2023-2024 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

lig kalitesiz olsa, rakiplerimiz vasat oyunculara falan gitse, 18-19 sezonu kalitesinde olsa her şey tamam diyeceğim. valla bu kadar zoruma gitmeyecek ama geçtim Karşıyaka'sını telekom'unu, Beşiktaş kadar bahçeşehir kadar bile olamıyoruz. yahu bahçeşehir dediğin nedir ki hele Beşiktaş nedir yani. hadi Beşiktaş daha yabancı transferi yapmadı belki doğru kıyas olmayacak (yeboah alacak kadar beceriksiz ve vasıfsız değildir herhalde Nedim yücel ve altındaki görevliler) ama bahçeşehir gitti Taylor çekti mbaye çekti. hadi Taylor pahalı topçu belki o parayı veremezdik diyip yalandan bahane uydurabilirler tamam, yahu bizim mbaye düşer düşmez hemen ona gitmemiz gerekiyordu. nasıl gitmeyiz, nasıl almayız kendisini, nasıl bahçeşehir yapar, nasıl abi nasıl. adamlar mbaye çekti üstüne vitto brown kovaladı, imzaya ramak kala döndü transfer, yine aynı ayarda birine giderler. bahçeşehir kadar kadro dizemiyor musunuz ya siz? hoca istedi koç istedi diye bahaneler, gm olacak şahıs hayır diyemiyor mu koçuna? hiç mi otoritesi yok? hadi bu adamın otoritesi yok, şubeye para akıtan adamın hiç mi içi acımıyor boşa giden paralarına? hiç mi bu gm'e sen ne işe yararsin diyip görevden almak gelmiyor içinden? biz bunları söyleyince nankör oluyoruz üslubu kötü oluyoruz. alın hocam benim uslubum düzgün hadi yaman'ın argümanlara cevap vermek yerine üslup diyorsunuz, bana ne diyeceksiniz? futbol peşinde koşuyor baskete vakit ayiramiyor sizi yeboahla halilovicle terbiye edecek mi diyeceksiniz?

gittik İsmet Buğrahan çektik, ligin en iyi kisalarini aldık. ligin en iyi 4 numarası bizde. senin burda senelerdir yatırım yapmadığın 3 ve 5 numaraya yatırım yapıp 1-2 ve 4 numaraya daha dengeli transferler yapman gerekiyordu. tam tersine 3 ve 5 numaraya iki tane çöp çektiler, yatırımı da yerlilerin en iyi olduğu pozisyonlara yapacaklar. güler misin ağlar mısın yemin ederim komedi gibi. sirk ya sirk vallahi sirk şube demeye dilim varmıyor.

Erden Timur ne anlar pivottan, guardtan ya. Adam sponsor oluyor, bütçeyi karşılıyor, transferi de mi kendisi yapsın? Yarın takıma iyi antrenman yaptırmıyor falan da denir bu gidişle!

Niye Zeytingöz hala duruyor eleştirisine gelince de kendisi bu takıma yine bu forumdaki taraftarlar tarafından davullarla, zurnalarla karşılanarak geldi. Hatta B.Elmas’ın yerine Dursun Özbek gelince inşallah basketboldaki yapılanmaya dokunmaz denildi. Yalansa birisi çıksın yalan desin!

Zeytingöz’ün iki sene önce kurduğu takım iyi bir sezon geçirdi. Geçen sezon ise kurduğu takım sınıfta kaldı. Bu sezona da kadro mühendisliği konusunda sınıfta kalarak başladı ki çoğunuz İsmet-Buğrahan geldi diye havalara uçarken ben bu işin sıkıntıya dönüşebileceğini söyledim diye linç yedim. An itibarıyla da Zeytingöz’ün yetkileri elinden alınmış zaten. Kurduğu kötü kadro planlaması bir miktar kompanse olsun diye de önümüzdeki sezon bütçede bir miktar artış da yapılmış. Yani ne istiyorsunuz bilmiyorum ki.

Ya şu kulübe bir tane faydalı iş yapan adam varsa o da Erden Timur. İnşallah en kısa sürede istifa eder de basketbolda uçuşa geçeriz, ne diyeyim.

Son düzenleme:
Forumdaki genç arkadaşlarım hezeyanlarınızı tepki ve eleştirilerinizi hak vererek okuyorum.erden Timur, ne yapabilir.burda ,asırlık çınar GALATASARAY'ımıza zarar veren, bir ekip var. eş,dost, ahbap, torpili ile şubeye demir atmışlar.eğer samimi olsalar, bu branşın yönetiminde olamayacakları, gibi çaycısı bile olamayacaklarını ,bilip en azından bu camiadan uzak dururlar. Erden timur, &dursun özbek, bunları temizler ise amatör branşlar kendine gelir.bence bu adımlar, atılacak. ve ilerde bunların sonuçlarını, hep beraber göreceğiz.

