2023-2024 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Bütçe malum.
Yabancı oyuncu beğenmeme lüksümüz yok.
Hocam bence de bütçe malum, bu noktada kadroyu kuran kişilerin doğru oyunculara gitmesi şart. Bizim beğenip beğenmememizden ziyade bu paranın akıllıca kullanılması hatta 3 liralık malzemeden mümkünse 5 liralık performans alınması lazım. Geçen sene Avrupa'da şampiyonluk hedefiyle çıktığın yolda bir yabancı oyuncun basketbolu bıraktı, diğeri EL'ye kaçtı. Bir tanesini de sen gönderdin kendi isteğinle, Karşıyaka ile final oynadı. En azından erkek basketbolda bu seneyi boş geçmememiz lazım, kupa olmasa da rekabetçi bir takım. Mümkünse Avrupa'da ilk 4 , ligde de ilk 4 en azından. Galatasaray için çok afaki bir istek olmaması lazım bunun. Her şeyi geçtim bari harcanan para kadar performans alalım kadrodan, ona bile şükredeceğim.

Devşirmeleri, NBA'de oynayanları ve Avrupa'da forma giyen Sertaç'ı saymazsak kalan Türklerin en iyilerini bir takıma toplasan bile kupa alamazsın. Hal böyleyken yabancı tercihlerinde karavana atma ihtimalin yok. Bu sene yaptın küme düşme korkusu yaşadın, 2 sene önce yaptın 1 maç kala küme düşmekten kurtuldun. Bütçenin az olduğunu biliyoruz ama bu bütçelere ismi geçenlerden daha iyilerinin getirilebileceğini de biliyoruz, yapanlar var. Bahane bulmak yerine çözüm bulmak lazım.

Zaten günün sonunda Yeboah'a falan kalacaksan Buğrahan ve İsmet'den sadece birini alırsın Samet ve Ahmet'e bütçe ayırmaz gerekirse Mahir ile devam edersin. Şimdi fark ettim de Tanju çiçek laf arasında Halilovic ve Yeboah için sözleşme imzaladılar demiş bugün

Ben yine bu iki ismin listenin son sıraları olduğunu düşünüyorum ama olacaksa bile Yeboah'a tamam da Haliloviç falan olmaz abi. Senin Sadık'ın savunması zaten yok yerli pivotunun da kısıtlı olacak. Beyaz uzun olayı bi rafa kalksın artık. Şimdiden Haliloviçin Motley karşısında 2 büklüm tekme tokat olduğu anlar gözlerimin önüne geliyor.

Zaten günün sonunda Yeboah'a falan kalacaksan Buğrahan ve İsmet'den sadece birini alırsın Samet ve Ahmet'e bütçe ayırmaz gerekirse Mahir ile devam edersin

İsmet’le Buğrahan’ın transferi haberi çıktığında bu bütçeyle bu işlere girilmez dedim diye ne muhasebeciliğim kaldı, ne düşmanlığım.

Yabancı rotasyonundaki tercihler ortaya çıkınca o gün neden söylendiğim herhalde anlaşılmıştır.

3 milyon dolar bütçeyle bu yerli rotasyonunu kurarsan alacağın yabancılar düşmemeye oynayan takımların standartlarında olur. Bu saatten sonra bütçe 4’lere çekilmezse izleriz işte Yeboahları falan

Ekrem Memnun yerli rotasyonuna parayı gömseydi Bost’u, Melo’yu rüyasında görürdü.
Yabancı basında gördüğüm Bost’a verdiğimiz teklif için “lucrative deal” ibarelerini dün gibi hatırlıyorum.
Basketbolun mucidini getirip 1.5 milyon dolara 6 yabancı al desen geçiyorum 6/6’yı ,5/6 hatta 4/6 bile yapamaz

Ekrem Memnun yerli rotasyonuna parayı gömseydi Bost’u, Melo’yu rüyasında görürdü.
Yabancı basında gördüğüm Bost’a verdiğimiz teklif için “lucrative deal” ibarelerini dün gibi hatırlıyorum.
Bütçeyi ona göre artıracaklar yerlilerimiz iyi yabancılar bu sezon vasat olsun diye bir kafa yok. Zaten bütçe artacağını söylemişti erden Timur. Bir zahmet yani

Yerli hamlelerini ilk veren ve nokta atışı yapan @gsbasketweb "bütçenin 4 olacağını duydum" demişti. O civarda olacaktır. Dün @stoppressmedya yayınında da altı çizildi ki Erden Timur bu sefer direksiyonda dendi. Çıkan isimlere çok aldırış etmemek gerek herşey olabilir.

