2023-2024 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

illa ligden oyuncu alacaksan yeboah yerine usher’a gitmelisin. Rob gray’i beğenirim iyi oyuncu. Ayrıca halilovic yerine eski oyuncun ibrahima fall faye’ye git.

Ellenson kağıt üzerinde halilovicten daha iyi duruyor:) en azından 18. sıradan draft edilmiş bir adam daha potansiyellidir. Ben ibrahima fall faye gibi bir uzunu tercih ederdim eğer sakatlığı geçtiyse.

18. sıradan draft edilmesi bir şey anlatmaz abi ne adamlar gördük burda. Adam kağıt gibi biz burda Ristic'i beğendiremedik, aynı şeyin laciverti Ellenson. Çok kötü oyuncu.

1. Sira secimi dahi gorduk gercekten.

Yabancilara kiyasla daha iyi butce ayrilmali bence de. Esas oglanlar genelde onlar oluyor.

Yabancı transferinde eğer çok elit bir oyuncu değilse acele etmemizin sebebi nedir? Yaz liginden iyi bir scouting ile uygun fiyata çok yetenekli 2 3 Abdli oyuncu düşürelim bari. Ne Halilovici ne Yebeoahı yahu Cekmece almaz bunları

Ben Yebeoahın o listede bile olduğunu sanmıyorum,Halilovic de 4 veya 5. seçenektir. Sanki Mitrovic ve Düverioğlu hamleleri yapılma ihtimali yüksek gibi geliyor bana.

Tashawn Thomas Hapoel LeMans dan bildiğim oyuncu yine Aamir Simms iç dış oynama şut mobilitesi iyi oyuncular yanlarına 3.5 Thurman olsa Nigel Hayes Arapovic Auguste Poytress Whittington dönemindeki giibi mobil 3 uzunu aynı anda kullanma şansı bile verirler.

Haziran ayında yangından mal kaçırır gibi Yeboah tercihi nedir bu acele niye? Mitrovic bile istese Yeboah'i almazdım tamamen koça bırakılmaz transfer. 6.yabanci lisans parasına değmez Yeboah olursa.

Son düzenleme:
Ç

Çok enteresan gerçekten ya, denklemi kurmak bu kadar zor mu cidden?

Bütçen 3 milyon dolar hocam, 3 milyon dolar! Bunun 1 milyon dolarına yakınını İsmet’le Buğrahan’a harcarsan yabancı diye de asgari ücrete anca Yeboah alırsın. Yani bu kadar çözülmesi zor bir denklem mi bu yaa?
Kardeşim düz Matematik Yabancı Ülkeden gelecek vaad eden 22 23 yaşlarında potansiyelli oyuncu bulabilirsin Kaliteli yerli oyuncun yoksa Playoff için 7 8 9 10 arasına oynarsın...
Örnek vereyim Jordan usher Besiktaş,Patrick Young,Darly Macon,Aron Harison,Nigel Hayes,Zach agustse bunlar ucuza gelmiş genç potansiyelli oyuncular dosttum takım böyle kurulur.
3 yabancıya parayı verirsin EL den teklif geldimi kaçar, sakatlandımı kitlenirsin vasat Türk oyununcunun eline kaldımı top Bomba sanıp topu sallar

İnşallah yeboah, ve haliloviç, transferleri gerçek dışı bir soylentidir.
Halilovic'i tanımıyorum, Yeboah ise umarım 6. yabancı olarak düşünülüyordur ki bu durumda bile iyi bir transfer olmaz.

Yabancı-Buğrahan-Ege Tan
Rob Gray-İsmet-Muhaymin
Yabancı-Yeboah-Göksenin
Yabancı-Sadık
Halilovic-Muhsin

1 numara çok iyi bir oyun kurucu, 3 numaraya çok iyi bir şutör ve bir 4.5 numaraya ihtiyaç var gibi gözüküyor. Pek mümkün değil ama Blackshear gibi biri lazım pota altına, ama gidilen isimlere bakılınca ve piyasada da Blackshear gibi bir oyuncunun pek olmaması bu konuda umutsuzluğa itiyor beni. Hakkımızda hayırlısı diyelim. Yerli rotasyonunun kalitesi bizi ligde son sıralardan play-offa sokar ama Şampiyonlar liginde grup aşamasını geçmek bile zor olabilir diğer yabancıların kalitesi de Yeboah seviyesi olacaksa.

Yeboah,Halilovic :) Ilk basta futbolcu sandim bunlari yanlislikla futbol forumundamiyim diye bir an kendime sordum..90'larda Almanya'da oynayan Yeboah vardi, hani benim aklima gelen bu kisi. Dacka'daki Yeboah ise kume dusme adayi net Galatasaray olur.

Kardeşim düz Matematik Yabancı Ülkeden gelecek vaad eden 22 23 yaşlarında potansiyelli oyuncu bulabilirsin Kaliteli yerli oyuncun yoksa Playoff için 7 8 9 10 arasına oynarsın...
Örnek vereyim Jordan usher Besiktaş,Patrick Young,Darly Macon,Aron Harison,Nigel Hayes,Zach agustse bunlar ucuza gelmiş genç potansiyelli oyuncular dosttum takım böyle kurulur.
3 yabancıya parayı verirsin EL den teklif geldimi kaçar, sakatlandımı kitlenirsin vasat Türk oyununcunun eline kaldımı top Bomba sanıp topu sallar

Usher'ı örnek veriyorsun da bahsettiğin yabancı planlamasını sezon ortası değiştirmese BJK küme düşüyordu. Verdiğin örneklerin çoğu da farklı dönemlerde gelmiş, aralarından cımbızla çektiğin oyuncular. Bu arada bir kısmı da NBA'den falan kesilip geldi, öyle düşündüğün gibi ucuz oyuncular da değildi

22-23 yaşında gelecek vadeden yabancıların gelecek vadettiğini sadece biz mi fark ediyoruzdur sence? Zaten gelecek vadedenlerin de bir piyasası olmuş oluyor.