Erden Timur'un kendine birşey denmiyor ama tepe yönetici boşluğu olduğu için para veren olarak imza atılmadan durun bir demesi bekleniyor.

Gecen sezon toplamda bütçe pek aşılmadı deniyor ama ödemesi geciken oyuncu ve menajer olduğunu herkes biliyor.

Koçun menajerin oyuncu isteme hakkı vardır. Ama geçen sezon da planlamada önce uzun hataları yapıldı özellikle gereksiz Morgan riski. Çok düşük kalite fazla sayıda yerli alındı süre verilmedi. Sezon ortası ribaund alamazken Floyd dönecek diye Hummer alındı. Guard özellikli Angola tutmadı ok şut atan da olmayınca (Ennis sağolsun ne şutör ne oyun kurucu herseyden az az var ama istikrarsız) sg McGee geldi. Floyd tazminat ödenen tek yabancı olsa da Floyd yüzünden takım Ristic'e kadar 5no olmadan oynadı. Sakatlık olabilir tabi ama kadro planlaman kötüymüş ki orayı telafi edememişsin.

Yani staff ve koça bırakmanın olası handikapları başa gelmiş bundan ders alınıp kurumsal yapi buna göre duzenlenmeliydi Kerem Tunçeri ne yapar bilen yoktu ve ayrıldı. Görev dağılımı sonra ne oldu??

Sezon başı hızlı girmişsin planlama konusulmustur sadece koç ve Turgay Bey mi yaptı? İstediğin herkesi alamazsın ama tercih ve olası senaryolara göre planların yapılmıştır.
Haziran başında alınan yabancı planlı transferdir ya muadili yoktur ya begenilmis ve şartları uygundur ki piyasanın sekillenmesini beklemeden hamlenden emindirsin ki sözleşme imzalarsin. Yeboah bir ay önce anlaşılmış kimsenin haberi yok muydu onay verilirken?

Son düzenleme:
Millet derek needham çekiyor.
Biz yebeoh haliloviç kovalıyoruz futbolda ne kadar vizyonluysak,basketbolda o kadar vizyonsuz bir takımız.
Yaşım 40 a dayandı Aydan Siyavuşları oyuncu crudapları gainesleri hatırlarken bu vasatizm beni benden alıyor.
Tamam basketbolda gelir yok amenna arkadaş gidin Bursa'nın oyuncularına çökün hiçbir şey yapamıyorsanız bu kadar mı vizyonsuzsunuz.
Takımın işe yaramaz lise tayfasının ego tatmin yerine dönüyor kadın erkek basketbol takımı.

Madem bütçe iyi ya da en azından guardlara iyi para ayrıldı bizim isteyip alamadığımız oyuncuları TT nasıl alıyor.Ayrica her iki oyuncu da iyi oyuncu olabilir ama hani EL seviyesinde oyuncularla ilgileniyorduk ikisi de Eurocup yaptı.Madem Yeboah tercihi maddi sebeple değil yabancı dörde neden fazla para kalmıyor.Madem fazla para kalmıyor Vitto'ya falan neden teklif yapıldi.Madem hoca Sadık'i 5 düşünüyor neden yerli 5 bakıyoruz ayrıca böyle bir durumda yabancı dördü ucuz oyuncu almak büyük risk olmaz mı ? Daha birçok çelişkili var . Herşeyden önce şubenin doğru düzgün bir kurumsal iletişimi olmalı neden aracılar ve imalar üzerinden dolaylınin da dolaylisi iletişim kuruluyor.Subeden sorumlu YK üyesi mi çıkar sayın Zeytingoz mu çıkar birileri çıksın ne oluyor ne bitiyor doğru düzgün anlatsın.

Ben Derek Needham'dansa Yeboah`i tercih ederim. 33 yasina gelmis ve gecen seneyi onceki seneye gore kotu gecirmis bir oyuncuya gitmem.
Yeboah transferini elestirmem firsat transferidir, ucuzdur ve tavani yuksek bir oyuncu ayrica savunma zaaflarini kapatabilecek bir oyuncu.
Ben Yeboah`i biberovic`e benzetiyorum, biberovic`i de sevmiyorum ama patlama ihtimali yuksek.
Ancak ne verecegi belli olan Halilovic ciddi bir hata bence onun yerine Samet`e gidilse daha iyi olurdu.

Paris Lee yerine para vereceksek Nenad Dmiitrijevic`e giderim, sezonu cok iyi gecirdi.
Yine eski bir Kazan`li John Brown`i da 4 numaraya cekmeye calisirim ama 3 yillik sozlesme imzaladi diye biliyorum. Cok iyi bir Savunmaci ve hucumda vasat degil. 5 nuamrayi da yedekleyebilir.

