2023-2024 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Sezon bizim için resmi olarak biteli 2 haftadan fazla, kafalarda biteli aylar oldu. Hala takımın önümüzdeki seneki bütçesi belli olmadıysa orada kendine yönetici diyerek oturanlar ne iş yapıyorlar çok merak ediyorum açıkçası.

Yöneticinin tek işi sponsor bulmak ve ödeme takvimini güvence altına almak. Geri kalanı için zaten idari kadrolar var. Eğer bunu da yapmaktan aciz ve sadece NEF'e güvenen insanlarsa bunlar biz boşuna konuşmayalım burada sayfalarca. Değişen hiçbir şey olmaz. Beşiktaş küme düşmekten son hafta kurtulduğu sene uluslararası sponsor çekip bütçe arttırıyorsa, ortaya vizyon koyabiliyorsa kimse Galatasaray büyüklüğü martavalını okumasın şu yönetimden. Yazık günah

Butce arttirimi veya ilgi icin illa Besiktas’in potansiyel yatirimini ornek gostermemize luzum yok. Senin en buyuk rakibin 10 yildan fazla suredir senin 5-10 katin yatirim yapiyor.

Yerli transferinin simdiye dek coktan bitmis olmasi gerekirdi. Yabanci sayisi artsa da artmasa da; Sadik’in durumuna gore senin 3-4 saglam eli yuzu duzgun yerliye ihtiyacin var.

Butce arttirimi veya ilgi icin illa Besiktas’in potansiyel yatirimini ornek gostermemize luzum yok. Senin en buyuk rakibin 10 yildan fazla suredir senin 5-10 katin yatirim yapiyor.

Yerli transferinin simdiye dek coktan bitmis olmasi gerekirdi. Yabanci sayisi artsa da artmasa da; Sadik’in durumuna gore senin 3-4 saglam eli yuzu duzgun yerliye ihtiyacin var.
Basketbolda fb ile rakip değiliz biz onlar bizden net olarak çok daha üstün. Bu duruma bu yöneticiler getirdi. Dolayısıyla beşiktaşın durumunun baz alınması daha normal.

Basketbolda fb ile rakip değiliz biz onlar bizden net olarak çok daha üstün. Bu duruma bu yöneticiler getirdi. Dolayısıyla beşiktaşın durumunun baz alınması daha normal.
Geçen sene küme düşme tehlikesi yaşayan bjk bundan ders çıkarıp Bursaspor’da başarılı olan Nedim Yücel‘i kadrosuna kattı ve kadro yapılanmasına şimdiden başladı. Yani belli bir plan ve program dahilinde kadrolarını şimdiden şekillendirmeye başladılar. Bizde neden böyle olmuyor gerçekten anlamıyorum abi. Bence sadece bütçeyi yükseltmek yetmez, basketbolda kadro mühendisliği konusunda başarılı olan kişileri de transfer etmeliyiz diye düşünüyorum.

Eğer Avrupa piyasasından Kevin Pangos gibi yıldız bir oyun kurucu alamıyorsak NBA'den sekecek Carlik Jones ya da Jeff Dowtin gibi potansiyelli oyun kurucular var. Uygun bir teklifle rahatlıkla kadromuza katabiliriz.

Eğer Avrupa piyasasından Kevin Pangos gibi yıldız bir oyun kurucu alamıyorsak NBA'den sekecek Carlik Jones ya da Jeff Dowtin gibi potansiyelli oyun kurucular var. Uygun bir teklifle rahatlıkla kadromuza katabiliriz.
Kevin pangos değilde Shane Larkin cozmemiz an meselesiymiş yanına da Micic'i alacakmışız eğer micic patlarsa pangos düşünülebilirmiş