Hasılı kelam ucuz etin yahnisi yavan olur. Bütçenin önemli kısmını piyasada yabancı sınırından ötürü ücretleri şişirilmiş 15 yerliden 3-4 tanesini transfer etmek için kullanacağına dünya piyasasında en azından ederinde ve çok daha yetenekli yabancı oyunculara harcarsın.

Haa en azından 6 yabancıya 2.5 milyon dolar gibi bir para ayırabiliyorsan ve hala bütçende iyi yerlileri alma şansın kalıyorsa alırsın tabi

Usher'ı örnek veriyorsun da bahsettiğin yabancı planlamasını sezon ortası değiştirmese BJK küme düşüyordu. Verdiğin örneklerin çoğu da farklı dönemlerde gelmiş, aralarından cımbızla çektiğin oyuncular. Bu arada bir kısmı da NBA'den falan kesilip geldi, öyle düşündüğün gibi ucuz oyuncular da değildi

22-23 yaşında gelecek vadeden yabancıların gelecek vadettiğini sadece biz mi fark ediyoruzdur sence? Zaten gelecek vadedenlerin de bir piyasası olmuş oluyor.

Hasılı kelam ucuz etin yahnisi yavan olur. Bütçenin önemli kısmını piyasada yabancı sınırından ötürü ücretleri şişirilmiş 15 yerliden 3-4 tanesini transfer etmek için kullanacağına dünya piyasasında en azından ederinde ve çok daha yetenekli yabancı oyunculara harcarsın
Muhayim ,Gökşenin,Yunus ,Mahir ile yine küme düşme hattındasın ...

Yabancı oyuncular bu Türkleri gördümü kaçar....
Hepsini genç alalım demedim..

İyi yerli rostasyonumuz oldu...bütçemizde 3m dolar değil 3.5 4m dolar civari

Türk Oyuncuların 1.5 civarı kazanıyorlar bütçenin
1.5 dolara 4 tane kalite yabancı alırsın Eurocup seviyesinde.
Kalan 500k Dolarada bir Veteran birde Genc alırsın olur biter..
Yeboah mebaoh 4m dolara kurulcak kadroda olucak adamlar değil.

Muhayim ,Gökşenin,Yunus ,Mahir ile yine küme düşme hattındasın ...

Yabancı oyuncular bu Türkleri gördümü kaçar....
Hepsini genç alalım demedim..

İyi yerli rostasyonumuz oldu...bütçemizde 3m dolar değil 3.5 4m dolar civari

Türk Oyuncuların 1.5 civarı kazanıyorlar bütçenin
1.5 dolara 4 tane kalite yabancı alırsın Eurocup seviyesinde.
Kalan 500k Dolarada bir Veteran birde Genc alırsın olur biter..
Yeboah mebaoh 4m dolara kurulcak kadroda olucak adamlar değil.

Eee kendinle çelişiyorsun işte. Yeboah, Halilovic geliyorsa demek ki senin bütçen 3.5-4 değil, en fazla 3'tür.

Yeboah dediğin adam geçen sene BSL'nin en az kazanan yabancısı olabilir. Halilovic, Fransa'da 180 bin dolara oynuyormuş, biz 250 bin dolar önermişiz.

Yerli transferinde ayağını yorganına göre uzatmazsan yabancı transferinde de 200-300 bin dolar civarına oyuncu bakarsın. Bütçemiz 4 milyon dolarsa merak etme, zaten gelen yabancıların çapından anlaşılır.

Kötü yerli rotasyonu kurarsan yabancılar kaçar demek de ilginç bir teori olmuş. Telekomla KSK'nin geçen sene yerli rotasyon iyi miydi de tabanca gibi yabancıları kadroya kattılar?

Avrupa piyasasında para bir yana oyuncu kalite sklası dar. 200 bine çok iyi oyuncu da bulursun 400 bin verip sıradan oyuncu da alabilirsin. Oyuncunun cv sine para verirsin çoğu zaman. 10-15 yıl önce para ve kalite örtüşüyordu çünkü kaliteli oyuncu daha fazlaydı. 200 bin altına kaliteli yabancı bulman zor. Avrupanin bilindik liglerinin orta ve üst düzey takımlarında test edilmenin bedeli aradaki fark. Zaten çok iyi oyuncu para versen de bize gelmez. Darius Thompson'u 1m versen alamazsın şimdi. EL takımlarından oyuncu çalmak çok zor. Oyuncu çekmek için 250-300 bin dolar yeterli. Paran yoksa 5 yabancıyla başla. Gereksiz süre veremeyeceğin yerlilerden çık. 250 bin doları verememenin bahanesi yok. Yanlış oyuncu seciliyorsa koç ve Turgay Beye yazar. 250 bine millet kimleri getirdi.

Yerli yabancı bütçe dengesini iyi ayarlamak lazım. Bütçe büyüklüğünü de.

Son düzenleme: