2023-2024 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

O adı çıkan yabancı oyuncu isimleri umarım bize düşman olan birinin ortalığı karıştırmak için ortaya attığı asılsız isimler ve iddaadır.

Yani bu kulübe düşman olmayan birisinin ben bu isimleri Galatasaray kulübü adı ile yan yana getirip şakasına dahi ağzına alıp söyleyeceğine inanmak istemiyorum.

Bu haberler yalan dimi, yeboah falan sadece ismi geçen topçular? umarım öyledir, umarım dümdüz isimleri geçmiştir. Halilovic için yorum yapmiyorum tanimiyorum kendisini ama yeboah nedir abi? biz "İsmet ve Buğrahan transferi ardından alacağımız yabancı yeboah" esprisi yaparken ciddi ciddi yeboah alacak bunlar. espriyi çok ciddiye aldılar bu sefer.

Adamlar sanırım burayı okuyorlar, şakasına dahi çer çöp isimleri anmayın lütfen, ciddi algılayıp transfer edip önümüze koyacaklar ve biz yine aklımızı kaçıracağız. :confused::)

Yeboah nedir abi Galata Köprüsüne gidelim Orda uzun saat satan siyahi arkadaşlardan birini alalım.

Turgay Zeytinözmüsün nesin istifa et kardeşim sen ne vasıfsız birisin

Buradaki arkadaşlar Turgay Zeytingözü yemeden rahat etmeyecek anlaşıldı. Erden Timurada laf ediliyor. Sen kombine biraz fazla artsa laf söz ederken adam hem basketbola hep stada sponsor oldu stada sponsorluğu ben para vermeye devam ederim eğer daha yüksek veren varsa kabul edin dedi. Bu adamı bari eleştirirken biraz insaflı olun Geçen sene olmadı öyle veya böyle olmadı yapacak bir şey bu sene iyi başlangıç yapıldı inşallah iyi şekilde devam eder. Artık kronik hale gelen pota altı sertliğini sağlayacak koça uygun bir takım kurulur

Burada haklı eleştiri yapan insanlar için söylüyorum kimse kimseyi yemeye çalışmıyor.

İnsan ömrü ortalama 65 yıl, bunun zaten ilk 15 yılının nasıl geçtiğini bile anlamıyorsun, bu yıl yerliler kötü, gelecek yıl yabancılar kötü, ondan sonraki yıl yöneticiler kötü, ondan sonraki yıl bütçe yok. E insanıın ömrü bitti bu basketbol şubesinin çok iyi ve profesyonelce bir şekilde yönetildiği görülmedi. Şimdi Ünal Aysal zamanı denecek o zaman da para koyuldu ama yine bütçe çok iyi yönetilmedi ve sonraki yıllar borçlardan çok çekildi, transfer yasakları yedik.

Kulübün maddi durumunun farkındayız fakat biz iş bilmemezliğe karşıyız. Turgay Bey başarısızsa saygı çerçevesinde eleştirilir, bundan daha doğal bir şey olamaz. Liyajatla yönetilen hangi şirket ya da kurum iki yıl başarısız bütçe ve oyuncu yönetimine sabır gösterir.

Erden Timur bey zaten elinden geleni değil çok fazlasını yapıyor. Ona söyleyecek bir şey yok ama koskoca camia tek kişinin sırtına yüklenmez ki, nereye kadar böyle devam edecek kendisi de bir süre sonra çok yıpranıp elini çekecek noktaya gelebilir.

Kombine alma, bilet alma forma alma konusuna gelecek olursak, ülkenin ekonomik durumu ortada, ben inanıyorum ki bu şubeyi çok seven her insan elinden geldiğince ufakta olsa bir katkı vermeye çalışıyor. Belki de çoğu insan her yıl yeni forma almak belki de koleksiyon yapmak istiyor olabilir ama bütçesi el vermiyorsa da sen bu kulübü çok seviyorum diyorsun ama hiç maddi katkı yapmıyorsun diyemeyiz.

Son olarak Platon'un şu sözüyle bitirmek istiyorum. "Nazik olun, çünkü karşılaştığınız herkes farkında olmadığınız zorluklarla boğuşuyor." Herkse saygılar.

3 milyon dolarlık bütçeyle İsmet-Buğrahan-Göksenin-Sadık-Samet yerli rotasyonunu kurarsan geriye kalan parayla alacağın 5 yabancı, şu yerli rotasyonunla maç yapsa kazanamaz.

Belki Mitrovic derin rotasyon istemiştir , bir şey diyemem ama yerli piyasasını iyi bilen Zeytingöz'ün devreye girip yerli-yabancı rotasyonunu daha orantılı ayarlaması gerekirdi.