Kevin pangos değilde Shane Larkin cozmemiz an meselesiymiş yanına da Micic'i alacakmışız eğer micic patlarsa pangos düşünülebilirmiş
Boş mesaj atarak ne amaçladığını anlamıyorum. Ligde ve Avrupa'da şampiyonluğa oynayacak bir takımın asıl oyun kurucusu olacak ve takımı taşıyacak Avrupa'da sayılı oyuncu var. Kevin Pangos'u Olimpia Milano'dan ayrılması muhtemel diye yazdım. Vizyonlu ve basketbolda Galatasaray'ı zirveye taşımak isteyen bir yönetim en azından kendisine teklif yapar. Olmuyorsa ve Avrupa içi alternatifleri vasat ve vasat altıysa, NBA'den sekmesi olası oyunculara yoğunlaşmak bence daha mantıklı.

tamamdır bütçesi belli olmayan, İsmet akpınar'la bile bütçe belirsizliği yüzünden görüşmeleri durduran bir şube gidip alır pangos'u. baya gerçekçi düşünce👍🏻

Fenerbahce’nin bizden cok ustun oldugu asikar basketbolda. Senin asil rakibin Fener derken; genel tartidan bahsettim. Siz bu ustunlugu sineye cekip; baska hedeflere sahip olabilirsiniz. Ben kendi adima,Galatasaray’in aynen bir Real, Barca, Fener gibi yerinin Euroleague oldugunu dusunuyorum.

Bunlar vakit kaybı şeyler. Fenerbahçe de Efes de bizim rakibimiz değil. Potansiyel sponsorluk hedefleriyle gerçekleşecek bütçelere sahip değiller. Sahiplik ya da hibe yoluyla gelen bütçeler bunlar. Ha bu suç mu kusur mu derseniz değil. Bizde neden yok onu ben de bilmiyorum.

Galatasaray, Euroleague'de olmalı mı? Görmek ister miyim? Evet isterim. Ancak bu birilerinin cebinden çıkan parayla olmamalı. Gran Canaria, reddetmiş mesela. Adamların kulüp başkanı 6 sene önce karşımızda top oynuyordu. İspanya gibi bir ülkede 6-7 milyon Euro bulup Euroleague'ye gidilmiyor mu?

Olabildiğince gerçeğe odaklanmak gerek. Misal bütçenin belli olmamasına dair sebep ne? Seçim mi var? Türkiye'de beklenen bir kriz dalgası mı var? Hepsinin cevabı hayır. Birileri bilerek isteyerek iş mi yavaşlatıyor bu şubede? Düşmeyecekse, artacağı 500 bin, sizin güzel hatrınıza 1 milyon olsun. Bu İsmet Akpınar ya da x Türk oyuncusunun transferini durdurmaya engel mi? Yoksa birileri TV'de başka konuşurken, içeriye başka mı konuşuyor?

Biz popülist konuşmaya alışmışız. Popülist konuşanı seviyoruz, realist konuşanı ise uzaklaştırıyoruz ya da kendimiz gibi düşünmeye zorluyoruz. Maalesef gerçekler bu kadar tatlı olsa yalan diye bir şey olmazdı. Yetiştirici olacaktık, 2 senedir kaç tane genç süre aldı? Yarışmacı olacaktık, 2 yıldır BCL gibi seviyemizin altında bir ligde başarılı olamıyoruz, katılım parası almak için ordayız diyorum yıllardır, kimse bana inanmıyor. Bugün hedefi olan bir takım BCL'de oynamaz.

Bu şube adına kimse dürüst değil. Herkes yalan söylüyor, dosya kağıdından 5 tane amerikalı oyuncu seçip biz takım kurduk, şube hedefimiz var diye hep aynı şeyleri söyleyip duruyorlar. Salon başlığına yazmıştım değil ben değil oğlum torunum bile göremez diye. Yalan çünkü. Bu kadar yalanın arasında ben yoruldum. Bu şube bir İsmet Akpınar'ı bile bitiremeyecek seviyedeyse, toprak atmışız demektir. Ben İsmet Akpınar'ı buraya önerdiğimde 20 yaşındaydım. Düşünün o günden bugüne bir adım ileri gidememişiz.

