2023-2024 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Bu arada Ahmet Duverioglu ne olacak dönecek mi basketbola? aldığı maaş ne kadar mesela bilen var mı, yedek pivot olarak eger maaşı tuzlu değilse kendisini alıp 6. yabancıyı kısa 2 olarak da değerlendirebiliriz sanki, piyasayı ve maaşları bilmiyorum düşüncem biraz ütopik olabilir bilen varsa aydinlatirsa çok sevinirim

Herkesin konuştukları=>Seneye A.EFES'in kadro yapılanması konusunda bu sezon ki kadar güçlü kadro oluşturamayacaktır hem kur hem de hoca kapasitesinden dolayı, fbeko parayı yanlış saçar yine, T.Telekom dağılır; P.Karşıyaka imkan ve bütçesi bellidir...
Herşey iyi hoş lakin bizde artık yerli bakımından seviyeyi arttırmalıyız yabancı konusunu da hocaya bırakmalıyız.
3.5-4 milyon usd oyuncu bütçesi zaten 75-80 milyon tl meblağ demekken bu paralara zirveye oynayacak kadro kurulmalı zaten yoksa o bunu yapar şu bunu yapar bir işe yaramaz...

Bu sezon ders alınmışmıdır diyicemde yok ya yine aynı tas aynı hamam. Transferde geç kalmak, yerli rotasyonunu berbat kurmak, abuk subuk oyuncuları bonservis vererek almak, yumuşak pivot almak vs şubenin geleneği olmuş artık.

Futbol için kanal kanal gezip saatlerce keyifle her soru cevaplanıyor ama konu baskete gelince cevap sadece "bütçeyi artıracağız" dan ibaret olamaz, olmamalı...

yani argoda bir tabir vardır göt yanığı diye. ben Beşiktaş'ın yaptığı her hamleye acayip yanıyorum, gotum böyle cayır cayır yaniyor yanık kokuyor. delirmek üzereyim bu yerli hamleleri basit hamleler değil, adamlar gözünü karartmis bizde de hala butce belli değil. kafayı yiyeceğim

Sadık Emir Kabaca kalacak haberi doğruysa bizi baya rahatlatır, bize de 1 2 5 pozisyonu için isimler gerekli demektir. Buğrahan Muhammed ve Muhsin'i alıp hızlıca kapatabiliriz. Herkes İsmet Akpınar diyor ama eğer bcl'de kalacaksak, İsmet'te aynı Mahir gibi yabancı statüsünde yer alabilir, ona dikkat etmek ve doğru planlama lazım.

Buğrahan ve İsmet ikisi de savunma tarafı problemli isimler ama oyun görüşü asist özelliği açısından Buğrahan'ı tercih ederim.

Tony Taylor bahçeşehir mi yapti? ben bahçeşehir pasif kaldı diye düşünürken adamlar ligin kendi bütçelerine nazaran en iyi oyuncularını çekmeye başlamış bile. bizde isim bile yok bari yalandan isim düşse. gam yemeyecegim. hani diyeceğim transferleri bitirdiler gizliyorlar yavaş yavaş isimler düşmeye başlar ama yok o da yok, 0 umut geçiyor süreç.

Sadık'ın kalacak olması uzun rotasyonunu baştan aşağı değiştirir. Sadık'ın çarkın ana dişlilerinden biri olarak konumlandırmak gerekli bence. Arkasına da atlet, pota altında sertlik katacak bir 4.5 numara ile orayı tamamlayabiliriz. Yabancı pivot için geçen Mitrovic ve Halilovic isimlerine bakarsak tarz olarak hocanın kafasındaki profil net ve maks verimi 18-22 dk aralığında verebilecek isimler. Bunların arkasına da net bir yerli 5 koymamız zor olduğu için yabancı 4 numaranın 5'e de kayabilmesi faydalı olacaktır. Bir yerli kısa, bir yerli uzun ile yerli rotasyonunu tamamlayıp yabancıları dizmek gerekli.

yerli piyasasında son durum nedir tam olarak kimler boşta kimlerin ismi herhangi bir takımla geçmedi bilen var mı ? mevcut ortamda dizilebilecek en gerçekçi yerli rotasyonu nasıl olur yazabilecek var mı beklentiyi de ona göre belirleyelim artık.

Guya bizim subedekiler yarin gerceklesecek Tbf toplantisinda alinacak kararlari bekliyorlar.Yabanci sayisi falan.Bir tek bekleyen biziz herhalde.Millet catir cutur aliyor yerlileri tek tek.Bu Tbf toplantisi bahanesinin de koca bir balon oldugunu dusunuyorum o yuzden.

yerli piyasasında son durum nedir tam olarak kimler boşta kimlerin ismi herhangi bir takımla geçmedi bilen var mı ? mevcut ortamda dizilebilecek en gerçekçi yerli rotasyonu nasıl olur yazabilecek var mı beklentiyi de ona göre belirleyelim artık.
Omer Utku Al
Muhaymin
Goksenin
Sadik
Mahir

Beklentiyi en dusukte tutmakta fayda var gibi maalesef :( Cok umutluydum ama artik degilim.

Omer Utku Al
Muhaymin
Goksenin
Sadik
Mahir

Beklentiyi en dusukte tutmakta fayda var gibi maalesef :( Cok umutluydum ama artik degilim.

abi bari fazladan Buğrahan yazabilseydik ya 2 numaraya, felaket kararttı içimi bu rotasyon... yani elbette çok yüksek beklentimiz yok ama kağıt üstünde uzun zaman sonra ilk kez iyi bir yerli rotasyonu görme hayalimiz vardı hepimizin. seçim yok, sezon erken bitti, yerli rotasyonu önceki senelere nispeten kalite anlamında daha genişti bence, şuradan elde 0'la çıkarsak yazıklar olsun

abi bari fazladan Buğrahan yazabilseydik ya 2 numaraya, felaket kararttı içimi bu rotasyon... yani elbette çok yüksek beklentimiz yok ama kağıt üstünde uzun zaman sonra ilk kez iyi bir yerli rotasyonu görme hayalimiz vardı hepimizin. seçim yok, sezon erken bitti, yerli rotasyonu önceki senelere nispeten kalite anlamında daha genişti bence, şuradan elde 0'la çıkarsak yazıklar olsun
Benim elimde olsa hem Ismet hem Bugrahan yazarim ama gidisat maalesef boyle bir faciaya dogru yol aliyor.Umarim tahminlerimde yanilirim.

Bence kesinlikle yerli bir guard alinmali Can Korkmaz olabilir Kartal olabilir Kenan Olabilir Ertan Olabilir en kotu Can Ugur Ogut olabilir.
Hatta gecen sene gitsin diye ugrastiginiz Yunus bile bence yerli havuzunda Guard pozisyonunda bence onemli.
Yerli bir sutor Bugrahan, Yigit, Egehan benzeri birini kapmaliyiz.
Sadik Kalacak diye dusunuyorum.
Center olarak da oyunda kaldiginda bize katki saglayacak bir uzun gerekiyor. Benim gonlum Ahmet Duverioglu`nda basketbola donerse olmazsa Egemen, Furkan, Ercan Osmani tabii ki bu oyunculardan hicbirini cekemeyiz bu yavaslikla alacagimiz uzun Ege`den iyi olmayacagini dusunuyorum o yuzden ben Ege`yi isterim en azindan savunma olarak bence gayet iyi.
1 3 ve 5 numarayi kesinlikle iyi yabancilarla gecmemiz gerekiyor.