Yerli hamlelerini ilk veren ve nokta atışı yapan @gsbasketweb "bütçenin 4 olacağını duydum" demişti. O civarda olacaktır. Dün @stoppressmedya yayınında da altı çizildi ki Erden Timur bu sefer direksiyonda dendi. Çıkan isimlere çok aldırış etmemek gerek herşey olabilir.

gsbasketweb hesabını bende burda birkaç kez paylaştım ama dümdüz taraftar galiba o hesabın sahibi, bir şey bildiği yok yani sağdan soldan duyduğunu paylaşıyor o kadar. 2 gündür sildiği ve rezil olduğu transfer haberi sayısı da cabası.

Umarım Erden Timur cidden direksiyondadır da verdiği sözü tutup 22-23 sezonu yapmadığı o "kademeli" bütçe yükselişini bu sezon yerine getirir. mevcut yerli rotasyonunun hakkı minimum 4-4.5 milyon dolarlık bir butcedir. umarım çıkarız bu civarlara.

Bütçeyi ona göre artıracaklar yerlilerimiz iyi yabancılar bu sezon vasat olsun diye bir kafa yok. Zaten bütçe artacağını söylemişti erden Timur. Bir zahmet yani

Bizim dememizle belirlenmiyor ki bütçe. Sene başı şube yöneticilerine harcamaları gereken miktar bildiriliyor. Onlar da kadro mühendisliklerini yapıyorlar. İstersen 12 Türk oyuncuyla kur kadronu.
Ne diyecek Zeytingöz? Biz hesabı düzgün yapamadık, sen ordan 1 milyon dolar daha ateşle mi

Son düzenleme:
Bizim dememizle belirlenmiyor ki bütçe. Sene başı şube yöneticilerine harcamaları gereken miktar bildiriliyor. Onlar da kadro mühendisliklerini yapıyorlar. İstersen 12 Türk oyuncuyla kur kadronu.
Ne diyecek Zeytingöz? Biz hesabı düzgün yapamadık, sen ordan 1 milyon dolar daha ateşle mi
En başta ona göre plan yapmaları gerekiyor işte yabancılar daha önemliyken yerliler iyi olsun yabancılar vasat diye kadro planlaması olmaz. İyi bir planlamada yabancıların yerlilerden daha iyi olmak durumunda

Ayrıca söz konusu bütçeyi henüz bilmiyoruz ki. Erden Timur bütçe artacak dedi ama kaç oldu haberimiz yok. Kerem övet’in dediği gibi 2.5-2.6’ya bu yerliler tercih edildiyse yanlış planlama ama sonra 3.5’a filan çıktıysa oyuncu bütçesi çok problem olmaması gerekir.

Eleman hazır kıta bekliyor hocam. Haftalar önce ben bile yazdım elemana geri dön falan gibisinden o da türkçe tamam yazdı hatta. Bu derece hazır ama bakalım.
Furkan kardeşim, bizimkisi temenni .klübün bire bir yönetiminde değiliz. Ha taraftarın temennisi ricası dileği adını öyle koyalım. Benim kendi temennim .keşke melo takımda olsa diyorum.sen işin esprili tarafındasın.

