeple Fiba Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu geçerli hedef olmalı noktasındayım.

2 senedir sürdürülebilir bir gelir yaratmak için ne yapıldı? Galatasaray basketbolunun 5 sene önceki durumuyla şimdiki durumu arasındaki fark ne?

En başından beri savunduğum durum bu. Sürdürülebilir bir gelir yaratmadıkça bugün bütçe 5 olur. seneye başkası gelir 1 olur. Sonra başarı gelir 10 olur. Ama hiç bir zaman istikrar ve sürdürülebilir bir basketbol ortamı sağlayamayız.

Maalesef bu konuda da bir adım atmıyoruz. İlk Nef projesi olduğunda bu konuda heyecanlanmıştım. EL söylemi vs gram umurumda değildi. İstikrarlı bir yapı ile sağlam bir temel üzerinde güzel bir bina inşa edilir diye umuyordum ama maalesef şu ana kadar bunu göremedik.

Herşeyi geçtim, başkan basketboldan o kadar kopuk ki; bu sene için başarılı olduğumuzu, play-off yaptığımızı ve iyi maçlar çıkardığımızı söyledi. Resmen dalga geçer gibi bir ifade oldu o.

Furkan’ın söylediğine katılıyorum. Gelir getirecek ne çalışma yapıldı ? Turgay Zeytingöz alt yapı projesinden bahsediyordu. Altyapı 2-3 senede meyve vermez ama ne gibi bir gelişim kaydedildi, var mı potansiyel A takımı zorlayacak bir oyuncu 3 sene sonunda ? Bu sene de Turgay Bey’in Youtube programlarına çıkarak çöp transferleri övdüğü bir sene olmaz umarım. Yunus Emre, Mahir, Sinan Sağlam, Sedat gibi transferler yerine biz bu yıl Ege’yi, Efe Vatan’ı deneyeceğiz, bütçemiz bu deseler millet daha anlayışlı olur. Biz bu sene BCL’de final yapacağız deyip sonra gidip bu adamları getirirsen olmaz.

Abiler, çok temel bir iktisadi vurguyla şayet Jugoplastika Split değilseniz; madde üreten bir fabrikanın spor kulübü değilseniz sürdürülebilir gelir mümkün değil. Geriye taşınmaz gibi seçenekler kalıyor ki Aziz Yıldırım vakti zamanında bu salonu Ülker ailesine geri vermeye kalksak zarar yazdığından almazlar demişti. Fenerbahçe Beko da bugün itibariyle kulübü bütünüyle kapatmayacağı; kulüp basketbol şubesinden ibaret olmadığı için salondan gelen, salondan giden derken gemiyi yürütüyor mecburen. Salon inşaatı vurgusu bu sebeple öne çıkar halde Gsbasket bünyesinde. İddialı takım kurmanın prangası bir yerde İstanbul hayalet şehire dönüşmediği müddetçe.

Bir diğer seçenek de bir burjuvanın ya da finans zengininin fetiş görünümü altında kulübün yarattığı yumuşak gücü kendisine kalkan olarak kullanması. Mümkün mü, fazlasıyla. Sürdürülebilir mi, 24 saat sonrası belirsiz. Demem o ki Yugoslavya dağılmış, Split basketbol kulübü Roko Ukic ve Kızılyıldız ya da Partizan'ın çok dağınık gittiği bir gün dışında sohbet konusu dahi olamaz hale gelmişken biz salon üzerinden devam edelim. :) Erden Timur'un futbol üzerinden kendisine oluşturduğu konfor alanının basketboldaki idare eder görüntüyle bütün Galatasaraylılarca kabul görmeyeceğini vurgulamak da elbette ki önemli.

Salona dair de Ülker Arena Efes'in Sinan Erdem'inin dahi fersah fersah gerisindeyken öne çıkarılması gereken bir sosyolojik boyut var elbette. Gsbasket'in 3 jenerasyon yazarları basketboldan kopacaksa o salonun bir getirisi var mı sorusu da hayli önemli. Ülker Arena'yı bu anlamda musibet olarak görmekte bütünüyle fayda var.