Son düzenleme:
2 gün önce, son şampiyonluğumuzun 10. sene-i devriyesiydi. Ben basketbolu 2010 yılında, 7 yaşındayken babamla ipekçi'ye giderek takip etmeye başladım. şubenin o sezon yaptığı final, benim çocuk aklımla bütün oyuncuların numaralarına kadar ezberlemem. bu benim için ne kadar özel bir durum, ne kadar hoş değil mi. babası andric'e kazma dedi diye babasıyla kavga eden çocuk. bir sezon sonra muhteşem bir Euroleague tecrübesi, yine çocuk aklıyla babasıyla salona gidip gelen, şubeyi artık canından bir parça olarak gören çocuk. bir sezon sonra şampiyonluk, kaçırdığım maç yok. bakın 3 sezondur takip ediyorum 10-11, 11-12, 12-13. bu üç sezonun sonunda şampiyonluk, insan hiç geçmişi bilmese der ki bu takım zaten zirve kovalayan bir takım, şampiyon olması final yapması EL yapması normal. 13-14 keza öyle. insan büyüyor, 12 yaşındayken babama şube hep böyle kalır mı bende senin gibi çocuğumu maçlara getirip basketbolu çok sevmesini saglayacagim derdim. ben 13-14'ten sonra şubenin bir adım ileri gittiğine şahit olmadım. 15-16'da ergin hoca meydan okuma yapmasa muhtemelen Eurocup'u da alamayacaktık ki Dursun Özbek yönetimi epey de isteksizdi bütçe arttırımı konusunda. akabine felaket geçen 16-17 sezonu ve sonrası. sonrası tam bir çöplük. 17-18 oktay hoca olmasa belki de tarihi rezillik gelecekti, oktay hocayı elden kaçırdık küs ayrıldık. 18-19 sezonu, Ertuğrul hoca geldiğinde Ağustos ayindaydik. Ağustos ayında kurulan takımla bir heyecan yaşayıp ligin de kalitesizliği ile yarı final yapmıştık. 15-16'dan sonra ilk kez 19-20 sezonu, o dar bütçeyle inanılmaz bir heyecan yaşamıştık. keşke pandemi cikmasaydi, o kadro ile nerelere gideceğiz bir gorseydik. 20-21, söylemeye gerek yok. 21-22 sezonu, pistiolis geldiğinde 8'den girsek yeter derken olumlu bir hava ile ucundan yarışmacı olduk. finali kaçırdık. 22-23, yani ne siz sorun ne ben söyleyeyim.

şimdi, ben 20 yaşındayım. şubeyi 12-13 yıldır falan takip ediyorum. şubenin 2013'ten beri çektirdikleri düşünülünce kendimi 100 yıl yaşlanmış gibi hissediyorum. ben bu şubeyle ilgili herhangi bir konuya kafa yorarken sinirden beyin kanaması geçiriyorum cidden. ya bakın, yazının başında da dedim. ben küçücük çocuktum takım finale oynuyordu, evren büker hayranlığım bile vardı. takımın tamamını ezbere bilirdim. bu bir çocuk için ne kadar güzel, bir baba için ne kadar hoş bir şey. bugün olaya sadece para veya başarı olarak da bakmamak lazım. neden benim gibi basketbol aşığı olarak yetişen 2010'lu 2020'li çocuklar olmasın ki? 2013'te tarihi sampiyonlugu yerinde, hayatımda ilk ve tek şampiyonluk kutlamasını orda izlemiştim. bu benim için ne kadar özel, benim o gün yaşadığımın bin kat güzelini bin kat gorkemlisini neden yeni nesil yaşamasın?

yahu bunlar çok özel seyler. cidden çok özel, şube 10 senedir harbiden gün geçtikçe geriye gitti. 2008 sonrası doğan cocuklar ortalikta futbol varken basket ne abiiiii diye dolaşıyor. neden abi niye, niye nasıl müsaade edilir böyle bir kültür erozyonuna? nasıl olurda basketbolu memlekete getiren kulübün taraftarı böyle konusur? nasıl her sene salona taraftar çekecek, karşıyaka kadar kadro kurulamaz? nasıl bu insanlara bu nesile basketbol sevdirilmez? benim aklım almıyor.

