2023-2024 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Şimdi Çağların Twittini tekrar okudum
Bu anlaşılan iki vatandaşın sözleşmesi iptal yazmıyor.

Bundan sonra yapılcak olan transferler vasat olmıcak durumu var.

Kerem aleni söyledi Turgay Bey (Mr Vasıfsıza) çekil kenara denmiş.

Sene sonu teşekkür edilir.

Şuan sözleşme iptali büyük Kaos yaratıcaktır. Sezon içinde çaktırmadan yollar ayrılır.

Bir konu kafama takıldı Dee den para geldi,Yunusdan para geldi,İan sözleşmesinden çıktın son 2 ay ödeme yapmadın,Angolaya ödeme yapmadın.

Bütçe elde kalmışken nasıl Menejer Parası ödenmez

Erden Bey bu konularda çok hassatır nasıl oyuncu maaşları zamanında yatmaz.

Bu Şubenin Sponsoru Nef Nefin belirlediği bütçe altında sezon tamamlanıyor ama ödemeler olmuyor. Şubede kim cukkacılık yapıyor ortaya çıkmalı

Tanju Çiçek Heidegger'in Türkiye'den başka bir takımla anlaştığını yazmıştı doğru ise ya BJK ya KSK'dir herhalde
Tofaş 'a gitmiş. Tofaş Karşıyaka Telekom Bahcesehir hepsi bizden iyi yabancılar aldı.

İşin kötüsü ve Turgay beyin Mitrovic 'in anlamadığı 5 yabancının 2 si karavana 3 u çok iyi olsun toplamda o 2 pozisyonda eksik kalıyorsun. 5 yabancını 7-8 lik al ama 5-6 lik yabancının yarattığı boşluk bozduğu kimyayı diğer pozisyona getirdiğin iyi yabancıyla dengeleyemezsin.

Tam tersi 300-350 bine Jalen Adams Heidegger çek McDuffie 200bin ama Yeboah gibi Halilovic gibi kadroya girmekte zorlanacak ya da yapıya uymayacak adam alma.

Sözleşme iptal olmaz fesh edilir veya kiralanir oyuncular, federasyon lisansı çıkarılmaz. 50 bin dolara Yebiah'i 100 bin dolara Halilovic 'i Fransız takımlara kiralarsin. 200-250 bin cepten gider.

Ya bizim ihtiyacımız olan 3 numara mümkün olduğunca uzun ve garanti sütü olan bir 3 numara değil mi ? Üzerine fundemantal de iyi olsa güzel olur da hepsi bir arada zor bulunur.Bu Yeboah'i hiç alma sezona 4 yabancı ile başla daha mantıkli değil mi ? Zeten Goksenin ve Muhaymin var
Bir dolu değişik 3.5 var piyasada. 4 tane guardin olacak zaten. Yeboah kalite olarak da oyun tarzı olarak da gereksiz. 200 bine gelen McDuffie ki adam 3.75 ball handingi topla ilişkisi drive vs Yeboah'tan iyi.

Başıma bir şey gelmeyecekse Paris Lee'nin de doğru bir hamle olduğunu düşünmüyorum. Öyle çok matah bir oyuncu değil. Vasat bir oyuncu. Floyd mevzusu gibi gereksiz bir şişirilme algısı yaratılıyor. Geçen yaz Floyd için de yazmıştım basketbola dair çok az yeteneğe sahip diye. Maalesef zaman beni haklı çıkarmıştı.
Bende istemem şahsen Paris Lee'yi.

"Listemizdeki isimlerden bazıları: Paris Lee, Jonah Mathews, Jerian Grant
"Listemizden olup kaçırdığımız: Jalen Adams, James Palmer, Vitto Brown
"Samet Geyik listede ama maaş beklentisi çok yüksek.
Hocam şunu anlamıyorum EL guardi vs diye bir şey tam olarak yok. Micic Larkin Thompson Vildoza Campazzo vs top seviye guradlar var. Bunları zaten alamayız.
Bir alt kategori EL guardlarini Jalen Adams Telekom Max Heidegger Tofaş aldı Bahçeşehir de kesin alır.
Kerem Ovet 'in dediği şey fiilen fark yaratamayacak Jalen Adams'a Max Heidegger vb karşı.
Adamların kanadında ve uzun rotasyonunda Vitto Brown Boutielle veya Whiters vs olacak bizde Yeboah ve Halilovic.

Biz Yeboah ve Halilovic 'i kompanse edecek bir yapı kurmamız imkansıza yakın. 4 iyi guardimiz olacak gerisi Sadık Göksenin yine. Mahir Halilovic Yeboah... boyle planlama olmaz.

Turgay Zeytingöz ve yöneticiler basketboldan soğuttunuz İsmet ve Buğrahan 'i salıverin gitsin. Erman Kunter ve Ertuğrul Erdoğan 'in Alex Hamilton'li dengesiz kadrolarındaki yapıya benzeyecek. Yanlış kadro mühendisliğini adam etmek daha zor. Haziran ayında kendi ayağımıza sıktık.

Tai Webster'da Zalgiris'le Euroleague oynadı. EL de oynadı diye 300 binlik adama 500 bin verirsin gider Yeboah 'ten sözde tasarruf edersin.

Tofaş Telekom Karşıyaka vb. hepsi bizden iyi yönetiliyor kadro mühendisliği olarak.

Beşiktaş Berk Yiğit Egehan her pozisyona bir iyi yerli aldı. Biz çok iyi iki sg yerli aldık. Acayip dengesiz bir kadroya doğru gidiyoruz.