Yokluktan Yeboah aldığın ortamda İsmet-Buğrahan ikilisini aynı anda transfer etmezsin en azından ya

Son düzenleme:
Uzun zamandır yazmıyorum foruma ama dayanamadım artık. Ciddi ciddi troller basmış burayı. Eleştiri olmadan Galatasaray basketbolu bir yere varamaz. Eleştiriyi dinlemeyenler de olduğu sürece, başarı filan elde edemeyiz. Ne olursa olsun basketbola bakan yöneticilerde bir değişim olması gerekiyor. Bunun yanında Mitrovic hocayı severim, aynı zamanda güvenirim. Doğru bir kadro yapılanması kuracağını düşünüyordum eldeki imkanlar doğrultusunda. Fakat şu çıkan yabancı isimlerden dolayı biraz umudum azaldı. Diğer çıkacak isimleri de beklemek lazım ama yapılanma konusunda gidişatın pek iyi olduğunu söyleyemeyeceğim. Halilovic ve Yeboah bizim seviyelerimizin topçusu değil. Sene ortasında yerlerine oyuncu bakmaya başlarız. İsmet ve Buğrahan hamleleri isim bazında güzel hamleler olsa da bence bir tanesi bizim için yeterliydi. Yabancılar için daha iyi bir miktar elimizde kalırdı ve ikisini bir arada kullanmak savunmada büyük eksi yazar. İkisinin de elde olması lüks bizim için.

Eğer bütçe 3 m dolarsa bile iyi yabancılar alabilirsin düşük bütçeli takımlarda görüyoruz türk telekom karşıyaka gibi ve 2021-22 Galatasaray nef gibi şampiyonluk bile gelebilir …

Eğer bütçe 3 m dolarsa bile iyi yabancılar alabilirsin düşük bütçeli takımlarda görüyoruz türk telekom karşıyaka gibi ve 2021-22 Galatasaray nef gibi şampiyonluk bile gelebilir …

Verdiğiniz 3 örnekte de takımlar kaliteli yabancıları getirebilmek için yerli rotasyonunu bir hayli kısıtlı tuttu. Biz ise benzer bütçelerle piyasadaki en iyi yerlilere saldırdık. Eee haliyle de yabancılara kalan paraya bu isimleri alabiliyoruz demek ki

bütçenin 3 milyona sıkışıp kalması da acayip sinir bozucu. 3.5-4 olamaz mı mesela o bütçe, kafayı yersin ya. bütçe zaten 3 milyondu diyip sıtmaya razı edecekler galiba öyle duruyor.

Halilovic'i 4 ya da 4.5 olarak yorumlayanlar kaç defa izlemişler acaba merak ediyorum.
Sadık Emir’e ana rol verilecekse filan yazıldığı için 4 olarak mı düşünüyor acaba dedim yoksa izlediğim bir oyuncu değil. Proballers sayfası pf yazdığına göre orjini 4 olmalı, sonra zamanla dış şutu olmadığı için 5’e evrilmiştir tahminimce.

Hem yerli hem yabanci oyuncu iyi alamaz miyiz yani boyle bir kural mi var, eldeki butce buysa biz de bunu kabul etmiyoruz. Iyi yabanci gelsin yaninda Mahir, Sinan , Sedat Ali, Yunus Emre mi oynasin ? Kimse cikip da; butce bi anda 10 milyon olsun Micic,Larkin bize gelsin demiyor ama cikip da soyle ne biliyim bi Grant almalisin yani, ne biliyim bi Blackshear bulmalisin yine. Isimler ornektir.
Ha madem butcen kisitli, gidip de neden benzer ozelliklerde iki Turk aldin dersen anlarim, misal Ismet arti Kartal olsa, Ismet arti Erkan olsa, Bugrahan arti Kenan olsa cok daha mantikli olurdu. Plana guvenemiyoruz, dun destekleyelim elestirmeyelim dedik, bugun gercekler yuzumuze vuruldu. Ama gercekten yine gidip de; pota altina boyle hamur gibi atletizmi ve caydiriciligi olmayan adamlar alirlarsa yuh cekilir bu adamlara. Umarim burayi okuyorlardir, cunku artik gercekten sabir tasti.

Verdiğiniz 3 örnekte de takımlar kaliteli yabancıları getirebilmek için yerli rotasyonunu bir hayli kısıtlı tuttu. Biz ise benzer bütçelerle piyasadaki en iyi yerlilere saldırdık. Eee haliyle de yabancılara kalan paraya bu isimleri alabiliyoruz demek ki

Onuralp Bitim, Sertaç Şanlı falan aldık da haberimiz mi yok? Yabancılara daha fazla bütçe ayıracaklar o halde. Yerliler biraz kaliteli olunca yabancılar çöp olmak zorunda diye anayasa maddesi mi var?