bugün geldiğimiz noktada Haziran ortasinda hala bütçemiz belli degil, biten yerli transferi yok. kırk yilin başı iyi bir koç getirdik onu da bu sorumsuzluk yüzünden kacirirsak oturup ağlarım cidden. yemin ederim zerre tahammülüm kalmadı, bu şube bize akıl sağlığı borçlu. İsmet Akpınar'ı bile bitiremiyoruz, ismi ilk düştüğünde her şey bu sene daha farklı olacak galiba diyorduk şimdi de görüşmeleri durdurduk falan. Bakıyorum rakiplerimize, karşıyaka muhtemelen kadroyu korur üstüne bu sene çıkış yapan yerlileri aldılar.
Telekom desen kadroyu korumasa da yerli rotasyonunda takviyeler yapıyorlar, bizim gibi uyumuyorlar.
bahçeşehir nispeten pasif. Bursa dağılacak. gerçi dagilsa ne olacak, bursa gidecek yerini Beşiktaş alacak.
Beşiktaş, yorum bile yapmak istemiyorum. Beşiktaş bile aşacak bizi ya, oğlum hiç mi utanmaniz yok sizin. oldu olacak İsmet'i de Beşiktaş'a kaptirin amk.
Daçka bütçede artış yapacak Lassa ile anlaştılar. belki de İsmeti onlara kaptiracagiz ne bileyim.

bütün rakiplerimizde işler tikirinda, büyük ihtimal hepsinde butceler belli, ona göre başladılar planlarını uygulamaya. biz ise burda neleri konuşuyoruz. gel de kanser olma, imkanı yok bu şubeyi takip eden birinin akıl sağlığı yerinde kalamaz.

yönetime de ayrı parantez açalım, beğenilmeyen Burak Elmas'tan bile daha kotu yerde bitirdiniz sezonu. Ödenmeyen maaşlar, küme düşme korkusu, bütün sezon hakemlerin bize karşı aldığı tutum, maçları en önde izlemenize rağmen haklarımızı yedirmeniz falan.

Hadi diyelim yediniz böyle bir halt, sıçtınız şubenin ağzına. bari kendinizi affettirin, bütçeye %40-50 civarı bir zam yapın. yarışmacı bir kadro kuracağız taraftardan özür diliyoruz diyin. planınız programınız olsun, önümüzdeki sene her şey farklı olacak mesajı verin. ama yok o da yok. duyumcu hesaplardan bütçe daha belli değil twitleri okuyoruz. Allah'ım delireceğim aq, sanki biri kamera şakası yapıyor bize.

göreve gelirken bütün branşlarda şampiyonluk sözü verdiniz, futbol hariç kupa sapı bile tutamadık hiçbir branşta. yani harbiden hakkınızda iki kelam edince de hemen nankör taraftar oluyoruz. neyse yorum yok.

Finalin 3-0 bitmesi sezonun uzamamasi iyi oldu. Efes'teki belirsizliğin bitmesi Erdem Can'ın hangi yerlileri tutup göndereceği domino etkisi yapacak. Beşiktaş Egehan Arna'yi ve muhtemelen İsmet'i alacak. İkisi de eski oyuncuları ne de olsa.Bknz.Can Korkmaz Yiğit Arslan. Fark bu.

Düşme ve yabancı konusunda fazla beklemenin anlamı yok bu hafta netlesmeli. Umarım 6 yabancı olur. Yoksa işimiz zor.

Sevgi iklimi basketbol şubesine uğramadı idareci/yönetici değişikliği mi olur bilmem. Bütçe ne olursa olsun aç hırsı hevesli çalışkan bir yönetici gerekiyor.