Ancak Halilovic`i dusununce kesinlikle bizim Atletik bir 5 numara ve atletik 2-3 oynayabilecek bir oyuncu almamiz lazim.

Buğrahan ve İsmet alınmış hala Paris Lee söylentileri düşüyor, siz bize her maç 100 sayı mı yedirmeye niyetlisiniz. Beş numara içinde iyi bir yerli alalım ama vasat bile olmayan yabancılarımız sayesinde ligin en iyi yerli havuzlarından biri olan takım küme mi düşsün.

Turgay beyin bu kadar çok sorumluluğu varsa sadece altyapı ile ilgilensin ki ben Turgay beyin branşa altyapı için dahil edildiğini düşünüyordum, a takım için işi bilen ve har vurup harman savurmayacak birini getirelim. Gözünüzün önünde yıllardır Karşıyaka gerçeği var, insan hiç mi örnek almaz.

Ayrıca bu Yeboah ve Halilovic denen isimlere sakın lisans çıkartıp bir de lisans parası ödemeyin, daha da önemlisi lig ve Avrupa lisans hakkımızı boşa harcamayalım.

Ben Derek Needham'dansa Yeboah`i tercih ederim. 33 yasina gelmis ve gecen seneyi onceki seneye gore kotu gecirmis bir oyuncuya gitmem.
Yeboah transferini elestirmem firsat transferidir, ucuzdur ve tavani yuksek bir oyuncu ayrica savunma zaaflarini kapatabilecek bir oyuncu.
Ben Yeboah`i biberovic`e benzetiyorum, biberovic`i de sevmiyorum ama patlama ihtimali yuksek.
Ancak ne verecegi belli olan Halilovic ciddi bir hata bence onun yerine Samet`e gidilse daha iyi olurdu.

Paris Lee yerine para vereceksek Nenad Dmiitrijevic`e giderim, sezonu cok iyi gecirdi.
Yine eski bir Kazan`li John Brown`i da 4 numaraya cekmeye calisirim ama 3 yillik sozlesme imzaladi diye biliyorum. Cok iyi bir Savunmaci ve hucumda vasat degil. 5 nuamrayi da yedekleyebilir.

Ancak Halilovic`i dusununce kesinlikle bizim Atletik bir 5 numara ve atletik 2-3 oynayabilecek bir oyuncu almamiz lazim.
Ben iş yapmış oyuncu istiyorum onu diyorum palmer çeken telekom varken bizde yaprak kıpırdamıyor

Turgay Zeytingöz gönderilsin, gündemim bu şimdilik.

Dün gerçekleştirilen stop press yayınında, Kerem Övet elinden geldiğince birçok konuya açıklık getirmeye çalıştı.

Yapısal bozukluklar, işlevsiz hale gelen iç dinamikler vs derken, mevcut gm’in elinde olmadan karşı karşıya kaldığı zorluklardan da bir nevi bahsetmiş oldu.

Benim şubede yuva yapmış ve kim gelirse gelsin değiştirilmesi öyle kolay olmayacak birtakım kötü reflekslere itirazım olmasa da sayın Zeytingöz’ün kontrolü dahilinde olup, yapmış olduğu çokça fahiş hata da var olduğu düşüncesindeyim.

Rahatsızlık veren duruma gelecek olursam eğer; belki de gönül - hatır ilişkisi ile Kerem Övet’in, kontrol edilebilecek ve yapılıp/yapılmamasının kişilerin insiyatifinde olan bu hataları pek az dillendirip, bunları çok yumuşak geçmesi.

Toparlamak gerekirse; evet, artık istifa.

Dün Kerem Övet'in stop press medya yayınını izleyince önümüzdeki sene için umutlarım iyice azaldı açıkçası. Önümüzdeki sene asla kurtarılamayacak bir noktada değil ama kim nasıl kurtaracak bu hala belli olmadığı için işimiz çok zor.

Öncelikle önümüzdeki sene için planlamayı Turgay Zeytingöz ve Mitrovic yapıyor ama ilk 2 transfer sonrası gelen tepkiler yüzünden sponsor sürece daha fazla müdahil olmaya karar veriyor. Bizim karmaşa da tam burada başlıyor.

Birincisi; Nef sürece dahil olacaksa bile ne kadar dahil olacak? Nef adına sürece kim dahil olacak? Erden Timur şahsen dahil olacaksa bu nasıl olacak? Zaman sıkıntısını falan geçiyorum da kimin listesine göre transfere dahil olacak? Kendisinin liste oluşturma ihtimalinin olduğunu sanmıyorum.

