2023-2024 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Yaw gece gece uyku tutmadı yeboah ve halilovic hakkında yorumları okudum iyice içim karardı. Alpha Kaba boşa çıkmış mesela abi gitsene ona, sezonu o kadar da iyi geçirememiş mesela gidip al ucuza kapatirsin yani ne kadar zor olabilir, Halilovic'e 250 onermistik, Kaba ne kadara patlar ki? Yeboah için sisteme uyuyor falan diyorlar da sadece sisteme uymak yetmez ki, adam direkt kalitesiz, Tum sezon Daçka'da 6. (yazıyla altıncı) yabancı olarak oynadı. bizim layigimiz daçka'nın altıncı yabancısı mı cidden, dizdiğin yerli rotasyonun yanına yeboah ve halilovic mi çekeceksiniz gercekten, acaba 1 ve 2 numaraya ne düşünüyorlar harbiden çok merak ediyorum.

Biz basketbola ne zaman büyük bütçeler ayırıcaz fenerbahçeden ne eksik var anlamıyorum koskaca Galatasaray adam akıllı bir bütçe yapamıyor bi şuana kadar baskete başkan olarak iyi bütçeyi iyi işleri ünal aysal yaptı..

Yeboah'a kadar ucuza bir dünya oyuncu var iyi bir sezon geçirdi denemez ortalamaydi en fazla. İnandırıcı durmuyor.

Para yoksa 5 yabancı alınsın. Oostende de Tyree'den sonra en iyi oyuncuları 3/4 Thurman var düşük maliyete faydalı olur. 1.5m dolar ayrılmıştır yabancı için. 6.yabancinin ekstra lisans bedeli var bunu vasat bir yabancı için ödemek mantıklı gelmiyor.

Yabancıları pg combo (2), 2/3, 3/4, 4/5,5 şeklinde alırdım. 5 yabancı olursa kanada tek yabancı olur. İsmet 'i direkt pg gibi planlama hatası takımı riske atar.

Combo pg için sözleşme uzatmadiysa eski Dackali Troy Caupain, 2/3 için Bursada iyi bitiremese de Aubrey Dawkins uygun maliyete alinabilirse faydalı oyuncular vb.

Son düzenleme:
Yeboah konusunda çok karamsar olmayin. Göksenin'in daha iyi 3 lük atabilen ve potaya iyi drive edebilen versiyonu. 6. yabancı olarak gerektiğinde Buğrahan ı yedekler. Daçka da çok süre almaması onların sorunu. Ben hocaya güveniyorum devamında iyi yabancılar gelecektir.

Adı çıkan iki oyuncu da profil olarak Mitrovic'in geçmiş takım kurgularına uyan profiller. Oyuncu tercihinde hocanın ağır bastığını düşünüyorum, söylenenler de o şekilde açıkçası bu yüzden kimi hedef tahtasına koyacağımıza dikkat etmek gerekli.

Uzun için Halilovic ile Mitrovic'in adı çıktığında yazmıştım buraya da. İkisi de aynı profilde oyuncular. İkili oyun oynamayı bilen, mobil uzunlar. Kariyerlerinin bir döneminde 4 oynasalar da son yıllarda direkt 5 oynayan isimler. Bu ikisi arasında Mitrovic'i tercih ederdim çok daha üst seviye topçu Halilovic'e göre. Ancak hocanın kafasındaki profil belli bu çok net ve forumda istenen Alpha Kaba bu profilde değil hiç. Bu profil ne kadar ligimizde tutuyor orası başka bir tartışma konusu ama kararları biz değil hoca veriyor sonuçta :)

Yeboah da Buğrahan-İsmet transferlerinin diyeti gibi olmuş. O profilde Ouattara falan alınır diye düşünüyordum ben hoca onu ister demiştim kendi kendime. Çok daha ucuzuna gitmişiz. Rotasyonda asla fark yaratacak oyuncu değil ama Mitrovic'in kafasındaki oyun kurgusunda bir noktada yeri var bu profilin. Gönül isterdi ki daha kalifiyesini alalım.

Onuralp Bitim, Sertaç Şanlı falan aldık da haberimiz mi yok? Yabancılara daha fazla bütçe ayıracaklar o halde. Yerliler biraz kaliteli olunca yabancılar çöp olmak zorunda diye anayasa maddesi mi var?
Okuduğunu anlamayıp bir de kendince orta seviye alaylı bir üslupla başkalarının mesajını alıntılayarak en fazla insanlar tahrik edip forumda huzursuzluk çıkarırsın. Benim üzerimden bunu yapmazsan sevinirim.

Dediğim şey çok açık. Kulüp yönetimi şubeye bir bütçe tanımlamış. Sen de şube idarecileri olarak bu bütçeyle optimum kadroyu kurmak durumundasın. 3 milyon dolarlık bütçen varsa yerli rotasyonunu abartmadan tamamlayıp yabancı rotasyonunu alabileceğin maksimum kalitede oyuncularla tamamlamalısın. Çünkü takımın tavanını yabancı rotasyonu belirler.

Kaldı ki BCL’nin geçen yıl ki finalistlerinin kadro değerleri 3 milyon eurodan fazla değildir

Okuduğunu anlamayıp bir de kendince orta seviye alaylı bir üslupla başkalarının mesajını alıntılayarak en fazla insanlar tahrik edip forumda huzursuzluk çıkarırsın. Benim üzerimden bunu yapmazsan sevinirim.

Dediğim şey çok açık. Kulüp yönetimi şubeye bir bütçe tanımlamış. Sen de şube idarecileri olarak bu bütçeyle optimum kadroyu kurmak durumundasın. 3 milyon dolarlık bütçen varsa yerli rotasyonunu abartmadan tamamlayıp yabancı rotasyonunu alabileceğin maksimum kalitede oyuncularla tamamlamalısın. Çünkü takımın tavanını yabancı rotasyonu belirler.

Kaldı ki BCL’nin geçen yıl ki finalistlerinin kadro değerleri 3 milyon eurodan fazla değildir
Bütçe tanımlanmış doğru eldekine göre hareket edicez buda doğru.
Plan yaparsın Genç potansiyelli amerikalıya gidersin ya tutarsa dersin bizde Bir Abdli cocuk vardı uzun Oly gitti sonra trafik kazası geçiren onun gibi göz göre göre vasat oyuncuya gidemezsin bu baya takıma sabotajdır

Yani Yeboah'ın Muhaymin'den vereceği fazla ne var onu hala anlamış değilim. 26 yaşında potansiyeli belli yaptığı belli madem böyle bi niyetin var git ABD pazarına, potansiyele yatır. En kötü yollarsın Yeboah gibi adamı her yerde bulursun. En basit örnek Jordan Usher al getir.

Kaba konusunda şunu söyleyeyim, ismi geçmiş ama beğenilmemiş. Düşük maaşı var diye bir sınırlı yabancıya okey vermeyi anlamıyorum.

Bizim bütçelerimizde 5 yabancı oyuncunun 5'ide ana rolde olmalı. Sadık avantajımız var belki bir yerden kısabilirsin ama o paranın da 1 veya 5'e gitmesi lazım ama görünürde o da yok.

abi galiba hocanın eskiden beraber çalıştığı oyunculara gidiyoruz benim anladığım o. yada hoca Fransa'da çalışırken karşı karşıya gelme imkanı buldugu oyunculara gidiyor olabiliriz bilmiyorum
Olabilir abi.Fransa aslinda cok iyi bir pazar olabilir bizim gibi takimlar icin.Rob Gray’e de hayir demem,iyi de olur bize.Ama Yeboah,Halilovic falan umarim menajer ufurmesi falandir.Hic gerek yok.Allah korusun.

Halilovic ismi daha önce de düşmüş hatta detaylarına kadar verilmisti, 170 alıyormuş da biz 80 fazla verip 250 teklif etmişiz de falan filan. (detayları yanlış hatırlıyor olabilirim ama 80 fazla verip 250 verdiğimizi hatırlıyorum.) bence halilovic bitmiştir ya ne bileyim, umarım dediğiniz gibi menajer haberidir ama bu kadar detaylarına girildiyse gerçektir gibi geldi bana.

Halilovic ismi daha önce de düşmüş hatta detaylarına kadar verilmisti, 170 alıyormuş da biz 80 fazla verip 250 teklif etmişiz de falan filan. (detayları yanlış hatırlıyor olabilirim ama 80 fazla verip 250 verdiğimizi hatırlıyorum.) bence halilovic bitmiştir ya ne bileyim, umarım dediğiniz gibi menajer haberidir ama bu kadar detaylarına girildiyse gerçektir gibi geldi bana.

Haber doğru. Dün yazmıştım utanıyorum diye hatta o adam da Henry Ellenson'du.

Haber doğru. Dün yazmıştım utanıyorum diye hatta o adam da Henry Ellenson'du.
Abi biz bu halilovic'i 5 numaraya aldık dimi insanlar sadık'a rol biçildiyse sorun değil diyor ama 5 gibi duruyor oyuncu, şutu falanda yok yani. iyi de sebebi neydi yani geçen yıl sakat morgan'a bu sene halilovic'e boşu boşuna bütçeden giden 250 dolarlar. Ellenson'u pek bilmiyorum yorum yapmayayım o yüzden ama halilovic niye yani piyasada adam mı kalmadı

Şimdi linç yeriz belki ama yeboah ve halilovic transferlerinin de çok kötü oldugunu düşünmüyorum. Maliyetleri ucuz ve dogru süre dagılımları ile iş yaparlar bence. Şimdi bütçe de aslan payı 1-2-5 numaralara mesela 1’e rob gray ayarında adamlara verilecekse mantıklı hamleler olur.

Yani düşünüyorum, Buğrahan ve İsmet aldıysan mantıken 1-2 numaradan bütçe kısarsın anlarım. hadi sadık varken 4 numaradan da kıstın bak kısmaman gerekiyor ama şerefli bir izahı var, yerlileri çok iyi o yüzden kistim dersin okey. yahu 3 ve 5 numaraya niye kısarsın, ne diye halilovic çekersin, dacka'nin 6. adamını alırsın anlamış değilim. kaldı ki geçtim ilk 4 pozisyonu, senin senelerdir bir tane 5 numaran yok doğru düzgün caydırıcı, pota karartıcı. her yıl bu takımın pivotu niye yok diye yirtiniyoruz hem forumda hem sosyal medyada. insan utanır biraz, bari bu sene ürkütücü bir şey alayım diğer yerlerden kısayım dersin. bu sene de ozellikle büyük maçlarda pota altına giren herkes sayısını atar hücum ribaundunu alır bizde kahrolduğumuzla kalırız.