2023-2024 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Rob Gray dirençli ve oyuna ağırlık karakter koyan bir oyuncu ama undersize ve güçlü sayılmaz üstelik pg özelliği Dylan Ennis'ten iyi olmakla birlikte pg olarak maçı götüremez. İsmet 'i ciddi ciddi pg gibi düşünüyoruz herhalde.

Rob Gray yerine Max Heidegger 'i zorlasak. Hem pg hem skorer.

Son düzenleme:
Yeboah ve Haliloviç ile anlaşılmış olması imzalayacağımız anlamına gelmiyor. Her transfer döneminde zaten gerekli pozisyonlar için 5-10 oyunculuk hedef listeler oluşturuluyor. Bunların hepsiyle görüşülmüştür listenin son sıralarıyla da anlaşılmıştır zaten. Yeboah da bunlardan biridir muhtemelen. İmza kime atılacak beklemek lazım. Başka bir pozisyon için çok yüklü girilecek bir oyuncu vardır bunun yansıması olabilir bu da bir ihtimal. Erden Baba daha yakından ilgileneceğini zaten belirtmişti. Kendisinin transfer taktikleri arasında hedef şaşırtmak da vardır bu da bir ihtimal. Genelde bizzat yürüttüğü transferlerin hiçbiri medyaya düşmedi bi şekilde futboldan icardi, torreira...vs örnektir buna. Menajer oyunları da malumunuz düşer böyle isimler her zaman. Yangın yapmak için bekleyenler var ama aklıselim olan arkadaşlara temkinli olmalarını öneririm.

Bir transfer nasıl yapılıyor anlamadan bilmeden gerçeklikten kopuk bir şekilde atlayıp yangın yapanları tekrardan okuduğunu anlamaya ve aklıselime davet ediyorum. :)

Eee kendinle çelişiyorsun işte. Yeboah, Halilovic geliyorsa demek ki senin bütçen 3.5-4 değil, en fazla 3'tür.

Yeboah dediğin adam geçen sene BSL'nin en az kazanan yabancısı olabilir. Halilovic, Fransa'da 180 bin dolara oynuyormuş, biz 250 bin dolar önermişiz.

Yerli transferinde ayağını yorganına göre uzatmazsan yabancı transferinde de 200-300 bin dolar civarına oyuncu bakarsın. Bütçemiz 4 milyon dolarsa merak etme, zaten gelen yabancıların çapından anlaşılır.

Kötü yerli rotasyonu kurarsan yabancılar kaçar demek de ilginç bir teori olmuş. Telekomla KSK'nin geçen sene yerli rotasyon iyi miydi de tabanca gibi yabancıları kadroya kattılar?
Ben kendimle çelişmiyorum...
Mr Vasıfsız bu oyunculara gidiyor sende Zeytingöz gibi vasıfsız varsa herşeyi beklicen

Secilecek yabancilarin atletizm ve sertlikleri cok elzem. Gecen sene de ilgimiz olan Heidegger, Isaiah Taylor, Luke Sikma (34 yasinda olsa da benim Avrupa’da en begendigim 4 numaralardan ve gelmesi en zor olacak oyuncu olur), Dunston ( bizim seviyemizde hala is yapabilir ) Outtara, Ben Bentil, John Holland, Awudu Abass, Damien Inglis, John Shurna, Sam Dekker, Alex Toupane, Jeff Brooks bence bize dusebilecek tipte oyuncular, bunlarin birkaci takimini secmis veya kaliyor olabilir. Begendigim tarz ve bize dusebilecek oyunculari yazmak istedim, tabii bunlar Avrupa’daki oyuncular. Amerika’dan da direk yaz liglerinden dusen cok buyuk potansiyeller bulmak mumkun.

Bir transfer nasıl yapılıyor anlamadan bilmeden gerçeklikten kopuk bir şekilde atlayıp yangın yapanları tekrardan okuduğunu anlamaya ve aklıselime davet ediyorum. :)

Buradan listede olduğunu sıralamada arka planda da olsa düşünüldüğü gerçeği çıkıyor. Yeboah, Halilovic ve benzeri profillerin listeye girmesini geçtim, Galatasaray kulübünün adının yanında düşünülmemesi gereken oyuncular olduğunu düşünüyorum.

Bir de Henry Ellenson ismi ortaya atılmış Ristic kalsa daha iyiydi.

Son düzenleme:
18. sıradan draft edilmesi bir şey anlatmaz abi ne adamlar gördük burda. Adam kağıt gibi biz burda Ristic'i beğendiremedik, aynı şeyin laciverti Ellenson. Çok kötü oyuncu.
yani izlemek lazım. çok ciddi draft failleri de ortaya çıkabiliyor, oynadığı takım badalona ve istatistikleri de çok kötü görünmüyor fakat bizim beklentilerimizi karşılamayabilir biz daha ana oyuncular bulmalı ve daha garanti isimlere yönelmeliyiz.

Son düzenleme:
Ben Sestina'ya benzettim Ellenson'u ve pivottan ziyade alınırsa 4 numara için alınır bence. 4 e kim gelecekse gelsin 5 numaramız atletik olmaz zorunda. İnşallah 5 i sert bi isimle geçeriz.

Son düzenleme:
Karşıyaka McCollum'u tutmuş. Biz 10 milyon dolar bütçeli olduğumuz sene tutmayıp parayı saçmıştık. Aradaki zihniyet farkı maalesef açıklıyor bunu.
iyi hamle karşıyaka adına ama hatırladığım kadarıyla biz tutmak istemiştik kendisi çin'den çok iyi teklif alıp ayrılmıştı. Koç Ergin iken tutulmak istemediğini pek sanmıyorum zira kendisi daha sonra Efes'e de götürdü, bize de tekrar geldi o dönemler.

Karşıyaka yeni açıkladı uzattığını

Uzatıldı denmemis 1 yıl daha Karşıyaka'mizda denmis
Bu da geçen sezon başındaki açıklama
Kulüpten yapılan açıklama şöyle: "Pınar Karşıyaka’mıza hoş geldin Errick McCollum! Geçtiğimiz sezon Rusya’nın Lokomotiv Kuban takımında oynayan Amerikalı Errick McCollum, 2022-23 sezonunda Pınar Karşıyaka forması giyecek." Errick McCollum daha önce ülkemizde Galatasaray ve Anadolu Efes formalarını giymişti. McCollum geçen sezon Lokomotiv Kuban formasıyla Eurocup'ta 22.3 sayı 3.2 ribaund ve 4.3 asist VTB Ligi'nde 18.2 sayı 2.2 ribaund ve 4.5 asist ortalamalarıyla mücadele etmişti.

O yaştaki oyuncuya 2 yıl kapalı kontrat mantıklı mı değil mi diye tartışilmisti epey o zamanlar

Altyazılı ile 3 yıllık anlaşma yapmışlardi şimdi ona da 2 yıl daha yazmışlar benzer şekilde

Rezan Epozdemir, baskan beni arasin. Gerekirse; bir oyuncu transferi gerekirse bir amator bransa destek icin kullanilmak uzere; reklam istemeden bila bedel bagis yapmaya hazirim dedi. Alin size el kaynak, basketbola destek olabilecegini soyleyen biri.