Fenerbahce’nin bizden cok ustun oldugu asikar basketbolda. Senin asil rakibin Fener derken; genel tartidan bahsettim. Siz bu ustunlugu sineye cekip; baska hedeflere sahip olabilirsiniz. Ben kendi adima,Galatasaray’in aynen bir Real, Barca, Fener gibi yerinin Euroleague oldugunu dusunuyorum.
Beni bu forumda tanıyanlar bunu en kabul etmeyen insanlardan biri olduğumu bilir fakat gerçekler de ortada senin yönetimlerinin basketbola bakışı belli. Beylik laflarla olacak işler değil

Mevcut yönetimin en kötü yönettigi şube açık ara . Şimdiye bugrahan, ismet transferlerinin bitmesi lazımdı.

Ama hala bekliyoruz. Çogu kulüp 1-2 transfer bitirdi şimdiden

Beni bu forumda tanıyanlar bunu en kabul etmeyen insanlardan biri olduğumu bilir fakat gerçekler de ortada senin yönetimlerinin basketbola bakışı belli. Beylik laflarla olacak işler değil
Ayni bakisi futbola da gosterseler ya, 3 gune istifa twitleri atilir. Ben okyanusta bir kum tanesi olabilirim ama bu durumu kabullenemiyorum ve her seferde de bu farkindaligi yaratabilmek icin gerek burada gerek twitterda gerek instagramda yaziyorum.
Efes veya Fener seviyesine belki 10yilda geliriz ama her sene ustune koyarak gideriz, ben kabul ederim. Fakat her sene , “Bu sene de elimiz gitmeyerek sirf takim olsun” fiye sifirdan takimlar kurulacaksa; buna isyan etmeliyiz. 3 sene sonu Euroleague yapacagiz, gelir gelmez salonu yapacagiz diyen ben degilim.
Geldigimiz noktada degisen hic birsey yok ve daha da kotusu bu isten en iyi anlayan arkadaslar da bu durumu kabul etmisler. Her sene 20-30 milyon harcayacak bir gelirin yok, 7-8 harcayarak 30 harcayan takimdan basarili olma sansin da hic de az degil. 1 kivilcim yakildiginda nasil bir ilgi oldugunu en son gecen yil gorduk. Umarim birseyler degisir artik su subede.

Ayni bakisi futbola da gosterseler ya, 3 gune istifa twitleri atilir. Ben okyanusta bir kum tanesi olabilirim ama bu durumu kabullenemiyorum ve her seferde de bu farkindaligi yaratabilmek icin gerek burada gerek twitterda gerek instagramda yaziyorum.
Efes veya Fener seviyesine belki 10yilda geliriz ama her sene ustune koyarak gideriz, ben kabul ederim. Fakat her sene , “Bu sene de elimiz gitmeyerek sirf takim olsun” fiye sifirdan takimlar kurulacaksa; buna isyan etmeliyiz. 3 sene sonu Euroleague yapacagiz, gelir gelmez salonu yapacagiz diyen ben degilim.
Geldigimiz noktada degisen hic birsey yok ve daha da kotusu bu isten en iyi anlayan arkadaslar da bu durumu kabul etmisler. Her sene 20-30 milyon harcayacak bir gelirin yok, 7-8 harcayarak 30 harcayan takimdan basarili olma sansin da hic de az degil. 1 kivilcim yakildiginda nasil bir ilgi oldugunu en son gecen yil gorduk. Umarim birseyler degisir artik su subede.
Kesinlikle isyan edilmeli ama futbol taraftarı kadar kalabalık değiliz. Biz özellikle Ergin ataman’ın olduğu 5 sezon o seviyelere yaklaşmıştık. Sonra bütçe vs bahane edildi ve oraları unuttuk. Millet erden Timur’a tapıyor ben de seviyorum ama basketbol konusunda patladı ve bu konuya bir açıklık getirip telafi etmeli. Erden Timur gibi dürüst görünen bir tip 3. Sezon Euroleague hedefliyoruz diyorsa gereğini yapmalıydı. Burak elmas için aynı şeyi diyemem o zaten bol keseden sallıyordu.