2023-2024 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Dylan Ennis ve Sadık Emir Kabaca hariç tüm takımın yenilenmesi lazım.

Bu sene bütçe ne olur bilmiyorum ama artık şu bütçeyle şunları başarırız, kısıtlı bütçeyi iyi kullanırsak böyle böyle olur demekten sıkıldım ve bunaldım artık.

Basketbolda iyi oyuncularla kazanırsın kupayı. Şans faktörü futboldaki gibi fazla olmuyor.

İstenirse ve üzerine düşülürse bütçe de yaratılır, oyuncu da bulunur.

Manisa BŞB, Galatasaraylı Fatts Russell ile büyük ölçüde anlaştı. Russeell sezona Mornar'da başlamış, Zadar maçında 47 sayı atarak Adriyatik Ligi rekoru kırmış, sezon ortasında da Galatasaray'a gelmişti.
İSTATİSTİKLERİ...
BCL: 6 maç, 30.5 dk, 15.7 sayı, 3.7 ribaund, 3.7 asist
BSL: 17 maç, 29.5 dk, 13.1 sayı, 3.2 ribaund, 5.1 asist
(Basketfaul)

Bütçe belirsiz de 3 ise 3.5 olcak sanki farkında değiliz bütçe belirsizliğinden transfer görüşmeleri durdu denmesi saçma.

3 den 7 8 'lere çıkarızda ozaman İsmet mi Buğrahan mı doğuşmu olsun tartışırız.

3 den 3.5 m dolara çıkıcak Yunus Sonsırmadan Can korkmaza geçiş yapıcaz babam neyin kafasını yaşıyorsun Yönetim Alööööööööö Millet sezon açıcak alöööööö

Manisa BŞB, Galatasaraylı Fatts Russell ile büyük ölçüde anlaştı. Russeell sezona Mornar'da başlamış, Zadar maçında 47 sayı atarak Adriyatik Ligi rekoru kırmış, sezon ortasında da Galatasaray'a gelmişti.
İSTATİSTİKLERİ...
BCL: 6 maç, 30.5 dk, 15.7 sayı, 3.7 ribaund, 3.7 asist
BSL: 17 maç, 29.5 dk, 13.1 sayı, 3.2 ribaund, 5.1 asist
(Basketfaul)
Buy Out alıyor muyuz acaba bu transfer gerçekleşirse?

federasyon yabancı kararını ne zaman alacak? Tüm kulüplerde yabancı sayısının arttırılması yönünde bir beklenti var sanırım. Yerli oyuncuların döviz bazında yüksek talepleri kulüplerde bu yönde bir talep ve beklentiye sebep oldu. Türk oyuncular buradaki kontratları Avrupa da bulamadılar.
Birde, efes ve fenerin tbl için geçmiş sezonu iyi geçiren ve potansiyeli olan yerlileri toplayıp ikinci sınıf topçu muamelesi yapması oyuncular açısından(gerçi çoğu parayla ilgili-kariyer planlaması ikincil önemde) takımlar yönünden ise 3-5 yıllık kadro planlamasına engel olunmasına sebep olan fiili bir durum var. Çözüm ne olabilir? Belki yerli oyunculara yönelik takımların başarı durumlarına göre transfer limiti konulabilir. Bişeyler yapmak lazım...

Buy Out alıyor muyuz acaba bu transfer gerçekleşirse?
Galatasaray Daron 'Fatts' Russell'ı gelecek yıl kadrosunda düşünmediğini oyuncunun menajerine geçtiğimiz hafta sözlü olarak iletti. Russell konusunda opsiyon kullanma hakkı Galatasaray'daydı ama bu opsiyon kullanılmayacak ve gelecek yıl kadrosunda yer almayacak Russell. (Çağlar Torun)

Çağlar Torun, Sadık kalacak demiş. Çok ekstra oldu bu detay.

X-Ege Tan
X
GK61-Muhaymin
Sadık-Efe Vatan
X-Mahir

Doldurun X'leri, Buğrahandır İsmettir. uzun yıllar sonra ilk kez bize bir şeyler vaad eden bir yerli rotasyonumuz olsun. başarılı kovalayalim.

Kerem övet de Sadık’ın kalmasını bekliyorum demişti sanırım kalacak gibi.
Carsen edwards fb’den ayrılmış. Euroleague’de kalacak sanırım, maliyeti ne kadar bilmiyorum ama bize çok isterdim.

Bütçemizin 3-3.5 milyon dolar civarı olduğu düşünüldüğünde İsmet'i alırım, başka da yerli transferi yapmam. Zaten İsmet-Sadık-Göksenin 3'lüsü pozisyonlarındaki en iyi yerlilerden. Mahir ve Muhaymin de sıkışınca sahaya atılabilir yerliler.

Geri kalan parayı da 6 yabancıya bölerim. Yerli rotasyonunu abarttın mı yabancı rotasyonunu etkili kuramazsın

Sadık’ın kalması ekstra ve çok güzel bir detay oldu. 6+0 olacaksa İsmet ve Bugrahan hamleleriyle İsmet - Ege- Bugrahan - Göksenin - Muhaymin - Sadık güzel bir yerli rotasyonu olur.

Ama eski sistem olursa 5’e mahir yerine transfer yapmalıyız bence.

Sadik’in kalmasi demek elinin 1 oyuncu rahatlamasi demek. BCL’de devam edeceksek; Mahir homegrown olmadigindan yabanci sayildigi ve her halukarda basketboldan genel fundamentallerinden uzak biri oldugu icin kontratindan cikardim.
Elimizde Sadik, Muhaymin, Goksenin ve Ege var. Ben hem Ismet hem Bugrahan’in ayni kadroda olmayacagini dusunuyorum, her ikisinin de savunma kismi cok defolu. Bunlardan biri, Ahmet-Egemen-Samet-Muhsin’den biri ve Kartal-Kenan’dan biriyle yerliyi kapatirdim. Yabanci 6 olacaksa; Sadik kaldigi icin 2 iyi yerli de isimizi gorebilir.
Bugun itibariyle hem Sadik hem Russell haberi dustugune gore; bence hareket basladi.
Caglar buralari renklendirsen isim vermeden, kesin sube planlari sana gelmistir.

Eger yabanci sayisi 6’ya yukselirse Ismet ve bir kisa yerli disinda yerli almaya gerek yok gibi.Sozlesmesi biten icimize sinecek yerli 5 numara yok.5 numarayi 2 yabanciyla gecip Ismet-X-Goksenin-Sadik yerli rotasyonu yeter de artar bile.

Kesinlikle katılıyorum yerli uzun havuzu aşırı kısıtlı, ama yerli kısa havuzu öyle degil. BCL’de ismet alman sayılıyor o sıkıntı olabilir galiba.

eğer yabancı sayısı 6 olursa muhtemelen 6. yabancimiz pivot olur. bu durumda adı geçenlerle beraber:

ismet-ege
x
gk61-muhaymin
sadık-efe
Yabancı pivot

şeklinde yedek rotasyonu kurulabilir. 2 numaraya bu sezonun çıkışta olan oyuncularından, 2 numaranı 40 dakikasının en azından 8-10 dakikasını alabilecek bir yerli alınabilir bence. uzun vadeli bir sözleşme yapilarak denenebilir böyle bir risk. eğer Thomas Akyazili karsiyakada kalmıyorsa tanimima cuk oturuyor bence, o düşünülebilir. onun dışında aklıma gelen birisi yok