Tanju yeboah ile halilovic'i kastederek sözleşme imzaladılar demiş. Moral bozucu transferler bunlar hocaya olan inancımı da kaybedicem böyle giderse. Eurocup kazanmış hoca olmasına rağmen iddialı bir tip değil sanırım. Yeboah Halilovic gibi oyunculara ok olan bir koç pek de başarı peşinde değildir gibi geliyor bana. Bakın Ufuk Sarıca'ya Caboclo kovalıyor. Eminim Alimpijevic de beşiktaşta iyi kadro kuracaktır.

iyi yabancı almadan bu iş OL-MAZ. 5 yabancılı denkle yabancı oyuncudan rol oyuncusu OL-MAZ.

bursa da bizim gibi bilindik oyunculara gidip potansiyelini heba etti. 5 senedir takımda orijinal 3 numara ve 5 numara yok. Bir sene olur anlarım iki sene olur hadi derim yahu kardeşim 5 sene ya 5 senede bir allahın kulu ders almaz mı ya
Kaldı ki Dawkins Yeboah'tan daha iyi oyuncu olmasına rağmen. Daçka 'ya donücez İsmete Buğrahana verilen paraya yazık boşa gidecek.
Kalite makası dar, isimsiz oyuncu riski alınmalı derim ama Yeboah bildiğimiz ve sıradan bir oyuncu.

@Zafer Şahinalp , haklısın da insanın aklı almıyor bütçenin yüzde 70/30 yabancı/yerli maliyeti bu sene 50/50 ye karar verdin. O zaman bir tane A kalite yerli alırsın 2 tane B kalite. Eleştirdik çünkü hiçbir işe yaramayan hiç süre veremediğin C kalite yerliye verilen para çöp oluyordu. Ama sen kalkıp 3 tane A kalite yerli almaya çalış onların altında yabancı koy yanına? Yeboah şimdi Fransa 2.liginden gelse birşey demem iyidir belki derim ama kaç maçını izledim Daçka keşke daha iyisini getirseymis dedim. Kıtlık olan bir mevki de değil. Para yoksa 5 yabancı al.

Bütçeden dolayı Yeboah 'a gidilldigini düşünmüyorum. 100 bin farkla dolu oyuncu gelir. Mitrovic 'in israridir yeni gelmiş kariyerli koçu da kıramazsın ikna olmuyor herhalde.

Bütçe nin 2.5 olma ihtimali yok. En az 3.5m vardır.

Biraz baktım da Halilovic beobasketin oyuncusuymuş. Beobasket'ten oyuncu alınmasına karşı değilim zaten Misko basketbol baronu ama bari bir üst seviyenin oyuncularını zorlayın.

Zaten başka takımlarla anlaşmış oyuncuların adlarını sızdırıp istedik ama alamadık imajı yaratmak gayet iyiymiş. Mbaye ve Vitto Brown isimleri bu yüzden çıktı muhtemelen her ikisi de diğer takımlarla anlaştığı için. 2 gün sonra piyasada oyuncu yok diye ağlanıp saçma sapan adamlara gidecekler ben bu filmi 100 kere gördüm.

Biraz cesaretiniz olsa çıkar konuşursunuz ne yapmak istiyoruz plan ne? Daha ortada bütçe yokken 2 tane yerli guarda para verip yabancıda kaliteden kısmanın manası neymiş bunu bi anlatsanız da bilsek. Oyuncu bulmak dünyanın en kolay şeyi ne takımlar ne oyuncular buluyor. 1 sene lige çıkıp ertesi sene kapanan Sakarya bile ilk yılında Moustapha Fall'u getirmişti. Yattığınız yerden para kazanmaya utanmıyorsunuz, hala martaval okuyorsunuz.

Ben anlamakta zorlanıyorum cidden. Yeboah'ın yaptığını rol olarak yapacak iki tane oyuncu var takımda zaten. 6. yabancı yapsan mantıksız 6. yabancı her şekilde uzun ya da kısa olmak zorunda. Niye bu kadar düz bir oyuncuda ısrar ediliyor onu anlamış değilim.

Şey yazılıyor mesela Mitrovic, Yeboah profil kısaları seviyormuş. Allah aşkına adamın oynadığı adam Ouattara nerde, bu adam nerde.

Son düzenleme: