2023-2024 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Yani irkcilik olarak algilanmasin ama su beyaz,old school pivotlardan bezdim kac senedir.Marei,Kravish,Ristic simdi de Halilovic.Ristic sezon ortasi icin iyi hamleydi ama sezon basi kadro kuracak 3-4 ayin varken gidip su tarz pivotlari almak akil tutulmasidir.

Bakin Tyrique Jones,Alpha Kaba,Jaiteh falan bunlari gectim yahu bir Boubacar Toure’miz bile olmayacak mi bizim ? Hep beyaz,atletizmden uzak,tek alamet-i farikasi orta mesafe sutu olan,savunmada kara delik,old school pivotlar.Cember altinda atlayip ziplayan tek uzunumuz Ndour’du herhalde son yillarda.Floyd o konuda iyiydi ama o da belden asagisi yok vaziyette geldigi icin goremedik bile adami.

Bütçe tanımlanmış doğru eldekine göre hareket edicez buda doğru.
Plan yaparsın Genç potansiyelli amerikalıya gidersin ya tutarsa dersin bizde Bir Abdli cocuk vardı uzun Oly gitti sonra trafik kazası geçiren onun gibi göz göre göre vasat oyuncuya gidemezsin bu baya takıma sabotajdır

Ben zaten bütçe artmayacaksa aynı anda Buğrahan ve İsmet transferinin fuzuli olduğunu söyledim. Hatta kaliteli yabancılar için Mahir’den bile çıkılmayabilir, bu bütçelerde derin Türk rotasyonu külfettir dedim. Epey bir insan karşı çıktı

Ben zaten bütçe artmayacaksa aynı anda Buğrahan ve İsmet transferinin fuzuli olduğunu söyledim. Hatta kaliteli yabancılar için Mahir’den bile çıkılmayabilir, bu bütçelerde derin Türk rotasyonu külfettir dedim. Epey bir insan karşı çıktı
İsmet ve Buğrahan fuzilimi değişik bakış açısı..

İyi Türk almışız yanlarına yetenekli yabancılarla oynayabilir ama vasat yabancılara gidiyoruz

Ç
İsmet ve Buğrahan fuzilimi değişik bakış açısı..

İyi Türk almışız yanlarına yetenekli yabancılarla oynayabilir ama vasat yabancılara gidiyoruz
Çok enteresan gerçekten ya, denklemi kurmak bu kadar zor mu cidden?

Bütçen 3 milyon dolar hocam, 3 milyon dolar! Bunun 1 milyon dolarına yakınını İsmet’le Buğrahan’a harcarsan yabancı diye de asgari ücrete anca Yeboah alırsın. Yani bu kadar çözülmesi zor bir denklem mi bu yaa?

Yani bilemiyorum, yükselişteki oyunculara gitmek neden zor. Telekom kadar olamıyor muyuz, Telekom bu sezon çok uçuk paralara mı oynadı yani. uzun süreli kontrat yapmazsın tamam ama en azından senelerini heba etmezsin. anlastigin tüm iyi yerlilerle minimum 2 sene kontrat yapsan 2 sene boyunca çok sağlam bir yerli iskeletin olacak demektir. e sen bu seneyi çöpe atsan seneye iyi bir kadro kursan misal, yerli iskeletinin kaymağını sadece 1 sene yiyebilmiş olacaksın. e ben ne anladım bu isten?

bizimle bütçesi denk karşıyaka Almanya'nın şampiyonundan oyuncu çekebiliyorsa bizim hayli hayli çekebilmemiz lazım. üstüne şehir farkı bile var, İstanbul faktorunu bile saçma sapan adamlara kullanıyoruz.

Camia olarak o kadar vasata alışkın duruma gelinmiş ki; bazıları neredeyse Buğrahan ve İsmet alındı diye başka transfere gerek yok diyerek defteri kapatacak. Aman yabancılar dandik/ucuz olsa da olur zihniyeti var, size ne kardeşim siz kulübün muhasebecisi misiniz?

Yeboah ve Haliloviç ile anlaşılmış olması imzalayacağımız anlamına gelmiyor. Her transfer döneminde zaten gerekli pozisyonlar için 5-10 oyunculuk hedef listeler oluşturuluyor. Bunların hepsiyle görüşülmüştür listenin son sıralarıyla da anlaşılmıştır zaten. Yeboah da bunlardan biridir muhtemelen. İmza kime atılacak beklemek lazım. Başka bir pozisyon için çok yüklü girilecek bir oyuncu vardır bunun yansıması olabilir bu da bir ihtimal. Erden Baba daha yakından ilgileneceğini zaten belirtmişti. Kendisinin transfer taktikleri arasında hedef şaşırtmak da vardır bu da bir ihtimal. Genelde bizzat yürüttüğü transferlerin hiçbiri medyaya düşmedi bi şekilde futboldan icardi, torreira...vs örnektir buna. Menajer oyunları da malumunuz düşer böyle isimler her zaman. Yangın yapmak için bekleyenler var ama aklıselim olan arkadaşlara temkinli olmalarını öneririm.

Sezon ortası yine kaç yabancı gidip gelicek merak ettim şimdiden😂. İlk sene ekrem hoca ve barış nane sağolsun iyi kadro tuturdular, 2. Sene ve bu sene mevcut menajer adını anmak istemiyorum artık, seçtiği ve hocanın istediklerine birşey dememesi artık can sıktı önce bu vasat adamdan kurtulmak lazım. Alpha kaba umarım bizim lige gelir o zaman bizim uzunları ezdiğinde görücez beğenemeyenleri.

Yani irkcilik olarak algilanmasin ama su beyaz,old school pivotlardan bezdim kac senedir.Marei,Kravish,Ristic simdi de Halilovic.Ristic sezon ortasi icin iyi hamleydi ama sezon basi kadro kuracak 3-4 ayin varken gidip su tarz pivotlari almak akil tutulmasidir.

Bakin Tyrique Jones,Alpha Kaba,Jaiteh falan bunlari gectim yahu bir Boubacar Toure’miz bile olmayacak mi bizim ? Hep beyaz,atletizmden uzak,tek alamet-i farikasi orta mesafe sutu olan,savunmada kara delik,old school pivotlar.Cember altinda atlayip ziplayan tek uzunumuz Ndour’du herhalde son yillarda.Floyd o konuda iyiydi ama o da belden asagisi yok vaziyette geldigi icin goremedik bile adami.
En son ne zaman pota altını karartan, ayı pivotumuz oldu hatırlamıyorum. Hiçbirimiz Popovich değiliz ama Avrupa basketbolunun ne olduğu da az çok belli. Yumuşak takımlar nadiren başarılı olur.

tahmini kaçıncı maçtan sonra yeboah'ı teneke bağlayıp gönderir yerine çin liginden menajer topçusu alırız merak ediyorum. keza halilovic yerine kaçıncı maçtan sonra yine beyaz bir savunması delik pivot çekeriz acaba. hala buna yangincilik diyorlar, siz bu küme düşme işlerini ve bu seneki korkuyu çok hafife aldınız galiba. 20-21'den bile daha rezalet geçen sezonun üzerine yapılan transferler bunlar, isyan edene hala yangincisin diyip laf atmaya çalışıyorsunuz. iflah olmanız için küme düşmemiz mi lazım illa?

Rob Gray iyi oyuncu tabiki ama sg ağırlıklı bir kombo guard, İsmet ve Buğrahan gibi. Yük diğer yabancı pg üstüne kalabilir. Tofastaki Tyler Ennis'in yanında Berk vardı örneğin. Pg sakatlansa Rob ve İsmet'le zor olabilir.

Mitrovic ve Halilovic mobil pas alıp verebilen 5. Uzun rotasyonunda 3 yabancı olacağını düşünüyorum. Mitrovic/Halilovic yanına arkasına vs. bir 3/4 bir 4/5 alınacaktır. Ortayı kapatan bekçi 5 olarak Halilovic/Mitrovic olmaz. Samet gelirse o tip değil Muhsin'in kalitesi yetmez. Duverioglu bu tanıma uyuyor. Koçun mobil 5 dışında atlet bekçi 5 de kullandığı yapılar oldu Ibrahima Fall Faye Kamagate vb. tip. Alpha Kaba asla bir Jaiteh Jekiri vb seviye değil Floyd gibi yetenekleri ve hücumu kısıtlı ama bu bütçeye iyi bir dominant pota altı bekçisi ve ribaund ile pota dibi bitiriciligi iyi bir oyuncu. Alpha Kaba ve Mitrovic/Halilovic tarzı 2 yabancı aynı rotasyonda olabilir. Hele pas alıp veren şutu olan 4 fundamentali olan Samet gelirse. Samet Sadık Kaba Mitrovic gibi, yanlarına kanat kökenli bir yabancı 3/4 le çeşitlilik sağlanır.

Beşiktaş ve Galatasaray yerli konusunu abartıyor olabilir. Beşiktaş 'in rotasyonu şimdilik daha dengeli bizse daha kaliteli olacağız gibi.

İsmet Buğrahan Göksenin Sadık ve iyi bir 5 alırsak. 5 kaliteli yerli yeterli. Ege Tan da tutulur. Muhaymin 3 numarada fark yaratacak durumda değil. Süre bulması zor. 2 yıl daha sözleşmesi var. Oynayabileceği bir takıma kiralayabiliriz. Ücretini karşılayacak takımlar var. Keza Mahir'e de talip çıkar. Muhaymin'i kiralayıp Mahir'le yolları ayırmak tasarruf açısından ve Muhaymin'in oynaması açısından mantıklı duruyor. Bu kadar yerliye süre dağıtmak form tutmalarini sağlamak kolay değil. Mahir ve Muhaymin'in ücret toplamı diğer yerliye aktarılır hem.

Yine para yoksa 5 yabancı al şimdilik.

Son düzenleme:
Halilovic'i tanımıyorum, Yeboah ise umarım 6. yabancı olarak düşünülüyordur ki bu durumda bile iyi bir transfer olmaz.

Yabancı-Buğrahan-Ege Tan
Rob Gray-İsmet-Muhaymin
Yabancı-Yeboah-Göksenin
Yabancı-Sadık
Halilovic-Muhsin

1 numara çok iyi bir oyun kurucu, 3 numaraya çok iyi bir şutör ve bir 4.5 numaraya ihtiyaç var gibi gözüküyor. Pek mümkün değil ama Blackshear gibi biri lazım pota altına, ama gidilen isimlere bakılınca ve piyasada da Blackshear gibi bir oyuncunun pek olmaması bu konuda umutsuzluğa itiyor beni. Hakkımızda hayırlısı diyelim. Yerli rotasyonunun kalitesi bizi ligde son sıralardan play-offa sokar ama Şampiyonlar liginde grup aşamasını geçmek bile zor olabilir diğer yabancıların kalitesi de Yeboah seviyesi olacaksa.