İkincisi; Kerem Övet'in ifadelerine göre Erkek Basketbol takımının yönetimi zaten büyük oranda Nef'in elindeymiş. Onlar da işleri tamamen Turgay Zeytingöz'e bırakmışlar. Nef transfer döneminin başında, tüm planlamayı kendisine bıraktığı kişinin ilk 2 yabancı transferi sonrasında sürece dahil oluyorum dediği zaman ne kadar mantıklı oluyor? Turgay Zeytingöz bu durumda nasıl çalışmaya devam edecek, bu duruma düştükten sonra nasıl transfer görüşmesi yapacak? Ben kendisinin göreve devam etme ihtimalini çok düşük görüyorum (doğru olan) ama inşallah yerine alternatifimiz vardır. Zira her şeyle ilgilenen kişi görevi bırakınca işleri organize edecek birileri lazım. Sadece kadro kurmakla bitmiyor iş. Bu arada Mitrovic hocanın da tüm bu meselelere nasıl tepki vereceğini merak ediyorum.

Üçüncüsü de : Kerem Övet yayında planlamadan da biraz bahsetti ama mantıklı olmayan kısımlar da vardı. Hoca Sadık'ı 5 numara düşünüyor dedi mesela, ne kadar olur tartışmalı ama bizim o zaman yerli 4 de bakmamız lazım, çıkan haberlere göre böyle bir durum yok. Samet Geyik düşünülüyor ama benim anladığım o iş olmayacak. Ya bjk ya fb, belki tofaş falan olur ama bize olmayacak gibi anladım. Gelelim asıl mevzuya; biz iki tane iyi yerli guard aldık. 2 tane de EL seviyesine yakın guard bakıyormuşuz ama sen 5 numarada Mahir - Halilovic ile oynarsan , 3 numarada da 3 tane göksenin ile oynarsan nasıl olacak? Basketbol sadece guardlar ile oynanan bir oyun değil sonuçta. Kadro gene yarım yamalak kalacak ,bir yere kadar getireceğiz ama sonunu getiremeyeceğiz gibi duruyor.

Tüm bunlarla beraber eğer planlama değişirse, yeboah olmasa bile halilovicin 6. Yabancıya ittirilmesi çok büyük ihtimal. Onun için de Samet yerine yabancı 5 alınıp diğer yabancılardan en az bir tanesinin bütçesinden kısılabilir. Ya da Ege tan da devam edecekse bir tane yabancı guard alıp (oyunu yönlendirebilen) orayı ismet - Buğrahan - Ege Tan ile geçip gene halilovic yerine 5 numara bakılabilir. Çok karmaşık bir döneme giriyoruz, umarım çıkış yolu bulabiliriz.

Eurobasket sitesinin Galatasaray olarak guncellediği Ethan Happ Gran Canaria'ya gitmiş. Eurobasket düzeltmiş artık Canaria görünüyor takımı.

Turgay bey gönderilirse yada pozisyonu değişirse bu açıklanamayan celiskilerden dolayı gitmeli. Bütçe vardır yoktur ayrı konu, tutarsız aciklanamayan kararlar...

Geçen sezon takım başta dağılırken guard bölgesinden dolayı dagilmadi bence Angola Bost Ennis Yunus 'u zorlayan uzunlar çok kötü çıkınca iç dış dengesi bozuldu ribaund çekemeyen içeriyi savunamayan takım vardı. Hücumda içeriden tehdit edemeyince rakipler dış alana yoğunlaştı savunma dengesini bozamadigin rakibe el üstü zorlama tempo bulmadan şut attık. Angola Ennis Bost Akan tempolu oyunda rahat şut sokan oyuncular. Şu an zayıf nokta guard değil uzun bölgesi Sadık Halilovic Mahir.

Son düzenleme:
Ortada sponsorlu olduğu kesin değilken iyi para saçtilar buy-out da verecekler Dackaya bakalım Bursa'da olduğu yabancılar içinde görece Uygun oyuncular olacak ki geçen sezon Bursa 4 yabancı ile başlamışti

Daçka geçen sezon Osmani'yi yabancı statüsünde alırken buyout ödedi. Sonra devşirme statüsüne geçti ve Beşiktaş geri istiyor haliyle geçen sene odediklerinin biraz üstünde istiyor Daçka.
Ahmet Düverioğlu fenerbahçeye gitmesi herkes için iyi olur. Metin Türen adı geçti mi bir takımla iddialı bir takım alır umarım. Son tercih Mahir yerine bile Metin'i tercih ederim. Samet olmazsa.

Ortada sponsorlu olduğu kesin değilken iyi para saçtilar buy-out da verecekler Dackaya bakalım Bursa'da olduğu yabancılar içinde görece Uygun oyuncular olacak ki geçen sezon Bursa 4 yabancı ile başlamışti
Sanki biraz küme düşmenin esintilerini ortadan kaldırmak için diye düşünüyorum çünkü geçen sezon taraftar ve eski basketbolcular tepki göstermese bjk bu sezon bir alt ligdeydi.