2023-2024 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Bunlar biraz ezbere yapilmis yorumlar. Mesela partizanin play-offlar haricinde senelik tribun geliri 5 milyon euroyu asmis. Zalgris sadece barcelonayla oynadigi tek mactan 1 milyon euro civari gelir elde etmis ve bu para onlarin maas butcesinin bir kismini karsiliyor.

Derya yannier ise gecenlerde fenerin 4 milyon civarinda tribun geliri elde ettigini acikladi. Onumuzdeki yil icin de yayin haklarindan dolayi euroleague gelirlerinin artacagi soyleniyor. Bir de sponsorluklari dahil ettiginde bircok takim rahatlikla iddiali kadrolar kurabiliyor. Bu son donemde partizan, maccabi, milano gibi takimlarin hedef buyutmesinin altinda bu gibi etkenler var.

Fener 2012 yilinda yeni salonuna gecerken 2023 yilinda bizim hala bir salona sahip olamamizin bence izahi yok. Salon+sponsorluk bizim gibi kulubun zorlanmadan cozmesi gereken bir durumdu

Bence biraz sizin yorumunuz ezbere oldu. Sırbistan ve Litvanya'da basketbola verilen önemle Türkiye'de verilen önem bir değil. Bahsettiğiniz takımların lig maçları bile dolu tribünler önünde oynanırken BSL'de 10 -15 bin ortalama taraftarla oynama şansın yok. Euroleague'de bile iddianı kaybettiğin anda tribünler yarı yarıya boşalıyor Bu arada Sırbistan'da Partizan'ın devlet destekli olduğunu da bilmiyorsunuz sanırım. Benzer durum Maccabi için de geçerli. Haa bir de mevcut dolar kuruna göre bilet fiyatlarını endeksleyin bakalım tribünler ne kadar dolacak. Sonuçta yabancı oyuncuların maaşlarını dolar üzerinden ödüyoruz değil mi?

Sponsorluk kısmınıa gelince Milano'yu taşıyan Giorgio Armani. Adam takımın sahibi gibi ve 89 yaşında olmasına rağmen hala maçlara giden bir basketbol tutkunu. Yani Milano'nun durumu sponsorluk bile sayılmaz. Takımın adı zaten Armani, Milan ismini şehrin desteğini almak için kullanıyorlar.

Fb'ye gelince Ali Koç'un şirketleri sponsor oluyor. Yani başkanları cebinden harcıyor. Sürdürülebilir bir durum değil. Yarın başkanı gitse Fb'nin basketbola ne para harcayacağını kimse bilemez. Eee başkanın cebinden harcatırsan haliyle de biat durumu oluşur adama. Seni rezil de etse gönderemezsin adamı.

Real ve Barca her sene 30-40 milyon dolar civarı eksi yazdığını açıklıyorlar basketbol şubesinin ama onların kulüp gelirleriyle bizimkiler bir olmadığı için bir şekilde sürdürüyorlar

Bizdeki bilet vs gelirleri TL ile Sırbistan vs ulkelerdeki ortalama gelir TL bazında bizden çok daha yüksek haliyle tribün gelirleri de bizi rahatlıkla gecebiliyorlar.

Kadroda 5 mi 6 mı yabancı olacak düşme olacak mı vs bir an önce resmilesmesi gerekiyor.

Bence biraz sizin yorumunuz ezbere oldu. Sırbistan ve Litvanya'da basketbola verilen önemle Türkiye'de verilen önem bir değil. Bahsettiğiniz takımların lig maçları bile dolu tribünler önünde oynanırken BSL'de 10 -15 bin ortalama taraftarla oynama şansın yok. Euroleague'de bile iddianı kaybettiğin anda tribünler yarı yarıya boşalıyor Bu arada Sırbistan'da Partizan'ın devlet destekli olduğunu da bilmiyorsunuz sanırım. Benzer durum Maccabi için de geçerli. Haa bir de mevcut dolar kuruna göre bilet fiyatlarını endeksleyin bakalım tribünler ne kadar dolacak. Sonuçta yabancı oyuncuların maaşlarını dolar üzerinden ödüyoruz değil mi?