Erden Timur el attiysa geç bile kalmış. Pistolis 'e 200-300 bin ödenecek daha. Yeboah ve Halilovic 'ten çıkmak 200bine patlar bize. Ama daha menajer paraları ödenmemiş. Bir taraftan Buğrahan ve İsmet gibi pahalı yerli aldık. Saçmasapan işler...

Kadro kurma konusunda gerçekten bir mantık sorunu var ve bu geçen sene de böyleydi. Adam Haliloviç’i aldıkları yetmiyormuş gibi bir de onu ana pivot düşünüyorlarmış. Sadık 5 numarada düşünülüyormuş.

3 numaran Göksenin, Muhaymin , Yeboah
5 numaran Halilovic, Sadık, Mahir

1 numaraya da Darius Thompson hem de elinde İsmet ve Buğrahan varken, helal olsun bu vizyona, ellerine ayaklarına sağlık ne diyelim.

Artı şubenin yönetiminin de kimde olduğunu da söyledi Kerem. Aynen bizim gibi Erden Timur’un hakkını verdi ama şubenin yönetiminin Nef ve Erdem Timur’da olduğunu, onun da malum sebeplerle ilgilenemediğinden tüm anahtarı Turgay Bey’e bıraktığını, Turgay Bey’in altyapı çocuklarının üşütmesinden, A takımına oyuncu bakıp seçilmesine dek binlerce görevi olup yetişemediğini, birçok oyuncu ve menajere, Pistiolis’e borcumuz olduğunu, Ennis’in başını çektiği bir oyuncu grubunun geçen sene haklı olarak ödemelerin gecikmesini protesto ettikleri gibi birçok durumdan bahsetti.

Şimdi burada yönetimi eleştirmek, Erden Bey’i eleştirmek konusunda haksız mıyız ? Sizin şahsınıza sormuyorum sadece Zafer Bey.

Öncelikle haklı ya da haksız eleştiri her zaman olabilir, belli argumanlar üzerinden tartışılabilir. Ancak bunu yaparken klavye başından hakaret içerikli söylemlerde bulunmak doğru değil. Hele ki sevabıyla günahıyla Galatasaray için uğraşan, kulübü kötü bir noktadan alıp nispeten iyi bir noktaya getiren insanlar için avam ifadelerde bulunmak hoş karşılanması mümkün olmayan şeyler.

Eleştirilerin içeriğine gelirsek tek tek neler yaptığını yazmayacağım ama an itibarıyla Galatasaray camiasında en son eleştirilecek kişi bugüne kadar yaptıklarıyla Erden Timurdur. Tabi ki her şeyi eksiksiz ve kusursuz yapmamıştır. Ama yaptıkları, yapamadıklarına göre çok daha yukardadır bana göre. Üstelik geldiği dönemde Galatasaray yönetimine talip olanlar düşünüldüğünde yollarımız kesişmeseydi kulüp olarak şu anki noktaya göre çok daha olumsuz bir noktada olurduk diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Ben Mathews, Lee ve Grant’in bizim seviyeler için oldukça iyi tercihler olduğunu düşünüyorum. Grant de Armani’de oynarken Eıtoleagıe’de pek bir şey yapmıyordu. Euroleague ile BCL arasında kalite anlamında uçurum var. Euroleague’de rotasyonda 20 dakika civarı süre alan adam BCL’de fark yaratır.

K.Övet’i dinlemedim ama söylediklerinde yine çelişki varmış gibi. Mesela Sadık’ı 5 düşünüyorsak Samet’le niye ilgileniyoruz? O zaman yerli 4 arayışında olmamız gerekirdi.

Ayrıca madem para var iki tane eli yüzü düzgün yabancı aldık diye neden 5. yabancı tercihinin kaliteli olmasına bütçe yetmeyebiliyor? Zaten Yeboah ve Halilovic aldığımız yerlilerden bile daha ucuz? Bu nasıl bütçeymiş anlayabilen beri gelsin.

Son düzenleme:
Tepki var diye şimdi kalkıp iyi oyunculara overpaid şartlarda anlaşırlar etiketine para verirler. Turgay Zeytingöz 'ün veya kim karar veriyorsa karar mekanizmasinda sıkıntı var.
Yayında İsmet ve Buğrahan 'ı yönlendirici olarak düşünüldüğü söylendi ne diyeyim.

Jerian Grant'ı bugün almam bizim bütçelere enayilik olur adam kapıyı 1m dan açtı 600-700 beklentisi var. Telekom Jalen Adams'a gittiğine göre Grant'la aralarinda ciddi fark vardı. 600-700 e guard almak bize lüks Mahir Yeboah Halilovic olan takım önce buraları upgrade etmeli. 300-400 binlik Grant 'a imza sezonunda teklifi zengin takımlar yapar biz değil.

Tepki var diye şimdi kalkıp iyi oyunculara overpaid şartlarda anlaşırlar etiketine para verirler. Turgay Zeytingöz 'ün veya kim karar veriyorsa karar mekanizmasinda sıkıntı var.
Yayında İsmet ve Buğrahan 'ı yönlendirici olarak düşünüldüğü söylendi ne diyeyim.

Jerian Grant'ı bugün almam bizim bütçelere enayilik olur adam kapıyı 1m dan açtı 600-700 beklentisi var. Telekom Jalen Adams'a gittiğine göre Grant'la aralarinda ciddi fark vardı. 600-700 e guard almak bize lüks Mahir Yeboah Halilovic olan takım önce buraları upgrade etmeli. 300-400 binlik Grant 'a imza sezonunda teklifi zengin takımlar yapar biz değil.
Vasıfsız Turgayın elinden yetkileri alınmış programa o şekilde başladı Kerem Övet