Yetistirdik bence. Angolayi yetistirip final oynayan takima hediye ettik bu sezon.
Bu forumda bile su hamle yeterince hakkiyla konusulmadi bence

yetiştirici olmak zorundayız diyip Ege Tan'ı 5 dakika bile sahaya atmayan zihniyet. Yunus Emre fındık kabuğu kadar fayda sağlamazken millet yirtiniyordu bari ege tan'ı at sahaya tecrübe kazansın enerji katsın diye. yunus emre gitti ege tan yine oynamadı, Mitrovic geldi öyle sahaya atmaya başladık.
sezon başı altyapı zart zurt diye kafa ütülediler. elbette ilk seneden altyapıdan 5 tane topçu çıksın oynatalim diyen yok. ama alt yaş kategorilerinde kendini kanıtlamış, Spanoulis'in kendisi hakkında çok olumlu yorumlar yaptığı ve tuttuğu bir oyuncuyu neden sahaya atmayız, neden kendisi üzerinden risk almayız aklım almıyor. al bir tane risk, hak eden için riski alacağız de kamuoyuna, genç oyunculara ve taraftara. yetiştirici olacağız diyorsunuz ama risk almıyorsunuz. Ege Tan gibi gençlerin sürelerini de fındık kabuğu kadar faydası olmayan yerliler alıyor ondan sonra.

Yaklaşık 20 yıldır basketbol izliyorum son 10 yıldır da çok yakından takip ediyorum şubeyi, eskiler iyi kötü bilir beni. Bu 10 yılıdır sürekli Galatasaray basketbol şubesi kendi gelirini yaratmalı, şubesini kendi başına döndürmeli, AŞ olmalı diyoruz. Yönetimler de benzer vaatleri söylüyor ama bir arpa boyu yol alındığını görmedim. O yüzden artık bu vaatler bana hayal satmak gibi geliyor. Ne yazık ki kurum takımı değiliz ve Fenerbahçe gibi şubeye sorgusuz sualsiz para verecek zenginlerimiz yok. Bu yüzden sınırlarımzı iyi çizmeli ve plan-programı buna göre yapmalıyız. Yoksa her sene bütçe ne olacak, artacak mı azalacak mı diye sonu gelmeyecek tartışmalara girmeye devam ederiz.

Basketbol kendi gelirini yaratmalı olayı baya popülist bir cümle ya. Şuan zaten Galatasaray basketbolunda ya da çekmecenin ya da bonn’un falan yani kısaca bir avrupa takımın 4-5 gelir kalemi vardır. Ama bugün real madrid basketbol şubesi de olsun gs’de olsun hepsi zarar yazıyor. Çünkü spor endüstrisi böyle yani. Avrupa’da futbol dahil takım branşlarında zarar etmeyen çok az takım vardır.

Spor endüstirisi diger endüstiriler gibi degil, Örnek veriyim yani bir büyük gıda firması sürdürebilirgi için kâr etmek zorunda. Ama bir spor kulübünün amacı kâr elde etmekten önce başarı

Örnek saçma gelebilir ama dünya ekonomi sistemi bu şekilde

Yaklaşık 20 yıldır basketbol izliyorum son 10 yıldır da çok yakından takip ediyorum şubeyi, eskiler iyi kötü bilir beni. Bu 10 yılıdır sürekli Galatasaray basketbol şubesi kendi gelirini yaratmalı, şubesini kendi başına döndürmeli, AŞ olmalı diyoruz. Yönetimler de benzer vaatleri söylüyor ama bir arpa boyu yol alındığını görmedim. O yüzden artık bu vaatler bana hayal satmak gibi geliyor. Ne yazık ki kurum takımı değiliz ve Fenerbahçe gibi şubeye sorgusuz sualsiz para verecek zenginlerimiz yok. Bu yüzden sınırlarımzı iyi çizmeli ve plan-programı buna göre yapmalıyız. Yoksa her sene bütçe ne olacak, artacak mı azalacak mı diye sonu gelmeyecek tartışmalara girmeye devam ederiz.

Bunun sebebini, şu an Twitterda fenomen sayılabilecek, bir GS üyesi pandemi zamanında Clubhouse'da belirtmişti, üyelerin yönetimleri denetlemesinin tek yolu sportif a.ş'den geçiyor. Onu kaybetmek istemedikleri için buna karşı çıkılıyor sürekli.