Sponsorluk kısmınıa gelince Milano'yu taşıyan Giorgio Armani. Adam takımın sahibi gibi ve 89 yaşında olmasına rağmen hala maçlara giden bir basketbol tutkunu. Yani Milano'nun durumu sponsorluk bile sayılmaz. Takımın adı zaten Armani, Milan ismini şehrin desteğini almak için kullanıyorlar.

Fb'ye gelince Ali Koç'un şirketleri sponsor oluyor. Yani başkanları cebinden harcıyor. Sürdürülebilir bir durum değil. Yarın başkanı gitse Fb'nin basketbola ne para harcayacağını kimse bilemez. Eee başkanın cebinden harcatırsan haliyle de biat durumu oluşur adama. Seni rezil de etse gönderemezsin adamı.

Real ve Barca her sene 30-40 milyon dolar civarı eksi yazdığını açıklıyorlar basketbol şubesinin ama onların kulüp gelirleriyle bizimkiler bir olmadığı için bir şekilde sürdürüyorlar

Bizim turk lirasinin degeri dusuk ancak fenerden ornek verecek olursak salon atesehirde. Kombineyi alanlar da kendisini seckin goren sosyete cevrelerinden olusuyor. Bilet fiyatlari da en kotu 350 tl'den baslayip 5-6 binlere gidiyor. Elde ettikleri 4 milyon euro civari gayet iyi bir rakam. Yani pahali bilet ve kombine fiyatlariyla avrupadaki takimlarla arasindaki farki bu sekilde obsorve ediyorlar. Partizanla aralarinda 1 milyon euro civari fark var.

Bsl'de zaten dolu tribunler onunde oynamana gerek yok. Partizan da kendi liginde 20 bine oynamiyor. Play-oflarla birlikte El'de 20 mac kurtariyor durumu.

Sponsorluklari ali kocun hallettigini soyluyorsun da fenerbahce 2006'dan beri El'de ve ali koc 2018 yilinda baskan olmus. Baskan olmadan onceki 12 yillik surecte ülker ve dogus isim sponsorlugu yapmislar. Yani oyle bir kultur yerlesmis ki fenerde baskan kim olursa olsun o sponsorlugu bulup iddiali kadro kurmak zorunda. Aziz yildirim bile obradovici secim malzemesi yapiyordu.

Bizim turk lirasinin degeri dusuk ancak fenerden ornek verecek olursak salon atesehirde. Kombineyi alanlar da kendisini seckin goren sosyete cevrelerinden olusuyor. Bilet fiyatlari da en kotu 350 tl'den baslayip 5-6 binlere gidiyor. Elde ettikleri 4 milyon euro civari gayet iyi bir rakam. Yani pahali bilet ve kombine fiyatlariyla avrupadaki takimlarla arasindaki farki bu sekilde obsorve ediyorlar. Partizanla aralarinda 1 milyon euro civari fark var.

Bsl'de zaten dolu tribunler onunde oynamana gerek yok. Partizan da kendi liginde 20 bine oynamiyor. Play-oflarla birlikte El'de 20 mac kurtariyor durumu.

Sponsorluklari ali kocun hallettigini soyluyorsun da fenerbahce 2006'dan beri El'de ve ali koc 2018 yilinda baskan olmus. Baskan olmadan onceki 12 yillik surecte ülker ve dogus isim sponsorlugu yapmislar. Yani oyle bir kultur yerlesmis ki fenerde baskan kim olursa olsun o sponsorlugu bulup iddiali kadro kurmak zorunda. Aziz yildirim bile obradovici secim malzemesi yapiyordu.

4 milyon euro neye göre iyi rakam? 4 milyon euroyu elde edebilmek için 25 milyon euro harcıyorsan 4 milyon euro pek de iyi bir rakam olmuyor.

Partizan üzerinden örnek veriyorsun ama önceki mesajımı tam okumamışsın sanırım. Partizan Euroleague'de oynamak için devlet desteği alıyor. Zaten bu yüzde 2 yıl önce Obra ile anlaştılar. Projeydi yani Partizan. Zaten ondan önce yıllardır Euroleague'den uzak düşük bütçelerle takılıyorlardı. Bu arada Partizan lig maçlarını ortalama 8-10 bin kişiye oynuyor.

Sponsorluk konusuna gelince Fb'nin 15 yıllık Euroleague serüveninde 20-25 milyon euroları harcayan insan sayısı 3 kişi. Ayrıca kabul etmek gerekir ki iş adamları arasında Fb'ye para harcamak için tutkulu olan insanlar bizimkilerden çok daha fazla. Acun bile el altından dünyanın parasını verdi FB'ye, Aydınlar ha keza. Şimdi de Saran sırada bekliyor. Ne bizde ne Bjk de böyleleri pek yok maalesef

Oğul Koç Fb'ye milyon euroları akıtırken, baba Koç Bjk'ye sadaka verir gibi sponsor oluyor

Galatasaray NEF’te koç Zvezdan Mitrović, yönetimden Danilo Anđušić’i istiyor.

Anđušić’in Partizan ile 1 senelik daha kontratı bulunuyor. Obradovic, oyuncunun performansından memnun değil. Henüz bir anlaşma yok.

Mitrovic ve Anđušić daha önce birlikte çalışmışlardı. (Via : Zafer Çağrı)

İsmet Akpınar iyi bir başlangıç olur. Saf oyun kurucu olmasa da zaman zaman top kullanacak zaman zaman takımı yönlendirecek ve hem ligde hemde Avrupada 20-25 dakika süre alabilecek kapasitede. Sonunda doğru bir hamle.

Transfer konusunda bütün planları değiştirecek konu seneye kadroda 6 yabanci oyuncunun bulundurulma ihtimali.Bu kadar dillendirildiğine göre gerçekleşme olasılığı çok yüksek.Malum önce bütün takımlar gibi bizde yerli oyuncu transferini bitiriyoruz.Göksenin ve yabancı sayısının artacağını düşündüğümden Sadık'in da kalacağını söyleyebiliriz.1-2 ve 5 numaralara yerli transferi gerekiyor.İsmet Akpınar ve Buğrahan ile 1 ve 2 yi geçersek bizim için kağıt üzerinde çok iyi bir transfer sezonu olur.5 numara için ise zor olduğunun bilincinde olarak koç değişikliği nedeni ile bir ihtimal Furkan Haltalı'yı kadroya katabilirsek benim için yerli transferi en makul şekilde tamamlanmış olur.

Hem İsmet hem Buğrahan olmaz. Acaba öncelik hangisi? Ben İsmet'e giderdim.

Bu arada İsmet'in çok sayıda teklif aldığı ancak İstanbul'da kalmak istediği yazılmış. Bahçeşehir'den sonra ekonomik açıdan bize daha yakın olur gibi görünüyor. Bahçeşehir Kartal, Muhammed, Yiğit 3'lüsünü korursa İsmet'e teklif vermez muhtemelen.

Hem İsmet hem Buğrahan olmaz. Acaba öncelik hangisi? Ben İsmet'e giderdim.

Bu arada İsmet'in çok sayıda teklif aldığı ancak İstanbul'da kalmak istediği yazılmış. Bahçeşehir'den sonra ekonomik açıdan bize daha yakın olur gibi görünüyor. Bahçeşehir Kartal, Muhammed, Yiğit 3'lüsünü korursa İsmet'e teklif vermez muhtemelen.

abi ben de ikisinin birden olacağına pek ihtimal vermiyorum ama Buğrahan kalmayacak gibi duruyor Efes'te. Eğer ayrılırsa bize gelir o kesin gibi. Buğrahan haberleri çok ayyuka çıkmıştı, önümüzdeki sezon kesin bizde diye bakıyorum.
İsmet biraz sürpriz oldu bana, Buğrahan alınacaksa İsmet ne alaka falan dedirtiyor insana ama ikisi birden olursa çok acayip bir sıçrayış olur şube için.

Ne yalan söyliyeyim ben de aynı durumdayım. Dahasını söyliyeyim İsmet gelsin, mevcut yerli rotasyonu korunsun tamamım.

Sadık ve İsmet bana göre ligin pozisyonlarındaki en iyi yerlileri zaten. Göksenin, Mahir ve Muhaymin de birkaç dakika sahaya atılabilir adamlar
Abi Ismet’i Bugrahan’in falan onune yazarim zaten.Daha iyi oyuncu oldugunu dusunuyorum ve net sekilde kafasi da basketbolda.Bugrahan’in kafasinin cok saha icinde oldugunu dusunmuyorum.Yine de kenardan Ege Tan ve Sedat getiren bir takim olarak Bugrahan’a da burun kiviracak degilim tabi ki onu da soyleyeyim.